Hotel Allinge

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,4863281090511 af 5 stjerner

Hotel Allinge er centralt beliggende i havnebyen Allinge på Nordbornholm. Hotellet er bygget i 1600-tallet og er løbende blevet vedligeholdt og moderniseret. De gamle - men nyrestaurerede - bygninger udgør en idyllisk ramme for dit ophold og du vil finde alt, hvad hjertet kan begære, lige om hjørnet.

Storegade 3-5, 3770 Allinge

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Allinge
 • Bornholm
 • Hovedstaden
 • City Break
 • Dansk Kroferie
 • Badehotel
 • Weekendophold
 • miniferie-tilbud
 • Superpris
 • halvpension-tilbud

Favorit

Hotellets faciliteter

 • Lån/leje af cykel
 • Green Key_V3 Green Key mærket
 • Gratis internet
 • Kæledyr
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Røgfrit
 • Lufthavn: 28 km
 • Busstop: 250 m
 • Badestrand: 600 m
 • Fiskeri: 600 m
 • Golf: 10 km
 • 55 Værelser

Ophold og overnatninger påHotel Allinge

Oplev Allinge og skønne Bornholm

Hotel Allinge er et 3-stjernet familiedrevet hotel med fokus på nærvær og personlig betjening. Hotellet byder fra sine bygninger på en smuk udsigt over havet og placerer dig tæt på alt fra havnen, strande og badevenlige klipper til forretningslivet, caféer, røgerier og de mange forskellige restauranter. På selve hotellet er der en hyggelig have, hvor du som gæst har mulighed for at indtage et forfriskende glas rosévin i rolige og afslappende omgivelser.

Allinge ligger ved en klippekyst. I kort afstand fra hotellet findes den hyggelige strand Næs, hvor der både er sandstrand og klipper, og som mange lokale benytter til en morgendukkert. I forlængelsen af Allinge by ligger Sandvig by, som har sin egen flotte Sandvig strand.
Er du til vandreture i naturen er der godt 3 km til Sandkås ad kyststien. Denne sti fortsætter videre rundt om Bornholm. Hotel Allinge ligger også i gåafstand til havnen. Der er fine betingelser for en gåtur mod Sandvig og Hammeren, som bl.a. fører forbi Helleristningerne ved Madsebakke.

Fra Allinge er der ikke langt til Sandvig, hvor Hammerknuden starter og byder på vandreture og udsigter, som man ikke tror hører hjemme i Danmark. Det er også her Hammershus ligger. Fra Hammerhavnen (Sæne Havn) går der en spændende bådtur langs klippekysten til bl.a. Våde Ovn.

Hammershus ligger på den nordligste del af Bornholm og er et historisk besøg værd. I forbindelse med Hammershus ligger det nybyggede besøgscenter, hvor udsigten til Hammershus og klippekysten er helt unik.

På Bornholm kan du nyde gourmet mad, der er produceret og lavet på friske bornholmske råvarer. Nyd en madoplevelse på Restaurant Nordlandet, Stammershalle eller Vingården Lille Gadegård. Du kan også købe og måske prøvesmage lidt af Bornholm hos Kalas Kalas (is), Torvehal Bornholm, Svaneke Bryghus og Krogsholm Frugt.

I mere end 100 år været har det været ét af Allinges førende hoteller. Hotellets indretning er baseret på tilgangen: Det skal være hyggeligt, nærværende og personligt. Og det skyldes, at det er indstillingen hos værtsparret, Ellen og Thorbjørn, der overtog det i maj måned, 2017. Begge drømte om et andet liv og fandt det i et gammelt hotel fuld af muligheder.

Visionen, der har givet værtsparret succes er, at være personlig vært for alle gæster, der kommer på besøg. Det personlige værtskab giver en tryghed og en følelse af at være hjemme. Som værtspar for Hotel Allinge har parret desuden arbejdet målrettet med at blive endnu bedre på det grønne og bæredygtige område. Hotel Allinge er således det 5. hotel på hele Bornholm og det første på Nordbornholm, der er blevet honoreret med en Green Key certificering.

Hotellet tilbyder 55 flotte værelser i forskellige niveauer og stemningen er hyggelig og uhøjtidelig. Værelserne er pæne og lyse med standard komfort og eget bad og toilet. Der findes TV med danske, svenske og tyske kanaler og chromecast samt trådløst Wi-Fi på alle værelser.

