Del

Find hotel nær Kronborg Slot

Kronborg Slot, verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot, er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Hver sommer i august kan man opleve Shakespeare Festival med internationale Hamlet forestillinger i slotsgården, og i sommer månederne juni, juli, august bliver historien helt levende for slottets gæster med totalteatret Hamlet Live.

Slottets historie går helt tilbage til 1420, hvor Erik af Pommern opførte fæstningen Krogen, for at kunne kontrollere indsejlingen til Øresund og opkræve den indbringende sundstold. Sundtolden havde stor betydning for Helsingør i mere end 400 år, og gjorde byen kendt ude i den store verden.

Frederik 2. opførte 1574 – 85 det prægtige renæssanceslot vi kender i dag, som et symbol på rigdom og magt. I Kronborgs storhedstid, i slutningen af 1500-tallet, gik der ry om hoffets pomp og pragt viden om blandt søfolk, handelsfolk, diplomater og aristokrater. Det vides ikke med sikkerhed om Shakespeare nogensinde besøgte Helsingør, men han har helt sikkert hørt rygterne om Kronborg.

Kronborg blev hærget af en voldsom brand i 1629, som kun slotskirken overlevede. Christian 4. genopbyggede slottet med omfattende nye udsmykninger i barokstil, men i 1658 blev Kronborg atter ramt af ulykke da svenskerne bombarderede og indtog slottet og tog mange kostbare kunstskatte som krigsbytte.

I 1690 blev Kronborg forstærket som fæstning med Kronværket af Christian 5. Derefter blev slottet stort set ikke beboet af de kongelige. Fra 1785 frem til 1923 blev slottet brugt af militæret, og først derefter gennemgribende restaureret og ført tilbage til Frederik 2.s og Christian 4.s storhedstid. Kronborg blev i år 2000 optaget på Unescos verdensarv liste, og i dag er livet vendt tilbage til slottet med 250.000 gæster årligt.

Læs også: Nordsjælland: Kongernes legeplads
Læs også: UNESCOs verdensarvsliste

Hoteller og kroer nær Kronborg Slot

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold