Golfophold på Kongensbro Kro

4,44072163596596 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

 • 3-retters sæsonmenu
 • Overnatning
 • Morgenmad
 • 1 x valgfri greenfee (tillæg på Silkeborg Golfbaner 350 kr.).

Mere om Kongensbro Kro

Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

Gl Kongevej 70, 8643 Ans
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Lån/leje af cykel
 • Gratis internet
 • Ladestik til el-bil
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Lufthavn: 30 km
 • Tog: 11 km
 • Busstop: 100 m
 • Badestrand: 20 km
 • Fiskeri: 0 m
 • Golf: 6 km
 • 15 Værelser

Andre ophold påKongensbro Kro

Attraktioner i nærheden af Golfophold

 • Foto: Grønbæk Kirke

  Grønbæk Kirke

  4,02 km

  Kirkens historie

  Velbevarede romanske freskomalerier bag alter. Unik kragsten i korbuen, eneste af sin art i Danmark. Fritstående søjler omkring apsis, synlige tilmurede mands- og kvindedør.

  Enestående døbefont i Gotlansk Hoburgmarmor med konstant ca. 150 l vand i fonten. Den eneste af sin
  art i Danmark.

  Kirken beliggende ved den gamle kongevej Skanderborg-Viborg, med Kong Erik Glippings jagthytte nord for kirken.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #grønbækkirke #visitsilkeborg #visitaarhusregion 

  Læs mere : Grønbæk Kirke
 • Foto: VisitSilkeborg

  Gjern Bakker

  7,87 km

  Skøn natur

  Det højeste punkt er Åshøj der er 104 meter.

  Bakkerne har oprindelig været dækket af skov, men det meste forsvandt som følge af hugst til brænde, husbygning. Siden blev bakkerne dækket af lyng. I dag findes kun få rester af den oprindelige skov i form af egekrat, især på skråninger.

  Gjern Bakker har, på grund af det meget kuperede terræn og den sandede jord, kun i meget ringe omfang været dyrket. I 1893 foreslog lokale beboerne derfor Hedeselskabet at bakkerne blev beplantet, da de mente, at området ”på Grund af sin ualmindelige Naturskønhed fortjener en bedre Skæbne”.

  Vandretur til Store Troldhøj

  Tag turen til Store Troldhøj, hvorfra du vil få en helt fantastisk udsigt over Gjern Bakker, Gjern Å og den velafgrænsede ådal. Løvskoven i området omkring Store Troldhøj er et meget flot og biologisk værdifuldt egekrat.
  Læs mere her.

  Siden er området blevet plantet til med især gran og fyr.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #gjernbakker #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Gjern Bakker
 • Foto: Jysk Automobilmuseum

  Jysk Automobilmuseum

  9,1 km

  Et besøg på Jysk Automobilmuseum

  Tag en rejse tilbage i tiden på Jysk Automobilmuseum der udstiller biler, men også motorcykler og et væld af tilbehør som vil interessere bil- og motorcykelentusiasten. Desuden byder udstillingen på benzinpumper, specialværktøj, gamle emaljeskilte og opskåret teknik. Blandt sidstnævnte findes en Wankel-motor fra en NSU Ro80, som er skåret delvist op og dermed viser, hvordan en rotationsmotor virker.

  Historien bag

  Museet blev startet i 1967 af mekanikermester Aage Louring. Han var på forkant med udviklingen og fik sikret sig en række enestående biler fra en tid, hvor bilfremstilling stadig var håndværk. På museet kan opleves meget sjældne biler og dermed kan udviklingen fra håndværk til masseproduktion i bilbranchen følges.

  Sjældne bilmærker på programmet

  Blandt de udstillede biler er en Vivinus fra 1900, der var en af Jyllands første biler, og en Adler stigevogn fra 1911 med vandhydraulisk betjent drejestige. Den var med på Verdensudstillingen i Berlin i 1911. Derudover kan opleves en Hotchkiss, der i en årrække vandt de berømte Monte Carlo løb, og en Maybach, der ofte blev kaldt den tyske Rolls-Royce. Andre udstillede sjældne bilmærker er Jordan, Hupmobile, Graham Paige og Kissel.

