Weekendophold på Hotel Hedegaarden

 • City Break
 • Weekendophold
 • Gastronomi

Inkluderer pr. person pr. ophold:

 • Eftermiddagskaffe m/sødt
 • 5-retters menu
 • Overnatning
 • Morgenbuffet

Mere om Hotel Hedegaarden

Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

Valdemar Poulsensvej 4, 7100 Vejle, Dinamarca, 7100 Vejle
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Handicapvenligt
 • Gratis internet
 • Kæledyr
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Lufthavn: 30 km
 • Tog: 3 km
 • Busstop: 100 m
 • Badestrand: 2 km
 • Fiskeri: 2 km
 • Golf: 7 km
 • 75 Værelser

Andre ophold påHotel Hedegaarden

Find vej

Valdemar Poulsensvej 4, 7100 Vejle, Dinamarca
7100 Vejle

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Weekendophold

 • Foto: Mads Hansen

  Nørreskoven og Dyrehaven, Vejle

  1,08 km

  Nørreskoven, på nordsiden af Vejle Fjord, er en af områdets mest besøgte skove og indbyder til mange oplevelser i det fri. I den meget afvekslende natur, kan du bl.a. opleve gravhøje, udtørrede kilder og mindesten. Nørreskoven er kendt for de store bøge fra begyndelsen af 1700-tallet, og skovens ældste træ er Kong Hans’ Eg. Nyd også en rolig slentretur i Dyrehaven, se skoven fra oven i klatreparken, Gorilla Park Vejle eller prøv kræfter med den udfordrende skovbane ved Vejle Idrætshøjskole.

  Af byens ældste privilegier fra 1327 fremgår det, at Nørreskoven allerede på det tidspunkt har hørt under Vejle Byfred. Et stisystem går gennem alle dele af skoven.

  Dyrehaven
  Dyrehaven strækker sig over et 30 hektar stort område i den sydøstlige del af Nørreskoven. Motorvejen skærer sig midt gennem arealet, men der er passage mellem de to skovdele gennem Vejlefjordbroens brobuer, hvor du kan beundre det enorme byggeri. Det er muligt at komme helt tæt på de to hjortearter, dådyr og sika. Bemærk: dyrene må ikke fodres.

  Forhindringsbane, mountainbike-spor og discgolf
  Ved Vejle Idrætshøjskole i den nordøstlige del af Nørreskoven er der både mountainbikespor, forhindringsbane (Skovbanen) og discgolfbane. Der er adgang til området fra Nørremarksvej via Ørnebjergvej øst for skolen.

  Den meget kuperede Nørreskov er ideel til kørsel på mountainbike og på det fem kilometer lange etablerede mountainbikespor kan alle være med. Sporet er formet som et ottetal med to forskellige sværhedsgrader. Underlaget er fast, så sporet kan køres året rundt, uanset vejrforhold. Noget mere krævende er den 600 meter lange forhindringsbane, bygget af skovens materialer. I området ligger også en discgolfbane, der bookes via højskolens kursuscenter.

  Nørreskovens fortællinger
  Nørreskoven består af områderne Forkobbel, Bagkobbel og Polakkerskoven.

  En af kuriositeterne i Bagkobbel er den tidligere skihopbakke, der blev bygget under Anden Verdenskrig i forbindelse med de meget kolde vintre.

  Polakkerskoven har fået sit navn fra nogle polske lejesoldater, der huserede i skoven under svenskekrigen i 1658-60. Byens borgere fangede polakkerne og lod deres hovedskaller indmure i nordgavlen på Sct. Nicolai Kirke, hvor de stadig kan ses.

  Du kan også besøge Helligkilden, der blev besøgt af syge mennesker Valborgs dag 1. maj og Sankt Hans dag langt op i 1800-tallet. I 1905 blev kilden istandsat, men er siden udtørret.

  Læs mere : Nørreskoven og Dyrehaven, Vejle
 • Foto: VisitVejle

  Gorilla Park Vejle

  1,25 km

  Halloweenstemning og mørkeklatring 26.-28. oktober

  Få en unik oplevelse i Gorilla Park dette efterår, og prøv mørkeklatring under stjernehimlen. Der tændes for lys i trækronerne og alle bliver udsyret med pandelamper. Der brydes også på grillpølser mens mørket falder på. Mørkeklatring i Gorilla Park Vejle finder sted d. 26., 27. og 28. oktober fra kl. 16-21. Læs mere og book billet på GorillaPark.dk.

