Inkluderer pr. person pr. nat:
- 3-retters menu (fisk og skaldyr)
- overnatning
- morgenmad
Green Key godkendt
4,52405856006533 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. nat:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: Ophold med halvpensionMed en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.
Østerbro 27, 9000 Aalborg
Vis kort
3 dage / 2 nætter / ankomst 7. - 23.2. 2025
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage / 2 nætter / Ankomst 10. - 19.10. 2024
Inkluderer pr. person pr. ophold:
DAG 2:
*drikkevarer afregnes efter forbrug.
DAG 3:
Bemærk: Vi tager forbehold for, at restauranterne kan være udsolgt eller lukket.
1 nat/2 dage
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person per ophold:
Kunst og kultur
Inkluderer pr. person pr. nat:
Hos restaurant Fisk og Skaldyr serveres en 3 retters menu og hos restaurant Pingvin Midi tapas + dessert.
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage / 2 nætter / Ankomst 01.11.24 - 19.12.24
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Min. 3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Min. 3 dage/ 2 nætter
Inkluderer per person per nat:
Standard pris
Inkluderer pr. person pr. nat:
3 dage/ 2 nætter / ankomst 11.- 21.4. 2025
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Bemærk venligst, at restauranterne kan være udsolgt eller lukket.
0,2 km
Kunsthal NORD formidler dansk og international billedkunst af høj kvalitet med et særligt fokus på nye strømninger i kunsten og samfundet. Kunsthal NORDs vision er at være en aktiv og kritisk medspiller på scenen for samtidskunst.
Dialog er et nøgleord, og med publikum i centrum er Kunsthal NORD Aalborgs innovative videns- og læringsplatform for debat, formidling og samtale om den helt aktuelle nutidskunst. Kunsthal NORD producerer årligt op til otte tematiske udstillinger med ny grænsesøgende samtidskunst, som går på tværs af kunstneriske medier, generationer og regionale grænser.
Kunsthal NORD er støttet af Aalborg Kommune, Statens Kunstfond samt en række private fonde.
Der er gratis entre og så kan du finde et aktuelt aktivitets- og udstillingsprogram på Kunsthal NORDs hjemmeside
0,6 km
Midt på Aalborg Havnefront finder du det smukke, arkitektoniske værk, Utzon Center. Et værk der blev skabt af den verdenskendte og prisvindende arkitekt Jørn Utzon i samarbejde med hans søn Kim Utzon. Værket stod færdigt i 2008 og var dermed det sidste værk af Jørn Utzon inden hans død samme år.
På Utzon Centret kan du opleve spændende udstillinger i smukke rammer. Her gøres arkitekturen levende og til et sted, hvor alle dine sanser kan komme i spil. Med andre ord så leger Utzon Centret arkitekturen ind i din krop – netop i den ånd som Jørn Utzon skabte centret i. Af udstillinger finder du både den permanente ’Utzon Gallery’, der guider dig igennem Jørn Utzons liv og karriere, samt skiftende udstillinger. Derudover byder centret også på rundvisning, foredrag og events samt afholdelse af børnefødselsdag.
Inspirationen bag Jørn Utzons arkitektoniske vidundere, herunder Utzon Centret, skal blandt andet findes i hans opvækst lige her i Aalborg: Cementfabrikkerne inspirerede efter sigende Jørn Utzon til at lade beton blive et væsentligt element i hans senere arkitektur, mens også havet, sejlskibene og skibsværftet hvor hans far arbejdede, var en afgørende inspirationskilde igennem hele hans liv. Utzon Centret er dermed et mønstereksempel på denne særlige tilgang til formgivning inden for både arkitektur og design.
Med den stigende interesse for Utzons arbejde er det passende, at Utzon Center bygges på havnefronten i hans hjemby Aalborg, lige midt i det maritime miljø, som inspirerede hans tidlige udvikling. Det er Jørn Utzons udtalte ønske, at Utzon Center ikke skal være et museum, men derimod et aktivt og dynamisk omdrejningspunkt for arkitektur, design og kunst. Det er derfor også helt oplagt, at centret etableres i sammenhæng med Institut for Arkitektur og Design ved Aalborg Universitet. Helt i tråd med Jørn Utzons humanistiske tilgang til arkitektur er Utzon Center ikke konstrueret som en monumental bygning, men som en serie af mindre pavilloner bygget op omkring et afgrænset gårdmiljø, så det er muligt at sidde udenfor i læ for den Limfjordsvind, som Jørn Utzon erindrer fra sin barndom.
