Ophold med halvpension på Nørre Vissing Kro

4,24999998206948 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. nat :

  • 3-retters middag (kokkens valg)
  • Overnatning
  • Morgenmad

Mere om Nørre Vissing Kro

Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

Låsbyvej 122, 8660, 8660 Skanderborg
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Lufthavn: 50 km
  • Tog: 7 km
  • Busstop: 0 m
  • Badestrand: 5 km
  • Fiskeri: 3 km
  • Golf: 7 km
  • 24 Værelser

Andre ophold påNørre Vissing Kro

Find vej

Låsbyvej 122, 8660
8660 Skanderborg

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Ophold med halvpension

  • Foto: Per Bille

    Himmelbjerget

    10,45 km

    Himmelbjerget blev frem til midten af 1800-tallet opfattet som Danmarks højeste punkt. Med sine 147 meter over havet er det sagnomspundne Himmelbjerg bestemt også en imponerende kæmpe, og den får tilføjet bjergromantik af den stejle bakke ned mod den smukke Julsø.

    På toppen af Himmelbjerget står Himmelbjergtårnet, der er 25 m højt og rejst som minde over kong Frederik den syvende, der den 5. juni 1849 gav det danske folk dets frie forfatning.

    Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt. Skovene syd for selve bjerget gemmer på flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de livlige besøgsområder.

    Gå- og vandreture

    Området omkring Himmelbjerget har et stort og mangfoldigt stisystem, hvor du kan gå både mindre rundture eller sammensætte længere ture ved at kombinere flere ruter sammen. Du kan få et godt overblik over de markerede vandrestier i Naturstyrelsens folder Himmelbjerget, Sletten og Slåensø

    Besøg også BestigBjerge.dk, kast dig ud i den 52 km lange Himmelbjergrute rundt om søerne, eller lad dig inspirere af de mange andre aktiviteter i Søhøjlandet her. 

    Historien om Himmelbjerget

    Selve navnet Himmelbjerget optræder på skrift allerede i begyndelsen af 1700-tallet, hvor der blev afholdt en dramatisk ulvejagt på bjerget. Det er altså et gammelt lokalt stednavn og ikke en romantisk betegnelse indført af de første turister.

    Himmelbjerget har gennem generationer været et yndet udflugtsmål og allerede i slutningen af 1830’erne gjorde digterpræsten St. St. Blicher bjerget berømt som rammen om sine folkemøder. Nu om dage mødes folk stadig på bjerget for at hylde demokratiet og grundloven. Landskabsmalerne udbredte kendskabet til stedets herligheder gennem deres skildringer af bakker, skove og udsigter. Siden kom ølboder, pavilionner, hotel, iskiosker og souvenirbutikker til.

    Ved at studere mindestenene på Himmelbjerget kan man også få indsigt i, hvordan Det danske Riges Grundlov blev til – og endda få historien lige i øret som en podcast. Læs og hør f.eks. mere om St. St. Blichers mindesmærke på Himmelbjerget, eller læs mere om Kvinde Egen, som blev plantet i 1915.  

    Guden Heimdal, Asgård og Himmelbjerget

    Himmelbjerget er ifølge nordisk mytologi det højeste bjerg i gudernes verden, kendt som Asgård. Ifølge myten bor guden Heimdal på Himmelbjerget og vogter over Asgård for enden af regnbuen Bifrost, for at forhindre jætter i at snige sig ind.

    Sejltur med Hjejlen 

    Kombinér oplevelsen med en tur i en af Hjejlebådene, som det har været skik siden 1861.

    Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til Himmelbjerget. Derfor har der også helt tilbage i 1800 tallet eksisteret souvenirboder på stedet. Det var dengang en udløber af lokalområdets træskoproduktion, hvor træskokarlene snittede små figurer og "Himmelbjergstokke", som blev solgt til turisterne.

    Se sejltider og køb billet her

    Hvilket bjerg er så højest i Danmark?

    Med moderne måleredskaber har man fundet frem til, at det er Møllehøj (170,86), Yding Skovhøj (170,77) og Ejer Bavnehøj (170,35), der er de højeste punkter i Danmark - og alle ligger de i Søhøjlandet.

