Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
Hotellet er en del af alliancen med Best Western Hotels & Resorts - The Hotel Alliance.

Banegårdspladsen 4, 1570 Copenhagen

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • City Break

Hotellets faciliteter

  • Gratis internet
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 9 km
  • Tog: 90 m
  • 94 Værelser

Slap af i loungen efter en dag med oplevelser i København

Hotellet er en del af alliancen med Best Western Hotels & Resorts.

Hotel Astoria er et historisk boutiquehotel, der tilbyder en autentisk og evigt populær oplevelse af det gamle København. Dette elegante boutiquehotel ligger som en hemmelig perle midt i hjertet af byen. Hotellet er beliggende kun 4 minutters gang fra den eventyrlige forlystelsespark, Tivoli, og blot 2 minutters gang fra Strøget, Danmarks mest berømte shoppinggade.

Hotellet er blevet nyrenoveret og udstråler stil og elegance. Det blev opført kort før 2. verdenskrig og har en art deco-stil, der er blevet bevaret i et autentisk look. Et unikt præg ses især i de originale svingdøre, som var de første af deres art i Danmark. Hele bygningen er desuden fredet og bærer vidnesbyrd om sin historiske betydning.

Hotel Astoria har sjæl og charme, der ikke kun skyldes dets modne alder, men også takket være de sjælfulde klenodier, der findes rundt omkring i receptionen og lobbyen. Disse historiske genstande understreger hotellets unikke historie.

Hotellet har i alt 93 værelser, hvoraf flere har en balkon med udsigt over den livlige og smukke gamle bydel. Om sommeren er der mulighed for at nyde det verdensberømte Tivoli-fyrværkeri fra flere af værelserne. Hotellet tilbyder også et møbleret udendørsareal, hvor gæsterne kan slappe af.

Udforsk byen på cykel og til fods og oplev turistattraktioner. Uanset om du er på storbyferie eller blot på en kort tur i byen, kan det varmt anbefales at udforske byen til fods eller på cykel. Hotellet tilbyder cykeludlejning, og med sin bekvemme beliggenhed har du adgang til hele 56 turistattraktioner inden for en radius af 1 kilometer.

Find vej

Banegårdspladsen 4
1570 Copenhagen

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Frihedsstøtten

    0,13 km

    Frihedsstøtten på Vesterbrogade ved Københavns Hovedbanegård er en 20 meter høj obelisk, rejst uden for Københavns volde til minde om stavnsbåndets ophævelse ved landboreformerne fra 1788. Monumentet stod færdigt i september 1797.

    De fire statuer, der står rundt om obelisken, forestiller kvinder og symboliserer troskab, bondeflid, tapperhed og borgerdyd. På støtten står en inskription skrevet af Thomas Thaarup.

    Nedtaget og genopført

    I forbindelse med byggeriet af Hovedbanegården blev monumentet i 1909-10 nedtaget og genopført 5,3 meter øst for sin oprindelige placering.

    Frihedsstøtten blev renoveret første gang i 1850-1851. I 1999 blev monumentet genindviet efter en renovering, der blev iværksat efter en indsamling i anledning af 200-året for stavnsbåndets ophævelse.

    Her blev obelisken med relieffer og de fire kvindestatuer erstattet af nøjagtige kopier.

    Læs mere : Frihedsstøtten
  • Foto: Nicolas Tobias Foelsgaard

    Tivoli

    0,21 km

    Tivoli blev grundlagt i 1843 og er en national skat og en international attraktion. Eventyrforfatter H.C. Andersen besøgte haven mange gange, og det samme gjorde Walt Disney. Det siges endda at Walt Disney fandt inspiration i netop Tivoli til sin første Disney World. Da Tivoli blev grundlagt lå parken udenfor Vesterport, men i dag ligger den kun få minutters gang fra Rådhuspladsen, og med Københavns Hovedbanegård som nærmeste nabo, så det er let at komme dertil.

    En del af hemmeligheden bag Tivolis succes er, at der er noget for enhver smag. Den gamle have er smukkere end nogen anden forlystelsespark med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Om aftenen skaber tusindvis af farvede lys en eventyrlig atmosfære, der er helt unik. Charmen ved den gamle have ligger også i dens finurligheder, som når du støder på de fritgående perlehøns eller de majestætiske påfugle der går rundt mellem rutsjebaner og karuseller.