I sommerhalvåret serveres en aftensbuffet bestående af salater, forret, suppe, hovedret samt dessert/ Kage. I vinterhalvåret serveres en 2 retters menu efter kokkens valg. Fælles er at det er klassisk dansk mad. Værtspar: Ellen og Thorbjørn.

Attraktioner i nærheden af Hotel Allinge

 • Foto: Destination Bornholm

  Allinge Kirke

  0,14 km

  Allinge Kirke blev opført omkring år 1300. Kirken blev udbygget i 1896.

  I kirken er der opstillet et nyt frobenius orgel (12 stemmer) i 1962. I og ved kirken findes der nogle ligstene til minde om tidligere kommandanter på Hammershus.

  Kirken blev gennemgribende renoveret i 1992 og det gamle Buschorgel fra 1894 blev gjort funktionsdygtigt i 1992.
  Læs mere : Allinge Kirke
 • Foto: Kristoffer Linus

  Hammershus Slotsruin

  2,97 km

  Det er ikke så underligt, at Hammershus er populær for her kan du virkelig få gang i fantasien og opleve den bornholmske historie.

  Borgen er sandsynligvis opført af kirkemagten i Danmark (ærkebiskoppen i Lund) i samarbejde med Valdemar Sejr i begyndelsen af 1200-tallet som afsæt for de danske korstoge.

  Igennem historien har flere hære og historiske personligheder gæstet borgen. I 1743 opgav magthaverne dog endeligt Hammershus og bornholmerne kunne frit hente sten på stedet, der forfaldt indtil 1822, hvor ruinen blev fredet.

  Hammershus er i dag Bornholms mest kendte attraktion og kan besøges hele året rundt helt gratis.

  OBS! Der er dog indført betalingsparkering ved Besøgscenteret.

  Guidede ture med Bornholms Middelaldercenter

  Du kan opleve Hammershus med guider igennem hele sæsonen, samt i påske og efterårsferien. Du kan se turene med Bornholms Middelaldercenters hjemmeside her. Her finder du både priser, tider og mulighed for at booke din billet online.

  Læs mere : Hammershus Slotsruin
 • Foto: Destination Bornholm

  Salomons Kapel

  3,22 km

  Ruin af lille, middelalderligt kapel. Nordvest for kirkegårdsdiget ligger en af Bornholms ældste helligkilder.
  Ruinen ses, når man følger kyststien rundt om Hammerknuden.
  Foto Finn Hansen
  Læs mere : Salomons Kapel
 • Foto: Destination Bornholm

  Sct. Ols Kirke

  4,36 km

  Rundkirke fra 1150. Fæstningsaktig granit kirke i tre stokværk med en særdeles fin tagkonstruktion. Fritliggende klokketårn. Keramisk alterparti fra 1950.
  Læs mere : Sct. Ols Kirke
 • Foto: Destination Bornholm

  Jons Kapel Nord for Hasle

  6,85 km

  Jons Kapel i den fritstående klippe " Jons Kirken" er sammen med andre klippehuler længere mod syd såkaldte tørre ovne,der opstod i en periode, da havets overflade lå noget højere end i dag. Trappen ned til stranden er lagt i en tidligere "diabasgang,- 108 trin. Floraen her er enestående for landet med flere yderst sjældne arter som Klipperøn, rød og sort dværgmispel m.m.
  Læs mere : Jons Kapel Nord for Hasle
 • Foto: Destination Bornholm

  Bornholms Kunstmuseum

  8,32 km

  Samlingen er en fin specialsamling af kunst med relation til Bornholm dækkende perioden fra ca. 1800 til i dag med hovedvægten på kunstnere som Kr. Zahrtmann, Holger Drachmann og den senere bornholmerskole, Edv. Weie, K. Isakson, Olaf Rude, Niels Lergaard og Oluf Høst. Hertil en fin samling kunsthåndværk fra ca. 1900 til i dag. Katalog findes på dansk. Flere specialbøger findes, fortrinsvis på dansk.
  Læs mere : Bornholms Kunstmuseum
 • Foto: Destination Bornholm

  Helligdomsklipperne v.Bornholms Kunstmuseum Helligdommem

  9,51 km

  Helligdomsklipperne består af en række forrevne, indtil 22 m høje kystklipper.

  Helligdomsklippen har sit navn, fordi der ved foden var en hellig kilde, Rø Kjijla, som folk tidligere valfartede til.

  Kystklipperne har fået deres uregelmæssige former, med dybe grotter og stejle, forrevne granitsøjler, ved årtusinders påvirkning af vejr og vind.