    Læs mere om Søhøjlandes bjerge her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #himmelbjerget #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Himmelbjerget
  • Foto: Museet på Gl. Rye Mølle

    Museet på Gl. Rye Mølle

    10,65 km

    Museet har åbent i sommerhalvåret fra d. 2 maj - 31. oktober. 

    Museet på Gl. Rye Mølle er et lokalmuseum, som fortæller Gl. Rye- og Himmelbjerg-egnens kulturhistorie.

    Hollandsk mølle og træskomageri

    Museets vartegn er Gl. Rye Mølle, en hollandsk vindmølle fra 1872, som fremstår med sin oprindelige indretning, hvor også det gamle inventar er bevaret. I museets udstillinger kan du følge møllens historie og funktion,hvor også træskomageriets store betydning for Gl. Rye-egnen bliver fremhævet.

    Oplev også egnens forhistorie, middelalderens Rye, skelettet ”Petrine”, renæssancens glasfremstilling i Glarbo, Himmelbjerg-souvenirs og krigens år med fokus på flyvepladsen og den store flygtningelejr ved Salten Langsø.

    Lokalhistoriske film og levende museumsdage

    Efter restaurering af en dieselmotor, som fra 1931 drev møllens savværk, kan du også opleve et autentisk, historisk savværksmiljø på Gl. Rye Mølle, og i museets ”biograf” kan du se lokalhistoriske film.

    Året igennem arbejder et antal frivillige ved en række ”levende museumsdage”. Der hugges træsko og vises andre håndværk, der saves træ i savværket, og møllen arbejder, når vinden tillader det.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #glryemølle #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Museet på Gl. Rye Mølle
  • Foto: Carsten Dall, VisitSilkeborg

    Slåensø

    13,81 km

    Slåensø ligge lige syd fo Borresø og regnes for en del af Silkeborg Søerne.

    Kongestolen og Danmarks højeste træ

    Søen ligger i et meget kuperet terræn. Den er et yndet udflugtsmål med Kongestolen (82 m højt) umiddelbart syd for Slåensø, hvorfra der er en flot udsigt ud over søen. Lige i nærheden står Danmarks højeste træ, en douglasgran, der er over 50 meter højt.

    Du må gerne bade i søen - og den er så ren, at du også kan drikke af den.

    En sø med historie

    Søen er opstemmet cirka 2 meter for i sin tid at udnytte vandkraften, der har drevet både en benmølle, et savværk og en træskofabrik ved udløbet til Millingbæk.
     
    Slåensø når en dybde af op til 12 meter. Den har kun tilløb af vand fra en række okkerholdige kilder på sydsiden, og ved deres udløb kan man flere steder se sumpagtige røde aflejringer. Med det begrænsede vandtilløb har søen meget rent vand.
     
    Kilderne har i øvrigt været med til at give søen sit navn. Oprindeligt hed den Slaugen Sø, hvor "Slaugen" stammer fra det oldnordiske "Slagna", der betyder "springe".

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #slåensø #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Slåensø
  • Foto: Destination Kystlandet

    Yding Skovhøj – Danmarks højeste punkt

    14,98 km

    Bestig Bjerge i Bakkelandet

    Området Ejer Bjerge er kendetegnet ved idylliske landsbyer mellem skov og landbrugsjord, forbundet med smalle snoede veje i kuperet landskab. Området er et godt udgangspunkt for en cykeltur, hvor man er garanteret at få sved på panden.

    Heroppe i den tynde luft kommer du forbi Danmarks højeste punkter. Toppen af Yding Skovhøj ligger i 172,54 meters højde. På cykel stiger bakken 85 meter fra bund til top, men hvis du vil helt til toppen, må du hoppe af jernhesten og begive dig ind i Yding Skov. Her venter en skrap lille stigning op til toppen, hvor Danmarks højeste punkt venter.

     

    Danmarks højeste punkt?

    Det er blevet diskuteret vidt og bredt gennem århundreder. Hvad er egentlig Danmarks højeste punkt? Igennem tiden har flere forskellige punkter haft titlen, men i takt med at målingerne er blevet mere præcise, er det nu muligt at måle højder ned til én centimeters nøjagtighed. Så i dag burde der vel ikke være nogen tvivl?

    Faktisk bliver det stadig diskuteret, hvilken top der har den ærefulde titel. I højlandet nord for Horsens ligger flere bakketoppe med kun få centimeters forskel i højden.

