Superpris på Palads Hotel Viborg

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Overnatning
 • Morgenmad

Mere om Palads Hotel Viborg

Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

Sankt Mathias Gade 5, 8800 Viborg
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Kæledyr
 • Ladestik til el-bil
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Røgfrit
 • Wellness
 • Lufthavn: 35 km
 • Tog: 1 km
 • Busstop: 5 min
 • Badestrand: 700 m
 • Fiskeri: 700 m
 • Golf: 4 km
 • 100 Værelser

Andre ophold påPalads Hotel Viborg

Find vej

Sankt Mathias Gade 5
8800 Viborg

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Superpris

 • Foto: Skovgaard Museet

  Skovgaard Museet

  0,5 km

  Kunstneren Joakim Skovgaard har udsmykket Viborg Domkirke, og museet er oprettet for at hædre ham og hans familie, hvoraf mange var kunstnere. På museet findes derfor også en stor samling værker af Joakims far landskabsmaleren P.C. Skovgaard og af hans søskende Niels Skovgaard og Susette Holten f. Skovgaard og deres samtidige.

  Historisk bygning og lokation

  Museet har til huse i byens gamle rådhus, en barokbygning fra 1728 ved siden af Viborg Domkirke. Her, i de højloftede stuer, hænger motiver fra Guldalderen og tiden efter, skønvirke håndværk og de første takter til dansk design.

  Det er muligt for grupper at booke en omvisning på hverdage, aftener, weekender og helligedage efter aftale. Se mere her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #skovgaardmuseet #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Skovgaard Museet
 • Foto: Jesper Maagaard

  Viborg Domkirke

  0,53 km

  Domkirkens historiske højdepunkter

  I 1060 fik Viborg status som domkirkeby, men det var først i år 1133, kirken stod færdig med sine fire tårne, sideskibe, højkor og krypt. Desværre har kirken været ramt af brande ad flere omgange – senest i 1726, der kun efterlod mure og krypt.

  Derfor er krypten den ældste del af domkirken, der tager dig små 900 år tilbage i tiden. I det lille kryptkapel står en kiste med læderbetræk, hvori den balsamerede adelsmand Valdemar Daa ligger. Selveste H.C. Andersen har skrevet en kendt fortælling om Valdemar Daa i "Vinden fortæller om Valdemar Daa og hans døtre."

  Kongehyldningsbyen

  Viborg har som kongehyldningsby hyldet mindst 37 regenter. Af disse fik Erik Klipping sit sidste hvilested i domkirken, da ukendte gerningsmænd myrdede ham i 1286. Det skete med 56 stik i Finderup lidt uden for byen. Under en sten foran alteret ligger et blyskrin med symbolske rester.

  Kirkens udtryk

  Som kirken står i dag, er den fra 1876. Efter branden i 1726 blev den ellers hurtigt genopført, men arbejdet var ikke gjort godt nok. Den blev derfor lukket i 1862 og stod færdig 14 år senere, og stilen og grundplanen er den oprindelige.

  Mange autentiske detaljer vidner om kirkens lange historie, for eksempel de to løver og de to ansigter i korets udvendige granit. Brosten i plænen omkring kirken viser, hvor den gamle kirkes tilbygninger lå.

  Fra 1901 til 1906 malede Joakim Skovgaard og hans hjælpere kirkens berømte billedbibel. I vådt puds tryllede de med deres kalkfarver, og freskerne taler et sprog, som alle kan forstå.

  Ved siden af kirken ligger Skovgaard Museet, der udstiller værker udført af kunstnerslægten Skovgaard.

  Læs mere på Viborg Domkirkes hjemmeside. Eller endnu bedre: besøg kirken.

  Besøg domkirken

  Entré 10 kr. pr. person (voksne). Lukket for besøg under kirkelige handlinger.

  Der kan betales kontant eller med MobilePay.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #viborgdomkirke #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Viborg Domkirke
 • Foto: VisitViborg

  Gråbrødre Kloster

  0,56 km

  I år 1018 kom Knud den Store til herregården og håndværksboderne ved Søndersø og fik slået guldmønter. Viborg udviklede sig hurtigt til et centralt magtcenter, hvor kongen holdt landsting, retterting og kirken holdt religiøse fester.

