Tøsetur på Hotel Gilleleje Strand

4,5673400492906 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Specialkaffe
 • 2-retters menu efter køkkenchefens valg
 • Cocktail
 • Overnatning
 • Morgencomplet

Mere om Hotel Gilleleje Strand

Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

Vesterbrogade 4B, 3250 Gilleleje
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Gratis internet
 • Parkering offentligt
 • Restaurant
 • Røgfrit
 • Lufthavn: 80 km
 • Tog: 250 m
 • Busstop: 30 m
 • Badestrand: 200 m
 • Fiskeri: 300 m
 • Golf: 8 km
 • 25 Værelser

Andre ophold påHotel Gilleleje Strand

Attraktioner i nærheden af Tøsetur

 • Skibshallerne Gilleleje

  0,45 km

  Museet er placeret i en skøn gammel have omkranset af frugttræer. I haven er der gammeldags legetøj og forældrene kan hygge sig i skyggen under frugttræerne.

  Den gamle skolestue, med pulte og kridttavler, bringer jer tilbage til fortiden og giver anledning til samtaler på tværs af generationer. Se også et lille sommerhus og en ferielejlighed, som de så ud i 1950'erne og 1960'erne.

  Få indsigt i fiskernes hårde og farlige liv gennem tiderne ved at besøge Det Gamle Fiskerhus. Lær om jødernes flugt fra Gilleleje i oktober 1943, og se en af jollerne, som blev brugt til flugten. Skibshallerne er et godt udgangspunkt for ture rundt i Gilleleje. I den smukke frugthave kan I slappe af og nyde omgivelserne. Cafeen sælger kaffe, te, saftevand og kage, og I er også velkomne til at medbringe egen mad. En tur ad Fyrstien til Nakkehoved Fyr er også en mulighed.

  Fiskeri på Nordkysten

  Gennem årtusinder har mennesker ved Nordsjællands kyst udnyttet havets ressourcer. I Skibshallerne kan du opleve livet ved havet, se hvordan fiskeriet efter rødspætter, sild, torsk og ål blev tilrettelagt gennem året. Museet rummer nogle af landets ældste fiskerjoller, som fiskerne søsatte direkte fra stranden før havnene blev bygget. Se også vores samling af skibsmodeller og modeller af forskellige fiskerimetoder gennem tiden.

  Udstillingen forklarer, hvordan fiskerne fandt rundt på havet og huskede de gode fiskesteder før moderne navigationsmetoder blev opfundet.

  Praktisk oplysninger

  • Entré DKK 40,- Unge under 18 år gratis.
  • Årskort til alle Museum Nordsjællands udstillinger koster kr. 70 og kan købes på alle udstillingsstederne.
  • Guidede ture/grupper: For guidede ture og gruppetilbud - Få mere information
  • Åbningstider
  • Ingen parkering ved museet, brug byens parkeringspladser. Kort stop ved museets indgang tilladt for handicappede og gangbesværede.

  Det gamle Gilleleje

  Det gamle fiskerhus viser, hvordan en fisker familie boede i 1800-tallet. I den gamle skolestue kan I opleve en skole som på oldefars tid. Ferielejlighederne står, som de blev indrettet op til 1930 og viser, hvordan man holdt sommerferie i Gilleleje før i tiden.

  Oktober 1943

  I oktober 1943 flygtede mange danske jøder til Gilleleje og omegn for at komme videre til Sverige på grund af tyskernes forfølgelse. Fiskerne sejlede dem over i mørke nætter og ofte i hårdt vejr, under konstant fare for at blive opdaget af tyske patruljebåde. De fleste jøder undslap til Sverige, men nogle blev taget af tyskerne, for eksempel dem, der gemte sig på loftet af Gilleleje Kirke. Flere af de tilfangetagne endte i koncentrationslejre, hvor nogle døde.

  Se den lille fiskerjolle, der blev brugt til at sejle jøder fra Villingebæk øst for Gilleleje til en fiskekutter, der bragte dem videre til Sverige.

  Mad & butik

  Cafeen sælger kaffe, te, saftevand og kage, og du er velkommen til at medbringe egen mad og spise i den gamle frugthave. Museumsbutikken tilbyder gammeldags legetøj, slik, sommertøj fra Chimono og Linen by Krebs, glasfigurer, plakater og ophæng med mere.