  Volkevogn, Saab og Volvo repræsenterer de nyere årtier, hvor bilen blev allemandseje, mens Porsche, Maserati og Citroen SM repræsenterer drømmebilerne fra samme tid.

  Også blandt motorcyklerne er der interessante klassikere, blandt andet den danskbyggede Nimbus fra 1927 kendt for sit ”kakkelovnsrør” samt en Triumph Tiger 110, der for mange var en drømmemotorcykel fra 50´erne.

  Læs mere om Jysk Automobilmuseum her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #jyskautomobilmuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Jysk Automobilmuseum
 • Foto: Jysk Brandmuseum

  Jysk Brandmuseum

  14,75 km

  Danmarks største brandmuseum

  Jysk Brandmuseum er Danmarks største brandmuseum, hvad brandmateriel angår. På museet er der hestetrukne brandkøretøjer fra 1864 frem til 1910 og brandbiler fra 1934 frem til 1977.

  Blandt Jysk Brandmuseums samling kan du opleve 22 motoriseret brandkøretøjer, 23 hestetrukne brandkøretøjer og 7 efterløbsstiger samt en gammel telefoncentral, politistation m.m.

  Se nogle af de imponerende kørertøjer her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #jyskbrandmuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Jysk Brandmuseum
 • Foto: Hjejleselskabet

  Hjuldamperen Hjejlen

  15,86 km

  Verdens ældste kulfyrede hjuldamper

  Hjejlen er verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift. Den har sejlet på Silkeborgsøerne siden 1861, og man kan stadig høre den dybe tuden og de taktfaste plask fra skovlhjulene mod Gudenåens klare vand, når hele Søhøjlandets "gamle dame" lægger fra kaj. Når du stiger ombord på Hjejlen, vil du opleve, hvordan fyrbøderen kaster kul under kedlen, og maskinmesteren smører den gamle maskine - præcis som det er blevet gjort i mere end 150 år.

  Hjejlens otte søstre

  Gennem årene har s/s Hjejlen fået selskab af otte "søstre" med hver deres historie og hver deres charme. De er anderledes end hjuldamperen Hjejlen og viser udviklingen i bådebyggeri gennem tiden. Hver sommer er Hjejleflåden med til at skabe liv på de naturskønne søer, og det er spændende at kombinere den smukke sejlads på de forskellige både med frokost-stop og oplevelser undervejs.

  Stik til søs med dem du holder af

  Der er oplevelser i vente for både store og små, og oplevelserne bliver bedre af at blive delt med dem, man har kær. Så begiv jer ud på en dagsudflugt med madkurv, læn jer tilbage og nyd en dejlig kop kaffe på en rundtur eller lad sanserne få nye input til et spændende event ombord.

  Man kan kalde det kvalitetstid. Man kan kalde det afslapning. Man kan kalde det mindfulness. Men - uanset hvad man kalder det, vil der være skønne minder i sigte.

  Find din næste store oplevelse på deres hjemmeside her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #hjejlen #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Hjuldamperen Hjejlen
 • Foto: Jesper Maagaard

  Museum Jorn

  16,7 km

  Asger Jorn 

  Jorn var en spontant abstrakt maler, billedhugger og forfatter og medstifter af de internationale avantgarde-bevægelser CoBrA og Situationistisk Internationale. CoBrA var et indflydelsesrigt udstillings- og arbejdsfællesskab som varede fra 1948-1951, mens Situationistisk Internationale kombinerede samfundskritik med kunstneriske praksisser som happenings og interventioner.

  Det var Jorn selv, der i sin tid donerede både egne værker og egen samling til museet. Samlingen er siden da firdoblet og Jorns ønske for museet var, at han kunne skabe sin egen fortælling om kunst og dens udvikling.

  Dansk kunst 

  Museet huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede - i alt over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Francis Picabia, Lucio Fontana, Pablo Picasso, Jean Arp, Max Ernst, Jean Dubuffet, Pierre Alechinsky, Georg Baselitz, Andreas Slominski og Erwin Wurm.

  Åbent værksted for hele familien

  I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere med kreative aktiviteter, hvor alle materialer er frit tilgængelige. Her kan alle være med – både børn og voksne – og gerne i samarbejde med hinanden. I er velkommen til at tage jeres eksperimenter med hjem.