  En by i udvikling

  I 1027 blev Hardeknud som den første konge hyldet på Viborg Landsting, og i 1060 blev Viborg bispeby. I takt med byens stigende betydning byggede man en domkirke, 12 sognekirker og 3 klostre inden for voldanlægget, som kong Svend lod opføre i 1151.

  Fest og handel

  I forbindelse med kirkens religiøse fester afholdt byen markedsdage for at understrege festlighederne. Disse markeder blev hurtigt kendt og tiltrak folk fra nær og fjern.

  Kongens og kirkens by

  Gennem middelalderen, i 650 år, forblev Viborg en vigtig by for både kongen og kirken. Byens historie er præget af kongelige og religiøse begivenheder, der har sat sit præg på Viborgs kulturelle arv.

  Viborg Gråbrødre Klosters bygninger, som de ses i dag, er rester fra et stort bygningskompleks indeholdende 2 klostergårde, kirke samt diverse mindre udlænger. Østfløjen med Kongens Kammer og "kælderkirken" er fra 1500-tallet. 

  Gråbrødre Klosterkirke har siden 1949 været indrettet i den hvælvede kælder under den nuværende hovedfløj.

  Kirken er lukket, men besøg kan efter aftale indgås i forbindelse med en bestilt guidet byvandring.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Gråbrødre Kloster
 • Foto: Viborg Kunsthal

  Viborg Kunsthal

  0,74 km

  Oplev historien

  Viborg Kunsthal har til huse i en stemningsfyldt historisk bygning fra 1734. I 1800-tallet brugte man stedet til fremstilling af brændevin. I 1994 blev bygningen indrettet som kunsthal og har siden været et af de førende udstillingssteder for samtidskunst i Danmark.

  Rundt om Viborg Kunsthal giver billedkunstneren Mette Winckelmanns 151 meter lange mosaikmur dig en helt særlig oplevelse. Efter en gåtur rundt i kunsthallens have eller Søndersø, kan du tage en kaffepause i kunsthallens hyggelige bibliotek, butik og café.

  Levende og skabende kunst

  Kunsthallen har særligt fokus på den levende og skabende kunst, og har en række sideløbende arrangementer i forbindelse med udstillingerne. Bl.a. artist talks, foredrag, værkstedsbesøg, koncerter og workshops for børn og voksne. Du har også mulighed for at booke en omvisning til de aktuelle udstillinger. Læs mere på www.viborgkunsthal.dk

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #viborgkunsthal #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Viborg Kunsthal
 • Foto: VisitViborg

  Viborg Miniby

  2,3 km

  Byggeriet af Viborg Miniby begyndte med husene i Sct. Mogens Gade, strækkende sig fra Sct. Mathias Gade til Reberbanen og de tilstødende sidegader. Der er også områder, der afspejler Nytorv og Latinerhaven, og der er endda plads til Domkirken og Gråbrødre Klosterkirke.

  Den historiske by Viborg

  Viborg by blev grundlagt i området ved Viborg Domkirke. Her finder du spor, der strækker sig mere end 1000 år tilbage i Danmarkshistorien, og byens navn, som betyder "Helligdommen på bjerget," har sine rødder her.

  Efter reformatoren Hans Tausens lutherske påvirkning og bruddet med den katolske kirke i 1536 blev mange kirker og klostre nedlagt. Flere af husene i Viborg Miniby er faktisk opført ved hjælp af genbrugsmaterialer fra disse nedlagte kirker og klostre.

  Byggeriet af Viborg Miniby bærer også arven fra genopbygningen efter den store bybrand i 1726, der ødelagde store dele af byen. Hver enkelt bygningsdel er omhyggeligt fremstillet af dedikerede minibyggere ved hjælp af specialudviklede værktøjer og maskiner.

  Viborg Miniby - en udendørs attraktion

  Du kan se og opleve Viborg Minibys værksteder og udendørs udstilling af minihusene.

