Tema: De bedste vandreruter i Danmark

Gå ud i naturen og kom helt ind i dig selv

De fleste fans af vandring påstår samstemmende, at udbyttet kun svært kan forklares – det skal ganske enkelt opleves! I forsøget på alligevel at sætte lidt ord på det, handler vandring om at være i nuet. Samtidig handler det ikke om at nå målet, men være i processen. På en vandretur kan tanker komme og gå, og mange ting kan falde på plads, når de gives tid til at blive reflekteret over. Vandring bliver nemt helt meditativt eller nærmest tranceagtigt.

En tur over flere dage eller uger, hvor man går med sine ejendele på ryggen, giver en stor frihedsfornemmelse. Undervejs lægger man lige pludselig mærke til de mange små ting omkring dig. Det kan være rovfugle eller en regnorm, lyden af sko mod grus eller mod jordbunden i en nåleskov.

Vandring handler ikke om at komme hurtigt frem, men om at nyde de mange sanseindtryk og tanker, der flyver forbi i gå-tempo. Man er befriet for mange af dagligdagens stimuli, hvilket skaber en frihed, der er enormt givende at være i. Det går langsomt, og det skal det.

Vandring viser dig Danmark fra en ny side

Vores skønne lille land rummer et virvar af korte og lange, enkeltstående og sammensatte, såvel som nemme og svære vandreruter.

Alle indeholder de afvekslende natur, unikke oplevelser og ikke mindst forskellige elementer fra Danmarks lange og begivenhedsrige historie.

Det bedste er dog at vores hjemlige vandreruter giver dig muligheden for at opleve det danske land fra en helt ny og anden vinkel, end fra bilen, landevejen, byen og forlystelsesparken. En vandretur i Danmark er derfor noget alle bør prøve – om end bare en kort tur og en enkelt gang.

Vi har udvalgt otte fine vandreruter til dig

For at gøre det overskueligt for dig, har vi håndplukket otte vandreruter, der er tilgængelige for alle uanset niveau, men også giver dig fantastiske og unikke oplevelser med hjem i bagagen.

I vores udvælgelse har vi naturligvis også tænkt på at enhver vandretur kræver en god start, pause(r) undervejs og belønning til slut. Derfor har vi gjort det nemt for dig ved at lave en kort oversigt over kroer og hoteller på eller ved hver rute, som kan fuldende din tur og din oplevelse.

De otte ruter er sat op i nogenlunde geografisk orden, med starten ved en tyske grænse mod syd, sidste etape på toppen af Sjælland, og med en helt speciel finale, der dækker hele Danmark. Læs mere om de enkelte ruter nedenfor.