  Om Gorilla Park 

  Banerne i Gorilla Park er i varierende højde og sværhedsgrad, så der er oplevelser til alle uanset størrelsen på vovemod. Her kan du slå dig løs i bedste Tarzan og Jane stil i adskillige timer.

  Gorilla Park Vejles letteste bane er kun 1,5 meter over jorden, med nemme og sjove forhindringer, og herefter stiger sværhedsgraden proportionalt med banenumrene, for at slutte af med den meget udfordrende Alpha bane!

  Klatring kræver ingen specielle forudsætninger ud over lysten til at have det sjovt, samt at kunne lide store mængder af frisk luft og fysisk aktivitet i skønne omgivelser.

  Gorilla Park benytter det patenterede og prisvindende Safe Link SSB karabinsystem. Inden du begiver dig ud i klatringens kunst, modtager du en kyndig instruktion af uddannede instruktører om sikkerhed og adfærd på banerne. Herefter er det bare at begive sig ud på "jungleeventyret" imellem trætoppene.

  Mulighederne er mange, men du kan bl.a. snowboarde, cykle og tarzan-svinge dig igennem skoven. Totalt har Gorilla Park Vejle over 2 km. forhindringsbaner med mere end 100 forskellige klatreelementer og herunder adskillige svævebaner.

  Medarbejderne giver fælles instruktioner hver hele time (sidste instruktion 4 timer før lukketid) med maksimalt 40 personer pr. hold. Derfor anbefales det, at du booker tid i forvejen, så du er sikker på en plads. Booker du online minimum 24 timer før, sparer du kr. 35,- pr. person. Instruktionen kan vare op mod en time.

  Prisen er inkl. instruktion, leje af udstyr og klatring i 4 timer.

  Vær venligst opmærksom på varierende åbningstider, som løbende bliver udvidet. Det er muligt at besøge parken i weekender, ferier og på helligdage i perioden fra første lørdag i april til og med anden lørdag i november. 

  Når du trænger til et hvil, kan du nyde forskellige snacks og forfriskninger fra Cafe GO!rillax i det hyggelige picnicområde.

  Book online på www.gorillapark.dk.

  Prøv også det populære Gorilla Big Swing. Her er tale om en gigant gynge som for alvor får adrenalinen til at pumpe! Du hejses op til 15 meters højde, hvor du selv trækker splitten, som aktiverer fornemmelsen af frit fald, inden du glider over i det store swing. Til sidst opleves følelsen af vægtløshed før tilbage-swinget. En oplevelse til alle jer, som bare ikke kan få nok adrenalinsus.

   

  Læs mere : Gorilla Park Vejle
 • Foto: Mads Fjeldsø Christensen

  Bølgen

  1,84 km

  De største lejligheder i Bølgen er de øverste lejligheder i hver bølge. De er på 240 kvadratmeter.

  Bølgen har en storslået placering ved Skyttehusbugten lige ned til Vejle Fjord. Foran Bølgen er en smuk promenade anlagt. Nærmeste nabo er lystbådehavnen.

  Bølgen er skabt af den anerkendte tegnestue Henning Larsen Architects, som bl.a. også står bag Operaen i København, Moesgaard Museum og Harpa i Reykjavik. Bølgen har modtaget flere prestigefyldte priser for sin arkitektur, bl.a. Civic Trust Award og LEAF Award og er kåret som Årets Boligbyggeri i 2009.

  De to første bølger stod færdige i 2009, hvorefter byggeriet gik i stå under finanskrisen. Byggeriet af de tre sidste bølger blev påbegyndt i 2015 og i slutningen af 2018 stod alle fem bølger færdige.

  Læs mere : Bølgen
 • Foto: Mads Fjeldsø Christensen

  Vejles havnefront

  1,95 km

  Havnefronten er et spændende, rekreativt område med havnepromenade, restaurant, lystbådehavn, kajakø, opholdsarealer og udsigtsterrasser.

  På landsiden ligger boligkarréerne med leje- og ejerboliger, Vejle Roklubs klubhus og den futuristiske boligejendom, Bølgen. Via flydebroer er der adgang til Klubøen med lystbådehavn og Den Flydende Kajakklub – begge bygget på platforme i havnebassinet. På Havneøen opføres der eksklusive lejligheder. En bro fører over til det ikoniske firmadomicil, Fjordenhus, opført af kunstneren Olafur Eliasson. 

  Klubøen og lystbådehavnen
  Klubøen er samlingssted for Vejles maritime klubber. I den store bygning er der klublokaler for sejlklubben, motorbådsklubben og jollesejlerne, faciliteter for gæstesejlere, kontorer og offentlige toiletter. På 1. sal ligger den populære Restaurant Remouladen med terrasse og en storslået udsigt over fjorden og havnefronten. På øverste niveau er der tagterrasse med styrketræningsområde. Ved molen, der forbinder Klubøen med lystbådehavnen, er der iskiosk i sommermånederne, en stor ponton med borde og bænke, samt to mindre pontoner indrettet til leg med vand. Klubøen er tegnet af Transform.

  Den Flydende Kajakklub
  Vejle Kajakklub har nok Danmarks mest unikke klubhus. Den kunstigt anlagte kajakø ligger ca. 20 meter fra land og nås via en gangbro. Øen, der nærmest har form som et v, er tegnet af Force4 Arkitekter. Udover klubfaciliteter, opbevaringshal og isætningssted for kajakklubbens medlemmer rummer Den Flydende Kajakklub også lokaler til undervisning og naturformidling. Langs øens kanter er der trætrapper og tagterrasser med borde og bænke og garanteret panorama vue. Der er offentlig adgang kl. 8-22, naturligvis under hensyntagen til øens brugere. 

  Bølgen
  Det eksklusive bølgeformede lejlighedskompleks har modtaget et væld af priser og for længst slået sin position fast som et af Vejles arkitektoniske vartegn. Byggeriet består af 5 bølger i forlængelse af hinanden. Hver bølge er på ni etager. Bølgen er tegnet af Henning Larsen Architects. Bølge 1 og 2 stod færdige i 2009, hvorefter byggeriet gik i stå under finanskrisen. Byggeriet af de tre sidste bølger blev påbegyndt i 2015 og i slutningen af 2018 stod alle fem bølger færdige.

  Havneøen og Fjordenhus
  På det 24.400 m2 store areal i havnebassinet opføres 9 tårne med luksuslejligheder omgivet af kanaler og med et åbent havnetorv. Fra Havneøen er der via en bro adgang til Fjordenhus, investeringsselskabet Kirk Kapitals firmadomicil. Det er den verdenskendte kunstner, Olafur Eliasson, der står bag det ikoniske bygningsværk, hvor stueetagen er offentligt tilgængelig. Her vil det blandt andet være muligt at se de kunstværker, som Olafur Eliasson har udarbejdet specielt til det nye hus. Huset blev indviet den 9. juni 2018.

  Trafikhavnen
  Vejles driftige erhvervshavn er ligesom i mange andre havnebyer terrorsikret med indhegning, og der er derfor ingen offentlig adgang til havnen langs Nordkajen og Sydkajen.

  Læs mere : Vejles havnefront
 • Foto: VisitVejle

  Grejsdalen

  2,5 km

  Grejsdalen er en af landets dybeste og smukkeste dalstrøg med stejle bakkeskrænter og Grejs Å. Fra Vejle fører Grejsdalen mod nord. I starten ligger huse og tidligere industri side om side, men højere oppe tager den fredede del af ådalen over med et enestående idyllisk landskab og et rigt fugleliv.

  Grejsdalen, som strækker sig fra Grejs til Vejle, er en erosionsdal, der er en kilometerlang sænkning med 50-70 meter høje, skovklædte skrænter nord/nord-vest for Vejle. Ved det sidste isfremstød under den sidste istid for ca. 18.000 år siden lå israndslinjen syd for Grejs og vest for Vejle. Foran isen strømmede smeltevandet fra gletsjeren og dannede en større issø – ’Bøgager Issø’. Søen blev tømt i et dramatisk dæmningsbrud, hvor vandmasserne med stor kraft eroderede sig ud i Vejle Ådal og skabte begyndelsen til den nord-syd-gående Grejsdal mellem Grejs By og Vejle.

  Grejs Å har med et fald på 50 m i løbet af sine 22 km et meget stejlt forløb. Sammenlignet med fx. Gudenåen, der kun har et fald på 60 m på 158 km, er Grejs Å nærmest en bjergbæk. Derfor finder du en helt anden natur end den, du ser ved mange andre vandløb i Danmark. Her lever fx mange forskellige arter af slørvinger, døgnfluer og vårfluer – arter, som kun lever i rent vand med en kraftig strøm.

