Standardpris på Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

Sådan foregår bookingen

Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.

Se kalender og priser: Standardpris

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

 • City Break

Inkluderer per person per nat:

 • Overnatning

Morgenmad kan tilkøbes.

Bemærk at opholdet ikke kan betales med gavekort fra Small Danish Hotels

Mere om Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Mindegade 1, 7400 Herning
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Fitness-faciliteter
 • Green Key_V3 Green Key mærket
 • Handicapvenligt
 • Gratis internet
 • Ladestik til el-bil
 • Restaurant
 • Røgfrit
 • Lufthavn: 25 km
 • Tog: 300 m
 • 136 Værelser

Andre ophold påHotel Eyde - SDH Partner Hotel

  Attraktioner i nærheden af Standardpris

  • Foto: VisitHerning

   Fuglen

   0,03 km

    Værket er opført i granit i 1986 og er placeret midt på Herning gågade.

   Læs mere : Fuglen
  • Foto: Herning Kommune

   Tegn 2

   0,08 km

   Ole Christensen var en sjællandsk kunstner, der allerede som 19-årig i starten af 50’erne kastede sig ud i stenhuggerkunsten. Igennem sit virke har han arbejdet gennemgående med modsætninger; tyk overfor tynd, stor overfor lille og ikke mindst feminine og bløde former overfor maskuline søjler. Tegn 2 er et typisk feminint værk på grund af sine bløde former. Den har tydelige træk til fælles med værket Stenbukken, der også er placeret i Herning. Skulpturen er formet i granit og udhugget på en måde, der tillader stenens karaktertræk at skinne igennem.

   Find mere information på Herning Kommunes hjemmeside www.herningerkultur.dk

   Læs mere : Tegn 2
  • Foto: VisitHerning

   Double Form

   3,16 km

   Aage Damgaard kom til byen med store drømme og startede sammen med sin bror Mads i Hakkelsesskæreriet. I 1930’erne overtog driftige mænd fra landet lokalerne og begyndte arbejdet med opbygningen af Midtjyllands tekstilindustri. Deres succes og nyvundne rigdom brugte de på at købe kunst og tiltrække kunstnere til Herning. Dette er ét af de kunstværker, som Aage Damgaard har fået til byen. 

   Læs mere : Double Form
  • Foto: Jannie Nyegaard

   Tinghuset

   0,08 km

   Herning er en by, der er under 200 år gammel. Som by er Herning opstået i den sidste halvdel af 1800-tallet omkring et landevejs- og jernbaneknudepunkt i de udstrakte hedeegne.

   Egnen var dog uden en arrest og et tinghus. Hidtil var Hammerum Herreds ret blevet afholdt på kroen i Lund. I 1825 tiltræder herredsfoged Christian Landt. Han var af den opfattelse, at et så stort område som Hammerum Herred burde have et tinghus og en arrest. Han havde netop overtaget gården Laulund på det nuværende Silkeborgvej i Herning. Herfra solgte han en parcel ved en øde markvej vest for Laulund, hvor ting- og arresthuset blev opført i 1827 på Østergade 8, hvor det nuværende bibliotek i Herning ligger i dag.

   Tinghuset fra 1827 var dog ikke tilfredsstillende i det lange løb. For arrestanter havde ikke svært ved at bryde ud. I 1857 byggede man derfor et nyt lige over for det gamle - på Østergade 9. Det nye tinghus viste sig dog hurtigt at være af en ringe kvalitet, og det blev hurtigt angrebet af svamp.

   Man igangsatte derfor byggeriet af det 3. tinghus på det samme sted, som det 2. tinghus lå. Det 3. og nuværende tinghus stod færdigt i 1894. Tinghuset blev fredet i 1982. I tinghuset startede Herning Museum også i det små i 1896 med et par lånte loftsværelser, før museet blev flyttet til Museumsgade.

   Læs mere : Tinghuset
  • Foto: VisitHerning

   Livsglæde af Børge Jørgensen

   0,09 km

   I sit tidlige virke arbejdede Jørgensen meget i granit, men havde et grundlæggende ønske om at skabe værker i et lettere tilgængeligt materiale. Han skiftede derfor i slutningen af 50’erne over til pladejern. Siden hen udviklede det sig til stål og glas i forskellige relieffer og skulpturer, der skaber en spændende materialekontrast. Jørgensen har et ønske om, at skulpturer fra hans hånd skal spille sammen med deres omgivelser. Med en vekselvirkning mellem lethed og tyngde samt skarpe og bløde flader, ønsker Jørgensen af give udtryk for noget livsbekræftende, som titlen også hentyder til.

