Hærvejen: En historisk rute fra syd til nord langs den jyske højderyg

Vi lægger ambitiøst ud med en af Danmarks længste og mest kendte vandreruter, den mere end 500 km. lange Hærvejen i Jylland.

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold

Den lange vandrerute - Hærvejen, der følger den jyske højderyg, går via bakkede landskaber, ad dramatiske skrænter, frodige skove og over vidtstrakte flade hedeområder. 

Navnet kan nemt antyde at denne rute var beregnet til store hæres vandringer, men baggrunden er en anelse mindre dramatisk. Såkaldte hærveje var i gammel tid betegnelse for en hovedfærdselsåre på linje med kongens hærstræder og alfarveje, der ifølge Jyske Lov aldrig måtte spærres.

Går du ruten i dag – uanset om det er hele distancen eller blot en udvalgt bid – er du garanteret en oplevelse med lige dele naturlig storhed og variation, og historiske vingesus.

Læs mere på https://www.haervej.dk

Med start i syd, er Bov Kro i Padborg et helt perfekt sted at starte. Kroen kan dateres helt tilbage til 1500-tallet, og været kongeligt privilegeret kro i mere end 450 år. Da kroen oven i købet har adresse på Hærvejen, bliver det ikke mere autentisk.

Over halvvejs på ruten er det oplagt at gøre stop på St. Binderup Kro i den lille by Aars. Her oplever du ægte kro-idyl i stråtækte bygninger, der er fyldt med solide kro-traditioner.

Inden fjorden ved Aalborg skal krydses, lokker KOMPAS Hotel med sin unikke placering midt i byens hjerte. Gennem mere end 100 år har gæster her nydt godt af hotellets ånd, hvor værdier som nærvær og ligeværd tydeligt mærkes.

I Frederikshavn, hvor ruten ender, er der hele to hoteller at vælge imellem. I byens sydlige ende, nær skov og strand, ligger det familiedrevne Hotel Lisboa, hvor hjemlig hygge er i perfekt harmoni med naturskønne omgivelser.

Er du mere til byens liv og charme, skal du vælge Hotel Jutlandia, der har udsigt over havnen og Kattegats blå bølger. Hotellet er et af byens vartegn, og alle medarbejderne lægger stor vægt på gæstfrihed og den bedste individuelle service.

Tilbage til oversigt over vandreruter