Inkluderer pr. person pr. ophold:
Dag 1
- 1 glas champagne i baren ved ankomst
- 3-retters sæsonmenu (kokkens valg)
- Overnatning
Dag 2
- Morgenbuffet
- 5-retters sæsonmenu (kokkens valg)
- Overnatning
Dag 3
- Morgenbuffet
4,54598824017902 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: ForårsopholdNymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.
Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel
Vis kort
Ankomst juni, juli og august
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage / 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage / 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage / 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Ankomst på fredage - 2 dage / 1 nat
Inkluderer pr person pr. ophold:
Ankomst fredag - 2 dage / 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Golfophold
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Ankomst september, oktober og november
Inkluderer pr. person pr. ophold:
4 dage / 3 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage / 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,38 km
På Nymindegab Museum smelter kunsten og kulturhistorien sammen, når værker af kunstnere som Laurits Tuxen, Maria Thymann, Oscar Matthiesen, Johannes Larsen får selskab af fortællinger om kulturmødet mellem den lokale fiskerbefolkning og storbyens malere og badegæster.
Kom og hør historier om esepigernes arbejde, fiskernes skæbner og Dortheas sange om livet og døden ved det store hav. Hør også fortællinger om badegæsternes ferier i området, de lokale håndværkere, kroens mangfoldige liv – og ikke mindst: malerne, der som Laurits Tuxen fandt deres motiver ved fjorden, havet og blandt de gæve vestjyder, som de mødte her.
I frilandshaven kan du nyde en kop kaffe fra caféen eller gå på opdagelse i den gamle savmølle, der emmer af historie. Børnene kan boltre sig på legepladsen, bygge deres egen lille båd eller klæde sig på, som de gjorde det i gamle dage.
Nymindegabmalerne
I 1879 kom kunstmaleren Laurits Tuxen på en rejse fra en kunstnerkoloni i Frankrig op langs den jyske vestkyst og stoppede i Nymindegab. Den unge kunstner faldt pladask for det driftige fiskerleje, der på det tidspunkt var Vestkystens største. Området ved Nymindegab var en fuldstændig uberørt del af Danmark. Her gik livet sin gang i pagt med havet. Tuxen blev dybt fascineret af de endeløse, gyldne klitter, det brusende hav og lokalbefolkningen. For en kunstner på jagt efter motiver var det et magisk sted at lande. Siden vendte Laurits Tuxen tilbage til området igen og igen, og han grundlagde kunstnerkolonien Nymindegabmalerne, som tiltrak kunstnere fra København.
Læs mere om museet her
2,82 km
Klitterne og klitheden er unikke landskabstyper, der rummer en spændende og særegen natur. Langs hele kysten kan man finde rester af Atlantvolden, som den tyske besættelsesmagt byggede under Anden Verdenskrig. Ved Blåvand, Henne og Nymindegab er der især mange bunkere i klitterne, og mellem Blåvand og Ho er der mulighed for at komme ind i en af de største bunkere.
3,9 km
Nymindestrømmen er resterne af det gamle udløbfra Ringkøbing Fjord, som tidligere gjorde Nymindegab til en vigtig by, hvad angik både transport af varer og fiskeri. Stierne ved Nymindestrømmen har også forbindelse til de afmærkede ruter i klitplantagerne. Besøg også redningsbådsstationen eller esehusene ved Nymindegab, hvor det gamle fiskermiljø er genskabt.
5,15 km
Rejs tilbage til vikingetiden og mød vikingerne, der er igang med deres daglige gøremål. De fortæller gerne om, hvordan det var at være viking i Vestjylland og måske de har brug for en hjælpende hånd?
Gå på opdagelse i vikingehusene, som er bygget ud fra arkæologiske fund i Vestjylland, og se de mange fine detaljer. Læg et offer til guderne eller tænd et lys i kirken. Gå om bord på vikingeskibet og indtag vikingelegepladsen som en ægte viking.
