SDH Miniferie på Vadehavshotellet

Inkluderer per person per nat:

  • 2-retters menu (kokkensvalg)
  • Overnatning
  • Morgenmad

Mere om Vadehavshotellet

Opdag skønheden i Danmarks verdensarv - Natur, luksus og ro
Træd ind på vores charmerende hotel med 56 elegante værelser, ideelt placeret midt i det betagende Vadehavsområde for en uforglemmelig oplevelse af ren afslapning.

Byvej 66-68 , 6261 Bradebro
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Restaurant
  • Kæledyr
  • Handicapvenligt
  • Gratis parkering
  • Røgfrit
  • Bar/lounge
  • Lufthavn: 80
  • Tog: 11
  • Busstop: 0
  • Badestrand: 25
  • Fiskeri: 23
  • Golf: 28
  • 56 Værelser

Andre ophold påVadehavshotellet

Attraktioner i nærheden af SDH Miniferie

  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Ballum Kirke

    1,78 km

    Den store kirkegård hegnes af kampestensdiger, der flere steder i syd og vest er brudt af bebyggelse fra ældre tid. Foruden mindre åbninger i syd og nord findes der tre murede portaler, som danner adgangsvejene til kirke- og kirkegård.

    Kirken består af apsis, kor og skib fra romansk tid, med et sengotisk tårn og sakristi samt renæssance våbenhus (fungerer i dag som kapel) på kirkens nordside. Kirken, der er bygget dels af tufsten og dels af tegl, fremtræder hvidkalket med undtagelse af tårnet, der er af røde teglsten. Tagene er alle tækket med bly.

    Tårnet har en højde på 104 fod eller ca. 31 meter..

    Læs mere : Ballum Kirke
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Sønder Skast Kirke

    2,12 km

    Kirken er fra ca. 1250, skibet muligvis yngre. Apsis og kor er opført at rhinsk tuf med munkesten som afslutning, og kirkeskibet er udvendig muret i munkesten og indvendig i kampesten..

    Læs mere : Sønder Skast Kirke
  • Foto: Henrik J. Møller

    Randerup Kirke

    3,95 km

    Kirken er beliggende på en lille forhøjning nord for selve Randerup by, og beliggende omtrent midt i sognet. Kirken er fra middelalderen omkring år 1200.

    Randerup er salmedigteren Hans Adolph Brorsons (1694 - 1764) fødesogn, han blev født i præstegården, som dengang lå umiddelbart øst for kirken. Han far var præst ved kirken, som hans farfar også var det.

    Brorsons far døde i 1704, da H. A. Brorson var knap 10 år gammel. Brorsons mor giftede sig med børnenes huslærer, Oluf Holbek, som udnævntes til præst. Efter stedfaderens død i 1721 blev Hans Adolph Brorson præst i Randerup..

    Læs mere : Randerup Kirke
  • Foto: Henrik J. Møller

    Hjerpsted gravhøje

    5,9 km

    Nord for Hjerpsted er der et fint kig til både Vadehavet og en gruppe af gravhøje.

    Gravhøjene er karakteristiske for området omkring Hjerpsted både mod nord mellem Hjerpsted og Kolby og mod syd ved Ålbæk, hvor der til sammen er bevaret 32 gravhøje. (Kilde: Kulturarv.dk)..

    Læs mere : Hjerpsted gravhøje
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Langdysserne ved Abterp

    6,15 km

    Måske syner disse stenaldergrave, som i dag ligger i en fugtig lavning, ikke af meget, men på flere måder er de usædvanlige. Dysser og andre storstensgrave er som tidligere nævnt sjældne i det vestslevigske, og samtidig er de en god illustration af de bevægelser, der er foregået i marskområdet gennem de sidste 5000 år.

    Da de to langdysser blev bygget, lå de på et sandet næs ud mod Brede Å. Senere betød den gradvise landsænkning, at området blev oversvømmet, men vel engang i slutningen af bronzealderen satte en modsat rettet bevægelse ind: marskdannelsen, hvis klægaflejringer igen fik landet til at hæve sig.

    Da havet ikke mere kunne nå området, omdannedes området til mose og eng. Gemt i hele dette forløb lå de to langdysser, først oversvømmet, siden overgroet af klæg og tørv for til sidst at dukke frem i lyset igen som følge af moderne tiders inddigning og dræning. (Kilde: Tønder Kommune).

    Læs mere : Langdysserne ved Abterp
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Mjolden Kirke

    6,41 km

    Den lille kirke ligger på et værft ud mod marsken, der tidligere blev oversvømmet ved stormfloder og stærk højvande. I kirken er der to gode gotiske helgenfigurer, og ved våbenhuset står flere gravsten fra 1700-tallet, en med et skib for fulde sejl og en med en færgemand med båd og kone..

    Læs mere : Mjolden Kirke
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Hjerpsted Kirke

    6,42 km

    Hjerpsted kirke er formentlig en af de ældste her på Vesteregnen. Den skulle være opført i 1130'erne, altså i tiden omkring kong Erik Ejegod, eller lige efter.

    Omkring 40 år efter reformationen i Danmark, henlagdes sognet fra Ribe stift til Slesvig stift. Først efter genforeningen kom sognet igen under Ribe stift..

    Læs mere : Hjerpsted Kirke
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Ballum Enge

    6,68 km

    Digerne, der gennem århundreder er rejst til værn mod havet og kunstige værfter, hvorpå de gamle marskgårde er bygget. Her er en speciel natur så langt øjet rækker.

    Den svorne vej
    Fra vejen mellem Hjemsted og dæmningen fører en vej mod syd - som kaldes den svorne vej.
    Ifølge sagnet fortælles der at Misthusum lå i strid med Skærbæk om ejendomsretten til vejen. Sagen kom for retten og der blev krævet at Mishusum bønderne skulle stå på vejen og sværge på, at de stod på egen jord. De fyldte alle jord fra deres egne marker i lommerne og mente så at de rolig kunne sværge. De fik vejen tilkendt - men omkom alle på ulykkelig vis og siden hen har man kunne se dem som gengangere om natten gå på den svorne vej. En enkelt mand ville ikke sværge falsk - og overlevede.

    Misthusum også kaldt den forladte landsby
    På Ballummarskens enge syd for dæmningen ses nogle forhøjninger i landskabet - det var det nordligste samlinge af værfter. Misthusum blev ramt af flere stormfloder og folk flyttede. i 1814 forlod den sidste familie Misthusum og tilbage er kun sommerdiget, de 8 værfter og Markmandenshuset..

    Læs mere : Ballum Enge
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Rømø Havn

    6,88 km

    Rømø Havn er en af Danmarks mellemstore havne og en havn i udvikling. Rejefiskeri og færgefart mellem Sild og Rømø har i mange år været de primære aktiviteter. 

    Rømø Havn arbejder med respekt for miljøet. Vi er tæt knyttet til Vadehavet, som nu er en del af Nationalpark Vadehavet. Havnen er miljøcertificeret, og vi arbejder i alle aspekter på at være en ren havn..

    Læs mere : Rømø Havn
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Galleri Mellem Ebbe og Flod - Rømø

    7,15 km

    Kom og besøg galleriet, her findes der arbejdende værksted med blandt andet keramik og vævning...

    Åbningstider i sommerperioden
    Mandag til søndag 10.00-17.00
    Tirsdag lukket.
    I vinterperioden efter aftale.

    Læs mere : Galleri Mellem Ebbe og Flod - Rømø