  Læs mere : Skibshallerne Gilleleje
 • Foto: Gilleleje Labyrinten

  Gilleleje Labyrinten

  2,7 km

  Quiz jer gennem Nordsjællands spændende udendørs labyrint

  Gilleleje Labyrinten er en quizlabyrint med sjove oplevelser for hele familien. Her kan I kombinere paratviden og gåtur i grønne omgivelser. Vælg jeres favorit quiz, og lad jeres svar føre jer gennem labyrintens snørklede stier.

  Paratviden skal være i top

  Hos Gilleleje Labyrinten skal I finde vej gennem labyrinten ved hjælp af jeres paratviden. Med flere forskellige kategorier, er der quizspørgsmål for både store og små. Test for eksempel jeres paratviden om dyr, sport og fritid eller mad og vin.

  Når I møder et T-kryds, skal I svare på et spørgsmål med to svarmuligheder, der leder jer til højre eller venstre. Hvis I svarer rigtigt, kommer I den hurtigste vej ud, men svarer I forkert, må I gå samme vej tilbage og prøve det modsatte svar. Med fem forskellige indgange sikres en stor variation i ruterne.

  Praktisk oplysninger

  Når I har svaret rigtigt og fundet ud af labyrinten, kan I tage et velfortjent hvil ved indgangen. Her finder I bord-bænkesæt, hvor I kan nyde jeres egen madpakke eller købe en kop kaffe eller en is i kiosken. Her er også toiletter med gode pusleforhold.

  Der er en stor gratis parkeringsplads og bus 362 går lige til døren. Hunde i snor er velkomne i labyrinten. Billetter købes ved indgangen, hvor quizzen også udleveres.

  Tag med på et spændende alpakaeventyr i Gilleleje

  Oplev glæden ved at gå en tur med en charmerende alpaka i det smukke naturområde omkring Gilleleje Labyrinten. De erfarne guider står klar til at byde dig velkommen og sikre, at du får en uforglemmelig oplevelse. Læs videre for at få alle detaljerne og planlæg din næste udflugt med disse fascinerende dyr.

  Læs mere : Gilleleje Labyrinten
 • Søborg Slotsruin

  3,94 km

  Søborg Slot

  Søborg Slot kan dateres tilbage til 1100 tallet hvor Ærkebiskop Eskild opførte det første borg anlæg, et sluttet fæstnings anlæg med ringmur og voldgrav. Slottet var i middelalderen en af Danmarks største og bedst befæstede borge og har ind imellem også været benyttet som fængsel.

  Flere konger har i perioder opholdt sig på slottet og Valdemar Atterdags datter Margrethe blev født på Søborg Slot. Ved slottet opstod en lille købstad, Søborg, hvis store og monumentale fra ca. år 1180 bestemt er et besøg værd.

  Den blev opført som en købstadskirke i tilknytning til Søborg Slot. Slottet lå ved Søborg Sø, der blev afvandet 1872-96 ved gravning af en kanal, der udmunder i Gilleleje.

  Søborg Sø

  Fra efteråret 2023 bliver arbejdet fuldendt med at genskabe Søborg Sø og slotsruinen kommer atter til at til at spejle sig i det blå søvand. Området bliver omlagt med nye stier til bløde trafikanter, heste, cykler og gående.

  Praktisk

  Man kan cykle til slots ruinen ad rute 33 mellem Hillerød og Gilleleje. Hvis man er i bil er der en lille parkeringsplads på Bygaden lige uden for landsbyen Søborg. Det er et godt bud på en picnic tur med familie og venner. Der er borde og bænke, grill og masser af græs og sten at sidde på.

  Læs mere : Søborg Slotsruin
 • Foto: VisitNordsjælland

  Maglehøjene - en skjult perle med natur i verdensklasse

  8,9 km

  Ved Maglehøje får du et godt indtryk af bronzealderens kulturlandskab

  Oprindeligt var der flere, men med tiden er jorden blevet brugt til noget andet eller de er blevet pløjet ned og brugt til mark. Gravhøjene er nu fredet og må ikke ødelægges eller udgraves.

  Dyk ned i bronzealderen

  En af de grave der er forsvundet blev udgravet i 1890. I højen var der en egetræs kiste, nogle knogler og nogle stykker af en bronze halsring, som i bronzealderen blev båret af kvinder.

