Forårsophold på Nymindegab Kro

4,60967183254646 af 5 stjerner

 • Badehotel

Inkluderer pr. person pr. ophold:

Dag 1

 • 1 glas champagne i baren ved ankomst
 • 3-retters sæsonmenu (kokkens valg)
 • Overnatning

Dag 2

 • Morgenbuffet
 • 5-retters sæsonmenu (kokkens valg)
 • Overnatning

Dag 3

 • Morgenbuffet

Mere om Nymindegab Kro

Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Handicapvenligt
 • Gratis internet
 • Kæledyr
 • Ladestik til el-bil
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Lufthavn: 50 km
 • Tog: 8 km
 • Busstop: 100 m
 • Badestrand: 800 m
 • Fiskeri: 100 m
 • Golf: 12 km
 • 42 Værelser

Andre ophold påNymindegab Kro

Find vej

Vesterhavsvej 327
6830 Nørre Nebel

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Forårsophold

 • Foto: Vardemuseerne

  Nymindegab Museum

  0,38 km

  I 1879 kom Laurits Tuxen på en rejse fra en kunstnerkoloni i Frankrig op langs den jyske vestkyst og stoppede i Nymindegab. Den unge kunstner faldt pladask for det driftige fiskerleje, der på det tidspunkt var Vestkystens største. Området ved Nymindegab var en fuldstændig uberørt del af Danmark. Her gik livet sin gang i pagt med havet. Tuxen blev dybt fascineret af de endeløse, gyldne klitter, det brusende hav og lokalbefolkningen ikke mindst. For en kunstner på jagt efter motiver, var det et magisk sted at lande. Siden vendte Laurits Tuxen tilbage til området igen og igen, og han grundlagde kunstnerkolonien Nymindegabmalerne, som tiltrak kunstnere fra København. Nymindegab udviklede sig også i årene omkring Første Verdenskrig til et yndet turistmål for badegæster fra overklassen. De tilbagelagde den lange rejse i både tog og hestevogn for at tilbringe somrene på badehotellet herude på den vestligste kant af landet.

  På Nymindegab Museum smelter kunsten og kulturhistorien sammen, når værker af Laurits Tuxen, Maria Thymann, Oscar Matthiesen, Johannes Larsen m.fl. får selskab af fortællinger om kulturmødet mellem den lokale fiskerbefolkning og storbyens malere og badegæster. Kom og hør historier om esepigernes arbejde, fiskernes skæbner og Dortheas sange om livet og døden ved det store hav. Hør også fortællinger om badegæsternes ferier i området, de lokale håndværkere, kroens mangfoldige liv – og ikke mindst: malerne, der som Laurits Tuxen fandt deres motiver ved fjorden, havet og blandt de gæve vestjyder, som de mødte her.

  Se priser, åbningstider osv. her

   

  Læs mere : Nymindegab Museum
 • Foto: Stefan Pasch

  Kysten fra Nymindegab til Blåvands Huk – Atlantvolden

  2,82 km

  Klitterne og klitheden er unikke landskabstyper, der rummer en spændende og særegen natur. Langs hele kysten kan man finde rester af Atlantvolden, som den tyske besættelsesmagt byggede under Anden Verdenskrig. Ved Blåvand, Henne og Nymindegab er der især mange bunkere i klitterne, og mellem Blåvand og Ho er der mulighed for at komme ind i en af de største bunkere.

  Læs mere : Kysten fra Nymindegab til Blåvands Huk – Atlantvolden
 • Foto: VisitVesterhavet

  Nymindegab / Gammelgab

  3,9 km

  Nymindestrømmen er resterne af det gamle udløbfra Ringkøbing Fjord, som tidligere gjorde Nymindegab til en vigtig by, hvad angik både transport af varer og fiskeri. Stierne ved Nymindestrømmen har også forbindelse til de afmærkede ruter i klitplantagerne. Besøg også redningsbådsstationen eller esehusene ved Nymindegab, hvor det gamle fiskermiljø er genskabt.

   

  Læs mere : Nymindegab / Gammelgab
 • Foto: Bork Vikingehavn

  Bork Vikingehavn

  5,15 km

  Rejs tilbage til vikingetiden og mød vikingerne, der er igang med deres daglige gøremål. De fortæller gerne om, hvordan det var at være viking i Vestjylland og måske de har brug for en hjælpende hånd?

  Gå på opdagelse i vikingehusene, som er bygget ud fra arkæologiske fund i Vestjylland, og se de mange fine detaljer. Læg et offer til guderne eller tænd et lys i kirken. Gå om bord på vikingeskibet og indtag vikingelegepladsen som en ægte viking. 