  Læg også vejen forbi Café Cobra, der er en lille oase med udsigt over Gudenåen. Menuen skifter efter årstiden, men er altid fuld af farver og smagsindtryk.

  Særlige åbningstider

  Mandage i uge 7, 13, 27-32 og 42 holder museet åbent om mandagen.

  Helligdage herunder skærtorsdag, lnagfredag, påskedag, 2. påskedag, Kristi Himmelfart, pinsedag og 2. pinsedag holder museet åbent fra 10.00 - 17.00.

  Museet er lukket den 23.-26. og den 31. december samt 1. januar.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #museumjorn #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Museum Jorn
 • Foto: AQUA Akvarium & dyrepark

  AQUA Akvarium & Dyrepark

  17,48 km

  Forbundet med naturen

  I AQUA Akvarium & Dyrepark hyldes den danske natur. Du behøver slet ikke at rejse til regnskoven eller den afrikanske savanne for at kunne forundres og fascineres. Danmark har nemlig en unik natur fyldt med spændende dyr, som kan give dig fantastiske oplevelser, og som alle har en helt vild historie at fortælle dig… det handler bare om at lytte til den.

  Alle fiskene lever i naturlige søer og ikke i akvarier. Så forholdene, du finder i søerne, er de samme som ude i naturen. Det gælder også ude i den skønne park, som er fyldt med fugle, pattedyr og ikke mindst danske planter. AQUA Akvarium & Dyrepark er direkte forbundet med naturen, helt bogstaveligt, og her følger livet årstidernes gang. Der venter derfor altid en ny og fascinerende oplevelse, når du besøger AQUA Akvarium & Dyrepark.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #aquaakvariumogdyrepark #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : AQUA Akvarium & Dyrepark
 • Foto: Bo Bozz Nørgaard

  Gudenåen - en dansk naturperle

  17,9 km

  Gudenåsystemet giver mange muligheder for korte og længere ture og byder på fantastiske oplevelser for store og små.

  En dansk naturperle

  Gudenåen er ca. 160 km og det nærmeste, vi i Danmark kommer en "rigtig" flod. Åen udspringer i Tinnet Krat nordvest for Tørring og har sit udløb i Randers Fjord ved Randers Bro.

  Herfra strækker Gudenåen sig ud i Randers Fjord og danner et floddelta med en række småøer. Dette delta er et af de få store indlandsdeltaer i Danmark, da det er dannet ved udmundingen i Randers Fjord og ikke direkte i havet.

  Deltaområdet omfatter de lave strandenge og marker ved Uggelhuse og Grund Fjord, men det er vanskeligt at fastlægge den præcise grænse for, hvor langt deltaet strækker sig ind i ådalen. Hvis man tager tilløbet fra Nørreåen som grænse, hvor Gudenåen allerede har nået havniveau, er deltaet mere end 15 km langt.

  Før i tiden var Gudenåen en af Jyllands hovedveje med bopladser og siden landsbyer langs floden. Det var især tørv og landbrugsvarer og, med etableringen af Papirfabrikken i Silkeborg i 1844, papir, der blev transporteret. I dag tiltrækker Gudenåen mange turister og over 10.000 ror årligt på åen i enten kano, kajak eller robåd.

  I kan ro hele turen fra Tørring til Randers – eller I kan tage en mindre bid af åen.

  Ro fra Klostermølle til Randers Fjord

  Gudenåen kan udforskes i egen kano, kajak eller robåd eller I kan leje kanoer, kajakker og robåde på time- og dagsbasis flere steder langs Gudenåen. Blandt andet i Ry og Silkeborg.

  Fra Klostermølle syd for Ry til udmundingen i Randers kan åen deles i tre strækninger:

  De fleste sejler mellem 15-20 km per dag. Det svarer til 4-5 timers sejlads plus pauser. Hver af de tre stækninger kan derfor sagtens deles op i flere bidder afhængigt af kræfter og humør.

  Ønsker I viden om Gudenåens sydlige strækning fra Tørring til Klostermølle, så læs mere her.

