Inkuderer pr. person pr. ophold:
- Overnatning i komfortabelt dobbeltværelse
- Morgenbuffet
- Frokost (kan nydes i golfklubben)
- 2-retters middag i restaurant (kokkens valg) 1 green fee billet (husk selv at bestille)
Green Key godkendt
4,596603 af 5 stjerner
Inkuderer pr. person pr. ophold:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: GolfopholdGlæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.
Jernbanegade 5, 7760 Hurup Thy
Vis kort
2 dage / 1 nat - ankomst 12.11 - 20.12 tor-lør
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Personer under 18 år, har ikke adgang til kurbadet.
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Bemærk børn under 18år har ingen adgang til spaen
ShortDescription
Inkluderer pr. person pr. nat:
Oplev havet, fjorden og Nationalpark Thy
Inkluderer pr. person pr ophold:
Dag 1:
30 km – Limfjorden og Sydthy.
Dag 2:
50 km – Plantager, Nationalpark Thy og Stenbjerg Landingsplads.
Dag 3:
40 km – Agger, Klithede og Lodbjerg Fyr. Medbring egen cykel. Alternativt kan cykel lejes til kr. 200,- pr. dag. Skal bestilles ved booking.
Valgfri saft eller special-øl fra Thisted Bryghus på værelset pr. 2 personer
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Moments of happiness
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Min. 3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Gældende for perioden 01.10.2024 – 31.5.2025: Mandag kan der kun bestilles dagens ret (IKKE mulighed for gourmetmenu og a la carte)
Inkluderer pr. person pr. nat:
Gældende for perioden 01.10.2024 – 31.5.2025: Mandag kan der kun bestilles dagens ret (IKKE mulighed for gourmetmenu og a la carte)
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,58 km
Oprindelig var Hurup Kirke uden tårn og sideskibe.
I kirken lægger man blandt andet mærke til altertavlen, opdelt i fire billeder, som Sven Havsteen-Mikkelsen har stået for. Altertavlen blev indsat i 1981. Det gamle alterbillede fra omkring 1850 kan nu ses på væggen i orgelrummet.
Kirkens romanske døbefont er formentlig lige så gammel som kirken selv.
Runesten på kirkegården uden for våbenhuset
Runestenen dukkede op, da man gennembrød diget for at skaffe plads til et nyt kapel. Indskriften kan (måske) tydes sådan: ”Thormod, en velbyrdig ”dreng”, rejste dette minde efter N.N. sin fader (eller broder)."
1,82 km
Ashøje er med sine 93 meter Thys højeste punkt. Og herfra kan du tælle hele 17 af Sydthys kirker. Husk at tage kameraet med, for denne udsigt glemmer du aldrig.
I plantagen nedenfor udsigtstårnet ses også "Den Frie Talerstol", udført i granit af kunstneren Knud Højrup. Og selvfølgelig Danmarks største trold, Ask fra Ashøj, der blev opført af kunstneren Thomas Dam i sommeren 2020.
1,86 km
Oppe på højen Ashøj, der er med sine 93 meter er Thys højeste punkt, gemmer der sig en trold i skoven.
På et hemmeligt sted, midt i en lysning, sidder trolden Ask fra Ashøj med en sten i den ene hånd og en pind i den anden. Gennem en skattejagt af spor i skoven, kan du finde frem til, hvor Ask sidder.
Trolden skal både lokke gæster og lokale ud og opleve den smukke natur, som også er en del af Thy og helt særlig fint, selvom det ikke er en del af Nationalpark Thy.
Trolden er skabt af den internationale kunstner Thomas Dambo og repræsenterer naturens kræfter. "Hvis du behandler naturen dårligt, så kommer troldene og banker dig, spiser dine børn eller dræber din hamster. Men hvis du opfører dig ordentligt, kan det være, at den hjælper dig med at bygge en rede, komme op i et træ eller over bækken", siger Thomas Dambo.
Særligt for familier med lidt større børn, er skattejagten i det grønne en sjov aktivitet. Og den eventyrlige træskabning fungerer ikke bare som mål for en tur i det grønne, men er også beregnet til at klatre på.