Som gæst hos Utzon Centret kan du fuldende din oplevelsesrige dag med gastronomi i særklasse; nemlig hos Restaurant JØRN, der foruden en kulinarisk oplevelse af friske og sæsonbaseret råvarer også byder på en vidunderlig smuk udsigt ud over Limfjorden og en hyggelig gårdhave.
Går du en tur rundt om Utzon Centret, befinder du dig i Utzon Parken. En park, der lader den grønne natur blive en naturlig del af den ellers grå havnefront. I parken, der er omkranset af smukke træer, finder du kollegiebolig-tårne og betonstøbte bænke, der alt sammen er skabt på Jørn Utzons ideer. Bænkene var oprindeligt tiltænkt en plads i foyeren i Sydney Opera House.
Læs mere om Utzon Center i Aalborg…
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
0,65 km
Den stilrene nyromanske Vor Frue Kirke ligger kilet ind mellem små hyggelige huse og bygninger midt inde i det gamle Aalborg. Da kirken blev opført i starten af 1100-tallet hed den Mariakirken og lå i forbindelse med et Benediktinerkloster i den østlige udkant af byen. I kirkens vestgavl ses stadig en smuk granitportal, som stammer fra det oprindelige kirkebyggeri. Dette betragtes som byens ældste kunstværk.
Den nuværende kirke er fra 1878 og består af apsis og et treskibet skib med korsarme. Gravkapellet og tårnet er det eneste der er bevaret fra den middelalderlige kirke. Da man i 1876 omsider rev den oprindelige kirke ned på grund af ”brøstfældighed”, havde der allerede da været adskillige tiltag til nedrivning.
Kirken har som så mange andre af sin art også været anvendt til begravelser af særligt prominente personer. Fra 1100-årene kender vi endda navnene på to norske kongsemner - Sigurd Slembe og Olaf Ulykke, som grundet deres tætte forbindelser til Danmark, efter deres død blev fragtet til Aalborg, hvor de blev begravet i Vor Frue Kirke. De norske kongesagaer benævner her kirken som ”Mariakirken”. Naturligvis er kirken også blevet benyttet som sidste hvilested for mange af Aalborgs spidser gennem tiden.
Kirken er kendt for at være præget af mange spændende detaljer i dens indre udsmykning. På Aalborg Stifts hjemmeside, er kirkens interiør og tilhørende historie yderligere udpenslet
Kirken er åben hver dag.
Hverdage mellem kl. 10.00 og 14.00 og lørdage mellem kl. 10.00 og 12.00.
Kirkekontoret er åben i hverdagene mellem 09.00 og 13.00, torsdag tillige mellem 16.00 og 18.00
0,68 km
Samlingerne på Udvandrerarkivet i Aalborg giver et rørende og gribende indblik i dét at rejse fra sit hjem, sin familie, rive sine rødder op og flytte til en ny kultur. Der kastes lys over nogle af de udfordringer der er hverdag for mange.
Udvandrerarkivet har siden dets grundlæggelse den 3. juli 1932 haft til formål at værne om og dokumentere den del af Danmarkshistorien, som handler om de landsmænd, der er rejst ud for at søge lykken under fremmede himmelstrøg.
Manden som også fostrede ideen om 4. juli-festerne i Rebild Bakker, så i etableringen af et arkiv om danske udvandrere, en række potentialer, som vi i dag kan nyde godt af. Arkivet koncentrerede sig i de første år hovedsageligt om danskere, der var rejst til Amerika, da størstedelen af udvandringen ind til da havde været til Staterne, og fordi Henius selv havde skabt sig en succesfuld tilværelse som forretningsmand i Chicago.
Samlingen strækker sig fra 1880'erne frem til i dag og byder på mange interessante sager - blandt andet personlige breve og andet materiale fra kendte skuespillere, fra Poul Reumert til Ingrid Bergman, amerikanske præsidenter og danske statsministre, politikere, kongefamilien og andre kulturpersonligheder fra ind- og udland.
Historierne der gemmer sig på Det Danske Udvandrerarkiv, er både rørende, gribende og medrivende at læse, fordi de giver et værdifuldt indblik i, hvad det vil sige at rejse fra sit hjem, sin familie og sine rødder til et sted der var ukendt. Dét at være tusindvis af kilometer fra ens nærmeste, og alligevel i langt de fleste tilfælde formå at skabe en tilværelse, der er bedre end den, de kunne have fået i Danmark kan man få et indblik i i arkivet.
Læs mere om Det Danske Udvandrerarkiv i Aalborg...
0,95 km
Parken er i grove træk opdelt i tre områder: den vestlige del, området omkring havnehuset og den østlige del.