  Området regnes for et af de smukkeste steder i Danmark. Der findes et for området helt unikt klippefremspring i Grejsdalen. Klipperne består af frådsten eller kildekalk. Dette materiale var et populært byggemateriale til nogle af de første stenkirker i Danmark, og er i området omkring Grejsdalen bl.a. brugt til kirkerne i Hornstrup, Hover og Jelling.

  Bunden af Grejsdalen er varieret natur med å, eng og moser. Grejs Å har sit udspring i de mange kilder i og omkring Fårup Sø. Åen er på det nedre løb et af områdets fineste vandløb med slyngninger og kraftigt fald. Det giver meget fine betingelser for slørvinger, døgnfluer og vårfluer, og betyder, at bl.a. bjergvipstjert, vandstær og isfugl yngler langs åen. Åens kraftige strøm er gennem historien blevet udnyttet af mindst 15 vandmøller. I dag udnyttes vandets kraft kun af to af møllerne.

  Der er flere muligheder for vandreture i området, bl.a. på Grejsdalstien der er en 16 kilometer lang vandrerute mellem Vejle, Grejs og Jelling.

  Vandkraft, møller og industri i Grejsdalen
  I Grejsdalen, langs den nederste del af Grejs Å, ligger et tidligere industrimiljø, som har udnyttet åens vandkraft. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvor aktiviteten var størst, havde området landets største koncentration af industrimøller. 

  Med sit stærke fald og sin stabile vandføring rummede Grejs Å gode muligheder for at udnytte vandets kraft. Især på åens nederste seks kilometer, hvor faldet er på hele 25 meter, var forholdene for mølledrift optimale.

  I Grejsdalen har ligget mindst 15 møller og småindustrier. Den første større industri var den gamle kornmølle, Grejs Mølle, som udviklede sig til en stor industri. I 1720erne blev vandkraften udnyttet til produktion af klæde.

  Et eksempel på industrien i slutningen af 1800-tallet er Hammerværket, som i 1867 begyndte en produktion i en tidligere sømsmedje. Fabrikken fremstillede leer, spader og andre redskaber. Hammerværket ekspanderede og fik snart stor betydning for området. Bygningskomplekset bestod af et herregårdslignende anlæg med fire store fløje. Senere kom en række nye bygninger til, og i 1895 blev endnu et møllested anlagt. Sidst i 1800-tallet var Hammerværket det største industriforetagende i Grejsdalen.

  Også i 1900-tallet var der aktivitet i Grejsdalen. Et eksempel er Wittrups Tæppefabrik, som flyttede til dalen i 1914. Fabrikken fremstillede uldvarer og tæpper og udviklede sig til dalens største fabriksanlæg. I begyndelsen af 1900-tallet begyndte mange af møllerne desuden at producere elektricitet. Således Elektromøllen (fra Den Nederste Grejs Mølle), Holms Mølle og Grundet Elværk. Disse møller gjorde i årtier Grejsdalen selvforsynende med strøm.

  Vandkraftens erhvervsmæssige udnyttelse er nu ophørt, og flere af bygningerne og møllerne er kun delvis bevarede. Nogle af de gamle industribygninger er omdannet til spændende nye boliger. Det gælder bl.a. Hammerværket og Wittrups Klædefabrik. De tilbageværende fabriksbygninger vidner om en epoke i landets industrielle udvikling, hvor vandkraft var af afgørende betydning for industriens beliggenhed. Ikke blot den enkelte fabrik, men den store koncentration af industriel aktivitet gør hele området i Grejsdalen til et unikt miljø.

  Læs mere : Grejsdalen
 • Foto: VisitVejle

  Vejlefjordbroen

  2,5 km

  Over Vejle Fjord knejser den imponerende Vejlefjordbro, der forbinder Mølholm i syd med Nørremarken i nord. Vejlefjordbroen kan opleves på tæt hold fra Dyrehaven i Nørreskoven eller fra Vejle Lystbådehavn.

  Byggeriet af Vejlefjordbroen blev påbegyndt i 1975 efter stærkt pres fra politikere og borgere i Vejle. Tidligere blev trafikken ledt gennem Vejle ad den gamle hovedvej 10. Op gennem 1960erne og begyndelsen af 1970erne blev trafikken mere og mere tæt i den indre by. Folketinget besluttede i 1974 at bygge en ny motorvej fra Kolding til Vejle, der blandt andet omfattede broen over Vejle Fjord, og den 1. juli 1980 kunne man så indvie den stærkt tiltrængte motorvejsbro. Pris 350 mio. kr.  