    Magiske og nostalgiske forlystelser

    Forlystelserne er alle designet til at matche Tivolis arkitektur og haver. Nogle er vidunderligt nostalgiske, mens andre er de rene adrenalinsus. Tivolis ældste og mest populære tur er trærutsjebanen fra 1914, og er en af kun syv rutsjebaner i verden, der endnu har en mand ombord, som manuelt styrer bremserne. I kontrast hertil finder du for eksempel Vertigo, der flyver med 100 km/t. Den blev kåret til Europas Bedste Forlystelse i 2014.

    I 2021 åbnede Tivolis seneste forlystelse, Villa Vendetta, Danmarks største spøgelseshus med skuespillere. Gæsterne at tage på en rejse gennem 12 forskellige værelser, fordelt på over 800 skræmmende kvadratmeter.

    Fredagsrock og klassisk musik i verdensklasse

    Det årlige musikprogram i Tivoli byder altid på noget for enhver smag og alder - med blandt andet Fredagsrock og SommerKlassisk. Der er live musik i Tivoli hver eneste dag, og Fredagsrock har endda fået en lillebror.  Han hedder 'Lillefredag', og fyrer op for ny dansk musik hver torsdag. 

    Herudover er der Mundomandag med musik fra alle verdenshjørner, Tirsdagstoner med danske sange og evergreens samt Onsdagsjazz. Lørdag aften står på dans på Plænen, hvor Tivolis Big Band og Tivoli Late Night Orchestra sætter gang i en dansefest, hvor både amatører og dygtige dansere kan være med. 

    Se Tivolis musikkalender her.

    Spisning i Tivoli

    Når det kommer til mad, har Tivoli et godt og varieret udbud. Nogle foretrækker at medbringe deres egen mad og lave en picnic på Plænen, men du kan også vælge mellem Tivolis mange gode restauranter. Du kan finde alt fra traditionelle danske retter til fransk bistro til gourmet burgere. I år har Tivoli åbnet en ny fiskebistro, Figaro og Gasoline Grill, den verdensberømte burgerkæde.

    Er du mere til en streetfood udgave af frokosten, så besøg Tivoli Food Hall i Tivoli Hjørnet. Bygningen på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade blev opført af Tivoli i 2017, og er tegnet af arkitekterne bag Louvre Pyramiderne i Paris. Bag den bølgende facade gemmer sig flere spisesteder, de fleste indrettet som permanente, indendørs madboder. Her er et bredt udvalg af forskellige køkkener, og du kan nyde alt fra sunde retter hos islandske Glò til nordafrikanske, lune fladbrød hos Wakha. Og en væld af muligheder derimellem.  

    Du kan også prøve det fine Nimb Brasserie og Nimb Hotel, som ligger i Tivoli. Deres nyeste tilføjelser er restaurant Gemyse, der fokuserer på det grønne køkken og økologi i samarbejde med Aarstiderne, og Cakenhagen, der serverer kaffe, kager og champagne.

    Vil du se flere gode spisesteder i denne del af København? Så tjek vores guide til de bedste spisesteder i Indre By

    Tivoli hele året

    Med tiden har Tivoli udvidet deres åbne sæsoner. Du kan nyde have på en smuk sommerdag, eller ligge turen forbi, når Tivoli hvert efterår bliver forvandlet til et fortryllet Halloween-univers med hekse, græskar og lanterner.

    Fra midten af november til januar sænker julefreden sig over Tivoli, der fejrer jul og nytår - og huser Københavns mest magiske julelandskab og- marked.

    De fleste forlystelser kører, og restauranterne er åbne også til efterår, jul og nytår.

    Besøg byens andre topattraktioner

    Tivoli er blandt Københavns topattraktioner. Du kan finde de andre her

     

    Læs mere : Tivoli
  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Vesterbro

    0,28 km

    Det berygtede red light district og tidligere arbejderkvarter i København, Vesterbro, er i dag et af byens mest hippe områder. I 2014 figurerede Vesterbro sågar som nr. 4 på Thrillists liste over top 10 hipsterkvarterer i verden.