  To af højene er meget store. De måler 26 og 33 meter i diameter og er begge 7 meter høje. du må gerne gå op på højene og nyde den fantastiske udsigt, der i godt vejr når helt til Kattegat og endda Skåne.

  Hvis sulten melder sig, så kan du finde den hyggelige Café Havestuen som den nærmeste nabo. Her får du nybagte surdejsboller, en god kop kaffe eller et glas vin, så vidt muligt plantebaseret og økologi og lokale råvarer i højsædet. 

  Vandre rute

  Et samarbejde mellem Gribskov Kommune, lodsejerne og Museum Nordsjælland har bevirket til at man kan færdes til fods ad en 1,3 km. trampesti, der fører rundt mellem gravhøjene. Her kan du læse om hver enkelt gravhøj og om bronzealderen (både på dansk og engelsk).

  Projektet er støttet af Fødevareministeriet og EU. Der er opsat borde og bænke, så det er en perfekt oplevelse for familien. 

  Af hensyn til græssende dyr er det ikke tilladt at medbringe hunde inden for indhegningen.

  Læs mere : Maglehøjene - en skjult perle med natur i verdensklasse
 • Foto: VisitNordsjælland

  Hornbæk Kunstnerne

  11,04 km

  Vi er en forening af aktive billedekunstnere og kunsthåndværkere.

  Vort foreløbigt største arrangement er Kunst på Molen på Hornbæk Havn i første weekend af juli. Der kommer 10.000 – 12.000 besøgende for at møde de udstillende kunstnere og kunsthåndværkere. Du er velkommen til at tage kontakt til kunstnerne. De fleste af vore medlemmer har altid en del nyproducerede værker til salg. Måske lige, hvad du ønsker dig?

  Læs mere på vores hjemmeside www.hornbaekkunstnerne.dk

  Læs mere : Hornbæk Kunstnerne
 • Nordskov Mølle

  14,7 km

  Nordskov møllen er beliggende i Ålsgårde, og er efter en turbulent historie i gang med en omfattende renovering, hvor lokale kræfter yder en stor indsats for at genetablere møllen 

   

  Historie

  I 1768 erhvervedes Hellebækgaard og de omliggende industri- og landområder af finansmanden Heinrich Carl Schimmelmann. Gården Nordskovgaard beliggende ca. 2 km. vest for Hellebækgaard blev udstykket fra Hellebækgaard og sønnen Carl Ernst Schimmelmann blev ejer af Nordskovgaard fra 1802 til 1814.


  Nordskovgaard var beliggende ca. 500 m. sydvest for skræntens højeste punkt – det nuværende Odinshøj 41 meter over Øresund.
  Udsigten fra Odinshøj blev i en Turisthåndbog fra ca. 1850 omtalt som en af Europas skønneste – kun overgået af udsigten ved Napoli-bugten!
  Ernst Schimmelmann var landets finansminister ved bankerotten i 1813 og blev sat fra bestillingen. Han solgte derfor Nordskovgaard og Odinshøj til Anders Larsen fra Hellebæk, som lod Nordskov Mølle bygge i 1829 lige syd for Odinshøj.

   

  Læs mere : Nordskov Mølle
 • Foto: VisitNordsjælland

  Esrum Sø - Danmarks vandrigeste

  15,48 km

  Det kan du lave ved Esrum Sø

  Vil du gerne have frisk luft? Har du lyst til at bevæge dig? Eller har du brug for ro og meditation i naturen? Esrum Sø er stor nok til at rumme det hele – det er Danmarks næststørste sø.

  Esrum Sø ligger med Fredensborg by og Fredensborg Slot til den ene side og med Gribskov til den anden. Esrum Kloster ligger i nord og Nødebo i syd.

  Må man bade i Esrum Sø?

  Ja! Man må gerne bade i Esrum Sø – både sommer og vinter. Det er dog en god idé, at du er opmærksom på alger, før du hopper i vandet.

  Se badevandskvaliteten for Esrum Sø.

  Fang fisk i Esrum Sø

  Lystfiskeri på Esrum Sø er tilladt. Men vær opmærksom på, at det kræver fisketegn, før du står med fiskestangen og kaster linen ud. Du kan fange en bred vifte af fisk i søen: Søørred, brasen, gedde, skalle, aborre, hork, ål, suder og løje – hvis du altså er heldig.

