Thisted By

Gå i historiens spor

Derfor er Købstaden Thisted også det kulturelle og handelsmæssige samlingspunkt i Thy og omegn. 

Med byens gamle romanske kirke og byens torv, Store Torv, som et naturligt samlingspunkt, finder man byens butikker samlet i gåafstand. Midt i det hele finder med J. P. Jacobsen Centret, der huser en lang række tøjbutikker samt dagligvareforretninger. Og med rig mulighed for at parkere lige midt i byen.

Thisted er den perfekte kombination af to verdener; byen har udvalget der matcher de største byer i Danmark – og charmen, man forbinder med mindre byer og historiske købstader. 

Thisted har en række spændende spisesteder med noget for enhver smag. På Restaurant Bryggen finder du gourmetoplevelsen til Thy-priser, mens Café Baghuset er byens populære brunch- og frokoststed lige midt på gågaden. Hotel Thisted serverer en skøn frokost eller middag i restauranten. Café Amalie på Store Torv bringer torvestemningen helt hen til dit bord. På Café Salto kan du sidde helt nede i vandkanten på havnen og nyde udsigten ud over indsejlingen til Thisted Havn. Thisted har noget for hele familien – fra pizza og fastfood til gourmet. 

Skal tørsten stilles, sker det i øl fra byens prisvindende Thisted Bryghus. Her har man siden 1902 brygget øl, der kan nydes over hele Thy. I år er det 25 år siden at bryggeriet – som det første i Danmark – indførte økologisk øl: Økologisk Thy Pilsner. 

I Thisted er der altid is-vejr. Ikke mindst fordi byen er hjemsted for Danmarks største ismejeri - Premier Is. For ikke at forglemme Ismejeriet Thy, der producerer plantebaseret is til danskerne og er den første af sin art i landet.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Thy info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Thy