    På toppen af Yding Skovhøj er placeret tre bronzealderhøje. Toppen på den midterste af disse høje ligger 172,54 meter over havets overflade. Det er mere end 1 meter højere end det næsthøjeste punkt i landet. Kritikere vil hævde, at bronzealderhøjene er menneskeskabte og derfor ikke naturlige. Ifølge denne tankegang skal de derfor ikke tælle med i opgørelsen.

    I så fald mangler Yding Skovhøj sølle 9 centimeter for at kunne kalde sig kongerigets højeste tinde. Det er dermed en subjektiv vurdering, hvorvidt Yding Skovhøj fortjener den ærefulde titel.

    Hvad synes du?

     

    Oplevelser i nærheden

    Yding Skovhøj ligger ved porten til Søhøjlandet og ganske tæt på Gudenåen.

    Ikke langt fra herfra ligger Sukkertoppen – en bakke, der med sine 105 meter er beskeden af højde i forhold til Yding Skovhøj. Til gengæld er udsigten storslået og blandt de absolut flotteste i Danmark. Fra toppen kan du kigge ud over den smukkeste del af Gudenålandet, der ligger i området omkring Mossø. For foden af Sukkertoppen ligger idylliske Klostermølle, der foruden historiske bygninger – blandt andet Danmarks længste træbygning – tilbyder en flot udsigt for enden af Mossø.

    Og så er der desuden kun en håndfuld kilometer til Den Genfundne Bro – en kulturhistorisk perle i smuk natur, som er områdets største attraktion.

     

    Vil du besøge flere udsigtspunkter i området?

    Følg dette link for at finde bjergtagende udsigter i Kystlandet.

    Læs mere : Yding Skovhøj – Danmarks højeste punkt
  • Foto: VisitAarhus

    Ejer Bavnehøj og Møllehøj

    16,36 km

    Det højeste bjerg i Danmark

    Ejer Bavnehøj (170,35 m) er sammen med Møllehøj (170,85 m) det højeste naturlige punkt i Danmark.

    Det var først i 1847, at Ejer Bavnehøj fik førstepladsen som højeste bjerg i Danmark. Indtil da troede man, at Himmelbjerget var højest. I 1941 rasede en ny højdestrid, denne gang med Yding Skovhøj, som blev udråbt til at være højest. Målingerne havde medtaget en bronzealderhøj og i 1953 fastslog Geodætisk Institut derfor, at Ejer Bavnehøj er 6 cm højere end Yding Skovhøj, når der måles på den faste jordoverflade.

    Genforeningstårnet

    Udsigten fra toppen er storslået - ikke mindst fra det 12,5 meter høje genforeningstårn - rejst i 1924. Et enestående morænelandskab, der blev skabt i sidste del af tredje istid, bugter sig syd for Ejer Bavnehøj. Øvrige kendte højdepunkter i "Ejer Bjerge" er Møgelhøj, Lindbjerg, Kvejnbjerg og selvfølgelig Yding Skovhøj. Her er den østjyske israndslinje meget tydelig. I klart vejr kan man se helt til Samsø og Lillebæltsbroen.

    Kom til tops i Genforeningstårnet

    Det koster kr. 5,- at bestige tårnet og nyde udsigten, men det er tilladt at lægge mere i pengekassen ved tårnets fod. Tager du elevatoren, koster det kr. 20,- tur/retur. Indtægterne går ubeskåret til vedligeholdelse af tårnet. Toiletterne er åbne fra kl. 8.00 til 22.00 året rundt. 

    En langtrækkende kikkert er opstillet på tårnets top i turistsæsonen, og der er sigtelinjer i alle retninger. 

    Spor i Landskabet

    Sporet ved Ejer er en 1,5 km. lang vandretur, der fører dig til Danmarks højeste naturlige punkt, Møllehøj. Her får du en dejlig vandretur gennem det varierede terræn vest for Ejer Bavnehøj og kan nyde udsigten over Elling og Gudenådalen i det fjerne. En udsigt, du ikke kan få fra Ejer Bavnehøj-tårnet pga. bevoksningen.

    Bestig bjerge

    Vær med i legen om at komme i "Hall of fame". Inden dit besøg på Ejer Bavnehøj, kan du tjekke hjemmesiden www.bestigbjerge.dk - hente kort over vandreruten til Møllehøj og samtidig læse om "spillereglerne" for at være med i legen om at bestige bjerge - i Danmark.