Træd ind i Vikingehallen! Det oser af stemning som for 1000 år siden. Der er dækket op til højbords. I kan sætte jer og nyde maden fra caféen ved langbordene eller spille et brætspil fra vikingetiden – og hvem skal sidde i stormandens stol?
Gå på opdagelse med en af Bork Vikingehavns to gådejagter i hånden. Familier med mindre børn skal se, om de kan fange og lægge en kæde om den glubske Fenrisulv. Mens voksne og familier med større børn skal se, om de kan knække gudernes gåder.
I højsæsonerne er der ekstra gang i aktiviteterne på Bork Vikingehavn. Aktiviteterne varierer fra sæson til sæson. Find det altid opdaterede program på www.borkvikingehavn.dk.
Besøg vikingebutikken og find lækre delikatesser, smykker, bøger, legetøj og andre vikingeinspirerede varer. Der er gratis entré i butikken.
Børn og unge under 18 år har gratis adgang ifølge med voksen og hunde i snor er velkomne.
Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.
8,91 km
Tipperne, som er en halvø i den sydlige del af Ringkøbing Fjord, har i årtier været fredet for at opnå et uforstyrret yngle-, føde- og hvileområde for svømme- og vadefugle. Og det lykkedes, for i dag er Tipperne en af de vigtigste rastepladser for trækfugle i Danmark. Hvert år besøger titusindvis af vadefugle, med oprindelse fra Skandinavien og Sibirien, området. Disse årlige fuglevandringer mellem vinterkvarteret og ynglepladserne er et prægtigt syn. I juli-august, hvor vadefugletrækket er på sit højeste, kan man bl.a. se ryler, spurve, snepper og hjejler. Hele året kan man nyde Danmarks nationalfugl, svanen.
OBS: 1. marts til 31. juli: Åbent onsdage og lørdage fra 09.30 til 15.30. 1. august til 31. oktober: Åbent alle ugens dage fra 09.30 til 15.30. Adgang alene for biler. Udstigning ikke tilladt langs Tippervejen. Gående og cyklister er ikke tilladt af hensyn til fuglelivet. Det er alene tilladt af færdes til fods på græsplænen rundt op Tipperhuset, i fugletårnet og ad det markerede stiforløb ud til fugleskjulet. Det er ikke tilladt at medbringe hunde på Tipperne. Tipperne skal forlades uden opfordring inden lukketid.
13,24 km
Med genskabelsen af Filsø har Vestjylland fået et af sine helt store naturområder igen, efter at søen har været tørlagt i flere generationer og søbunden opdyrket. Med Aage V. Jensen Naturfonds køb af jorden blev vandet lukket ind i løbet af 2012, hvilket resulterede i et rekordstort antal fugle, der rastede i og omkring søen gennem hele efteråret. Gæs, ænder, vadefugle, havørn og fiskeørn er blot nogle af de spændende fugle, der kan opleves fra fugletårnene og udsigtspunkterne omkring søen. Engene, vådområderne og hede arealerne vil sammen med øerne i søen skabe gode forhold for ynglefugle og huse et spændende planteliv. De græssende dyr i området sikrer, at landskabet ikke gror til i højere græsser og buske, hvilket ville forhindre mange arter af dyr og planter i at opretholde deres bestande.
14,49 km
Den monotone lyd af urets tikken blander sig med den knitrende lyd af Abelines strikkepinde. Hun sidder i stolen og kigger ud på den snoede grusvej, imens hun passer telefoncentralen. Så banker det på døren. Naboen kommer for at ringe, for telefonen er den eneste på Holmsland Klit.
Når du træder ind i den fredede strandfogedgård, træder du ind i en tidslomme. Abeline sidder ikke længere med strikketøjet i hånden ved telefoncentralen og tilbyder varm kaffe på Madam Blå, men gården står, som om hun lige har forladt den i 1950’erne.