  Der var en vis modstand mod byggeriet fra starten; man frygtede at broen ville skæmme de smukke omgivelser omkring Vejle Fjord. Arkitekterne valgte derfor at bygge broen i en meget neutral stil, således at broen faldt naturligt ind i de skovklædte omgivelser omkring Vejle Fjord.  

  Broen over Vejle Fjord er et klassisk eksempel på en bjælkebro, hvor brodækket ligger på en række bropiller. I dette tilfælde hviler brodækket på 15 bropiller, og hvert af de mellemliggende brofag har en længde på 110 meter. Gennemsejlingshøjden er på 40 meter. Vejlefjordbroen er 27,6 meter bred og har en total længde på 1712 meter, hvilket gør den til Danmarks sjette længste bro.  

  Siden broen blev åbnet, har trafikken på Vejlefjordbroen udviklet sig så meget, at broen i dag er Danmarks mest trafikerede motorvejsbro. Tal fra Vejdirektoratet viser, at der på et gennemsnitsdøgn kører omkring 50.000 biler over broen.  

  Læs mere : Vejlefjordbroen
 • Foto: VisitVejle

  Spinderihallerne

  2,78 km

  Spinderihallerne er en af de få eksisterende industribebyggelser, der står med sin originale struktur. Det renoverede industrikompleks var oprindeligt et bomuldsspinderi fra 1896. I over 100 år var spinderiet hjertet i Vejles historiske arbejderkvarter, Vestbyen.

  Vejle var tidligere både foregangsby og landets ubestridte centrum indenfor bomuldsspinding, hvilket gjorde Vejle kendt som ”Danmarks Manchester”. Bomuldsindustrien gav dengang arbejde til op mod 25% af byens industrielle arbejdsstyrke.

  Spinderihallerne vidner om Vejles forvandling fra en lille provinskøbstad til driftig industriby og til nutidens oplevelses- og vidensamfund, hvor maskinerne er erstattet af kreativitet og gode ideer.

  I dag er Spinderihallerne et dynamisk og kreativt fællesskab for virksomheder, der arbejder i krydsfeltet mellem design, kunst, erhverv og forretningsudvikling. Spinderihallerne er desuden hjemsted for passionerede iværksættere foruden en række kulturinstitutioner, herunder Kulturmuseet med sine seks fantastiske fortællinger om Vejles fortid.

  Man kan på hverdage (undtagen ferie og helligdage) spise frokost i Spinderihallernes café, og benytte caféen som "hub" - et åbent sted, hvor alle kan logge sig på det trådløse netværk.

  Renoveringen af Spinderihallerne er bl.a. udført af den internationalt anerkendte tegnestue Schmidt Hammer Lassen Arkitekter og stod færdig i 2010. I 2015 blev komplekset udvidet med den tilstødende Kedelbygning. Virksomhederne i Kedelbygningen arbejder især med teknologi, design, leg og læring.

  Læs mere : Spinderihallerne
 • Foto: VisitVejle

  Økolariet

  2,89 km

  Økolariet har mange oplevelser, du bliver klog af. En rejse gennem spændende scenerier med film, levende organismer, interaktiv viden, tests og aha-oplevelser.

  Tryk, mærk, skub, test og tegn dig gennem masser af interaktive oplevelser. Du bliver klogere på, hvordan verden påvirkes af vores forbrug, og hvordan forskning i dag bliver til din hverdag i morgen.

  Økolariet ligger i Vejle centrum og alle er velkommen til at kigge forbi. Der er gratis éntre til udstillingerne.

  Læs mere : Økolariet
 • Foto: Vejle Kunstmuseum

  Vejle Kunstmuseum

  3,02 km

  Særudstillinger 2024:
  KROPUMULIG KROPUTROLIG – Gipsafstøbninger og antikke kropsidealer i moderne kunstnerisk omfavnelse. (10.02.24 - 15.12.24)

  SKABNINGER – Japansk grafik. (17.11.23 - 01.09.24)

  Kunst der sætter aftryk
  Vejle Kunstmuseum inviterer alle indenfor til kunstoplevelser, der tager udgangspunkt i livet og hverdagen. Temaerne er genkendelige og giver et anderledes blik på verden omkring os. Nogle gange er det stort, andre gange er det småt, men der er altid noget, der sætter sit aftryk!

