Skovsgaards Museer

Gå i historiens spor

Skovsgaard Gods på Sydlangeland har to faste udstillinger samt skiftende kunstudstillinger i godsets flotte hovedbygning fra 1889.

Hvordan levede godsejere og tjenestefolk i 18- og 1900-tallet?

I udstillingen i hovedbygningen kan du opleve historiens vingesus. Gå på oplevelse i de imponerende stuer, besøg godsejerens kontor eller se den gamle madelevator der forbandt de arbejdende tjenestefolk i kælderen med herskabet.

Udstillingen i kælderen viser tydeligt datidens skel i samfundet. Her boede omkring 40 tjenestefolk i små og kolde værelser kun få meter fra de køkkener hvor de tilbragte det meste af deres dag.

Kælderen står i voldsom kontrast til 1. salen hvor herskabet boede. Her findes Ellen Fugledes mor Thyras værelse, med både påklædningsrum, adgang til tårnrummet og fantastisk udsigt over godsets voldgrav.

MIG 23 på Landbrugsmaskiner

Oplev traktorer og landbrugsmaskiner fra gamle dage

I en af Skovsgaards gamle stalde udstiller ”Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling” traktorer og landbrugsmaskiner, som repræsenterer en svunden tid i landbrugets historie. Foreningen har også et værksted hvor medlemmerne istandsætter og reparerer de gamle maskiner.

Alle de udstillede maskiner har kørt i Danmark og er mindst 40 år gamle.

Opdateret af:
VisitLangeland visit@langelandkommune.dk
VisitLangeland