Inkluderer pr. person pr. nat:
- Madpakke
- 2-retters menu (kokkens valg)
- Overnatning
- Kold morgenbuffet
- Login - introvideoer til vandrestierne
4,57657656154117 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. nat:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: VildmarksvandringLige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.
Frederiksgade 16, 7700 Thisted
Vis kort
Ankomst mandag-lørdag
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage/2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,23 km
Værket er udført af billedhugger Henning Wienberg Jensen i 1947. I 1956 vandt Wienberg Jensen kunstakademiets guldmedalje for bronzestatuen, da han deltog i konkurrencen "En fritstående nøgen figur til et moderne parkanlæg." Statuen blev året efter købt af Thisted Kommune.
"Thisted Pigen" kaldes også "Limfjordspigen" og "Byens kønneste".
Henning Wienberg-Jensen er født og opvokset i Thisted.
0,21 km
Historien om Thy – fra stenalder til surfkultur
Genstandenes fortællinger og moderne formidlingsformer
På Thisted Museum kan du komme tættere på de gode historier om Thy - de mange år og de store linjer - og om områdets kontakter med den vide verden fra de første stenalderfolk til nutidens iværksætterkultur.
Museet åbnede i sommeren 2023 i helt nye, smukke rammer og med opdateret formidling. På dette ”Thyboernes Nationalmuseum” kan du besøge syv permanente udstillinger, hvor der er fokus på genstandenes fortællinger om livet på denne egn.
I udstillingen Gravhøjen, der handler om Thys rige bronzealder kan du møde Kallerupfundet, der bl.a. består af en unik ceremoniøkse; et fund der er på niveau med solvognen og giver os indblik i en fortidig religion. Du kan også se interessante genstande, der i vikingetiden kom til egnen som følge af handel eller røveri, og du kan komme helt tæt på en runesten og øve dig lidt i at skrive med runer.
Men det handler ikke kun om Thy i meget gamle dage, for du kan følge historien helt op i vores egen tid. Hvem er thyboerne egentlig? Nogle har boet her i mange generationer, mens andre er flyttet til med et surfbræt under armen og en drøm, om hvad Thy er eller kan blive til.
På museets loft kan I opleve historien i børnehøjde og lege jer igennem det, I har set i udstillingerne.
Følg på
9,78 km
11,44 km
Fossil- og Molermuseet viser en imponerende flot samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse for godt 55 millioner år siden på bunden af et stort hav. I samlingen finder du masser af sjove forsteninger af fisk, fugle, insekter og træstammer. Fortab dig i resten af de mange smukke forsteninger af enhver art, herunder verdens største forstenede Ikait krystal, der er næsten én meter lang.
I museets butik sælges fossiler, mineraler, bøger samt is, sodavand og kaffe og ikke mindst smykker af forarbejdede forsteninger.
Det er også muligt selv at gå på fossiljagt i molergravene omkring museet, og museets personale rådgiver gerne herom i museets butik.
Om Museet
Fossil- og Molermuseet blev etableret d. 28. maj 1988 som den geologiske afdeling af Museum Mors. Museets samling blev baseret på en stor og meget fin privat samling af fossiler og krystaller fra de ca. 55 millioner år gamle moleraflejringer.
Museets samling er blevet forøget gennem årene, med mange exceptionelle fund af især insekter, fisk, fugle, skildpadder og planter. Den fortsatte indsats fra museets medarbejdere igennem årene har betydet, at Fossil- og Molermuseet kan fremvise en stor og meget velbevaret samling af fossiler på højeste, internationale niveau. Af de mange nye fossiler er det utvivlsomt havskildpaddeungen "Luffe", der har haft størst betydning såvel lokalt som internationalt. Den nye, utroligt velbevarede skildpadde fik det videnskabelige navn Tasbacka danica og er opkaldt efter Danmark.
I 2015 blev Museum Mors et statsanerkendt geologisk museum.
Om Moleret
Moler er en helt særlig art ler, som blev til på det sted, der i dag er den nordlige del af Mors, for 55 mio. år siden. Leret blev dannet på havbunden og fik i løbet af 3 mio. år en tykkelse på 60 m. Moleret er gennembrudt af askelag, der vidner om mange større og mindre vulkanudbrud. Lagene fremstår nu smukt og tydeligt i svungne former skabt i løbet af den sidste istid.
I molerlagene kan man finde forsteningerne af de fisk, fugle og insekter, som levede i og omkring molerhavet. Ved at tage en lille hakke og flække en sten på tværs, kan man sommetider være heldig, at der indeni stenen viser sig konturer af en fugl, en fisk eller måske en skildpadde. Derfor er det en helt unik følelse at gå på fossiljagt, og når det samtidig foregår i noget af landets smukkeste natur, får man en oplevelse uden sidestykke.