    Vesterbro begynder lige bag Københavns Hovedbanegård og er i tæt gåafstand til centrum. Vesterbro er ikke kun et hipt område at bo i, men også et sted med mulighed for shopping og masser af restauranter og barer. Langs Vesterbrogade og Istedgade, finder du det originale red light district fra den første strækning fra Københavns Hovedbanegård og op. Her er der masser af barer, restauranter og designerbutikker.

    Er du på udkig efter en lækker middag eller en festlig bytur, er et besøg i Kødbyen et must. Her skyder nye restauranter og cool barer op i hastig fart. Vesterbro har sågar sin egen madgade, franske Værnedamsvej på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro. Værnedamsvej er et gourmetparadis med specialbutikker, der sælger ost, vin, fisk og chokolade. Vesterbro er også kendt som København V.

    Læs mere : Vesterbro
  • Foto: Martin Heiberg

    Axel Towers

    0,28 km

    Indre Københavns seneste arkitektoniske vartegn, Axel Towers, er tegnet af arkitekt Lene Tranberg fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

    I efteråret 2017 åbnede ejerne bag Michelinrestauranten AOC og No. 2 en kombineret gourmetrestaurant og cocktailbar, TRIO, som udover kompromisløs mad og lækre cocktails byder på en fantastisk udsigt over København fra 9. og 10. sals højde.

    Tegnestuen bag Axel Towers er også kendt for Tietgenkollegiet, SEB-Huset, Skuespilhuset og Ofelia Plads.

    Tårnene rummer ud over restaurant og bar flere kontorer, butikker, spisesteder, en offentlig byhave samt parkeringsanlæg i fem etager. 

    Læs mere : Axel Towers
  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Planetarium

    0,32 km

    Et besøg på Planetarium er lærerig underholdning om astronomi og rumfart for hele familien.

    Oplev stjernehimlen, galakser og planeter helt tæt på – både i vores udstilling, på rumrejser i Kuppelsalen eller til foredrag om astronomi og rumfart.

    Planetariums hjerte, Kuppelsalen, er med sit store lærred Nordeuropas største, og byder på en helt særlig filmoplevelse. Hér kommer du på fantastiske rejser ud i det uendelige univers, besøger fjerne planeter og meget mere. Alle film i Kuppelsalen indledes med en rejse ud i rummet.

    En billet giver adgang til husets udstillinger samt én valgfri film.

    Læs mere : Planetarium
  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Dragespringvandet

    0,44 km

    Dragespringvandet på Rådhuspladsen i København blev udført i 1889 og var oprindelig tiltænkt Amagertorv, men monumentet tabte til Storkespringvandet.

    I 1904 blev der opstillet en bronzekumme med dekoration inspireret af oldgræsk ornamentik. På kummens kant anbragtes de tre vandspyende drager lidt større end skitseret i projektet fra 1889. Kummen blev hurtigt døbt 'spyttebakken'.

    I 1908 blev springvandet omgivet af et lavt, ydre
    bassin med granitkant efter tegning af Skovgaard og Bindesbøll, men først i 1923 stod Dragespringvandet helt færdigt med en tyr i kamp med en drage.

    Flyttet 25 meter

    For ikke at klemme denne midtergruppe gjorde man de tre drager på kummekanten lidt mindre, og dermed i overensstemmelse med det oprindelige projekt. De store drager er i dag anbragt på balustraden foran Rådhuset.

    Samtidig blev det ydre bassins granitkant smykket med seks frugtkurve af bronze anbragt på hver anden af de tolv stenkonsoller. Denne nye udgave af springvandet sprang første gang den 4. juni 1923.

    Vestre Boulevard blev i 1954 udvidet og ændrede samtidig navn til H.C. Andersens Boulevard. Hele springvandet blev flyttet 25 meter ind på pladsen, og det ydre granitbassin med bronzekurve blev fjernet. Det blev i 1973 opstillet på Brønshøj Torv, men atter nedtaget i 2001.

    Læs mere : Dragespringvandet
  • Foto: PR photo

    Rådhuspladsen

    0,45 km

    Én af byens centrale pladser, forbundet til byens anden store plads, Kongens Nytorv, ved fodgængergaden Strøget.