  I 1996 blev Danmarksrekorden i søørred slået i Esrum Sø med en fisk på 8,25 kg!

  Se regler om fiskeri på Esrum Sø hos Naturstyrelsen.

  Fugle i Esrum Sø

  Der er et rigt fugleliv i Esrum Sø, som du kan observere. Det kan du f.eks. gøre fra to fugleudsigtstårne i den sydlige del af søen. Hvinanden var tidligere sjælden, men er nu nærmest blevet et vartegn for Esrum Sø. Du kan også se mange svaner på søen.

  Bemærk, at dele af søen er fredet. Det fredede område er markeret med gule bøjer.

  Kajak, kano, båd og SUP

  Du kan have din egen kajak, kano, båd eller SUP-bræt med ud på Esrum Sø. Det kan give sved på panden og ømme muskler. Eller det kan være en meditativ oplevelse, hvis du bare glider roligt gennem vandet.

  Har du ikke dit fartøj, kan du f.eks. leje det hos Sne og Vand.

  Stammer fra en stor istidsblok

  Esrum Sø har ligget i Nordsjælland i rigtig mange tusinde år. Man regner med, at det er en kæmpestor isblok fra istiden, der er smeltet og har lavet søen.

  Søen er ca. 9 km lang og har et overfladeareal er på 17,3 km². Det dybeste sted måler 22,3 m, og gennemsnitsdybden er på 13,5 m. Det giver en vandvolumen på 233 mill. m³ – den største i Danmark.  

  En del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland

  Esrum Sø er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland på grund af det rige dyreliv og den varierede natur.

  Kort over Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

  Det kan du se i nærheden

  Esrum Kloster – Se hvordan munkene boede i middelalderen og tag på det levende middelaldermarked

  Fredensborg Slot – Besøg ét af dronningens yndlingsslotte og oplev den enorme park rundt om

  Parforcejagtlandskabet, UNESCO – Oplev det enorme, menneskeskabte landskab med symmetriske stier og veje i Gribskov

  Overnatning i det fri

  Ved søen, på den side hvor man også finder Gribskov, er der to primitive overnatningspladser og flere grill pladser. Læs mere om lejr og grill pladser 

  Læs mere : Esrum Sø - Danmarks vandrigeste
 • Foto: RAISFOTO

  Fredensborg Slot

  16,97 km

  Fredens slot – Danmarks Versailles

  Fredensborg fik sit navn til minde om afslutningen på Den Store Nordiske Krig i 1722, hvor slottet blev bygget. Slotsanlægget er opstået trinvis gennem 1700-tallet, tegnet af datidens bedste danske arkitekter, J.C. Krieger, Nicolai Eigtved, L. de Thurah og C.F. Harsdorff. Slottet og slotshaven danner en arkitektonisk helhed som er typisk for den franske barokstil - derfor kaldes det ofte for Danmarks Versailles.

  Officielle besøg og private familiebegivenheder

  Slottet danner ofte ramme om store begivenheder i den kongelige familie. Her holdes blandt andet bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester. Her modtages statsoverhoveder fra alverdens lande på officielt besøg og her afleverer andre landes ambassadører deres akkreditiver til Dronningen. Ved statsbesøg er der tradition for, at det besøgende statsoverhoved med en diamant skriver sit navnetræk på en af slottets glasruder.

  Historisk haveanlæg i stor skala

  Fredensborg Slotshave et af Danmarks største historiske haveanlæg. Lange, lige alléer udgår fra slottet i stjerneform, et træk fra havens oprindelige franske barokstil, kendt fra Versailles. Nogle alléer er blevet genskabt i nyere tid, bl.a. Brede Allé, som blev indviet i 2013 efter en omfattende restaurering. På tur igennem den smukke have kan man opleve talrige skulpturer. Imellem alléerne er der store skovpartier med slyngede stier, de stammer fra slutningen af 1700-tallet til midt i 1800-tallet, hvor stort set alle barokhaver blev omlagt til romantisk stil.

  Den Reserverede Have

  En del af slotshaven er forbeholdt den kongelige familie, men i løbet af sommerferien, åbnes haven for publikum, se datoerne på kongeligeslotte.dk. Man kan bl.a. besøge urtehaven, som leverer friske grøntsager og blomster til den kongelige husholdning, og et moderne orangeri, som blev indviet i 1995.