Fossil- og Molermuseet er en afdeling af Museum Mors. Det er muligt at købe en fællesbillet. Hvis man køber en fællesbillet, kan man, indenfor året, komme gratis ind på: Støberimuseet og Dueholm Kloster.
Du kan læse mere om Fossil- og Molermuseet her.
14,87 km
Klitmøller er et hyggeligt fiskerleje og en levende badeby med en fin badestrand.
For surfere fra hele verden er Klitmøller først og fremmest STEDET, hvor man mødes om sporten.
Byen rummer indbydende spisesteder og små hyggelige butikker, som frister med blandt andet souvenirs og kunsthåndværk.
Mange af de gamle huse i Klitmøller er bygget i skudefartens storhedstid og står velbevarede, så man fornemmer en atmosfære af gamle tider.
Dengang lå der vandmøller langs åen, og den gamle ”Møllegården” eksisterer stadig som et minde om fortidens hovederhverv, hvor folk i Klitmøller levede af at male korn fra bøndergårdene inde i landet, for derefter at sejle kornet til Norge.
Først i 1800-tallet blev fiskeriet Klitmøllers bærende erhverv, og i dag kan man besøge T 97 ”Bellis” – en af de gamle kystbåde, som er restaureret og giver indblik i hvilke instrumenter og faciliteter en fisker havde til rådighed i 1950’erne og 60’erne.
Klitmøller har som feriested altid været populært, men er nu også verdensberømt. På grund af sine fine surfmuligheder, er Klitmøller blevet surfernes paradis - "Cold Hawaii" bliver det kaldt.
Klitmøller lagde i 2010 vind og bølger til den første udgave af Cold Hawaii PWA World Cup og blev dermed hjemsted for en afdeling af den mest prestigefulde konkurrence i verden inden for windsurfing.
Cold Hawaii PWA World Cup finder hvert år sted i september ved Ørhage i Klitmøller, som på denne måde bliver stedet, hvor verdenseliten indenfor windsurfing konkurrerer i disciplinen "wave performance".
16,28 km
19,07 km
Anlægget består af Hanstholms enestående museumsbunker på 2500 m2, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så du kan se, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger.
Batteriet blev bygget i 1941 og skulle, sammen med det tilsvarende batteri ved Kristiansand i Norge, spærre indsejlingen til Skagerrak og holde den engelske flåde ude. Batteriet bestod af fire store 38-cm kanoner, hvis rør hver vejede 110 tons. Kanonerne kunne skyde ud på en afstand af 55 km, det vil sige næsten halvvejs til Norge.
Interaktiv udstilling
Dokumentationscentret ovenpå bunkeren viser udstillingen ”Fjende & Nabo – Hanstholm besat” ! Udstillingen handler om livet i Danmarks stærkeste fæstning under 2. Verdenskrig. Udstillingen fokuserer på menneskene og fortæller historien om både de tyske soldater og civilbefolkningens liv i skyggen af befæstningsanlæggene, og om hvordan besætter og besat levede sammen.
På tur med ammunitionstoget
Hop på museumstoget og kom en tur igennem batteriet, hvor du passerer en ammunitionsbunker og en af bunkerne til den 38 centimeter store kanon. Museumstoget kører dig rundt i det historiske terræn ad den originale smalsporsbane, som tyskerne anlagde for at transportere den tunge ammunition ud til kanonen. Toget kører hver dag sommeren igennem og også i uge 42. Turen er en kilometer lang og varer cirka ti minutter.
På naturvandring i besættelsens fodspor
Ved bunkermuseet finder du en smuk og afvekslende klitskov, der tidligere var et bart og barskt klitlandskab og hjemsted for mange af tyskernes bunkere. I dag kan du komme på naturvandring her. Oplev de mange bunkere spredt ud over klitlandskabet, nogle under jorden, andre som udkigsposter, som skulle spotte fjenden. I løbet af året bliver afholdes forskellige gratis guidede bunkervandringer. Se datoerne for bunkervandringerne findes på museets hjemmeside.
Frilandsmuseet Hanstholm 1
I klitterne syd for Hanstholm finder du Frilandsmuseet Hanstholm I, som er et af de bedst bevarede kystbatterier i Danmark. Frilandsmuseet Hanstholm 1 hører også under Bunkermuseum Hanstholm. Start eller slut din museumsdag med et besøg i klitterne. Det er en stor oplevelse for hele familien at gå rundt i det bakkede bunkerlandskab.
