Murmalerier i Helsingør - værftstiden

Gå i historiens spor

På gavlen af Allégade 7 kan man se motiver fra søfartshistorien, udført af spanske Oriol Caminal Martinez og italienske Piercarlo Carella. De har lavet deres skitser på stedet, og maleriet, som har en collageagtig komposition, er malet direkte på muren. Murmaleriet er skabt i et samarbejde mellem kunstnerne, Søfartsmuseet og Elisabetta Saiu fra Kunst og Byrum. 

Ved siden af, på gavlen af Kongensgade 23, har den amerikanske kunstner Garin Baker malet en hyperrealistisk scene fra det gamle Helsingør Værft. Kunst og Byrums kunstneriske konsulent Elisabetta Saiu har i samarbejde med Værftsmuseet og tidligere værftsarbejdere samlet masser af materiale til den amerikanske kunstner, som er berømt for sine store, monumentale arbejder. Billedet er malet i kunstnerens atelier i USA, og er ankommet i ruller til Helsingør.

De to nye malerier er en del af en større strategi, ”Murene fortæller”, som Kunst og Byrum Helsingør indledte i 2012, hvor Helsingørs historie fortælles i billeder i tæt samarbejde med byens kulturinstitutioner. 

Opdateret af:
VisitCopenhagen info@visitcopenhagen.com
VisitCopenhagen