  Bornholms Kunstmuseum tilbyder sit publikum fremragende samlinger af malerier, skulpturer og kunsthåndværk med relation til Bornholm, samt løbende særudstilinger.

  Området er fredet for at bevare klippe-partierne og give offentligheden adgang.
  Læs mere : Helligdomsklipperne v.Bornholms Kunstmuseum Helligdommem
 • Foto: Destination Bornholm

  Baltic Sea Glass

  15,71 km

  På klippekysten lige syd for Gudhjem findes
  Baltic Sea Glass. Med Østersøen i øjet, historien i fundamentet og den glødende masse på glaspiben skaber Maibritt Jönsson og Pete Hunner deres enestående design fra Bornholm. Repræsenteret på gallerier og museer verden over, er naturen, ægte håndværk, omtanke og historie afspejlet i deres glas.

  Læs mere : Baltic Sea Glass
 • Foto: Destination Bornholm

  Almindingen

  18,21 km

  Almindingen betyder alle mænds. Arealet var fælleseje, som anvendtes til græsning for øens kreaturer.

  Historie: Den oprindelige skov forsvandt næsten helt i løbet af en lang periode fra starten af Middelalderen til slutningen af 1700-tallet, hvor der kun var ca. 80 ha tilbage. Skoven forsvandt ved rydning til tømmer og brændsel. Kvæget og hjortevildtet åd de friske skud, og der blev ikke plantet nyt. Arealet blev til lynghede ? højlyng.

  I år 1800 ansatte staten Hans Rømer som ny skovrider med den opgave at genrejse skoven. Rømer oprettede planteskoler og indhegnede 828 ha med stengærde for at holde dyrene ude. I 1827 var området tilplantet. Senere inddrog man lyngen uden for gærdet (de såkaldte indlæg), og skoven voksede til ca. 2.400 ha.
  Læs mere : Almindingen
 • Foto: Destination Bornholm

  Ekkodalen

  19,55 km

  Ekkodalen er den længste sprækkedal på Bornholm. Den kan følges fra kysten nær Gudhjem til øens midte (ca. 12 km). Sprækkedalene er opstå- et for ca. 1400 mill. år siden som revner i grundfjeldet af granit. Nogle er få meter, andre over 100 m brede. De retlinede sprækkedale har næsten alle retningen, Nordøst-Sydvest. I sprækkedalene findes oftest en ret uberørt natur, småsøer og vandløb. Periode hele året-alle dage.
  Læs mere : Ekkodalen
 • Foto: Destination Bornholm

  Bornholms Museum

  20,21 km

  Bornholms Museum er et af Danmarks ældste lokalhistoriske museer, grundlagt i 1893. Siden da er museet vokset og har tre filialer, som tilsammen fortæller 12.000 års bornholmsk kulturhistorie.
  Højdepunkter i Bornholms Museums udstillinger er det enestående guldgubbefund, helleristninger og runesten, kirkerne, specielt de fire rundkirker, den fornemme samling af bornholmerure, søfartshistorien samt oplevelserne fra anden verdenskrig, hvor afslutningen, med det russiske bombardement, berørte Bornholm helt anderledes end resten af Danmark.
  Læs mere : Bornholms Museum
 • Foto: Destination Bornholm

  Bornholms Forsvarsmuseum

  21,34 km

  Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne rummer en skat af genstande fra Bornholms militære historie. I museets forgård findes en række militære køretøjer og kanoner, som frit kan prøves og røres ved. Mange gæster synes det er sjovt, at sætte sig og betjene museets gamle Bofors antiluftskytskanon – det er perfekt til Instagram.

  Museet er opdelt i to etager, som dækker Bornholms indblanding i militære konflikter fra middelalderen til i dag. En del af udstillingerne er tilegnet den tyske og sovjetiske besættelse under 2. verdenskrig, samt koldkrigsperioden. Personer som har gjort tjeneste ved enheder stationeret på Bornholm vil nikke genkendende til mange af museets genstande.

  Museets mest unikke klenodie er dog en tysk Enigma-maskine fra 2. verdenskrig. Denne kodemaskine (chiffermaskine) kendes bl.a. fra flere film, så som ‘The Imitation Game’ og ‘U-571’. Denne tophemmelige maskine blev smidt i en grøft på Bornholm efter den tyske kapitulation i 1945 og har efterfølgende fundet vej til museet.

  Læs mere : Bornholms Forsvarsmuseum