Den vestlige del af parken er indrettet med fast belægning. Det er et robust og multianvendeligt område, som fx bruges til torvehandel. Her er der også mulighed for at spille forskellige former for boldspil på boldbanen og arrangere særlige begivenheder med musik og dans.
Ved havnehuset er der plads til udeservering samt et grønt lege- og opholdsområde for børn. I denne del af parken finder du også de offentlige toiletbygninger. Den østlige del af parken er tænkt som et rekreativt område. Her er der oprettet en lille byhave med forskellige stauder og klatreplanter og et større græsareal.
Aalborg Havnefront og Jomfru Ane Parken er tænkt som en helhed med harmoni i materialer og belysning. De valgte materialer er rå som fjorden – asfalt, cortenstål, beton og træ - og samtidig optræder forfinede referencer til havet fx med bølgende fortovsmønstre.
1,06 km
Aalborg Historiske Museum
På Aalborg Historiske Museum, der ligger ved Budolfi Plads, kan du opleve hele byens historie – fra omkring år 750, da byen opstod i forbindelse med en handelsplads ved den daværende Østerå til den spirende industriby, der lå samme sted mere end 1000 år senere.
Museet har udstillet arkæologiske fund side om side med historiske genstande fra byens fascinerende og brogede historie. Den tidligste historie bygger især på en omfattende udgravning i den centrale bymidte, som museet foretog i 2007-08. Her blev træhus efter træhus afdækket, mens arkæologerne gravede sig ned igennem godt fire meters jordlag fra byens fortid. Mange af de spændende fund fra udgravningen kan opleves på museet, hvoraf de fortæller om datidens hverdag.
Der er desuden udstillinger med blandt andet Renæssancen i Nordjylland og byens industriliv i 1900-tallet.
Sidstnævnte fortæller om byens store arbejdspladser som Spritten, Eternitten, C.W. Obels Tobaksfabrik og Aalborg Portland, men også arbejdslivet på mindre fabrikker, der producerede alt fra klædesko og flødeis til gadekoste og fjernsynsapparater kan opleves i udstillingen.
Derudover kan du som besøgende også mærke det historiske vingesus, når du for eksempel træder ind i Aalborgstuen, der stammer fra en aalborgensisk købmandsgård anno 1602, eller den gamle skolestue fra 1930’erne.
I stueetagen finder du en udstilling om nordjyske oprør, hvor du blandt andet kan se en massegrav fra Stormen på Aalborg i 1534. Udstillingen stiller spørgsmålet, om nordjyderne mon er mere oprørske end andre.
Læs mere om Aalborg Historiske Museum eller book en rundvisning her: Aalborg Historiske Museum
1,33 km
I parken findes der flere klassiske værker af kendte billedhuggere, foruden springvand, som besøgende til parken kan beundre, når de vandrer rundt i det naturskønne område tæt ved centrum. Parken er påbegyndt i 1802 og har status som Aalborgs første offentlige parkanlæg.
I Kildeparken er der også en meget populær friluftsscene, og specielt i sommerhalvåret afholdes der en række begivenheder af international karakter, som år efter år trækker besøgende fra hele verden.
Blandt andet danner Kildeparken hvert år i maj rammen for Karneval i Aalborg.
Parken er også et mødested for børn. Parkens moderne legeplads er et populært rejsemål for de små og hvert år i maj afholdes der i forbindelse med Karneval et separat børnekarneval.
Som en del af Kildeparken er "De Syngende Træer", hvor store kunstnere siden 1987 har plantet træer efter at have gæstet Aalborg Kongres & Kultur Center. Flere af træerne kan aktiveres, så tonerne fra mange af de store kunstnere strømmer ud i parken.
Blandt kunstnerne kan nævnes Cliff Richard, Elton John, Andrea Bocelli, John Cleese, Paul Simon, Leonard Cohen og mange flere. Listen er både imponerende og alenlang. Se hele listen her.
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og plustur på rejseplanen.dk.
1,48 km
Navnet Signalbakken stammer fra, at der i den sidste halvdel af 1800-tallet var en signalmast, hvorfra københavnerskibets ankomst blev signaleret ind til Aalborg. Signalbakken er den sidste rest af vidtstrakte hede- og overdrevsarealer, som tidligere voksede rundt om Aalborg.
Signalbakken blev fredet i 1969 og siden 2009 har Vejgård Plejelaug stået for vedligeholdelsen af Signalbakken i samarbejde med Vejgård samråd, Danmarks Naturfredningsforening og Aalborg Kommune.