  I de faste udstillinger kan du bl.a. opleve en stor samling af grafiske værker, kunst der udfordrer vores konventioner om kroppen, guldalderens konstruerede virkeligheder, portrætkunst i alverdens afskygninger og meget mere.

  Sanseværk
  Opleveszonen Sanseværk er en anderledes kunstoplevelse, hvor nysgerrige børn og voksne sammen går på opdagelse med sanser, leg og sjove aktiviteter. Her kan I lytte til det grønne, dufte til det blå, føle det gule og meget mere.

  Læs mere : Vejle Kunstmuseum
 • Foto: VisitVejle

  Vejle Vindmølle

  3,65 km

  Der har været mølle på stedet siden 1846, men den nuværende bygning er fra 1890, og dens inventar er fra 1930’erne. Bygningen fungerede som mølle indtil 1960, og dens imponerende indvendige maskineri giver et godt indtryk af, hvordan møllen har arbejdet. Møllen har både bidraget til en samlet historie om mølleriet i Vejle, men har også i nogle sammenhænge selv stået i fokus – f.eks. under besættelsen af Vejle i 1864 eller de to gange, møllen er brændt, i 1890 og 1938. Ved den seneste brand gik det kun ud over enkelte dele af møllen, som ellers stort set er intakt fra 1890.

  Vejle Vindmølle er åben i sommersæsonen fra den 1. april til udgangen af skolernes efterårsferie i uge 42 og kan i perioden besøges tirsdag til søndag kl. 11.00-16.00.

  Vejle Vindmølle huser også Vejle Kunstforening. Det er muligt at besøge møllen uden for sæsonen, når Vejle Kunstforening holder åbent. Læs mere om deres åbningstider og aktuelle udstillinger på vejlekunstforeningmoellen.dk.

  Læs mere : Vejle Vindmølle
 • Foto: Jonas Schou

  Skærup Zoo

  9,45 km

  Skærup Zoo er indrettet så du nemt kan finde et sted at nyde din medbragte mad. Du kan også vælge at købe mad og drikke i kiosken. Mange af dyrene må fodres med foder købt i kiosken. Dyrefoder koster 20 DKK.

  I weekender, ferier og på helligdage er der ponyridning og fodringer af dyrene.

  I skoletjenesten for skoler, institutioner og andre grupper skræddersyes et program efter jeres ønsker. Der er mulighed for overnatning for grupper.

  Læs mere : Skærup Zoo
 • Foto: Lasse Hyldager

  Kongernes Jelling

  10,32 km

  Oplevelsescenter Kongernes Jelling ligger på det store Monumentområde, som Harald Blåtand lod indhegne med en palisade - vikingetidens største bygningsanlæg. Inden for palisaden står de to runesten, kirken, skibssætningen og de to høje. Hele området er på UNESCOs Verdensarvsliste og bevaringsværdigt for eftertiden. Det moderne Monumentområde er et imponerende skue. Hvide fliser og stolper markerer i landskabet det, der er forsvundet, og sætter stenene og højene i perspektiv. Det er et oplagt sted at strække benene og få en fornemmelse for områdets storhed - og måske prøve kræfter med en vikingedyst.

  På Kongernes Jelling kan hele familien komme bag runerne på Haralds Jellingsten, udforske Danmarks kongerække fra Gorm den Gamle til i dag og blive klogere på vikingernes liv og hverdag. Vi fortæller om vikingekongernes stræben efter magt, deres mægtige byggerier og Danmarks overgang til kristendommen. Udstillingen er designet, så både nysgerrige børn og voksne får en helt speciel oplevelse.

  - Der er gratis adgang til Kongernes Jelling for hele familien og mulighed for tilkøb af familieaktiviteter både inde og ude.

  - Året rundt er der mulighed for at bestille rundvisninger på monumentområdet. Vi laver også rundvisninger på engelsk, tysk, dansk og hollandsk.

  - Tjek Kongernes Jellings hjemmeside for særudstillinger, arrangementer, køb af billetter til aktuelle rundvisninger og aktiviteter i skolernes ferier.

  Læs mere : Kongernes Jelling
 • Foto: Nationalmuseet

  Uldum Kirke

  13,88 km

  Hvorfor er kirken i Uldum så ung?