  Nordmandsdalen med nordisk almue

  En særlig oplevelse i Fredensborg Slotshave er Nordmandsdalen, hvor 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere er opstillet. Anlægget blev omfattende restaureret og genindviet i 2002.

  Besøg Fredensborg Slot og Den Reserverede Have

  Du kan komme på en guidet rundvisning og se dele af slottet, slotskirken, den private have og orangeriet, i løbet af sommerferien, se datoerne på kongeligeslotte.dk.

  Læs mere om, hvordan du kan besøge slottet.

  I samme periode er der gratis adgang til Den Reserverede Have kl. 9.00-17.00. Den øvrige slotspark er åben for publikum hele året.

  Læs mere : Fredensborg Slot
 • Foto: Danmarks Tekniske Museum

  Danmarks Tekniske Museum

  19,72 km

  Hvordan så de allerførste biler ud? Hvordan har telefonens rejse været frem til den smartphone, vi alle render rundt med i dag? Og hvordan ser en rumkapsel egentligt ud? Kom og lær om vidunderlige og epokegørende tekniske opfindelser og menneskene bag.

  Stor begejstring for teknik

  Museet har en imponerende samling af dampmaskiner, elektriske opfindelser, cykler, biler og flyvemaskiner. Du kan også opleve et kandestøberværksted fra 1920’erne og en brand- og redningsstation fra omkring 1960. Danmarks Tekniske Museum inviterer dig med på en rejse, hvor vi bygger bro mellem dig og Danmarks teknologihistorie.

  Et museum for hele familien

  Danmarks Tekniske Museum er for hele familien. Fra den første barnlige fascination af maskiner, over det samtidskritiske syn på hverdagsteknologien, til den nørdede indsigt i mekanik og funktion. På museet er genstandene er omdrejningspunktet for fortællingerne, og vi kigger både på de første tekniske opfindelser, teknologien som den ser ud i dag og på forestillingen om, hvad der måske venter i fremtiden.

  Teknikkens verden er i evig bevægelse

  Danmarks Tekniske Museum er over 100 år gammelt, og nogle af genstandene på museet er endnu ældre – fra tonstunge computere, der fylder et halvt hus, til den lille smartphone i lommen. Teknikkens verden er i evig bevægelse, og vi kan kun spå om, hvordan robotstøvsugere, virtual reality og biler vil se ud i fremtiden.

  Læs mere om udstillinger, rundvisninger, åbne værksteder og ekstra aktiviteter i alle skoleferier på www.tekniskmuseum.dk

  Læs mere : Danmarks Tekniske Museum
 • Foto: VisitNordsjælland

  Marienlyst Slot

  20,8 km

  Marienlyst Slot blev bygget i 1588 af Frederik II, som også opførte Kronborg Slot. Det oprindelige slot var en tårnlignende bygning, der var designet som en lyst- og jagthave for den kongelige familie.  Dette imponerende landsted blev færdiggjort samme år, som Frederik døde, men mange monarker har efterfølgende nydt godt af området, både til rekreation og som et sted de kunne arbejde i fred og ro.  

  Den nuværende bygning blev opført mellem 1759-64 af én af 1700-tallets store aktitekter Nicolas-Henri Jardin. Slottets romantiske have blev særligt berømt for sin skønhed og storslåede udsigt. Kendte beundrere tæller den berømte eventyrforfatter H.C. Andersen, som besøgte haven i 1826. 

  Bevarelse af historien 

  Efter mange år er store dele af slottet gået i forfald, men i 2012 blev der oprettet en forening til at hjælpe med at beskytte dette imponerende arkitektoniske mesterværk. Med omkring 1200 frivillige medlemmer sikrer Marienlyst Slots Venner, at offentligheden fortsat kan få adgang til slottet og haven, og at alle de historiske og arkitektoniske vidundere - både inde og udendørs bevares.  

  Bygningens karakteristiske interiør indeholder håndværk af den fineste kvalitet, udført af landets vigtigste kongelige hofmalere, stukkatører, billedhuggere, træskærere, forgyldere og stenhuggere. Indenfor venter der et væld af skatte, herunder dekorative spejle, store lysekroner, forgyldte træornamenter, vægmalerier, borde og paneler. Ofte står det i skyggen af det mere berømte Kronborg Slot, men vi anbefaler dig at lægge et visit forbi Marienlyst også - du vil ikke blive skuffet.

