Inkluderer pr. person pr. nat:
- Overnatning
- Morgenmad
- 2-retters middag (køkkenchefens valg). Bemærk middagen serveres på restaurant i gåafstand fra hotellet
Green Key godkendt
4,50241544936302 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. nat:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: SDH MiniferieHerning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.
Skolegade 1, 7400 Herning
Vis kort
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage/2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,46 km
Livet på den midt- og vestjyske hede
Frilandsmuseet Herning giver dig en helt speciel mulighed for at opleve landlivet på den vest- og midtjyske hede, som det foregik i 1800-tallet. Mellem de gamle frugttræer kan du bevæge dig ind og ud af et hyggeligt bondegårdsmiljø, hvor frivillige hver torsdag smeder jern, passer haven, dyrker honning og vedligeholder bygningerne ved hjælp af gamle håndværksteknikker.
Indendørs finder du vores besættelseslejlighed og udstillingen om folkemindesamleren Evald Tang Kristensen. Men du kan også gå på opdagelse i Jens Nielsens Bondegård, som er en af museets mest populære attraktioner – særligt for børn. Her viser mere end 100 forskellige perspektivkasser livet og årets gang på en bondegård i starten af 1900-tallet.
Lyden af 1800-tallet
I stuehuset kan du få en autentisk lydoplevelse af en hedebondefamilies hverdag i den sidste halvdel af 1800-tallet. I bindestuen samtaler familien om de daglige gøremål, og ungerne plager faderen om at fortælle et eventyr, som han selvfølgelig gør. Der er knitrende lyde fra bilæggerovnen, uret tikker og en kvinde nynner en salme af Brorson, mens hun spinder på rokken. Lydinstallationen har rod i forskningsprojektet 'Soundscapes i autentiske bygninger', som er støttet af Velux Fonden.
Museum Midtjylland
Frilandsmuseet er en del af Museum Midtjylland, som består af fire kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien – og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen.
Du kan læse meget mere om museets aktiviteter, udstillinger og mange forskellige arrangementer og oplevelser på museummidtjylland.dk
3,11 km
HEART deler hus med Ensemble MidtVest, der består af unge, ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik.
Vi tilbyder desuden arrangementer for både erhverv og private. Vi har følgende faciliteter og kapacitet:
Mødelokale (20 gæster)
Værksted og mezzanin (50 gæster)
Foyer fx ved konferencer (300 gæster)
Koncert- og foredragssal (150 gæster)
HEART Café (150 gæster)
For yderlig information:
www.heartmus.dk
3,12 km
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum blev indviet i 1976 og bestod oprindeligt af en cirkulær udstillingsbygning. I 1993 blev museet udvidet med en tresidet pyramide, og i 2015 forbandtes den tidligere skjortefabrik Angligården med de øvrige museumsbygninger via to nye store udstillingssale under jorden.
Prins Henriks skulptursamling
Lørdag 25. juni 2022 skete en overdragelse af store dele af Prins Henriks populære skulptursamling til museet. Dronning Margrethe II besøgte museet denne dag.
Dronningen Margrethe II deponerer for en årrække et antal værker fra sin private samling af Prinsens skulpturer.
Fælles for de to kunstnere, Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen, er bl.a., at de i deres kunst ikke tegner et én til én-billede af den sete virkelighed, men begge skaber et dybt personligt og digtende univers, der nok har rod i virkeligheden, men i sin yderste instans er fantasiens og eventyrets. Vi oplever det i Prins Henriks dyreskikkelser og væsener, der boltrer sig i grænselandet mellem virkelighed og fabel, og i Carl-Henning Pedersens drømmende billedkunst, hvor tid og sted vokser sammen i evighedsbilleder.
Træd ind i de magiske verdener, og vær parat til at vandre rundt blandt mytiske dyr og kraftfulde væsener i et vibrerende univers.
3,47 km
Haverne er bygget op omkring princippet om "enkelthedens kompleksitet", idet de er styret af et ganske simpelt geometrisk regelsæt, som imidlertid ikke er umiddelbart gennemskueligt for den besøgende.