    Sporet ved Ejer er 1 af 15 bakketoppe der er med i www.bestigbjerge.dk.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #ejerbavnehøj #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Ejer Bavnehøj og Møllehøj
  • Foto: Labyrinthia

    Labyrint-Temapark Labyrinthia

    17,2 km

    Sjov, leg og læring for alle

    Labyrinthia har 8 labyrinter (plus én til hunde), samt et stort indendørs ”Puzzle Center” med mange forskellige spil og opgaver, som du ikke lige finder andre steder. Du behøver ikke at stå i kø, og tempoet - det bestemmer du selv.

    Masser af forskellige labyrinter 

    Prøv den sjove Football Race Maze, en konkurrence-labyrint til alle bold-ekvilibrister. Du kan dyste mod din familie eller dine venner.

    3D-labyrint

    I 3D-labyrinten kan du for alvor få afprøvet og udfordret din stedsans. I 3D-labyrinten kan du bruge Labyrinthias gratis app til at scanne de 8 QR-koder, der er i labyrinten, så du bagefter kan downloade et diplom som bevis på, at du har klaret labyrinten.

    Vandlabyrinten

    Du kan også nyde både synet og duften af de hundredvis af smukke roser i vandlabyrinten (og måske blive en lille smule våd!). Hvis du downloader deres gratis App, kan du selv styre vandportene i vandlabyrinten fra din smartphone! På den måde bestemmer du, hvem der skal blive våd.

    Hundelabyrinten

    I hundelabyrinten kan du teste din hunds stedsans og lugtesans – og der er gratis ”vovsebar” til de firbenede.

    Indendørsaktiviteter og den hyggelige pause

    Inde i ”Puzzle Center” kan du få gang i ”de små grå” med nogle af de ca. 50 forskellige spil og opgaver, der er ved bordrene.

    Trænger du til at få lidt ny energi ovenpå alle udfordringerne, er det muligt at købe lidt forfriskninger i caféen. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad og nyde den udenfor i pavillonerne eller på den store sydvendte terrasse. Der er også to store gas-grill til fri afbenyttelse.

    Trojaborgen og Chartres

    Du kan lære om labyrintens historie, samt prøve deres to historiske labyrinter: Trojaborgen, der stammer fra Bronzealderen og Chartres, der stammer fra Middelalderen. Selv om det er 2 såkaldte ”envejs-labyrinter”, har de stadig en vis magi.

    Tjek åbningstider og priser på Labyrinthia her

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #labyrinthiasilkeborg #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Labyrint-Temapark Labyrinthia
  • Foto: AQUA Akvarium & dyrepark

    AQUA Akvarium & Dyrepark

    18,36 km

    Forbundet med naturen

    I AQUA Akvarium & Dyrepark hyldes den danske natur. Du behøver slet ikke at rejse til regnskoven eller den afrikanske savanne for at kunne forundres og fascineres. Danmark har nemlig en unik natur fyldt med spændende dyr, som kan give dig fantastiske oplevelser, og som alle har en helt vild historie at fortælle dig… det handler bare om at lytte til den.

    Alle fiskene lever i naturlige søer og ikke i akvarier. Så forholdene, du finder i søerne, er de samme som ude i naturen. Det gælder også ude i den skønne park, som er fyldt med fugle, pattedyr og ikke mindst danske planter. AQUA Akvarium & Dyrepark er direkte forbundet med naturen, helt bogstaveligt, og her følger livet årstidernes gang. Der venter derfor altid en ny og fascinerende oplevelse, når du besøger AQUA Akvarium & Dyrepark.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #aquaakvariumogdyrepark #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : AQUA Akvarium & Dyrepark
  • Foto: Bo Nørgaard

    Almindsø - Vandelskers Paradis i Søhøjlandet

    18,52 km

    Almindsø er et utroligt populært sted at færdes. Søen er omgivet af hyggelig skov og ligger samtidig tæt på Silkeborg by. Almindsø er kendetegnet ved dens spændende flora og fauna med blandt andet 20 arter af undervandsplanter og 450 arter af vandlevende smådyr.