  I landsbyen Uldum, ikke langt fra Uldum Mølle og Uldum Kær, ligger byens kirke, som blev opført i 1883. Der har været kirke i Uldum i mange år – den nuværende kirke erstattede en eksisterende middelalderkirke, som formentlig blev opført i perioden 1150-1250 som de fleste andre danske landsbykirker. Den tidligere kirke var i kongens eje frem til 1687, hvor den blev overdraget til baron Peter Rodsteen, sammen med nabokirken Langskov.  Kirken havde skiftende rigmænd ejere indtil 1803, hvor den ganske usædvanligt blev solgt til alle områdets bønder.

  Begge sognets kirker, Uldum Kirke og Langskov Kirke, blev revet ned med tre års mellemrum, og erstattet. Når kirkerne ved Uldum blev revet ned, mens de fleste andre danske kirker består, skal årsagen nok findes i, at Uldum-området i 1700-tallet var præget af kirkelig pietisme, som i 1800-tallet splittedes i to grene, en indremissionsk og en grundtvigsk gren. Det var i høj grad en tendens blandt bønderne, som gik imod præsten – en slags kan-selv, vil-selv tankegang, som også kan forklare, at bønderne i første omgang valgte at købe kirkerne af adelen.

  De grundtvigske tanker førte også til opførslen af Uldum Højskole, som i mange år var tæt knyttet til kirken.

   

  Om Uldum Kirke

  Den nye kirke blev opført på samme sted som den gamle kirke, og materialer herfra blev anvendt i processen. Som de fleste bygningsværker på den tid, blev kirken opført i røde mursten, men med gotisk inspiration fra perioden 1150-1200. Det markante, kvadratiske tårn har et iøjnefaldende pyramideformet tag.  

  Ved indgangen til kirken ses en granitsten med fordybninger fra bronzealderen (1700-500 f.kr.). Den har formentlig været brugt som offersten.

  Når du træder ind i kirken vil du med det samme lægge mærke til det flotte brune træloft.Kirkens interiør kombinerer nyt med gammelt, og flere genstande fra den gamle kirke er taget med i den nye. Granitdøbefonden er romansk og fra perioden 1150-1200. Prædikestolen er fra 1675.

  Men det mest bemærkelsesværdige og iøjnefaldende interiør i kirken er uden tvivl den smukke altertavle fra 2017, som er opført som et 600 kilo tungt glasværk af den svenske glaskunstner Bertil Vallien.

   

  Vil du besøge Uldum Kirke?

  Uldum Kirke er åben i perioden 8-16 mandag-fredag. Du er velkommen til at kigge ind.

   

  Flere historiske attraktioner

  Kystlandet byder på mange spændende historiske attraktioner. Fra oldtid til industrihistorie. Fra museer til bygningsværker og attraktioner i naturen. På denne side kan du finde inspiration til historisk interessante oplevelser nær Horsens, Odder og Juelsminde.  

  Læs mere : Uldum Kirke
 • Foto: Givskud Zoo

  GIVSKUD ZOO

  17,03 km

  I zoo tager I på spændende gåture og møder mange fascinerende dyr bl.a. gorillaer, bøfler, løver, kæmpeoddere og mange andre. Undervejs passere I Europas største anlæg med pingviner. Igennem glasruden ser I de mange pingviner svømme under vand, og fra platforme oplever I dem kaste sig i bølgerne og vralte rundt på land. Parken huser samtidig Europas største anlæg med brillebjørne, hvor fem bjørne hygger sig.

  På de mange savanner i parken kører I helt tæt på dyrene og oplever bl.a. giraffer, zebraer, antiloper og løver krydser vejen lige foran jer. I kan vælge at tage safariturene i egen bil eller med en safaribus.

  GIVSKUD ZOO indeholder også Danmarks største dinosaurudstilling. Her finder I over 50 dinosaurer i naturlig størrelse, lige fra ”langhals” på omkring 40 meter til den ”farlige” Tyrannosaurus Rex.

  Glæd jer også til at opleve parkens mange særudstillinger bl.a. ”Verdensmålsparken” og ”PlastikPlaneten”.

  Til børnene finder I mange legepladser og aktivitetslejre, et Babyservice Center til de helt små børn samt masser af hyggelige oaser til alle.

  GIVSKUD ZOO ligger kun 70 km fra Varde samt 20 km fra Billund og Vejle.

  Se parkens åbningstider her.

  Læs mere : GIVSKUD ZOO