  Besøg Vikingehallen

  Træd ind i Vikingehallen! Det oser af stemning som for 1000 år siden. Der er dækket op til højbords. I kan sætte jer og nyde maden fra caféen ved langbordene eller spille et brætspil fra vikingetiden – og hvem skal sidde i stormandens stol?

  Tag på gådejagt

  Gå på opdagelse med en af Bork Vikingehavns to gådejagter i hånden. Familier med mindre børn skal se, om de kan fange og lægge en kæde om den glubske Fenrisulv. Mens voksne og familier med større børn skal se, om de kan knække gudernes gåder. 

  Skiftende aktiviteter i højsæsonerne

  I højsæsonerne er der ekstra gang i aktiviteterne på Bork Vikingehavn. Aktiviteterne varierer fra sæson til sæson. Find det altid opdaterede program på www.borkvikingehavn.dk.

  Bork Vikingehavn er fyldt med smil, grin og brøl hele døgnet rundt, når vikingerne i juli og august vækkes til live. Du træder direkte ind i vikingernes hverdag, når Bork Vikingehavn har levende vikinger boende i sommersæsonen.

  Inspirerende vikingebutik

  Besøg vikingebutikken og find lækre delikatesser, smykker, bøger, legetøj og andre vikingeinspirerede varer. Der er gratis entré i butikken.

  Børn og unge under 18 år har gratis adgang ifølge med voksen og hunde i snor er velkomne.

  En del af Ringkøbing Fjord Museer

  Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som består af flere kulturhistoriske besøgssteder i Vestjylland, der hver især fortæller sin unikke historie fra Vestjylland. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.

  Læs mere : Bork Vikingehavn
 • Foto: VisitVesterhavet

  Tipperne

  8,91 km

  Tipperne, som er en halvø i den sydlige del af Ringkøbing Fjord, har i årtier været fredet for at opnå et uforstyrret yngle-, føde- og hvileområde for svømme- og vadefugle. Og det lykkedes, for i dag er Tipperne en af de vigtigste rastepladser for trækfugle i Danmark. Hvert år besøger titusindvis af vadefugle, med oprindelse fra Skandinavien og Sibirien, området. Disse årlige fuglevandringer mellem vinterkvarteret og ynglepladserne er et prægtigt syn. I juli-august, hvor vadefugletrækket er på sit højeste, kan man bl.a. se ryler, spurve, snepper og hjejler. Hele året kan man nyde Danmarks nationalfugl, svanen.

  OBS: 1. marts til 31. juli: Åbent onsdage og lørdage fra 09.30 til 15.30. 1. august til 31. oktober: Åbent alle ugens dage fra 09.30 til 15.30. Adgang alene for biler. Udstigning ikke tilladt langs Tippervejen. Gående og cyklister er ikke tilladt af hensyn til fuglelivet. Det er alene tilladt af færdes til fods på græsplænen rundt op Tipperhuset, i fugletårnet og ad det markerede stiforløb ud til fugleskjulet. Det er ikke tilladt at medbringe hunde på Tipperne. Tipperne skal forlades uden opfordring inden lukketid.

  Læs mere : Tipperne
 • Foto: Thomas Høyrup Christensen

  Filsø

  13,24 km

  Med genskabelsen af Filsø har Vestjylland fået et af sine helt store naturområder igen, efter at søen har været tørlagt i flere generationer og søbunden opdyrket. Med Aage V. Jensen Naturfonds køb af jorden blev vandet lukket ind i løbet af 2012, hvilket resulterede i et rekordstort antal fugle, der rastede i og omkring søen gennem hele efteråret. Gæs, ænder, vadefugle, havørn og fiskeørn er blot nogle af de spændende fugle, der kan opleves fra fugletårnene og udsigtspunkterne omkring søen. Engene, vådområderne og hede arealerne vil sammen med øerne i søen skabe gode forhold for ynglefugle og huse et spændende planteliv. De græssende dyr i området sikrer, at landskabet ikke gror til i højere græsser og buske, hvilket ville forhindre mange arter af dyr og planter i at opretholde deres bestande.

  Læs mere : Filsø
 • Foto: Abelines Gaard

  Abelines Gaard

  14,49 km

  Den monotone lyd af urets tikken blander sig med den knitrende lyd af Abelines strikkepinde. Hun sidder i stolen og kigger ud på den snoede grusvej, imens hun passer telefoncentralen. Så banker det på døren. Naboen kommer for at ringe, for telefonen er den eneste på Holmsland Klit.