Gården blev bygget i perioden 1854-1871 af Abelines svigerfar. Han var strandfoged, og skulle bjerge vraggods, afholde strandingsauktioner og huse søfolk fra forliste skibe. Abeline overtog gården med sin mand i 1890, men hun blev enke i 1904 og drev derefter gården sammen med sine 5 børn frem til sin død i 1957. Strandingerne blev færre, til gengæld begyndte Abeline at huse sommergæster - Holmsland Klit som turistdestination blev født.
På gården finder I en hyggelig café, hvor der serveres kolde og varme drikke, samt almindeligt kaffebrød. Besøg også den lille museumsbutik, hvor I kan finde souvenirs og købe is.
På Vestkysten vidste man, at man skulle have respekt for havet, og man var derfor opmærksom på at afholde redningsøvelser. Vær med, når der afholdes redningsøvelser ved redningsstationen ved Abelines Gaard i højsæsonen. Læs mere på www.abelinesgaard.dk.
Abelines Gaard er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.
17,63 km
I Skjern Å-dalen er der i dette århundrede blevet gennemført store indgreb i naturen. Efter en række isolerede forsøg på at bygge diger og dermed regulere åen gennem de sidste 100 år, blev der i 1960’erne udført et meget stort afvandingsprojekt. De slyngede å-løb blev lagt i inddigede kanaler, og der blev bygget pumpestationer, som skulle føre vandet væk fra å-dalen. 4000 ha eng og sump blev omdannet til agerjord, hvilket dengang var en mangelvare. Fugtige enge, høstakke og kreaturer blev afløst af produktive kornmarker og landbrugsmaskiner.
Men i dag – godt 50 år efter – er der igen enge og vådområder. Skjern Å Naturprojektet omfatter ca. 2200 ha eller ca. halvdelen af det område, der blev afvandet i 1960’erne. Projektet i hele Skjern Å-dalen er Nordeuropas største naturgenopretningsprojekt og påbegyndtes i 1999 – efter mange års planlægning – og afsluttedes i 2003. Denne genopretning har resulteret i et enestående naturområde af international betydning og har som det eneste danske naturområde modtaget den europæiske pris: Europa Nostra, fordi der er skabt gode vilkår for natur og dyreliv, både til gavn for dyr og mennesker.
3 af pumpestationerne er – gennem Real Danias projekt ”Stedet Tæller” blevet omdannet til arbejdende pumpestationer. Projektet handler om at forbedre oplevelsesmulighederne og tilgængeligheden. Det er Pumpestation sydøst mellem Tarm og Lønborg, som er blevet udstyret med en udsigtsplatform; Pumpestation Øst har fået en tilbygning på taget og Pumpestation Nord har fået elevator til udsigtstårnet og handicaptoilet. Mindre arkitektoniske indgreb viser, hvordan et klassisk fysisk, industrielt element – pumpestationen – kan omdannes og få ny betydning og dermed kaste lys over yderområdernes særlige potentialer – vise nye veje til en positiv udvikling af områderne uden for de større byer i Danmark.
19,43 km
Fjorden har altid været livsgrundlaget for fugle, fisk og mennesker – den rummer stadig nogle af Danmarks vigtigste fuglelokationer. Derfor er der også store dele af områderne omkring fjorden som er naturfredet. Fiskeriet i fjorden har siden tidernes morgen været mange familiers indtægtskilde, men det er den ikke længere. Dog er der stadig mange fritidsfiskere som fisker i den skønne natur som omringer fjorden.
20,8 km
FLUGT gør de store tal og statistikker vedkommende og formidler det enkelte menneskes historie. Du vil komme med på en rejse på tværs af tid og sted, hvor du møder de mennesker, der har måttet sige farvel til alt det, de kendte og holdt af. Du følger dem under deres flugt og videre til ankomsten i Danmark frem til drømmen om en ny fremtid.
Verdenskendte BIG – Bjarke Ingels Group har med udgangspunkt i områdets historie designet FLUGT. I flygtningelejrens hospital, der oprindeligt bestod af 40 små syge- og operationsstuer, har arkitekterne skabt et helt nyt museum med otte store udstillingsrum. En smuk, svungen tilbygning binder de originale længer sammen til én helhed.