   Find mere information på Herning Kommunes hjemmeside www.herningerkultur.dk

    

   Læs mere : Livsglæde af Børge Jørgensen
  • Foto: VisitHerning

   Skyggen af en hund

   0,1 km

   Skulpturen blev i sin tid lavet til Tinghuspladsen, men blev i forbindelse med renovering sendt til opmagasinering. Nu har den "glemte" skulptur fundet sin vej frem til offentligheden igen. 

   Læs mere : Skyggen af en hund
  • Foto: 17gavle.dk

   Verdensmål 16 - Herning

   0,16 km

   LYD PORT er en tværæstetisk kunstnerduo skabt af Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt i 2017. LYD PORT havde præmiere på deres musikdramatiske forestilling Macro Plastic på Den Fynske i 2020 i et felt mellem lydkunst og ny klassisk musik, hvor plastik blev genstand for eksperimenter i alt fra knitrende plastik lyd til kostumer og scenografi af plastik. Duoen er optaget af at skabe sanselige oplevelser i alt fra musikdramatik til lydinstallationer og skulpturer, i værker der berører temaer som kunstnerisk bearbejder temaer som plastikforurening, konspirationsteorier, og mennesker og maskiners begrænsninger og frihed og på samme tid forbundethed og uforbundethed med naturen.

   Duoen LYD PORT bearbejder i værket Tilstand, Verdensmål nr. 16 om frihed, retfærdighed og stærke institutioner. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet. Hernings borgere har med deres tanker om frihed bidraget til en stor, fælles poetisk tekst, der nu danner grobund for et helt nyt lydværk. Værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, og kommer for altid til at stå om et frihedsmanifest om Herning borgers tanker om frihed anno 2022.

   Læs mere : Verdensmål 16 - Herning
  • Foto: Jannie Nyegaard

   Column

   0,19 km

   Mediehuset ønskede at markere jubilæet ved at forære byen et kunstværk, og her faldt valget på byens store billedhugger, Ingvar Cronhammar.
   Cronhammar har gennem mange år formået at lave værker, der pirrer nysgerrigheden, er lettere foruroligende og aldrig ligegyldige. Samtidig har de ofte et teknisk element i sig, og det harmonerer meget godt med en virksomhed, der er nødt til at være på forkant med den teknologiske udvikling.
    
   »Column« er titlen på værket - det er engelsk og kan meget passende betyde både »søjle« og »klumme«. Oprindeligt var det meningen, at skulpturen skulle placeres midt i gågaden ud for det nye mediehus, men det har været nødvendigt at rykke den lidt ind til siden, så brandvejen kan holdes fri.
    
   »Column« er en syv meter høj søjle med en diameter på 73,34 centimeter - hverken mere eller mindre. Søjlen er i højderetningen delt i 12 buer med spejleffekt og herimellem 12 »lysstriber« - lyset flytter sig roligt hele søjlen rundt med et skifte hvert minut.
   Ud fra søjlen går der tolv, syv meter lange metalprofiler i forlængelse af lysstriberne, således at lyset løber ned ad søjlen og stråler ud på fortovet.
    
   Som altid er Cronhammars værker pivåbent for fortolkninger, men Herning Folkeblad ser det som en reminder til både borgere og presse om at tage ytrings- og pressefriheden alvorligt og værne om demokratiet - 24 timer i døgnet 7 dage om ugen. Og så minder den indbyggede tidsfunktion om, at deadline altid nærmer sig.

   Læs mere : Column
  • Foto: Jannie Nyegaard

   Lys og tværs

   0,21 km

   Skulpturen er lavet i aluminium, den er 3 meter høj og 5 meter lang. 

   Skulpturen er især smuk om aftenen, hvor den lyser op i mørket. Lys og tværs kan skifte farver alt efter hvad der er aktuelt. Det kan f.eks. være til en landskamp, hvor den kan programmeres til at lyse i hvidt og rødt. 

   Læs mere : Lys og tværs
  • Foto: Jannie Nyegaard

   Herning Kirke

   0,22 km

   Det store orgel fra 1949 har 33 stemmer og klinger smukt i kirkerummet. Altertavlen er af Joakim Skovgaard og forestiller Jesus i synagogen i Nazaret. Kirkens oprindelige alter kan ses i sakristiet.

   Kirken fik på sin 100års-dag et klokkespil med 48 klokker, der spiller kl. 8,10, 12, 15 18 og 22.

   For yderlig information:
   www.herningkirke.dk

   Læs mere : Herning Kirke