Grundmodulet, på 11 meter, går igen i alle "vægge", og for hvert nyt "rum", man træder ind i, tilføjes "rummet" en ny side.
Hækkene, der er af avnbøg, er plantet i 1984.
3,51 km
Med hvert af verdenshjørnerne som pejlepunkter indskærer sig fire trappeforløb, der afsluttes i fire udsigtsplatforme, der giver visuel adgang dels til skulpturens 30.000 kubikmeter store resonansrum, dels til det omgivende landskab.
Fra parabolets bund rejser sig fire stålsøjler op til en højde af 30 m over terræn.
I centrum af søjlekvadratet er monteret en femte " søjle" - en gasbrænder, der på vilkårlige tidspunkter udsender en ildsøjle med en højde på 8,4 m og med en diameter på 1 m.
Elia er ydermere konstrueret således, at den er parat til at modtage tordenkilen og i sin resonansklokke give et svar tilbage til hvælvet.
Elia i Herning
10,96 km
Momhøje Naturcenter er på 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner. En del af arealet er tidligere brunkulsleje, hvilket har skabt det spændende og varierede terræn.
Da Danmark løb ind i en alvorlig energikrise under 2. verdenskrig, blev brunkul kaldt "det brune guld", og de store brunkulslejer øst for Videbæk fik meget stor økonomisk betydning for hele området.
At grave brunkul var et slidsomt og beskidt arbejde, men for de hårdføre var der gode penge at hente. Her boede mange ungkarle, som drømte om at tjene penge nok til at kunne købe et husmandssted, men også familier med børn boede her.
På Momhøje Naturcenter kan man finde information om det store brunkuls-klondyke, som voksede op omkring brunkulslejet.
Da kullene ofte lå begravet dybt i undergrunden, tilføjede man landskabet nogle voldsomme "ar", som man siden har forstået at udnytte positivt. På Momhøje Naturcenter er det meget varierede og kuperede terræn særdeles attraktivt for mountainbikeryttere.
Her er også gode vandrestier, hvoraf nogle er handicapvenlige. Langs ruterne ses nåleskov og løvskov, græssletter og søer og ubevoksede sandflader, som vidner om den brunkulsgravning, der har været i området.
11,13 km
Jyllands Park Zoo ligger ved Haunstrup ca. 10 km fra Herning og har eksisteret siden 1969. Det er et populært udflugtsmål og er nok Danmarks hyggeligste Zoo, hvor du kan komme helt tæt på dyrene.
I parken finder du omkring 350 dyr fra alverdens lande fordelt på over 70 arter. Der er alt fra små regnskovsfrøer til løver og giraffer. Du kan opleve dyrene på tæt ved f.eks. at se dyrene blive præsenteret og fodret. Her kan man Søbjørne show alle dage kl. 11.00 og 14.30 (fredag undtaget), samt Pingvin fodring mm.
Derudover er Jyllands Park Zoo en zoologisk have med masser af legeområder med gynger, sandkasser, klatrestativer, en fin miniby med flotte legehuse. Er der en lille eventyrer gemt i dit barn, vil han eller hun garanteret finde det sjovt at køre med toget rundt i parken, at sejle på zoo-søen eller at prøve at ride på en sød pony. En tur i zooens lille tivoli med blandt andet karruseller og minibiler eller en hoppetur på den 689 m2 store hoppepude være et stensikkert hit.
Se de aktuelle åbningstider i Jyllands Park Zoo her
Hygge og atmosfære for mere end 150.000 glade gæster, der årligt besøger Jyllands Park Zoo.
18,2 km
Foruden billedmateriale om opførelsen af flyvepladsen, kan museet vise flere effekter fra det danske forsvars start og senere Flyvevåbnets oprettelse i 1950.
Museet ligger i området, hvor tyskerne under anden verdenskrig anlagde Fliegerhorst Grove, og hvor Danmarks Flyvevåben fra 1950 fik base.
For yderligere oplysninger og åbningstider, se her.
August: 10.00 - 17.00
September og oktober: 13.00 - 16.00
Efterårsferien: 10.00 - 17.00
18,46 km
Skjern Å er Danmarks vandrigeste å. I sammenhæng med hederne og moserne er Skjern Å levested for et rigt plante- og dyreliv, hvor flere af arterne er sjældne og truede.
