Dronninglund Slot

Gå i historiens spor

Det smukke hvide slot, der ligger i skønne omgivelser i det østlige Vendsyssel, er en helt uforglemmelig oplevelse. Man bør ikke gå glip af dette fantastiske slot, som er blevet overdådigt indrettet i en stil, der passer med stedets lange og royale historie.

I dag består Dronninglund Slot af et unikt slotskollektiv, gymnasiekollegium, kunstnerkollektivet og køkkenhave. Dronninglund Slot er i tre etager, hvor man i stueetagen finder Slotskælderen og Pejsestuen. På 1. salen forefindes Den Blå Sal, to spisestuer og to tårnværelser og 2. salen har slottets største spisestue og et tilhørende tårnværelse. /p>

Historie

Dronninglund slot var oprindeligt et nonnekloster, idet Benediktinerne omkring år 1100 oprettede Hundslund Kloster, som det hed dengang. Over tid blev klostret både meget anset og rigt og ejede over 100 gårde, som det blev tildelt af Dronning Margrethe den Første.

Da Hundslund Kloster under reformationen kom til at tilhøre kronen, blev stedet efterfølgende givet til flere kendte lensmænd. I 1690 overtog Christian den V’s dronning, Charlotte Amalie, godset og gav det dets nuværende navn, Dronninglund. Siden blev Dronninglund givet videre til andre i kongeslægten, grever og konsuler, hvor flere restaurerede og tilføjede mere til Dronninglund såsom haven.

Opdateret af:
Destination NORD - Brønderslev info@destination-nord.dk
Destination NORD - Brønderslev