  Se åbningstider eller bestil rundvisning her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Viborg Miniby
 • Foto: Jens Lindhe

  Ruinen Hald Slot

  7,24 km

  Hald Slot ved De fem Halder

  Ruinen Hald Slot er genopført på resterne af den middelalderlige "Tredie Hald", også kaldet Bispens eller Jørgen Friis' Hald og er en del af De fem Halder ved Viborg.

  Læs mere om De fem Halder her.

  Jørgen Friis var den sidste katolske bisp i Viborg. Han opførte Hald Slot omkring år 1528, og borganlægget var på daværende tid en top moderne forsvarsborg.

  Det var i tiden op mod reformationen, hvor præsten Hans Tavsen også vandt gehør for Luthers tanker.

  Læs mere om Ruinen Hald Slot og De fem Halder her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #haldruin #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Ruinen Hald Slot
 • Foto: VisitViborg

  Rødding Sø

  7,8 km

  Søen og dens omgivelser er nu et naturområde, hvor der også er mange muligheder for oplevelser og aktiviteter.
  I søens østlige ende er der en søpark, der er en afmærket sti rundt om søen på ca. 2,6 km.

  Langs søparken er stien mod øst og nord bred, fast og handicapvenlig. Der er opstillet borde/bænke og etableret bålplads.

  #visitviborg #visitaarhusregionen

  Læs mere : Rødding Sø
 • Foto: Janne Kragh Pedersen

  Dollerup Bakker

  9,78 km

  Dollerup Bakker liger på kanten af israndslinjen, der skiller det flade Vestjylland fra det kuperede Østjylland, som blev dannet for ca. 17.000 år siden under den sidste istid. Der er derfor store højdeforskelle i området. Områdets højeste sted er 63 meter over havoverfladen og herfra er der en storslået udsigt over den sydlige og østlige del af Hald Sø.

  Dollerup Bakker et dejligt udflugtssted og ideelt til vandreture i det bakkede landskab. I området ligger også Dollerup Ishus, og der er gode muligheder for parkering på parkeringspladsen på Ravnsbjergvej.

  Følg i fodsporene af ...

  Dollerup Bakker er et fantastisk område at vandre eller cykle i.

  Maria, der har bloggen Curlycamper.dk, har haft sin kæreste og hund med på vandretur i Dollerup Bakker. Læs Marias tur-beskrivelse her. 

  Line Wagener, der har bloggen alleud.dk, har skrevet en guide til fire korte vandreruter i Dollerup Bakker og Hald Sø-området. Alle ture kan gennemføres på 1-2 timer. Læs Lines guide her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #dollerupbakker #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Dollerup Bakker
 • Foto: VisitViborg

  Ø Bakker

  14,09 km

  Skøn udsigt

  Oppe fra de lyngklædte bakker er der en skøn udsigt over åen. Følg turen ad de afmærkede stier fra parkeringspladsen.

  Til Ø Bakker hører sagnet om Kong Dan, der efter sigende var Danmarks første konge. Kong Dan gav navn til landet. Han ligger ifølge sagnet begravet i Ø Bakker i fuld udrustning.

  #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Ø Bakker
 • Foto: Mads Gregersen

  Mønsted Kalkgruber

  14,62 km

  I Mønsted Kalkgruber kan du opleve en labyrint af minegange, spændende historie og smuk natur.

  Oplevelser under jorden

  Tag på opdagelse mere end 50 meter nede i de oplyste minegange, langs rislende bække og underjordiske søer og se, hvor flagermusene sover hele vinteren. Der ca. 4 km gange, der er åbne for gæster, og heraf er ca. 2 km. gange oplyst. 

  Oplevelser over jorden

  Besøg det gamle kalkværk og museet i den gamle bestyrerbolig. Lær om kalkgrubernes historie, om livet som kalkminearbejder og udforsk flagermusenes liv.

  Tag på en dejlig gåtur i det gamle kalkbrud. Turen er ca. 1 km lang, og du kan opleve den særlige natur i området og se den flotte udsigt til søen i bunden af kalkbruddet.

  Café Kridthuset

  Stil sulten og sluk tørsten i den hyggelige Café Kridthuset efter din tur rundt i kalkgruberne. Caféen har ferie- og sæsonåbent.

  Du kan se åbningstider og menukortet her.

  Legepladsen - de 5 flagermus

  Ved siden af caféen ligger Flagermuslegepladsen, hvor børnene kan klatre og lege på de 5 flagermusarter, der overvintrer i kalkgruberne.

  Vidste du, at der findes forskellige flagermus? På Mønsted Kalkgrubers legeplads kan du møde fem af dem. Se hvilken en, der er din favorit at lege på - Damflagermus, Vandflagermus, Frynseflagermus, Langøret flagermus eller Brandts flagermus.

  Se legepladsen her.

  Klæd dig varmt på

  Året rundt er der 'kun' 8 grader i kalkgruberne, så tag gerne en varm sweater på.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #mønstedkalkgruber #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Mønsted Kalkgruber
 • Foto: Hvolris Jernalder

  Hvolris Jernalder ved Viborg

  16,08 km

  Historiske oplevelser på Hvolris

  Vores forfædre har levet i området helt fra stenalderen - for ca. 6000 år siden og indtil nu. Hvolris har primært fokus på jernalderen i tiden omkring år 0. Helt unikt for et historisk værksted kan du se  arkæologiske udgravninger side om side med den genskabte jernalderlandsby i bakkerne på Hvolris.

  Udstillinger på Hvolris

  I Tømmerladen kan du gå på opdagelse i den arkæologiske udstilling med jernalderfund fra udgravninger på Hvolris. Mange af jernalderkrukkerne er kopieret til brug i landsbyen, hvor de benyttes til madlavning.

  Jernalderbondens dragt, som i flere eksemplarer er godt bevaret fra mosefund, vises med udvalgte kopier i udstillingen.

  Et friluftsmuseum rig på natur

  Hvolris Jernalder er et friluftsmuseum, som ligger i Skals Ådal, ca. 20 km nord for Viborg. Her finder du et stort naturområde med skulpturlund, naturlegeplads, håndværk og madlavnings, som kan prøves på egen hånd i udvalgte perioder.

  Hvolris Jernalder har åbent i hverdage fra 1. april til 31. oktober. I sommerferien og efterårsferien er der levendegørelse på friluftmuseet.

  Åbningstider UDEN levende jernalder

  1. april-12. juli: man.-fre. kl. 10.00-15.00
  1. august - 31. oktober: man.-fre. kl. 10.00-15.00

  Åbningstider MED levende jernalder

  12. juli - 9. august: kl. 10.00 -16.00
  15.-19. oktober: 10.00-16.00

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #hvolrisjernalderlandsby #visitviborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Hvolris Jernalder ved Viborg
 • Foto: Museum Silkeborg

  Blicheregnen på Museum Silkeborg

  18,87 km

  St. St. Blichers liv

  I udstillingerne på Blickeregnens museum kan du fordybe dig i digteren St. St. Blichers liv, og de mange noveller og holdninger til samfundet omkring ham. Du kan gå på opdagelse i 1800-tallets barske liv på heden og få mere at vide om bønderne, rakkerne og hosekræmmerne på heden.

  Da grundstenen blev lagt for Danmark

  Du kan også tage tilbage til den tidlige middelalders voldsomme borgerkrig i udstillingen Kampen om magten - Slaget på Grathe Hede, hvor kimen til det Danmark, vi kender i dag, blev lagt.

  En samling af dyr

  I museets dyresamling kan du møde dyr fra hele verden og se nærmere på ørne, pingviner, en enkelt ulv og mange flere.

  Særudstillinger

  Museet har skiftende særudstillinger året igennem og arrangerer vandringer, foredrag og det stemningsfulde middelaldermarked. Du kan også tage på tur i landskabet på Blicheregnen med St. St. Blicher i ørene og opleve hans digte og noveller lige der, hvor han fandt inspiration på Digterruten.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #blicheregnensmuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregion

  Læs mere : Blicheregnen på Museum Silkeborg