Miniferie på Hotel Allinge

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,48566306769634 af 5 stjerner

  • City Break
  • Dansk Kroferie
  • Badehotel
  • Weekendophold

Inkluderer pr. person pr. ophold:

  • 3 x overnatning
  • 3 x morgenbuffet
  • 3 x 2-retters menu/buffet
  • Gratis kaffe, te og kakao

Mere om Hotel Allinge

Hotel Allinge er centralt beliggende i havnebyen Allinge på Nordbornholm. Hotellet er bygget i 1600-tallet og er løbende blevet vedligeholdt og moderniseret. De gamle - men nyrestaurerede - bygninger udgør en idyllisk ramme for dit ophold og du vil finde alt, hvad hjertet kan begære, lige om hjørnet.

Storegade 3-5, 3770 Allinge
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Lån/leje af cykel
  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 28 km
  • Busstop: 250 m
  • Badestrand: 600 m
  • Fiskeri: 600 m
  • Golf: 10 km
  • 55 Værelser

Andre ophold påHotel Allinge

Attraktioner i nærheden af Miniferie

  • Foto: Destination Bornholm

    Allinge Kirke

    0,14 km

    Allinge Kirke blev opført omkring år 1300. Kirken blev udbygget i 1896.

    I kirken er der opstillet et nyt frobenius orgel (12 stemmer) i 1962. I og ved kirken findes der nogle ligstene til minde om tidligere kommandanter på Hammershus.

    Kirken blev gennemgribende renoveret i 1992 og det gamle Buschorgel fra 1894 blev gjort funktionsdygtigt i 1992.
    Læs mere : Allinge Kirke
  • Foto: Kristoffer Linus

    Hammershus Slotsruin

    2,97 km

    Det er ikke så underligt, at Hammershus er populær for her kan du virkelig få gang i fantasien og opleve den bornholmske historie.

    Borgen er sandsynligvis opført af kirkemagten i Danmark (ærkebiskoppen i Lund) i samarbejde med Valdemar Sejr i begyndelsen af 1200-tallet som afsæt for de danske korstoge.

    Igennem historien har flere hære og historiske personligheder gæstet borgen. I 1743 opgav magthaverne dog endeligt Hammershus og bornholmerne kunne frit hente sten på stedet, der forfaldt indtil 1822, hvor ruinen blev fredet.

    Hammershus er i dag Bornholms mest kendte attraktion og kan besøges hele året rundt helt gratis.

    OBS! Der er dog indført betalingsparkering ved Besøgscenteret.

    Guidede ture med Bornholms Middelaldercenter

    Du kan opleve Hammershus med guider igennem hele sæsonen, samt i påske og efterårsferien. Du kan se turene med Bornholms Middelaldercenters hjemmeside her. Her finder du både priser, tider og mulighed for at booke din billet online.

    Læs mere : Hammershus Slotsruin
  • Foto: Destination Bornholm

    Salomons Kapel

    3,22 km

    Ruin af lille, middelalderligt kapel. Nordvest for kirkegårdsdiget ligger en af Bornholms ældste helligkilder.
    Ruinen ses, når man følger kyststien rundt om Hammerknuden.
    Foto Finn Hansen
    Læs mere : Salomons Kapel
  • Foto: Destination Bornholm

    Sct. Ols Kirke

    4,36 km

    Rundkirke fra 1150. Fæstningsaktig granit kirke i tre stokværk med en særdeles fin tagkonstruktion. Fritliggende klokketårn. Keramisk alterparti fra 1950.
    Læs mere : Sct. Ols Kirke
  • Foto: Destination Bornholm

    Jons Kapel Nord for Hasle

    6,85 km

    Jons Kapel i den fritstående klippe " Jons Kirken" er sammen med andre klippehuler længere mod syd såkaldte tørre ovne,der opstod i en periode, da havets overflade lå noget højere end i dag. Trappen ned til stranden er lagt i en tidligere "diabasgang,- 108 trin. Floraen her er enestående for landet med flere yderst sjældne arter som Klipperøn, rød og sort dværgmispel m.m.
    Læs mere : Jons Kapel Nord for Hasle
  • Foto: Destination Bornholm

    Bornholms Kunstmuseum

    8,32 km

    Samlingen er en fin specialsamling af kunst med relation til Bornholm dækkende perioden fra ca. 1800 til i dag med hovedvægten på kunstnere som Kr. Zahrtmann, Holger Drachmann og den senere bornholmerskole, Edv. Weie, K. Isakson, Olaf Rude, Niels Lergaard og Oluf Høst. Hertil en fin samling kunsthåndværk fra ca. 1900 til i dag. Katalog findes på dansk. Flere specialbøger findes, fortrinsvis på dansk.
    Læs mere : Bornholms Kunstmuseum
  • Foto: Destination Bornholm

    Helligdomsklipperne v.Bornholms Kunstmuseum Helligdommem

    9,51 km

    Helligdomsklipperne består af en række forrevne, indtil 22 m høje kystklipper.

