Hotel København • Book overnatning & hoteller i København hér

Danmarks hovedstad byder på kunst, kultur, shopping, seværdigheder og cykelkultur i verdensklasse. I Storkøbenhavn, der indbefatter 18 kommuner, bor der ca. 1,4 mio. mennesker. I selve København By er der lidt mere end 600.000 indbyggere. Byen har siden 1300-tallet været landets rigeste og mest betydningsfulde.

Hoteller i og i nærheden af København

Der er desværre ingen ophold ledige

København er en grøn by med klimabevidste borgere. 45 procent af indbyggerne cykler til studiet eller jobbet hver dag, og cykelkulturen er begunstiget af, at Danmarks hovedstad er ganske flad. Mange turister vælger også at se byen fra cykelsadlen, og der findes mange muligheder for at leje en tohjulet. For eksempel en bycykel, der blot afleveres igen på en af byens 100 bycykelstationer.

Shopping, Nyhavn, Amalienborg, Havnebussen og Den Lille Havfrue

Strøget, der er en af Europas længste gågader, løber fra Rådhuspladsen 1100 meter ned til Kongens Nytorv. Her kan du shoppe i alle prisklasser, og det er typisk her, du finder de fleste andre turister. Hvis du forlader Strøget af Købmagergade, kommer du til en række gader i det historiske centrum med specialbutikker, cafeer og restauranter.

For enden af Strøget ligger Kongens Nytorv, hvor du finder Nyhavn, som er et af de steder i København, der er besøgt af flest turister. Nyhavn blev gennemrestaureret i 1980'erne.

Fra Nyhavn er der få minutters gang til Marmorkirken, Amalienborg og Amaliehaven. Hvis du fortsætter lidt videre kommer man til Nordre Toldbod hvorfra Havnebussen sejler hvert 20. minut. Turen går via Operaen og Nyhavn til Knippelsbro. I stedet for at tage til vands kan du fortsætte til fods langs vandet ud til Den Lille Havfrue.

Læs også: Tema: City Break

Slotsholmen, Christiansborg, Rådhuset og Tivoli

Fra Kongens Nytorv kan du gå forbi Det Kongelige Teater og ned til øen Slotsholmen, hvor Børsen, Dansk-Jødisk Museum, Tøjhusmuseet, Thorvaldsens Museum, Christiansborg Slot og Slotskirken ligger. Den ene del af Christiansborg Slot bliver brugt af Dronningen til gallamiddage, og den anden huser Folketinget, Højesteret og Statsministeriet. 

Fortsætter du i retning mod Rådhuspladsen, passerer du forbi Nationalmuseet og Glyptoteket, før du ankommer til hjertet i byen, Københavns Rådhus. Få minutters gang herfra er indgangen til Tivoli, der er en af verdens mest berømte og elskede forlystelsesparker. 

Christianshavn, Christiania, Operaen og det snoede kirketårn

Fra Slotsholmen kan du krydse Knippelsbro og gå en tur langs Christianshavns Kanal. Der er små både fortøjet langs hele kanalen, og der ligger smukke gamle pakhuse på begge sider. Hvis du ikke har højdeskræk, kan du gå et tur op i tårnet på Vor Frelser kirke. Der er 400 trin op til toppen 90 meter oppe og en imponerende udsigt. De sidste 150 trin løber på ydersiden af tårnet.

Næste stop kunne være en af byens mest besøgte turistattraktioner, fristaden Christiania. Gå en tur rundt og oplev de kreative selvbyggerhuse og tag en kop kaffe og indsnus atmosfæren. Hvis du fortsætter nordpå langs havnen, kommer du til Operaen. Herfra kan du tage en havnebus til Indre By.

Michelin, Noma, hotdogs og smørrebrød

For få år siden var der ikke mange, der tog notits af restaurantscenen i København. Men i dag er byen et internationalt center for det nordiske køkken, og det er i høj grad takket være restaurant Noma, der fire gange er blevet kåret som verdens bedste restaurant. Lige pludselig taler man om havtorn, fermenteret selleri og søpindsvin som det mest naturlige på et menukort.

København er den by i Skandinavien med flest Michelin-stjerner (18 i alt) og 10 Bib Gourmand-restauranter, hvilket betyder restauranter af høj kvalitet, men som er prisvenlige. Derudover findes der et utal af etniske køkkener og restauranter for enhver pengepung. I København spiser mange også hotdogs fra mobile pølsevogne og dansk smørrebrød på frokostrestauranterne.

Læs også: Dansk gastronomi er madoplevelse i verdensklasse

Nørrebro – Det gamle arbejderkvarter

Det multietniske byområde Nørrebro ligger i få kilometers afstand fra Indre by. Området har udviklet sig fra at være et fattigt arbejderkvarter til at være hipt, mangfoldigt og kulørt. Det er en ung bydel, og her kan du finde en trendy cafe og en Michlin-restaurant side om side med ”brune” værtshuse og arabiske grillbarer. 

På Assistens Kirkegård kan du besøge gravene af berømte danskere, og om sommeren bruger de lokale stedet som udflugtsmål til solbadning og picnic. Mellem Nørrebrogade og Skt. Hans Torv finder du et væld af shoppingmuligheder fra små etniske butikker til dyre mærkevarer. De mest hippe gader er Jægersborggade, Elmegade og Blågårdsgade.

Vesterbro – Fra kriminalitet til cool bydel

Vesterbro er på den verdensberømte rejseguide Lonely Planets liste over verdens ti mest cool bydele. Vesterbro har tilbage i tiden været domineret af forlystelser, prostitution og kriminalitet. Ved Hovedbanegården er der fortsat prostitution og væresteder for byens udsatte, men så snart du bevæger dig lidt væk derfra, er Vesterbro blevet cool og trendy.

Istedgade sprudler af liv, og her hænger hipstere og børnefamilier ud sammen. På Sønder Boulevard har man lavet et langt grønt byrum, hvor de lokale solbader og drikker kaffe, og børnene leger. Vesterbro vrimler med restauranter, barer, værtshuse og cafeer, og du kan shoppe i små designbutikker, secondhand- og streetwearbutikker.

Læs også: Nordsjælland: Kongernes legeplads