    Ved søens sydside er der høje skrænter med okkerholdige kildevæld samt de to tilløb Skade Bæk og Odder Bæk. Det meste af vandtilførslen kommer dog fra forbindelse til grundvandet i søens bund.

    Fantastiske Søbade midt i skoven

    Ud over Østre Søbad og Vestre Søbad er der også flere mindre badesteder i Almindsø, hvor du kan hoppe i vandet – bl.a. ved stranden ved Aggerholm, der blev anlagt af tyske soldater udstationeret på det nærliggende tyske militære hovedkvarter på Silkeborg Bad under 2. verdenskrig.

    Her er også mulighed for at købe adgang til en sauna, benytte omklædningsrum og toiletfaciliteter og hoppe i vandet fra de store, runde badebroer. Det er de nyeste tilføjelser til Almindsø, der gør søen endnu mere seværdig end den hidtil har været.

    Almindsø er med en maksimal dybde på 20 m. en af de dybeste søer i Gudenå-systemet, og der er ca. 4 km rundt om søen, der inbyder til en meget smuk vandretur, bl.a. med udsigtspunktet Kroghs Bænk.

    Aktuel vandtemperatur netop nu: Se det her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #almindsø #søhøjlandet #visitaarhusregion

    Læs mere : Almindsø - Vandelskers Paradis i Søhøjlandet
  • Foto: Hjejleselskabet

    Hjuldamperen Hjejlen

    18,99 km

    Verdens ældste kulfyrede hjuldamper

    Hjejlen er verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift. Den har sejlet på Silkeborgsøerne siden 1861, og man kan stadig høre den dybe tuden og de taktfaste plask fra skovlhjulene mod Gudenåens klare vand, når hele Søhøjlandets "gamle dame" lægger fra kaj. Når du stiger ombord på Hjejlen, vil du opleve, hvordan fyrbøderen kaster kul under kedlen, og maskinmesteren smører den gamle maskine - præcis som det er blevet gjort i mere end 150 år.

    Hjejlens otte søstre

    Gennem årene har s/s Hjejlen fået selskab af otte "søstre" med hver deres historie og hver deres charme. De er anderledes end hjuldamperen Hjejlen og viser udviklingen i bådebyggeri gennem tiden. Hver sommer er Hjejleflåden med til at skabe liv på de naturskønne søer, og det er spændende at kombinere den smukke sejlads på de forskellige både med frokost-stop og oplevelser undervejs.

    Stik til søs med dem du holder af

    Der er oplevelser i vente for både store og små, og oplevelserne bliver bedre af at blive delt med dem, man har kær. Så begiv jer ud på en dagsudflugt med madkurv, læn jer tilbage og nyd en dejlig kop kaffe på en rundtur eller lad sanserne få nye input til et spændende event ombord.

    Man kan kalde det kvalitetstid. Man kan kalde det afslapning. Man kan kalde det mindfulness. Men - uanset hvad man kalder det, vil der være skønne minder i sigte.

    Find din næste store oplevelse på deres hjemmeside her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #hjejlen #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Hjuldamperen Hjejlen
  • Foto: Museum Silkeborg

    Papirmuseet på Museum Silkeborg

    19,01 km

    Papirproduktion

    Papirmuseet er en del af Museum Silkeborg og er et levende museum, hvor der stadig produceres håndgjort papir, og hvor du kan opleve det magiske øjeblik, når den mælkede vandmasse pludselig bliver til et ark papir. Du kan også gå på opdagelse i en udstilling om dansk papirfremstilling gennem tiderne og om Silkeborg Papirfabrik samt opleve skiftende udstillinger med relation til papirproduktion.

    Kom op i Papirtårnet

    Du kan også komme op i tårnet på Papirmuseet, hvor du i 70 meters højde kan se Silkeborg fra oven. Papirtårnet ligger midt i den nye byden Papirfabrikken, hvor Silkeborg Papirfabrik opererede indtil år 2000.

    Kom op i tårnet ved at booke en guide på forhånd.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #museumsilkeborg #papirmuseet #visitaarhusregion

    Læs mere : Papirmuseet på Museum Silkeborg
  • Foto: Sarah Green

    Den Genfundne Bro

    19,5 km

    Oplev over 100 år gammel ingeniørkunst

    Den Genfundne Bro er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. I dag er broen et storslået syn og en endnu større oplevelse.

    Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen er Den Genfundne Bro oplagt til en picnic ved de opstillede borde og bænke.

    Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

     

    Fakta om Den Genfundne Bro

    • 13,4 meter høj
    • 50 meter lang
    • Bygget i 1899
    • Tildækket i 1929
    • Genfundet i 2014

     

    Sådan finder du Den Genfundne Bro

    Den Genfundne Bro ligger 20 kilometer nord for Horsens mellem landsbyerne Vestbirk, Træden og Gammelstrup. Cirka 300 meter fra broen ligger en større parkeringsplads på Vestbirkvej 2A, Brædstrup. Herfra fører en sti til selve broen. Der er adgang for kørestolsbrugere til broen og områderne omkring via den fine asfaltsti fra parkeringspladsen. 

    Er du på kanotur på Gudenåen, anbefaler vi Den Genfundne Bro som stop på ruten. Der er naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. 

    For ryttere er der etableret et vadested umiddelbart øst for broen.

     

    Tag cyklen til Den Genfundne Bro

    Den Genfundne Bro er en del af den smukke gamle bryrupbane, der nu er omdannet til Naturstien Horsens-Silkeborg. Den 61 kilometer lange rute er hovedsageligt asfalteret og uden biltrafik og egner sig dermed perfekt til endagsture på cyklen. Den maleriske tur gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet kan du med fordel dele i to, da der er flere overnatningssteder undervejs. Ruten er også populær som ridesti og vandrerute.

     

    Den Genfundne Bro er populær som aldrig før

    Der er mange gæster ved Den Genfundne Bro året rundt - og vi er glade for at du kommer. I spidsbelastede perioder kan der være rigtig mange gæster. Derfor kan det også være fint at have nogle alternativer i baghånden. Heldigvis byder området omkring broen på mange andre naturoplevelser og kulturhistoriske attraktioner, der er et besøg værd. 

    På denne side kan du finde inspiration til andre oplevelser i kort afstand til Den Genfundne Bro. 

    Læs mere : Den Genfundne Bro
  • Foto: Destination Kystlandet

    Eventyrskoven

    20,17 km

    Fire ting du skal opleve i eventyrskoven

    • Oplevelsesskov: Oplev den unikke natur
    • Naturlegeplads: Motorikudfordringsbane og sansesti
    • Naturområde: Find TID, RO og RUM
    • Fortælleunivers: Eventyr er omdrejningspunktet

     

    Fortællingen i fokus

    Vi elsker alle en god fortælling. Hvordan vil det mon være, hvis du er hovedpersonen i den fortælling? Når du bevæger dig gennem skoven, kan du tage del i fortællingen ved at scanne QR-koder eller ved at aktivere sensorer med lys og lyd. Eller har alferne mon en finger med i spillet? Det fortælles nemlig:

    ”Engang i tidernes morgen smed Gud alle de onde engle ud af Himlen og ned på Jorden. Englene havde syndet mod Gud, men de kunne ikke alle sammen nå til Helvede. De faldt derfor ned på jorden flere forskellige steder. Nogle faldt ned på gårdene og blev til gårdboere – altså nisser. Nogle faldt på høje og bakker og blev til bjergfolk, højfolk eller trolde. De som faldt i havet, blev til havfolk. Og endelig blev de som faldt i moser, på enge og i skove til elverfolk eller alfer”. EVALD TANG KRISTENSEN DANSKE SAGN, BIND 1, S. 3, 1.1

    Kom og lær mere om alle de sjove, mystiske og spændende danske sagn og trylleeventyr.

     

    Priser

    Entré: 50,- kr. pr. person. Børn under et år gratis. 
    Ønsker du at holde et arrangement eller børnefødselsdag i Eventyrskoven, bestille heks og lignende, kontakt os gerne for nærmere aftale.

     

    Faciliteter

    • Naturlegeplads med motorikudfordringer
    • Sansesti
    • Picnicplads
    • Handicapvenlige toiletfaciliteter (Lukket ved frost/vinter)
    • Puslebord, førstehjælp og bad.
    • Eventyrstue med eventyrbøger
    • Fri parkering
    • Shelters og bålpladser
    • Egen produktion af urtesalt og mælkebøttesirup, der kan købes i Eventyrstuen

     

    Læs mere : Eventyrskoven