  Flora og fauna i Gudenåen

  Gudenåen er en af Jyllands naturperler. Åen er hjemsted for flere end 80 plantearter, heraf 44 vandplantearter. Blandt hyppigt forekommende arter kan nævnes sumpplanterne brudelys, grenet pindsvineknop og høj sødgræs. 

  Gudenåen og søerne har et meget rigt fugleliv, og I kan sagtens være heldige at møde blandt andet den lille, farvestrålende isfugl, og den smukke gule vipstjert, hvis I færdes roligt og opmærksomt.

  Gudenåens fiskebestand er meget artsrig med bl.a. laks, ørred, ål, stalling, brasen, skalle og aborre m.v. Fra Bjerringbro (Tangeværket) til Randers fanges der traditionelt masser af laks.

  På tur med Villum & Schmidt på Gudenåen

  Tag med når filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt tager turen på Gudenåen på ni dage. I sommeren 2020 kunne du følge makkerparret på deres storslåede tur på Gudenåen - se med her.

  Sejlads og bådregistrering

  Alle motordrevne både, der bruges på Gudenåen og på Silkeborgsøerne, skal være registrerede. Derfor skal din båd have et gæstenummer. 

  Læs meget mere her om bådregistrering og gæstesejlads.

  Gudenåen - fra start til slut

  oplevgudenaa.dk

  På vandet, i vandet og langs vandkanten - alle aktiviteter og informationer du har brug for, finder du på siden www.oplevgudenå.dk. Det hele er samlet inklsiv et super godt kort, hvor du kan klikke dine interesser og ønsker til og fra alt efter, hvad du har behov for.   

  OplevGudenå.dk - Mere end 500 oplevelser langs Gudenåen.

  Sagnet om Gudenåens navn

  Sagnet siger, at Gudenåen har fået sit navn efter en ustyrlig fyr, der hed Gudar. Han bortførte pigen Else fra hendes fars hus i Tinnet Krat, hvor åen har sit udspring.

  Gudar bandt pigen til en kærre, og for at forvirre forfølgerne kørte han i indviklede sving og slyngninger. Men pigens far søgte hjælp hos en klog mand i Tørring, som kaldte bække og kilder sammen og bad dem om at vise vej. Vandet nåede Gudar ved Randers Fjord. Gudar og hesten druknede, mens den skønne Else slap fri. Sådan fik Gudenåen sit krogede forløb.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #gudenåen #oplevgudenåen #visitaarhusregion

  Læs mere : Gudenåen - en dansk naturperle
 • Foto: KunstCentret Silkeborg Bad

  KunstCentret Silkeborg Bad

  18,38 km

  Et museum fyldt med overraskelser

  I KunstCentret Silkeborg Bad blander kunst, historie og natur sig og forener det i en stor og flot oplevelse. Her er både mulighed for inspirerende indtryk og for ro og fordybelse, når moderne kunst bliver præsenteret i klassiske bygninger, beliggende i utroligt naturskønne omgivelser og med udsigt til vidtstrakte skove og til en af Silkeborg Søerne.

  Foruden udstillinger, danner KunstCentret også rammer for diverse koncerter, foredrag og aktiviteter for store og små, og i det smukke parkområde udenfor finder du en stor skulptursamling, som du kan nyde under en vandretur i det grønne.

  Historien bag

  Historisk set åbnede Silkeborg Bad - eller ”Silkeborg Vandkuranstalt”, som det oprindeligt hed - i 1883 og fungerede som kurbad til 1983. De klassiske bygninger blev nænsomt renoveret i 1998, og stedet fremstår nu som et smukt eksempel på, hvordan gamle bygninger får nyt liv og igen bliver til glæde for mange mennesker.

  Skøn museumsbutik

  I KunstCentrets butik er der mange muligheder for at finde gaven, du lige står og mangler. De tilbyder kataloger, kunstbøger, postkort og plakater samt et lille eksklusivt udvalg af kunsthåndværk. Til børnene har de et udvalg af legetøj og børnebøger.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #kunstcentretsilkeborgbad #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : KunstCentret Silkeborg Bad
 • Foto: Per Bille

  Himmelbjerget

  21,68 km

  Himmelbjerget blev frem til midten af 1800-tallet opfattet som Danmarks højeste punkt. Med sine 147 meter over havet er det sagnomspundne Himmelbjerg bestemt også en imponerende kæmpe, og den får tilføjet bjergromantik af den stejle bakke ned mod den smukke Julsø.

  På toppen af Himmelbjerget står Himmelbjergtårnet, der er 25 m højt og rejst som minde over kong Frederik den syvende, der den 5. juni 1849 gav det danske folk dets frie forfatning.

  Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt. Skovene syd for selve bjerget gemmer på flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de livlige besøgsområder.

  Gå- og vandreture

  Området omkring Himmelbjerget har et stort og mangfoldigt stisystem, hvor du kan gå både mindre rundture eller sammensætte længere ture ved at kombinere flere ruter sammen. Du kan få et godt overblik over de markerede vandrestier i Naturstyrelsens folder Himmelbjerget, Sletten og Slåensø

  Besøg også BestigBjerge.dk, kast dig ud i den 52 km lange Himmelbjergrute rundt om søerne, eller lad dig inspirere af de mange andre aktiviteter i Søhøjlandet her. 

  Historien om Himmelbjerget

  Selve navnet Himmelbjerget optræder på skrift allerede i begyndelsen af 1700-tallet, hvor der blev afholdt en dramatisk ulvejagt på bjerget. Det er altså et gammelt lokalt stednavn og ikke en romantisk betegnelse indført af de første turister.

  Himmelbjerget har gennem generationer været et yndet udflugtsmål og allerede i slutningen af 1830’erne gjorde digterpræsten St. St. Blicher bjerget berømt som rammen om sine folkemøder. Nu om dage mødes folk stadig på bjerget for at hylde demokratiet og grundloven. Landskabsmalerne udbredte kendskabet til stedets herligheder gennem deres skildringer af bakker, skove og udsigter. Siden kom ølboder, pavilionner, hotel, iskiosker og souvenirbutikker til.

  Ved at studere mindestenene på Himmelbjerget kan man også få indsigt i, hvordan Det danske Riges Grundlov blev til – og endda få historien lige i øret som en podcast. Læs og hør f.eks. mere om St. St. Blichers mindesmærke på Himmelbjerget, eller læs mere om Kvinde Egen, som blev plantet i 1915.  

  Guden Heimdal, Asgård og Himmelbjerget

  Himmelbjerget er ifølge nordisk mytologi det højeste bjerg i gudernes verden, kendt som Asgård. Ifølge myten bor guden Heimdal på Himmelbjerget og vogter over Asgård for enden af regnbuen Bifrost, for at forhindre jætter i at snige sig ind.

  Sejltur med Hjejlen 

  Kombinér oplevelsen med en tur i en af Hjejlebådene, som det har været skik siden 1861.

  Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til Himmelbjerget. Derfor har der også helt tilbage i 1800 tallet eksisteret souvenirboder på stedet. Det var dengang en udløber af lokalområdets træskoproduktion, hvor træskokarlene snittede små figurer og "Himmelbjergstokke", som blev solgt til turisterne.

  Se sejltider og køb billet her

  Hvilket bjerg er så højest i Danmark?

  Med moderne måleredskaber har man fundet frem til, at det er Møllehøj (170,86), Yding Skovhøj (170,77) og Ejer Bavnehøj (170,35), der er de højeste punkter i Danmark - og alle ligger de i Søhøjlandet.

  Læs mere om Søhøjlandes bjerge her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #himmelbjerget #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

  Læs mere : Himmelbjerget
 • Foto: Memphis Mansion

  Memphis Mansion

  28,11 km

  Memphis Mansion - En hyldest til Elvis Presley kongen af Rock 'n' Roll!

  Hvem kender ikke Elvis eller hans musik og den stemning, der omfavnede hans liv. I Randers kan du komme helt tæt på netop denne atmosfære - fra sydstaterne, fra 50'erner og fra starten af Rock 'n' Roll perioden. På Memphis Mansion kan du se og opleve en af de størst privatejede samlinger af Elvis-effekter, som alle tilhører Elvis-entusiast og ejer af Memphis Mansion, Henrik Knudsen - herunder bl.a. nogle af de karakteristiske Elvis' scenekostumer.