Den præcise lokation og skattekortet dertil finder du på Trollmap.
Og når du er i Ashøje Plantage, så besøg endelig også udkigstårnet og nyd udsigten over smukke Thy.
Besøg også kæmpetrolden VildEmil i Tinkerdal ved Holstebro
Prøv om du kan finde den sovende kæmpetrold VildEmil, som tager sig en lur i en lun rede i Thinkerdal Skov lidt uden for Holstebro. Læs mere om VildEmil og hvordan du finder ham her.
2,21 km
Redskaber, rekonstruktion og levendegørelse
Den kulturhistoriske afdeling rummer en større samling af landbrugsredskaber fra første halvdel af 1900-tallet.
Uden for museet er der opført en rekonstruktion af et jernalderhus, hvis dimensioner er hentet fra en arkæologisk udgravning i nærheden.
Om sommeren er der levendegørelse og børneaktiviteter på jernalderpladsen til glæde for de besøgende hvert år i juli måned. Læs nærmere i museets kalender.
Sydthy Kunst- og Kulturcenter
Heltborg Museums kunstafdeling rummer flere kunstnere med tilknytning til Thy. Deres værker udstilles lejlighedsvis. Malerier, tegninger og litografier af Jens Søndergaard (1895-1957) og værker af Leo Estvad og Ellen Raadal, og skulpturudstilling af Erland Knudssøn Madsen er en fast del af udstillingen.
På Heltborg Museum har den lokale digter Hans Bakgaard sin egen mindestue. Han var en god sanger og drømte om en sangerkarriere. Derfor tog han til Amerika, men han vendte skuffet hjem og slog sig ned på sin barndomsegn ved Ydby. Han blev digter og udgav selv egne digtsamlinger og dilettantstykker. I nogle år arrangerede han også hjemstavnskoncerter i Ydby.
Aktivitet året rundt
I løbet af året er der forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper.
Heltborg Museum er en del af Museum Thy.
6,65 km
Vestervig Kirke er opført 1140-60 i romansk stil og viet til Sankt Thøger. kirken har gennemgået mange forandringer gennem tiden.
Kanonisk solur, som der kun findes 2 tilsvarende af i hele Europa.
Orgel med 52 stemmer, som kan opleves ved de mange kirkekoncerter.
Historie:
Til kirken knytter sig sagnet om Liden Kirsten og Prins Buris, en ulykkelig kærlighedshistorie. Liden Kirsten, der var halvsøster til Valdemar den Store, havde et kærlighedsforhold til Prins Buris, broder til Dronning Sofie.
Da Valdemar opdagede forholdet, lod han Liden Kirsten danse til døde. Hun blev begravet på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev blindet, gildet og lænket til kirken, så han lige kunne nå Liden Kirstens grav. Da han døde, blev han begravet i samme grav som Liden Kirsten.
Det er stadig skik, at brude lægger en buket på graven.
FOTOS OG TEKST: Niels Clemmensen
7,03 km
Klostermøllen blev taget ud af drift i 1960 og fredet i 1964. Året efter købte Vestervig Håndværker- og Borgerforening møllen for at bevare den som kulturminde.
Møllen blev færdigrestaureret i 1992.
Klostermøllen kører på udvalgte dage. Find datoerne på Vestervig bys hjemmeside.
Ved parkeringspladsen er der et lille madpakkehus med infoirmationstavler om Klostermøllen.
12,45 km
Som besøgende kan du få adgang til fyrtårnet mod en beskeden betaling.
Fra toppen af fyrtårnet har du en fantastisk udsigt over et barsk landskab, domineret af klitplantagen, klitheden og de forrevne havklitter. Du kan se til Limfjorden mod syd, langt ind i landet mod øst og lade blikket glide over uspoleret natur mod nord.
Lodbjerg Fyr blev i 2019 restaureret og har en flot udstilling med fyrets historie fra byggeriets begyndelse til i dag.
I fyrmesterboligen driver frivillige en lille café, som tilbyder kaffebord og kage.