Oksbøllejren – Danmarkshistoriens største flygtningelejr
I slutningen af Anden Verdenskrig ankom mere end 250.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og voldsom flugt. I krigens sidste måneder gik Den Røde Hærs angreb på Nazityskland i høj grad ud over civilbefolkningen og fordrev millioner af tyskere fra deres hjem. Danmarkshistoriens største flygtningelejr, Oksbøllejren, blev opført i 1945 og husede 35.000 flygtninge, da den var størst. Det er i dette område, museet nu ligger. Og det er her, både inde i museet og ude i plantagen, du vil opleve, hvordan livet i Oksbøllejren var.
Flygtninge til alle tider
Flygtningestrømme er ikke kun et historisk fænomen. I disse år oplever verden de største flygtningestrømme nogensinde. Krig og forfølgelse driver mennesker på flugt mod overlevelse, sikkerhed og nye hjem. Det er et emne, der er allestedsværende, og derfor er det ikke kun tidligere tiders flygtninge, du vil møde i FLUGT. I udstillingen FLYGTNINGE TIL ALLE TIDER møder du gennem stærke personfortællinger de flygtninge, der er kommet til Danmark i nyere tid fra blandt andet Rusland, Tyskland, Ungarn, Vietnam, Chile, Libanon, Iran, Bosnien, Syrien, Afghanistan og helt aktuelt Ukraine.
Lydvandring i den tidligere flygtningelejr
Udenfor museet kan du tage på vandring ad lejrens originale stier og veje med en guide i ørerne. I plantagen vil du opleve livet i lejren, som det var i 1946. Du vil blandt andet blive budt indenfor i Teather Oxbøl og møde nogle af beboerne i lejren. Bagefter kan du fortsætte din vandring til Flygtningekirkegården ved siden af museet, hvor op mod 1800 tyskere ligger begravet. Kirkegården besøges hvert år af op mod 20.000 efterkommere.
28,31 km
På Museum Frello har du mulighed for at fordybe dig i en anden verden, nemlig Otto Frellos fantastiske univers. Frello er kunster med sin helt egen unikke stil, som kan få både børn og voksne til at synes, at kunst er fantastisk. Det er blandt andet muligt at prøve Frello-skattejagten med børnene eller opleve de skiftende udstillinger. Tager du familie og venner med, er det helt sikkert, at I vil se kunst på en helt ny måde efter mødet med Frello. Motiverne har så mange detaljer, at man kan opleve dem igen og igen.
I 2024 markerer museet Otto Frellos 100 årsdag med særudstilling og løbende aktiviteter, konkurrencer og foredrag.
Læs mere om museet her.
31,16 km
Tag hele familien med i WOW PARK Skjern, en stor lege- og forlystelsespark i skoven. Her kan du slippe hele familien løs i trækronerne, i skovbunden og under jorden! I WOW PARK får hele familien røde kinder, sved på panden, masser af leg og frisk luft. Du kan lege i 10 meter høje trætophytter, rutsje ned i fuld fart, eller løbe fra træ til træ i de sjove hængebroer. Er du modig kan du også hoppe løs i store net med kæmpebolde eller tag en vild tur i slynger og svævebaner
Du kan også kigge forbi klappegederne eller skabe fantasifulde figurer i Byg&Krea værkstedet.
Når I bliver sultne kan I købe lækker mad i parken, lav familiepicnic i skoven, eller tilberede medbragt mad på grill eller over bål.
Med god plads på de store udendørs arealer er WOW PARK en tryg oplevelse for alle.
EDDERKOPPEN
Vestkystens vildeste attraktion er en KÆMPE nyhed i WOW PARK Skjern! Forcer 110 meter frithængende netbroer op gennem trækronerne og ram din topfart fra 20 meters højde i parkens nye fritfalds-rutsjebane.
Du kan også besøge WOW PARK Billund. Køb årskort og få adgang til begge parker.
Vi ses i WOW PARK – den vildeste lege- og forlystelsespark i skoven!
Læs mere her