  Læs mere : Marienlyst Slot
 • Foto: Øresundsakvariet

  Øresundsakvariet

  21,2 km

  Tag familien med på akvariet på kanten af Øresund og se en torsk i øjnene, mærk en søstjerne, og klap en krabbe – hvis du tør. I de børnevenlige røre-bassiner kan du blandt andet og holde en søstjerne i hånden. Du kan komme og se dyrene blive fodret flere gange om dagen, og deltage i spændende havaktiviteter i ferierne. Og der er altid en guide tilstede, som kan svare på spørgsmål om dyrene.

  Øresundsakvariet arrangerer også

  • Rundvisninger
  • Foredrag
  • Snorkeldykkerture
  • Marsvin-safari
  • Fødselsdagsarrangementer 
  • Og meget andet

  Åbnet igen efter omfattende renovering i 2019

  Øresundsakvariet åbnede igen i februar 2019 efter en omfattende renovering, der blandt andet har betydet udskiftning af gulv, så det ligner en rigtig havbund, nye lofter, der ligner en bølgende havoverflade og nye blæksprutteakvarier.

  Vandlaboratoriet på Helsingør Nordhavn

  I Øresund findes et fantastisk dyre- og planteliv, og i Vandlaboratoriet får du mulighed for at se og mærke en lille bid af Øresund. Her kan du komme helt tæt på det unikke fiske- og dyreliv i Øresund og se havdyrenes fascinerende levesteder. Så kom nærmere og undersøg livet under havoverfladen.

  Marsvinesafari på Øresund

  Det er ikke kun i udlandet, du kan komme på hvalsafari. I Helsingør kan du komme med ud på Øresund og opleve Danmarks mindste hval helt tæt på. De sidste 20-30 år er bestanden af marsvin mangedoblet og de trives i Øresund, hvor der er masser af føde til de små hvaler. På Øresundsakvariets ture i 2019, så gæsterne marsvin på alle turene.

  Tag med Øresundsakvariet på marsvinesafari, og kom helt tæt på den lille hval i følgeskab med Øresundsakvariets guider.

  Privat safari på Øresund

  Skal den næste familieudflugt foregå på Øresund? Tag venner, familie eller kollegaer med på safari og oplev Danmarks lille hval, eller spejd efter den store atlantiske tun, der er vendt tilbage til Øresund efter årtiers fravær. Der er plads til 12 personer på båden.

  Akvariet er Øresunds beskytter

  Øresundsakvariet arbejder aktivt for at beskytte Øresund og bevare det unikke havområdes rige fiske-, dyre-, og planteliv. Blandt andet formidler Øresundsakvariet livet i havet – det skaber interesse, som forhåbentligt fører til respekt for naturen og til et ønske om at passe godt på den.

  Derudover underviser Øresundsakvariet også tusindvis af børn og unge hvert år gennem Skoletjenesten, akvariet udvikler og deltager i projekter med naturbevarende formål, er i dialog med politikere og meningsdannere om Øresunds unikke dyreliv og sørger for at være synlige i medierne.

  Hvorfor skal vi passe på livet under havet?

  Vidste du, at vi kun kender til 0,0001 procent af dybhavets bund? Biologer regner med, at størstedelen af jordens arter og levesteder findes under havets overflade, men kendskabet hertil er ringe. Havet er hemmelighedsfuldt, rigt på ressourcer, fascinerende, faretruende, og så er det grundlæggende for livet på jorden. Samtidig er havet en af de mest truede naturressourcer på kloden.

  FN-mål nummer 14: livet i havet

  Livet i verdenshavene er alvorligt truet af blandt andet plastikforurening. FN’s 17 mål, der mod 2030 skal sætte os på kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten har blandt andet fokus på livet i havet. Fokus ligger på at bevare og sikre bæredygtig udnyttelse af verdenshavene.

  Havenes temperatur, kemi, strøm og liv driver de globale systemer, som gør jorden beboelig for mennesker. Håndteringen havene er derfor afgørende for menneskeheden som helhed, men også for afbødningen af klimaforandringernes konsekvenser.

  Læs mere : Øresundsakvariet