For lystfiskere er der enestående muligheder ved Skjern Å, som er Danmarks bedste laksevand. Den berømte ”Skjern Å-laks” har været i åen siden sidste istid for 10.000 år siden og er kendt for sin størrelse, der kan være over 20 kg.
Skjern Å kan bl.a. nåes ved Brande, Arnborg, Skarrild, Sdr. Felding, hvor der er mange dejlige steder ved åbredden.
Besøg Riverfisher.dk og få meget mere info om fiskeri i Skjern Å.
24,2 km
Et markeret stiforløb leder dig gennem skoven og alsidige oplevelser. På din vej ad den 3 km lange rute finder du over 80 unikke værker – og der kommer hele tiden nye til. Deep Forest Artland kræver, at du går på opdagelse, at du bevæger dig gennem skoven for at se værkerne. Til gengæld er skoven altid fuld af nye oplevelser. Både skoven og værkerne forandrer sig. En del af værkerne vil langsomt forgå, mens andre er skabt med stor holdbarhed, som tager højde for vind og vejr.
Deep Forest Art Land er det første udstillingssted af sin art i Danmark. Her forenes eksperimenterende samtidskunst med friluftsliv og naturoplevelser.
Deep Forest Art Land udfolder sig i den privatejede Døvling Meldgaard Skov og ligger i et landskab, der er formet af smeltevand i istiden. Deep Forest Art Land kendes også under navnet Skovsnogen.
Besøg hjemmesiden for Deep Forest Art Land her
Se video til Deep Forest Art Land her
Deep Forest Art Land på Atlas Obscura
Bil
Når du ankommer i bil kan du parkere på P2.
Læs mere om parkering
Offentlig transport
Der går ikke busser direkte til Deep Forest Art Land. Hvis du ikke har bil eller cykel, skal du forberede dig på en gåtur. Tag fx. skolebussen til Karstoft og gå til Deep Forest Art Land.
29,72 km
Den 24. marts 1163 sad Buris Henriksen i sin gård omgivet af fornemme gæster.
Det var ud over den danske konge, Valdemar 1., to biskopper, tre cistercienserabbeder og adskillige stormænd. De var samlede for at bevidne og besegle Buris Henriksens oprettelse af et cistercienserkloster i Tvis.
Cistercienserklostrene var et stort og fasttømret netværk af klostre spredt over hele Europa, og dette fællesskab blev Tvis en del af. Klosteret blev kaldt Tuta Vallis, som betyder den sikre dal. Tvis Kloster lå tæt på det sted, hvor Tvis Å løber ud i Storå.
Ved arkæologiske undersøgelser fandtes der grave i munkenes mødesal. Her begravede munkene deres abbeder. I korsgangen, som løb på indersiden af fløjene, var der også grave. To grave i østre korsgang var markeret med et sildebensmønster fremstillet af munkesten. Den ene af gravene kan ses på Holstebro Museum. Området ved Tvis Kloster menes også at gemme spor efter et klokkestøberværksted og teglovne.
I 1693 blev klosterkirken nedbrudt, og en fløj opført mod klostrets vestfløj blev indrettet til sognekirke. Først i 1887 blev denne fløj nedrevet, da Tvis nuværende sognekirke stod færdig, så i dag er der intet bevaret af klostret. Man kan se mere om klostrets historie i en udstilling i den gamle vandmølle på stedet.
På nuværende tidspunkt er der blevet opført shelters i området. Hvis du vil overnatte i Shelterne på pladsen kan du booke dem inden. Shelterpladsen er til fri afbenyttelse men bookning giver førsteret.
30,18 km
Som gæst i Kongenshus Mindepark, giver naturcentret dig mulighed for at udforske hedens natur og historien bag.
Du kan låne net, som kan bruges til at indfange insekter og andre smådyr ude på heden og bagefter studere dem i mikroskoper. Du kan også opleve biernes liv hen over året.
Du kan også vandre gennem det smukke hedelandskab og følge hedens historie gennem tiden.