Inkluderer pr. person pr. nat:
- Overnatning
- Morgenmad
Green Key godkendt
Inkluderer pr. person pr. nat:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: StandardprisOplev unikke øjeblikke på Hotel Sønderborg Strand! Den fantastiske beliggenhed direkte ved stranden sikrer, at du kan nyde det bedste af både natur og historie. Med kun 250 meter til Sønderborgs pulserende centrum, får du det bedste af begge verdener – en rolig oase tæt på byens liv og charme.
Strandvej 1, 6400 Sønderborg
Vis kort
Ankomst 18.11. - 19.12.24 (ingen ophold om søndagen)
Inkluderer pr. person pr. nat:
Ankomst: 13.1. - 31.01. 2025 (ingen ophold om søndagen)
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Ingen ophold om søndagen i perioden november til februar (inkl.)
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,08 km
Møllen er opført i 1875 og er placeret højt og flot med en imponerende udsigt over havnen.
Møllen er typen rund gallerihollænder. Undermølle og overmølle i hvidkalket grundmur. Hatten er bådformet og beklædt med pap. Vingerne er monteret med klapper og møllen krøjer med vindrose.
Bygget som kornmølle og i drift indtil ca. 1926, ved vindkraft. Møllen fortsatte dog en årrække derefter ved motorkraft.
Møllen lå oprindelig på samme grund som Sønderborg Slot og har fået navn efter dette.
Den ejes idag af Sønderborg kommune, og kan kun ses udefra.
0,11 km
Forundringsparat er en meget rammende betegnelse for Inge Adriansen (1944-2017) og Vibeke Fonnesberg (1946-2024) har skabt en sigende skulptur i bronze, der favner grænselandets kultur og historie.
For Inge Adriansen har, i de 45 år hun var ansat på Museet på Sønderborg Slot, forsket og holdt foredrag om alt fra hertugdømmer til det sønderjyske kaffebord og været forfatter samt medforfatter på mangt en bog om lokal- og kulturhistorie.
Her sidder så skulpturen af denne sirlige dame på bænken - Inge Adriansen, Ph.d. i folkeminde-videnskab, museumsinspektør, slået til ridder af Dannebrog i 2006 og udnævnt til adjungeret professor på Syddansk Universitet i 2007, folkekær forsker og foredragsholder.
Denne store mangeårige indsats blev hyldet i 2022, hvor man den 4. december kunne afsløre den skulptur, som hun selv har godkendt, på bænken ved strandpromenaden i Sønderborg.
”Med tak og i respekt for en livslang forskning i grænselandets kultur og historie”
0,19 km
Helens Galleri og Billedværksted, Voldgade 2B (i gården), Sønderborg.
Over 200 stk. akvareller, acrylmalerier og artmoney.
Åben efter aftale
0,25 km
Jeg er oprindelig uddannet designer fra TEKO i Herning og på Århus Kunst Akademi, siden 2007 har kunst til dels været min fuldtids beskæftigelse.
Nerven i mit arbejde er at skabe moderne abstrakte og ekspressive malerier og derved gøre mine værker dristigt. Mit mål med kunsten er at skabe værker, der er medrivende, sanselige og gør indtryk. Moderne malerier, der huskes - også længe efter oplevelsen i udstillingslokalet.
Jeg arbejder med olie på lærred og i ekspressive farvekombinationer, hvor små elementer, historier og stemninger kommer frem. Når værkerne bliver skabt, sker det spontant, emotionelt, intuitivt, fabulerende - og i et højt energiniveau, hvor mit drive tydelig kommer til udtryk på lærredet.
Naturens skiftende årstider og lysets bevægelse pirrer min trang til at fastholde det ukontrollerbare, inspirerer mig ustandselig. Det gør at jeg konstant er i forandring i søgen af det næste penselstrøg.
Udover naturens evige kilde til min inspiration er jeg meget optaget af tidens trend, nye vibrationer og tendenser der er på vej. Mine 18 år i modebranchen gør at jeg har en særdeles god fornemmelse for netop dette.
GALLERIER OG UDSTILLINGER
Art Herning, Galleri Knud Grothe Charlottenlund,
Galleri Dencker + Schneider ART GALLERY Berlin, Galleri X Rungsted,
Galleri Hofmann Hannover DE, Nordisk Ministerråd København,
Oticon A/S Ballerup, Aarhus Universitets Hospital, Sydbank Aabenrå.
UDSMYKNINGS OPGAVER
Broager Sparekasse Sønderborg, Domhuset Sønderborg, PWC Vejle, Advokaterne.com Aarhus, Bech-Bruun advokaterne København.
0,27 km
0,27 km
Dronning Dorothea sad i enkesæde på Sønderborg Slot efter Kong Christian III´s død i 1559 på Koldinghus. I årene 1568-70 fik Dronning Dorothea indrettet et renæssance kirkerum i nordfløjen på Sønderborg Slot.
Fløjaltertavlen er fremstillet omkring 1550-60 af Frans Floris, Antwerpen. Døbefonten er fremstillet af sort kalksten, flammet marmor og figurer af alabast, den blev bestilt af Christian III i 1557 hos Cornelius Floris, Antwerpen.
Efter Dronning Dorotheas død i 1571 overtager Hertug Hans den Yngre Sønderborg Slot og fra hans tid stammer prædikestolen, herskabsstolene og de tre figurer på orgelet, disse dele er udført af en lokal billedskærer, Niels Tagesen.
Fra Hertug Hans´s tid stammer også det utrolig smukke portalepitafiet, der omkranser den aflåste dør ind til krypten med den hertuglige familie.
Epitafiet udført i sort marmor og alabast viser Hertug Hans den Yngre, knælende med sine 8 sønner på den ene side af et opstandelsesrelief og på den anden side knæler hans første hustru Elisabeth af Braunschweig-Grubenhagen samt deres 6 døtre.
Kirken har kun betjent de adelige og efter hertugfamilien forlader slottet i 1667 ender de regelmæssige kirkelige handlinger og den sidste kendte handling er bisættelsen af Louise Augusta i 1843.
For åbningstider se Museet på Sønderborg Slot.
Du kan læse mere om slotskirken på denne PDF fra Nationalmuseet
0,27 km
Borgen er grundlagt før 1200 og blev 1550-70 ombygget til et firefløjet renæssanceslot.
Museet belyser Sønderjyllands historie fra middelalderen til nutiden, med hovedvægt på krigene 1848-50, 1864, 1914-18, samt folkeafstemningerne og Genforeningen 1920.
Store, kulturhistoriske samlinger med møbler, tekstiler, håndværk og sønderjydsk kunst.
For åbningstider se "Museet på Sønderborg Slot".
0,27 km
Sønderborg Slot danner ramme om mange historiske begivenheder. På slottet kan du opleve fyrstelige gemakker fra 1500-tallet, blandt andet den store riddersal og dronning Dorotheas kapel, som er Nordens ældste bevarede rum fra renæssancen.
Slottet har også udstillinger af historiske samlinger, især Sønderjyllands historie efter 1800, samt De Slesvigske krige, Genforeningen i 1920, 1. Verdenskrig og kulturhistorie fra specielt fra Sundeved og øen Als.
Caféen i det gamle slotskøkken er åben i juli-august samt i skoleferierne i uge 7 og 42. Medbragt mad og drikke kan i denne periode nydes i slotsparken. Resten af året kan man nyde madpakken i slotskøkkenet og forfriskninger kan evt. købes i billetsalget.
Museumsbutikken ligger i forbindelse med billetsalget og byder på et bredt udvalg af historisk faglitteratur samt souvenirs.
0,27 km
Rytterstatue af bronze med sokkel af granit. Kunstner: Hans Pauli Olsen.
Soklens højde 2,25 m og skulpturens højde 1,90 m.
På soklen ses ringrideren i galop mod galgen, mens selve skulpturen er en smuk, kvindelig rytter i stille gang - måske på vej til optoget.
Statuen er indkøbt af Ringriderkomiteen og overdraget til Sønderborg kommune den 10.07.1998.
Hør A.P. Hansen (tidligere borgmester) fortælle om statuen.
0,31 km
Der Butt im Griff (Flynder i greb) er fremstillet i bronze af kunstneren Günter Grass (1927-2015).
Skulpturen er 2,30 m høj og viser en arm, hvis hånd holder om en helleflynder (på tysk Heilbutt), der symboliserer livserfaring og visdom.
Skulpturen Der Butt im Griff blev afsløret den 29. juli 2004 af kronprinseparret.