Naturvejlederne Esben Buch og Ole Henrichsen har i samarbejde med naturvejleder Tommy Jensen og Søren Bendixen fra Vejgaard Samråd ved 10 waypoints indtalt spændende lydfiler med masser af informationer om rutens seværdigheder, om natur- og kulturforhold og med inspiration til aktiviteter undervejs.
1,82 km
Oplev skiftende særudstillinger med danske og internationale kunstnere og kom med til foredrag, koncerter, guidede ture, mv.
Børn og familier kan desuden dykke yderligere ned i museets udstillinger i det kreative værksted, hvor de med hjælp fra stedets værter selv kan udfolde deres kreative evner – inspireret af de udstillede kunstnere.
Når der er brug for et hvil, byder Brasserie Kunsten byder på både kaffe, kage og kulinarisk kunst.
Køkkenchefen ændrer jævnligt menuen, så den tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. Han sanker selv urter i de nærliggende skove, mens øvrige råvarer så vidt muligt købes lokalt – hos håndplukkede landmænd, fiskehandler og slagter.
I museets grønne skulpturpark er bl.a. museets efterhånden ikoniske springvand: Et kunstværk med titlen Water Pavilion, skabt i 2011 af Jeppe Hein. På lune dage er det ikke unormalt at se børn hoppe rundt mellem vandstrålerne, der skifter placering med korte intervaller – og man ved aldrig, om man klarer frisag, får det kolde gys eller for en kort stund spærres inde af vandvægge.
Den hvide marmorbygning fra 1972 er som det eneste museum uden for Finland tegnet af den verdensberømte finske arkitekt, Alvar Aalto.
Oplev den unikke arkitektur og byggeriets mange fine detaljer i stort perspektiv fra Skulpturparken og indenfor i de fem udstillingssale. Overalt er materialevalget enestående – lige fra specialdesignede Aalto-lamper af kobber i loftet til marmor på gulv og ydermure.
Kunstens åbningstider tillader dig at besøge deres udstillinger om aftenen og tage del i en række spændende aktiviteter efter kl. 17. Uanset om du fx vil være kreativ, høre spændende oplæg og debatter eller lære nyt om kunstens verden.
Læs mere om Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg.
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
1,95 km
Aalborgtårnet troner majestætisk over Aalborg by og har gjort det i en menneskealder. Siden 1933 har det vogtet over byen fra sin placering på Skovbakken, kun et stenkast fra Kunsten. Bakke + tårn giver i alt 105 meter over havets overflade, så udsigten lader ikke meget tilbage at ønske.
Tårnet er i besiddelse af Nordeuropas længste udendørs elevator, så turen mod toppen er en oplevelse i sig selv. Når man så langt om længe er kommet op, kan den flotte udsigt nydes ad libitum. Og du kan passende tage dig lidt at spise i tårnets egen bistro.
I bistroen er der plads til op til 50 spisende gæster, men frygt ej, der er udsigt nok til alle. 360 grader panoramaudsigt fra tårnets top giver mulighed for at overskue den travle aalborgensiske hverdag midt mellem skov og vand langt fra stress, jag og brølende trafik.
Tårnet blev opført i 1933, og selvom det efterhånden er mange år siden, så er tårnet i tip-top stand. Takket være en restaurering i 2005, står Aalborgs højeste punkt rustet til endnu mange års tro tjeneste - til glæde for byen og dens mange turister. Tårnet holder dog af sikkerhedsmæssige årsager lukket, hvis det blæser omkring eller mere end 10-12 m/sek. og det er nok meget godt…
Læs mere om Aalborgtårnet…
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
2,31 km
I Aalborg Zoo bringer de dig tættere på dyrene end nogensinde før! Træd ind i naturtro omgivelser, hvor dyrene udfolder sig, og hver dag er en unik oplevelse. De er stolte af have besøgende fra alle generationer, og er åben 363 dage om året!
Med over 100 eksotiske dyrearter er Aalborg Zoo ikke bare en attraktion, men en lærerig rejse gennem alle årstider. Årligt besøgt af 450.000 mennesker, stræber de efter at være en helårsoplevelse med hyggelige rammer og spændende events.
Aalborg Zoo deler deres passion for naturen gennem engageret formidling. Glæd dig til lærerige og underholdende stunder med dyr fra hele verden, og nyd de mange dyreunger ved bl.a de asiatiske løver, tapirerne, de asiatiske dværgoddere og dværgflodhestene.
Dyrepasserne står klar hver dag til at dele viden og besvare spørgsmål. Aalborg Zoo bidrager aktivt til naturbevaring og har avlsprogrammer for truede dyrearter.
Kom tilbage igen og igen for at opleve og medvirke i forskellige spændende aktiviteter, særudstillinger og arrangementer året rundt. I 2024 introducerer de "Verdensrummet" - en lærerig udstilling om FN's Verdensmål.