Der er blevet installeret automatisk døråbner/lukker i Lodbjerg Fyr. Det betyder at fyrtårnet er åbent alle dage fra 07:00 - 21:00.
Informationshus om Nationalpark Thy på Lodbjerg Fyr
Når du besøger Lodbjerg Fyr kan du møde de frivillige fyrværter og høre dem fortælle om livet på fyret i forskellige perioder, klithedens sjældne planter og meget andet omkring fyrets historie og områdets natur.
Aktiviteter i Nationalpark Thy
Fyret er udgangspunkt for vandreture ud i Thys mest uberørte naturlandskab – klitterne mellem Lodbjerg og Lyngby.
En markeret sti fører til den høje klit Penbjerg. Øst for stien ligger 9 bronzealderhøje, der dog er meget svære at få øje på.
Tæt ved fyret er der en hyggelig bålplads og shelter.
Grøn rejse i Nordjylland
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Hvis du booker en Plustur hos Nordjysk Trafik kan du endda blive kørt helt til døren.
14,29 km
Den moderne kirke er bygget op om den fem meter høje og tre meter brede altertavle af Niels Østergaard "Den signede dag".
Kirkens udsmykning
Maleri af Peter Mock med titlen Mod lyset måler 485 x 215 m og er malet i olie på lærred med enkelte felter af bladguld, som knytter an til altertavlen. Det centrale i billedet er lyset, hvor fyrtårn og lysstråler danner et kors, som er placeret på klippe grund - her høfdesten.
Til venstre ses skibe på det mørke hav, kompasrosen og himmellegemer. Via LEDELYSET føres man til højre side, til den trygge havn med hjembyens velkendte silhuet.
Ideen med billedet er at skildre fiskersamfundets grundvilkår med at finde vej på havet - såvel som gennem livet.
23,28 km
Hvor Vesterhavet rammer Thy med fuld kraft, hvor sandstormene rasede i århundreder, hvor vidderne er større og naturen vildere, ligger Danmarks første nationalpark. Fuld af enestående naturoplevelser.
Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, indviet 22. august 2008. Nationalparken dækker 244 kvadratkilometer og rummer den største koncentration af klithede i Europa. Det forpligter.
24,52 km
I Skandinaviens største Blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr.
Midt i Parken ligger det tematiserede Piratland med masser af forlystelser og karruseller. Her kan i opleve Træls Trafik, Træls Minedrift, Rødspætte og Romkugles Skattejagt, Blækspruttens Øje, Krokodille Raceren, trampoliner og komme til at klappe de søde geder.
Hele 6000 m2 er overdækket med JungleZoo, Dino’s Junglesti, 4D-biograf, Piratkroen og Hugoland.
Du kan se åbningstider og priser på www.jesperhus.dk
Entrebilletten kan laves om til sæsonkort mod en mérbetaling. Et Jesperhus sæsonkort giver bl.a. også gratis entre og rabatter til andre attraktioner m.m. Se hjemmesiden for yderligere information.
Børn under 3 år: gratis.
32,32 km
Klitmøller er et hyggeligt fiskerleje og en levende badeby med en fin badestrand.
For surfere fra hele verden er Klitmøller først og fremmest STEDET, hvor man mødes om sporten.
Byen rummer indbydende spisesteder og små hyggelige butikker, som frister med blandt andet souvenirs og kunsthåndværk.
Mange af de gamle huse i Klitmøller er bygget i skudefartens storhedstid og står velbevarede, så man fornemmer en atmosfære af gamle tider.
Dengang lå der vandmøller langs åen, og den gamle ”Møllegården” eksisterer stadig som et minde om fortidens hovederhverv, hvor folk i Klitmøller levede af at male korn fra bøndergårdene inde i landet, for derefter at sejle kornet til Norge.
Først i 1800-tallet blev fiskeriet Klitmøllers bærende erhverv, og i dag kan man besøge T 97 ”Bellis” – en af de gamle kystbåde, som er restaureret og giver indblik i hvilke instrumenter og faciliteter en fisker havde til rådighed i 1950’erne og 60’erne.