  Museet er en tro kopi af Elvis’ fødehjem i Tupelo, i daglig tale Tupelo Huset, et lille træhus på ca. 50 kvadratmeter. Intet andet sted i verden kan du på et og samme sted opleve, hvor Elvis blev født i 1935, og hvor han levede fra 1957 og frem til sin død i 1977, blot 42 år gammel.

  Jonny Cash - The Man In Black

  Også Jonny Cash var en musiklegende, og det er også på Memphis Mansion du, som det eneste sted uden for USA, kan komme helt tæt på det store idol. Oplev musikken, håndskrevne noter fra Cash, originale breve og merchandise fra Cash' tours - og meget mere.

  En middag på restaurant Highway 51 Dinner

  Nyd en menu inspireret af maden i Sydstaterne og mærk den stemning, som er karakteristisk både fra stedet og fra 50'ernes svundne tid.

  Læs mere om Restaurant Highway 51 Dinner her.

  Gratis entré for børn under 12 år ifølge af voksen. 

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #memphismansionranders #theking #visitranders 

  Læs mere : Memphis Mansion
 • Foto: Randers Regnskov

  Randers Regnskov

  28,56 km

  Et sandt jungleeventyr venter på dig

  I det tropiske klima med lianer, kæmpe vandfald, fantastiske planter og masser af fritlevende dyr føler man sig hensat til en verden langt væk hjemmefra.

  Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil. I skovbunden arbejder bladskærermyrerne utrætteligt med at slæbe tunge bladstykker ned i deres bo, alt imens søkøerne svømmer roligt rundt, og komodovaranerne daser på en solbeskinnet plet.

  Mød dyr fra Sydamerika, Asien og Afrika

  I Sydamerika kan du f.eks. møde de små, frække aber eller dovendyret, der gemmer sig i den tætte og frodige jungle. I Asien kan du opleve verdens største øgle, Komodovaranen og høre gibbonabernes skønsang, mens du i Afrika kan komme helt tæt på lemuerne eller den flittige væverfugl, som bygger kunstfærdige reder.

  Istiden

  I Randers Regnskov kan du opleve den danske istid. Det er slutningen af den sidste istid og den flere kilometer tykke gletsjer, som har dækket det meste af Danmark i årtusinder er nu ved at smelte bort. Tilbage er kun gigantiske klumper af dødis i landskabet.

  I Istiden, kan du gå på opdagelse i dødislandskabet og se, hvad der gemmer sig i isen, lege i rensdyrjægerens lejr, møde de finurlige præriehunde og opleve et af nordens absolutte toprovdyr på klos hold, jærven.

  Tidsrejsen

  TIDSREJSEN tager dig med på en rejse gennem landskab fra landets fødsel til nu! Oplev hyænesletten og neanderthalerlejren fra før sidste istid og leg i mammuttræerne på elefantkirkegården. Klap husdyrene på stenalderbopladsen, og stå ansigt til ansigt med den europæiske los ved stendyssen. Følg naturstien til offermosen fra jernalderen og få en forfriskning ved bondegårdslegepladsen.

  Tidsrejsen guider dig også ud til helt konkrete lokaliteter i Randers, hvor du kan opleve spor fra fortidens og fremtidens Danmark.

  Gå på opdagelse i Kraniegrotten

  Gå på opdagelse i en mørk, underjordisk grotte, hvor du kan møde kæmpestore anakondaer, fugleedderkopper og hundredvis af kakerlakker, alt imens flagermusene flakser omkring ørerne på dig. Kraniegrotten er desuden et gammelt gravsted inspireret af Talgua-grotten i Honduras, hvor man i 1990’erne fandt mere end 200 sirligt stablede knogler og kranier, som med tiden var blevet dækket af et glitrende lag kalk-krystaller.

  Hulen menes at have været et helligt gravkammer for en ukendt civilisation, der levede i området før Mayaerne, for ca. 3000 år siden.

  Følg med i Regnskovens øvrige åbningstider lige her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #randersregnskov #visitranders #visitaarhusregion

  Læs mere : Randers Regnskov