    Den store plads er trafikknudepunkt og også samlingssted i forbindelse med demonstrationer, store koncerter, udstillinger og andre events..

    Læs mere : Rådhuspladsen
  • Foto: Martin Heiberg

    H.C. Andersen-statuen på Rådhuspladsen

    0,46 km

    Forfatter H.C. Andersen betyder meget for dansk kultur, og hans eventyr er kendt verden over.

    Rundt i København findes der mange statuer af den verdenskendte forfatter og digter.

    På Rådhuspladsen ud mod H.C. Andersens Boulevard sidder H.C. Andersen med en bog i form af en stor statue.

    Bronzestatuen er lavet af Henry Luckow-Nielsens og blev opført i 1965.

    Læs mere : H.C. Andersen-statuen på Rådhuspladsen
  • Foto: Daniel Rasmussen

    Københavns Rådhus

    0,47 km

    I hjertet af København finder du Københavns Rådhus. Københavns Rådhus er opført i årene 1892-1905 og er tegnet af arkitekt Martin Nyrop. Martin Nyrop fik sin inspiration fra rådhusene i Italien, og bygningen anses i dag for at være en klassiker indenfor nationalromantisk byggestil. De nationalromantiske træk skinner igennem i hele bygningen – lige fra det rigt udsmykkede ydre til det detaljerede indre med skjulte perler gemt i alt fra vægmalerier til trappegelænder.  

    Rådhuset bliver i dag brugt til borgerrepræsentationens møder, bryllupper og nationale fejringer.  

     

    Guidede ture 

    Rådhuset er en åben bygning, der kan udforskes på egen hånd, men ønsker du den fulde oplevelse af Københavns Rådhus og dets hemmeligheder, kan du komme på en guidet tur alle hverdage kl. 11.00 og 15.00 og lørdage kl. 11.00. Guidede ture på engelsk mandag-fredag kl. 13.00 og lørdag kl. 10.00. Turen tager cirka 50 min, og den kompetente guide tager dig rundt på rådhuset, samt op i Rådhustårnet, der med sine 105,6 meter en af de højeste bygninger i København. Turen koster 65 kr. Der kan bookes billetter her.  

    Hvis du blot vil besøge tårnet, er der adgang mandag-fredag kl. 11.00 og 14.00 eller lørdag kl. 12.00. Prisen er 45 kr. 

    Obs: Der er ca. 300 trappetrin til balkonen i Rådhustårnet og ingen elevator. 

     

    Rådhusbiblioteket – Gratis læsesal  

    Mangler du et stille sted at læse til eksamen? Selvom Rådhusbiblioteket ikke længere fungere som bibliotek, danner den smukke sal nu rammerne for den optimale læsesal, der med sin victorianske stil, skaber den helt rette studie atmosfære.   

    Rådhusbiblioteket er gratis og er åben alle hverdag fra 09.00-16.00.   

     

    Bryllup på rådhuset 

    Drømmer I om at blive gift i smukke og historiske rammer, kan I blive viet i den smukke Bryllupssal på Københavns Rådhus. Læs mere om bryllup på rådhuset her.

    Læs mere : Københavns Rådhus
  • Foto: Ana Cecilia Gonzalez

    Glyptoteket

    0,59 km

    Glyptoteket i Københavns centrum udstiller en imponerende samling af antik kunst og værker fra 19. og 20. århundrede i storslåede omgivelser.

    Museet blev stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914). Glyptotekets faste samling rummer ca. 10.000 kunstværker fordelt på to hovedsamlinger.

    Den antikke samling

    I den ene samling kan du se Nordeuropas største samling af antik kunst, både ægyptiske, græske, etruskiske og romerske værker - en lystvandring gennem 3500 års kunst og historie.

    Den moderne samling

    Den anden samling rummer fransk og dansk kunst fra det 19. og 20. århundrede, bl.a. værker af Eckersberg, Købke, Monet, Rodin, van Gogh, Degas samt en af verdens bedste samlinger af Gauguins kunst.

    Vinterhaven

    I den store, prægtige subtropiske Vinterhave i museets midte er Café Picnic klar med forfriskninger i skyggen af hundredårige gamle palmer. Glyptoteket præsenterer ofte skiftende udstillinger, der vises som en integreret del af museumsoplevelsen.