Træd ind i det nye Madagaskar-område og mød lemurer i deres vilde paradis. Oplev lemurerne både indendørs og udendørs med masser af klatremuligheder og aktiveringspunkter.
Forvandlingen af Aalborg Zoo til et uhyggeligt hyggeligt univers sker til Halloween. Her kan hele familien hygge og gyse og blive klog på uddøde dyr og dyr, som er omgærdet af myter, overtro og måske heksekunst.
Besøg også den gamle have til Jul i Zoo, og få helt særlige oplevelser. Aalborg Zoo er indhyllet i magiske lyslandskaber og tusindvis af julelys, og her skabes uforglemmelige minder med familien. Det er her magien begynder.
Aalborg Zoo går forrest i bevaringen af truede dyrearter, naturbevarelse og bæredygtighed. De spiller en central rolle i internationale projekter, samarbejder med organisationer og zoologiske haver for at fokusere på dyrebeskyttelse, avl, videnformidling og forskning.
Læs mere om deres bidrag til en bedre verden.
Deres nuttede dyreunger er ikke kun søde, men også essentielle i Aalborg Zoos arbejde for naturbevarelse. De deltager aktivt i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter, sikrer sunde bestande og arbejder for en bæredygtig fremtid. Du kan lige nu opleve unger bl.a. ved de asiatiske løver, tapirerne, dværgodderne og dværgflodhestene.
Som den første zoologiske have i verden, blev Aalborg Zoo ISO-miljøcertificeret i 1999, og bæredygtighed er en del af deres DNA. Strategisk styret af FN's Verdensmål, reducerer de forbruget af naturressourcer og engagerer sig i nationale og internationale naturbevarelsesprojekter.
Med et årskort bliver Aalborg Zoo din egen baghave. Leg på legepladsen, studer med udsigt til savannen, inviter venner til picnic eller nyd stille stunder på plænen. Få fri adgang til arrangementer, rabatter i vores spisesteder, Penny Lane og ZooShoppen og gratis besøg i andre danske zoologiske haver og attraktioner.
Aalborg Zoo byder på flere afslappende områder, hvor man kan slå sig ned og nyde den dejlige stemning i dyrenes univers. Medbring din madpakke eller grillmad til de opsatte griller, eller nyd lækker mad fra vores spisesteder.
Indgangen lukker en time før udgangen, så kom i god tid. Se åbningstider og priser her.
Hunde er velkomne, og de skal holdes i snor. Vis hensyn til andre gæster, som måske ikke er lige så vilde med din hund som dig selv.
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
De ser frem til at dele flere uforglemmelige øjeblikke med dig i Aalborg Zoo!
Hvor meget ved du om Aalborg Zoo? Se om du kan de rigtige svar på testens 10 spørgsmål. Du finder de rigtige svar på denne side.
2,87 km
Med over 600 modelskibe i alle størrelser, masser af fortællinger fra bl.a. Aalborg Havn, Aalborg Værft, Farvandsvæsenet og Søværnet er der nok at gå i krig med.
Kom med ombord
Kravl ind i en over 100 år gammel dykkertank og mærk stilheden eller se gå ombord i en rigtig ubåd, Springeren, den sidste danskkonstruerede og -byggede ubåd. Springeren var i drift helt indtil 1989. I kan også komme ombord på vores motortorpedobåd Søbjørnen, hvor I både kan komme helt ned i bunden eller op på kommandobroen hvorfra du har en fantastisk udsigt over Skudehavnen.
Sjov og leg
Timer af sjov forsvinder mens I går på opdagelse. Prøv kræfter med taljeblokke og se om du er den stærkeste matros. Bliv Limfjordens bedste kaptajn i sejlsimulatoren og se hvor langt du kan sejle skibet, eller skyd skibe ned i spillet Farligt Farvand.
Tag bare madpakkerne med – der er masser af siddepladser både indendørs og udendørs.
Aalborg i miniformat
På det udendørs område kan man bl.a. finde Aalborg Miniby. En flot samling af huse i 1:10 format som fandtes i Aalborg fra 1870. Murstenene er brændt og mørtlet fast som i et rigtigt hus! Find Hjelmerstald, Peder Bjarkes Gade og mange andre spændende historiske huse.
Se åbningstider og læs mere om Springeren i Aalborg...
Parkering
Der er gratis parkeringsmuligheder foran og bag museet langs Limfjorden. Desuden er der en mindre parkeringsplads ved Skudehavnen ud mod Limfjorden. Der er også mulighed for busparkering.
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.