  Når du træder ind i den fredede strandfogedgård, træder du ind i en tidslomme. Abeline sidder ikke længere med strikketøjet i hånden ved telefoncentralen og tilbyder varm kaffe på Madam Blå, men gården står, som om hun lige har forladt den i 1950’erne.

  Gården blev bygget i perioden 1854-1871 af Abelines svigerfar. Han var strandfoged, og skulle bjerge vraggods, afholde strandingsauktioner og huse søfolk fra forliste skibe. Abeline overtog gården med sin mand i 1890, men hun blev enke i 1904 og drev derefter gården sammen med sine 5 børn frem til sin død i 1957. Strandingerne blev færre, til gengæld begyndte Abeline at huse sommergæster - Holmsland Klit som turistdestination blev født.

  På gården finder I en hyggelig café, hvor der serveres kolde og varme drikke, samt almindeligt kaffebrød. Besøg også den lille museumsbutik, hvor I kan finde souvenirs og købe is.

  Oplev, hvordan en redningsaktion var i gamle dage

  På Vestkysten vidste man, at man skulle have respekt for havet, og man var derfor opmærksom på at afholde redningsøvelser. Vær med, når der afholdes redningsøvelser ved redningsstationen ved Abelines Gaard i højsæsonen. Læs mere på www.abelinesgaard.dk.

  En del af Ringkøbing Fjord Museer

  Abelines Gaard er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som består af flere kulturhistoriske besøgssteder i Vestjylland, der hver især fortæller sin unikke historie fra Vestjylland. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.

  Læs mere : Abelines Gaard
 • Foto: VisitVesterhavet

  Skjern Å

  17,63 km

  I Skjern Å-dalen er der i dette århundrede blevet gennemført store indgreb i naturen. Efter en række isolerede forsøg på at bygge diger og dermed regulere åen gennem de sidste 100 år, blev der i 1960’erne udført et meget stort afvandingsprojekt. De slyngede å-løb blev lagt i inddigede kanaler, og der blev bygget pumpestationer, som skulle føre vandet væk fra å-dalen. 4000 ha eng og sump blev omdannet til agerjord, hvilket dengang var en mangelvare. Fugtige enge, høstakke og kreaturer blev afløst af produktive kornmarker og landbrugsmaskiner.

  Men i dag – godt 50 år efter – er der igen enge og vådområder. Skjern Å Naturprojektet omfatter ca. 2200 ha eller ca. halvdelen af det område, der blev afvandet i 1960’erne. Projektet i hele Skjern Å-dalen er Nordeuropas største naturgenopretningsprojekt og påbegyndtes i 1999 – efter mange års planlægning – og afsluttedes i 2003. Denne genopretning har resulteret i et enestående naturområde af international betydning og har som det eneste danske naturområde modtaget den europæiske pris: Europa Nostra, fordi der er skabt gode vilkår for natur og dyreliv, både til gavn for dyr og mennesker.

  3 af pumpestationerne er – gennem Real Danias projekt ”Stedet Tæller” blevet omdannet til arbejdende pumpestationer. Projektet handler om at forbedre oplevelsesmulighederne og tilgængeligheden. Det er Pumpestation sydøst mellem Tarm og Lønborg, som er blevet udstyret med en udsigtsplatform; Pumpestation Øst har fået en tilbygning på taget og Pumpestation Nord har fået elevator til udsigtstårnet og handicaptoilet. Mindre arkitektoniske indgreb viser, hvordan et klassisk fysisk, industrielt element – pumpestationen – kan omdannes og få ny betydning og dermed kaste lys over yderområdernes særlige potentialer – vise nye veje til en positiv udvikling af områderne uden for de større byer i Danmark.

  Læs mere : Skjern Å
 • Foto: FlyingOctober

  Museum Frello

  28,31 km

  På Museum Frello har du mulighed for at fordybe dig i en anden verden, nemlig Otto Frellos fantastiske univers. Frello er kunster med sin helt egen unikke stil, som kan få både børn og voksne til at synes, at kunst er fantastisk. Det er b.la. muligt at prøve Frello-skattejagten med børnene, eller opleve de skiftende udstillinger. Tager du familie og venner med, er det helt sikkert, at I vil se kunst på en helt ny måde efter mødet med Frello. Motiverne har så mange detaljer, at man kan opleve dem igen og igen.

  Lukket: 23., 24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar.

  Se mere om priser, åbningstider osv. her.

   

  Læs mere : Museum Frello