    Udstillingerne kan indvirke på, hvilke dele af den faste samling, der er tilgængelige for publikum. Hold øje med hjemmesiden www.glyptoteket.dk for informationer om udstillinger og andre events.

    Læs mere : Glyptoteket
  • Foto: Per Morten Abrahamsen

    Nationalmuseet

    0,73 km

    På Nationalmuseet i København kan du følge hele Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden til nutidens samfund.

    Nationalmuseet har til huse i Prinsens Palæ, der blev bygget i 1743-44. En suite af elegante sale står stadig næsten som dengang, prinser og prinsesser havde deres gang i dem med paneler, stuk, lysekroner og møbler.

    Permanente udstillinger

    Udstillingen Danmarks Oldtid rummer blandt andet Solvognen, Egtvedpigen, det store sølvkar fra Gundestrup og vikingernes skatte. Se også de velbevarede rester af Huldremosekvinden, der kom drabeligt af dage omkring år 100.

    Nationalmuseet har også verdens største samling af genstande fra Grønland, så som sælskindsdragter, magiske amuletter og slanke kajakker.

    Nationalmuseet rummer en af verdens største etnografiske samlinger, en antiksamling, et legetøjsmuseum, en mønt- og medaljesamling og Klunkehjemmet fra 1890.

    Børnenes Museum og guidede ture

    Børnenes Museum er et kapitel for sig, hvor familiens yngste kan komme tæt på forskellige tidsaldre og kulturer. Sid på skolebænken i en skolestue fra oldemors tid, tag på fantasirejse i vikingeskibet, rør i gryderne i middelalderborgens køkken eller mærk på stofferne i butikken fra Pakistan.

    Tag en af museets gå-selv-guider, og oplev museet på kun 60 minutter. Du kan vælge imellem Danmarkshistorien, Familietur og Jorden rundt. I

    Restaurant SMÖR er et besøg værd

    Udover en café og museumsbutik, finder du på Nationalmuseet også den glimrende Restaurant SMÖR. Restauranten serverer en spændende menu med inspiration fra det danske køkken og med masser af lækre, lokale ingredienser. Du kan fx få nyfortolkninger af smørrebrød eller prøve "Nationalmuseets Kæmpe Store Kagebord" med et overflødighedshorn af kager og søde sager. Du skal ikke betale indgang for at besøge restauranten, caféen eller butikken. 

     

     

    Læs mere : Nationalmuseet
  • Foto: Jacob-Schjørring-og-Simon-Lau

    Nyhavn

    1,73 km

    Nyhavn hed oprindelig Den Nye Havn og stammer tilbage fra 1673. Den startede som en travl erhvervshavn, hvor skibe fra hele verden lagde til kaj. Livet i havnen var præget af sømænd, værtshuse og fest.

    Den Nye Havn blev til Nyhavn, og de skønne, gamle og skæve huse, som før husede købmænd, er nu smukt renoverede og området er fyldt med hyggelige restauranter og barer.

    H.C. Andersens Nyhavn

    Nyhavn nr. 9 stammer fra 1681 og er havnens ældste hus. Det har ikke gennemgået nogen om- eller tilbygninger siden. H.C. Andersen boede fem år i nr. 20, det var her, han skrev "Fyrtøjet", "Lille Claus og store Claus" og "Prinsessen på Ærten". Senere boede han 16 år i nr. 67 og to år i nr. 18.

    Du kan læse mere om H.C. Andersens København her.

    Jul ved kanalen

    I julen dufter luften i Nyhavn af gløgg, når det årlige julemarked fylder den brostensbelagte gade med pyntede boder og blinkende lys. Det er den perfekte ramme for din juletur til København. Caféerne og restauranterne byder på danske julelækkerier, bl.a. æbleskiver og flæskesteg. Det er en klassisk juleoplevelse.

    Besøg Nyhavns naboer

    Nyhavn ligger blandt mange andre spændende attraktioner. Hvorfor ikke kombinere et besøg i Nyhavn med en forestilling i Skuespilhuset eller noget lækker street food fra Broens Gadekøkken

    Læs mere : Nyhavn