Klitmøller har som feriested altid været populært, men er nu også verdensberømt. På grund af sine fine surfmuligheder, er Klitmøller blevet surfernes paradis - "Cold Hawaii" bliver det kaldt.
Klitmøller lagde i 2010 vind og bølger til den første udgave af Cold Hawaii PWA World Cup og blev dermed hjemsted for en afdeling af den mest prestigefulde konkurrence i verden inden for windsurfing.
Cold Hawaii PWA World Cup finder hvert år sted i september ved Ørhage i Klitmøller, som på denne måde bliver stedet, hvor verdenseliten indenfor windsurfing konkurrerer i disciplinen "wave performance".
42,86 km
Anlægget består af Hanstholms enestående museumsbunker på 2500 m2, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så du kan se, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger.
Batteriet blev bygget i 1941 og skulle, sammen med det tilsvarende batteri ved Kristiansand i Norge, spærre indsejlingen til Skagerrak og holde den engelske flåde ude. Batteriet bestod af fire store 38-cm kanoner, hvis rør hver vejede 110 tons. Kanonerne kunne skyde ud på en afstand af 55 km, det vil sige næsten halvvejs til Norge.
Interaktiv udstilling
Dokumentationscentret ovenpå bunkeren viser udstillingen ”Fjende & Nabo – Hanstholm besat” ! Udstillingen handler om livet i Danmarks stærkeste fæstning under 2. Verdenskrig. Udstillingen fokuserer på menneskene og fortæller historien om både de tyske soldater og civilbefolkningens liv i skyggen af befæstningsanlæggene, og om hvordan besætter og besat levede sammen.
På tur med ammunitionstoget
Hop på museumstoget og kom en tur igennem batteriet, hvor du passerer en ammunitionsbunker og en af bunkerne til den 38 centimeter store kanon. Museumstoget kører dig rundt i det historiske terræn ad den originale smalsporsbane, som tyskerne anlagde for at transportere den tunge ammunition ud til kanonen. Toget kører hver dag sommeren igennem og også i uge 42. Turen er en kilometer lang og varer cirka ti minutter.
På naturvandring i besættelsens fodspor
Ved bunkermuseet finder du en smuk og afvekslende klitskov, der tidligere var et bart og barskt klitlandskab og hjemsted for mange af tyskernes bunkere. I dag kan du komme på naturvandring her. Oplev de mange bunkere spredt ud over klitlandskabet, nogle under jorden, andre som udkigsposter, som skulle spotte fjenden. I løbet af året bliver afholdes forskellige gratis guidede bunkervandringer. Se datoerne for bunkervandringerne findes på museets hjemmeside.
Frilandsmuseet Hanstholm 1
I klitterne syd for Hanstholm finder du Frilandsmuseet Hanstholm I, som er et af de bedst bevarede kystbatterier i Danmark. Frilandsmuseet Hanstholm 1 hører også under Bunkermuseum Hanstholm. Start eller slut din museumsdag med et besøg i klitterne. Det er en stor oplevelse for hele familien at gå rundt i det bakkede bunkerlandskab.
Gå også på opdagelse i de smukke, uforstyrrede omgivelser og se, om du kan finde alle 19 bunkere. De er stort set alle åbne, så du kan komme indenfor og forestille dig, hvordan det var at ligge der og bevogte en del af Skagerrak inde fra land.
Atlantvolden i Nordjylland
I samarbejde med andre bunkermuseer i Nordjylland har vi udvalgt 24 lokaliteter blandt de cirka 100 tyske befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig i Nordjylland, som er et besøg værd. På lokaliteterne er der opsat en planche med informationer om stedet, og dets historie. Ved hjælp af en QR-kode på planchen kan du komme ind på hjemmesiden via din smartphone, og finde flere oplysninger, oversigtskort, historiske fotos med mere. Du kan læse mere her.
Grøn rejse i Nordjylland
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Hvis du booker en Plustur hos Nordjysk Trafik kan du endda blive kørt helt til døren.