    Helligdomsklippen har sit navn, fordi der ved foden var en hellig kilde, Rø Kjijla, som folk tidligere valfartede til.

    Kystklipperne har fået deres uregelmæssige former, med dybe grotter og stejle, forrevne granitsøjler, ved årtusinders påvirkning af vejr og vind.

    Bornholms Kunstmuseum tilbyder sit publikum fremragende samlinger af malerier, skulpturer og kunsthåndværk med relation til Bornholm, samt løbende særudstilinger.

    Området er fredet for at bevare klippe-partierne og give offentligheden adgang.
    Læs mere : Helligdomsklipperne v.Bornholms Kunstmuseum Helligdommem
  • Foto: Destination Bornholm

    Baltic Sea Glass

    15,71 km

    På klippekysten lige syd for Gudhjem findes
    Baltic Sea Glass. Med Østersøen i øjet, historien i fundamentet og den glødende masse på glaspiben skaber Maibritt Jönsson og Pete Hunner deres enestående design fra Bornholm. Repræsenteret på gallerier og museer verden over, er naturen, ægte håndværk, omtanke og historie afspejlet i deres glas.

    Læs mere : Baltic Sea Glass
  • Foto: Destination Bornholm

    Almindingen

    18,21 km

    Almindingen betyder alle mænds. Arealet var fælleseje, som anvendtes til græsning for øens kreaturer.

    Historie: Den oprindelige skov forsvandt næsten helt i løbet af en lang periode fra starten af Middelalderen til slutningen af 1700-tallet, hvor der kun var ca. 80 ha tilbage. Skoven forsvandt ved rydning til tømmer og brændsel. Kvæget og hjortevildtet åd de friske skud, og der blev ikke plantet nyt. Arealet blev til lynghede ? højlyng.

    I år 1800 ansatte staten Hans Rømer som ny skovrider med den opgave at genrejse skoven. Rømer oprettede planteskoler og indhegnede 828 ha med stengærde for at holde dyrene ude. I 1827 var området tilplantet. Senere inddrog man lyngen uden for gærdet (de såkaldte indlæg), og skoven voksede til ca. 2.400 ha.
    Læs mere : Almindingen
  • Foto: Destination Bornholm

    Ekkodalen

    19,55 km

    Ekkodalen er den længste sprækkedal på Bornholm. Den kan følges fra kysten nær Gudhjem til øens midte (ca. 12 km). Sprækkedalene er opstå- et for ca. 1400 mill. år siden som revner i grundfjeldet af granit. Nogle er få meter, andre over 100 m brede. De retlinede sprækkedale har næsten alle retningen, Nordøst-Sydvest. I sprækkedalene findes oftest en ret uberørt natur, småsøer og vandløb. Periode hele året-alle dage.
    Læs mere : Ekkodalen
  • Foto: Destination Bornholm

    Bornholms Museum

    20,21 km

    Bornholms Museum er et af Danmarks ældste lokalhistoriske museer, grundlagt i 1893. Siden da er museet vokset og har tre filialer, som tilsammen fortæller 12.000 års bornholmsk kulturhistorie.
    Højdepunkter i Bornholms Museums udstillinger er det enestående guldgubbefund, helleristninger og runesten, kirkerne, specielt de fire rundkirker, den fornemme samling af bornholmerure, søfartshistorien samt oplevelserne fra anden verdenskrig, hvor afslutningen, med det russiske bombardement, berørte Bornholm helt anderledes end resten af Danmark.
    Læs mere : Bornholms Museum
  • Foto: Destination Bornholm

    Bornholms Forsvarsmuseum

    21,34 km

    Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne rummer en skat af genstande fra Bornholms militære historie. I museets forgård findes en række militære køretøjer og kanoner, som frit kan prøves og røres ved. Mange gæster synes det er sjovt, at sætte sig og betjene museets gamle Bofors antiluftskytskanon – det er perfekt til Instagram.

    Museet er opdelt i to etager, som dækker Bornholms indblanding i militære konflikter fra middelalderen til i dag. En del af udstillingerne er tilegnet den tyske og sovjetiske besættelse under 2. verdenskrig, samt koldkrigsperioden. Personer som har gjort tjeneste ved enheder stationeret på Bornholm vil nikke genkendende til mange af museets genstande.

    Museets mest unikke klenodie er dog en tysk Enigma-maskine fra 2. verdenskrig. Denne kodemaskine (chiffermaskine) kendes bl.a. fra flere film, så som ‘The Imitation Game’ og ‘U-571’. Denne tophemmelige maskine blev smidt i en grøft på Bornholm efter den tyske kapitulation i 1945 og har efterfølgende fundet vej til museet.

    Læs mere : Bornholms Forsvarsmuseum