Del

Øhavsstien: Smuk vandrerute langs kysten i det Sydfynske Øhav

Der er noget helt særligt ved Sydfyn og øerne i det Sydfynske øhav, og alt dette kan nydes fra første parket når du går ad Øhavsstien.

Denne rute bringer dig gennem hele 5 øer; Fyn, Tåsinge, Ærø, Siø og Langeland, og giver dig dermed en unik kombination af billedsmukke vandreture og en afslappende pause til søs (til/fra Ærø).

Den direkte rute fra Fåborg til Langeland er ca. 75 km. men en lang række nye og alternative ruter gør, at man kan gå meget længere langs små veje og afmærkede stier. Det bringer den længste rute op på 220 km., og i kombination med ruter på Als og Lolland, er mulighederne mange, og gør Øhavsstien til vandreturenes byg-selv-ferie.

Læs mere på https://www.visitfyn.dk/fyn/oplevelser/oehavsstien

På Sydfyn ligger Hotel Faaborg Fjord som en smørklat mellem vand og skov, og er et skønt sted at starte vandreturen ad Øhavsstien. Her har alle værelser den smukkeste udsigt fra balkon eller altan, og i køkkenet gør personalet en ekstra indsats for at tilfredsstile selv den mest kræsne gastro-turist.

Kort tid efter du har sat fødderne på Tåsinge, går ruten gennem den lille skipperby Troense, og her ligger dem idylliske kro Hotel Troense. Herfra kan du nyde udsigten over Svendborgsund, såvel som byens smukke bindingsværkshuse, og i indtrykkene fortsætter i maden, der primært er baseret på friske, lokale råvarer.

På Langeland kan krop og sind komme sig over en veloverstået vandretur på Humble Kro & Hotel, der ligger på øens sydlige del. Det er et lille, lokalt hotel med fokus på venlig og personlig service, og det ligger tæt på Ristinge Strand, der en af Danmarks bedste badestrande.

Tilbage til oversigt over vandreruter

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold