Et romantisk weekendophold er godt for dit parforhold

Når hverdagen tager over, kan lange, dovne weekender med din partner føles som en evighed siden. Men intimrummet er afgørende for et godt hverdagsliv sammen, og det kan I finde i et weekendophold, hvis I sørger for at tage lidt af magien med hjem.

Få inspiration til jeres næste weekendophold

Der er desværre ingen ophold ledige

Sure sokker, grædende børn og pressede arbejdsdage. For mange par bliver hverdage og weekender ofte så stort et virvar af praktiskheder, at man glemmer sin partner. Men det er vigtigt for parforholdet, at man som par formår at skabe et intimt rum, siger parterapeut Pia Torp. For at finde det rum, kræver det tid alene sammen, og her kan et weekendophold være løsningen.

- I vores hverdag har vi så mange roller, at vi ofte ikke giver opmærksomhed til den rolle, som handler om vores intimliv. Når jeg anbefaler par at tage på weekendophold, er det, for at de kan finde værdien af at skabe et andet rum sammen, der ikke handler om familie- og arbejdsliv. For når vi har pakket en kuffert og træder ud af vores vante opgivelser, er det et eventyr, vi bliver lidt tændte, og det er sundt, siger Pia Torp.

Læs også: Slotsophold - lev livet som grever og baroner

Husk at forventningsafstemme

Et weekendophold for 2, hvad enten det er på en lokal kro, et hotel i byen eller i en fremmed storby, kan det bringe dig tættere på din partner, fordi det udelukkende handler om at være sammen. Et weekendophold kan dog også lægge et unødigt pres på jer – for hvis I har så travlt, at I nærmest ikke når at se hinanden i øjnene i hverdagen, kan det være svært, pludselig kun at skulle stirre på hinanden i stearinlysets skær. Og derfor er forventningsafstemning afgørende.

- Skal I bare slappe af på jeres weekendophold? Skal I opleve en masse? Eller skal I ”bare” have en masse sex? Jeg havde et par i min praksis, som kom hjem efter en storbyweekend og sagde, at det havde været så rædselsfuldt. Det viste sig, at de havde haft så mange forventninger, at weekenden umuligt kunne være blevet en succes. Så drop forventningerne og tag det, som det kommer, vær sammen - uden pres,” siger parterapeut Pia Torp.

Læs også: Gavekort til weekendophold

Prioriter at have tid sammen

Der findes et utal af muligheder og tilbud, hvis man vil på romantisk weekendophold, men det vigtigste er at prioritere tiden sammen, mere end hvad man laver. 

- Som par kan vi nemt komme på et sidespor, men det er faktisk også nemt at lære at træde ind i det intime rum. Det rum kan man finde på et weekendophold, fordi der er tid til at tale sammen og bare være sammen, Pia Torp.

- Selvfølgelig kan man ikke tage på dyre kroophold, hver gang man skal finde hinanden, men kan man gøre det af og til, og sørger man for at integrere følelsen fra den kæresteweekend i hverdagen og de normale weekender, kan det hjælpe parforholdet.

Bliv mindet om hvad der giver gnist

Det handler om værdien af det, I som par mærker, når I kommer væk fra hverdagen og rugbrødet og får den tiltrængte kæresteweekend.

- Når du er alene med din partner, og I formår at finde jeres intime rum – ikke nødvendigvis i form at sex, men i det at være sammen, tale sammen, hygge jer sammen - bliver I mindet om, hvad der giver jeres forhold liv og gnist, fordi I får ro, nærvær, tid til at tale og undersøge hinanden, og det har en stor værdi, siger Pia Torp.

- Forskning viser, at når par gør ting sammen, er lidt aktive og mærker sig selv, får det gnisten tilbage. For et lille eventyr giver dynamik ind i kroppen, og pludselig kan man mærke hinanden igen.

Læs også: Læg mobilen væk og pas på dit parforhold

Det er ok at få børnene passet

For mange forældrepar kan det være lig med dårlig samvittighed at skulle tage en hel weekend væk fra børnene, men her handler det også om prioritering.

- Hvis vi som forældre hele tiden har vores opmærksomhed på børnene, putter vi vores playfullness over på dem og glemmer hinanden. Det er selvfølgelig naturligt, har man en lille ny, men man skal huske voksetiden. Så har bedsteforældrene ikke tid til at passe, er min opskrift at finde en babysitter. Og føles det svært, fordi man som kvinde eksempelvis er meget i sync med sit barn, start med en enkelt aften, siger Pia Torp.

- For at have et godt parforhold, skal der være et forældrerum og et intimt rum. Mænd føler, at de er i himmerige, får de blot få timer alene med deres partner. Mænd er sindssygt loyale, og vi kvinder har tendens til at glemme det – men det er vigtigt at lade dem forføre os engang imellem, siger parterapeuten. 

Kærestetid skal være ufravigelig

Pia Torps råd er at lægge weekender i kalenderen, så der er noget at glæde sig til. Det gør hun selv med sin mand.

- De weekender er kærestetid og ufravigelige, og så skiftes vi til at bestemme, hvad vi skal lave. Det skaber en balance og respekt. Så læg weekenderne i kalenderen og lad hinanden bestemme. Det behøver ikke at være et weekendophold hver gang, det kan også være en hotelaften i Danmark, men det vigtige er, at I føler jer som noget særligt og kan slappe af i det. Og tag så den følelse med ind i hverdagen, siger Pia Torp.

Læs også: Weekendophold på Sjælland
Læs også: Weekendophold på Fyn
Læs også: Weekendophold i Jylland

Nyd et weekendophold for 2 med middag

På flere af vores hoteller og kroer tilbyder vi overnatninger med tilhørende middag, som kan give jer en velfortjent pause fra jeres travle hverdag. Det kan give jer tid til at slappe af, nyde hinandens selskab og skabe minder sammen.