Efterårsferie i Danmark • Book ophold og miniferie hér

Her til lands kan efteråret være både fugl og fisk, men er oftest en vidunderlig blanding deraf. Men uanset vejret kommer vi ikke udenom at naturen med sin mangfoldighed og smukke farver indbyder til lige dele udeliv og indehygge for hele familien, når efterårsferien skal nydes i uge 42.

Inspiration til efterårsferien

Der er desværre ingen ophold ledige

Mærk den smukke og intense natur

Efter en typisk mild dansk sommer, kommer det foranderlige efterår snigende. Nogle gange med fortsat mildhed i vejret, og andre gange blæsende og køligt. I netop denne årstid er der ikke meget, der er så forfriskende, som en gåtur i det fri.
Her stimuleres mange sanser; farverne ses, naturen duftes, vinden mærkes og den insisterende raslen fra de nedfaldende blade høres. Og så er bevægelse og motion – ikke mindst udendørs – altid godt for både krop og sjæl.

Udforsk også bylivet i efterårsferien

Holder du mere af livet i byen, er der også noget at komme efter i efterårsferien. Med dagene, der bliver kortere, kan man over få timer opleve byens gader og butikker i dagslys såvel som hyggen ved byens lys i de tidlige aftentimer.
I efterårsferien afholder mange byer specielle events og markeder – især mindre og mellemstore købstæder – så der masser af indtryk og oplevelser i vente for by-turister.

Oplev temaer i forlystelsesparker

For eventyrerne og de opdagelseslystne, byder skolernes efterårsferie også på uhyggelige events og særarrangementer mange steder i landet. Den nært forestående Halloween, som dyrkes mere i mere hvert år, får mange forlystelsesparker til at lave skræmmende konverteringer af deres normalt sjove og hyggelige omgivelser.

De fleste kender til Halloween i Tivoli i København, men uhyggen kan opleves i mange forskellige størrelser i Odense Zoo, Tivoli, BonBon Land på Sydsjælland og mange andre steder.

Nyd efterårets danske sæsonretter

Hos de kroer og hoteller, der er i Small Danish Hotels, finder du ofte restauranter og køkkener, der sætter en stor ære i at servere både egnsretter og ikke mindst sæsonretter i efterårsferien. Sidstnævnte har stor mangfoldighed trods landets lille størrelse, mest pga. at vores årstider skifter relativt meget.

Så når mørket falder på og appetitten skærpes efter nogle forfriskende timer udendørs, er der ikke noget skønnere end at nyde en lækkert tilberedt sæsonret i godt selskab – måske ovenikøbet nær en knitrende pejs og med et godt glas vin eller en kold øl.

Uanset hvordan du ønsker at nyde din efterårsferie, har vi helt sikkert en kro eller et hotel, der passer perfekt til dig. Gå selv på opdagelse i vores tilbud herunder, og lur os om du ikke finder noget, der kan friste, når du vil holde efterårsferie i Danmark.