Gå også på opdagelse i de smukke, uforstyrrede omgivelser og se, om du kan finde alle 19 bunkere. De er stort set alle åbne, så du kan komme indenfor og forestille dig, hvordan det var at ligge der og bevogte en del af Skagerrak inde fra land.
Atlantvolden i Nordjylland
I samarbejde med andre bunkermuseer i Nordjylland har vi udvalgt 24 lokaliteter blandt de cirka 100 tyske befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig i Nordjylland, som er et besøg værd. På lokaliteterne er der opsat en planche med informationer om stedet, og dets historie. Ved hjælp af en QR-kode på planchen kan du komme ind på hjemmesiden via din smartphone, og finde flere oplysninger, oversigtskort, historiske fotos med mere. Du kan læse mere her.
Grøn rejse i Nordjylland
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Hvis du booker en Plustur hos Nordjysk Trafik kan du endda blive kørt helt til døren.
19,33 km
Hvor Vesterhavet rammer Thy med fuld kraft, hvor sandstormene rasede i århundreder, hvor vidderne er større og naturen vildere, ligger Danmarks første nationalpark. Fuld af enestående naturoplevelser.
Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, indviet 22. august 2008. Nationalparken dækker 244 kvadratkilometer og rummer den største koncentration af klithede i Europa. Det forpligter.
19,9 km
Thy Lejren ejes af foreningen "Det Ny Samfund" som er organiseret med generalforsamlingen (hvert år, 21.8. kl. 14.00) som øverste beslutningsmyndighed, det vil sige, at der ikke er en bestyrelse eller en formand. Beslutninger bestræbes at blive taget i konsensus, men der forekommer også afstemning.
Thy Lejren er et socialt eksperiment.
22,87 km
I Skandinaviens største Blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr.
Midt i Parken ligger det tematiserede Piratland med masser af forlystelser og karruseller. Her kan i opleve Træls Trafik, Træls Minedrift, Rødspætte og Romkugles Skattejagt, Blækspruttens Øje, Krokodille Raceren, trampoliner og komme til at klappe de søde geder.
Hele 6000 m2 er overdækket med JungleZoo, Dino’s Junglesti, 4D-biograf, Piratkroen og Hugoland.
Du kan se åbningstider og priser på www.jesperhus.dk
Entrebilletten kan laves om til sæsonkort mod en mérbetaling. Et Jesperhus sæsonkort giver bl.a. også gratis entre og rabatter til andre attraktioner m.m. Se hjemmesiden for yderligere information.
Børn under 3 år: gratis.
23,47 km
Legind-Højriis er et eventyrligt område, hvor naturen næsten veksler for hvert skridt. Næsten 900 ha er fredet, både af hensyn til naturen selv, men også af hensyn til dine muligheder som besøgende i området.
Du kan opleve en enestående sammenhæng mellem den skønne Limfjord, de skovbevoksede gravhøjskronede bakkedrag og de åbne hedeklædte slugter med ældgamle huleveje.
De første træer blev plantet i 1893 af byens spidser og stedet blev hurtigt et af morsingboernes mest yndede udflugtsmål med festplads og friluftsteater.
Området har mange gode vandrestier og der er anlagt gode mountainbike spor og ruter. Disse findes der en specialbrochure over, som du kan få hos Morsø Turistbureau.
26,43 km
Redskaber, rekonstruktion og levendegørelse
Den kulturhistoriske afdeling rummer en større samling af landbrugsredskaber fra første halvdel af 1900-tallet.
Uden for museet er der opført en rekonstruktion af et jernalderhus, hvis dimensioner er hentet fra en arkæologisk udgravning i nærheden.
Om sommeren er der levendegørelse og børneaktiviteter på jernalderpladsen til glæde for de besøgende hvert år i juli måned. Læs nærmere i museets kalender.
Sydthy Kunst- og Kulturcenter
Heltborg Museums kunstafdeling rummer flere kunstnere med tilknytning til Thy. Deres værker udstilles lejlighedsvis. Malerier, tegninger og litografier af Jens Søndergaard (1895-1957) og værker af Leo Estvad og Ellen Raadal, og skulpturudstilling af Erland Knudssøn Madsen er en fast del af udstillingen.
På Heltborg Museum har den lokale digter Hans Bakgaard sin egen mindestue. Han var en god sanger og drømte om en sangerkarriere. Derfor tog han til Amerika, men han vendte skuffet hjem og slog sig ned på sin barndomsegn ved Ydby. Han blev digter og udgav selv egne digtsamlinger og dilettantstykker. I nogle år arrangerede han også hjemstavnskoncerter i Ydby.
Aktivitet året rundt
I løbet af året er der forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper.
Heltborg Museum er en del af Museum Thy.