Hotel Skanderborghus

4,51392890160812 af 5 stjerner

Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Skanderborghus
  • Midtjylland
  • Jylland
  • City Break
  • Badehotel
  • Superpris
  • halvpension-tilbud
  • miniferie-tilbud
  • Weekendophold

Favorit

Hotellets faciliteter

  • Fitness-faciliteter
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Lufthavn: 70 km
  • Tog: 3 km
  • Busstop: 10 m
  • Badestrand: 200 m
  • Fiskeri: 100 m
  • Golf: 5 km
  • 55 Værelser

Ophold og overnatninger påHotel Skanderborghus

Med udsigt over Skanderborg Sø

Hotel Skanderborghus ligger i de flotteste rammer og naturskønne omgivelser i Dyrehaven i Skanderborg med udsigt til Skanderborg Sø.

Her er der rig mulighed for fordybelse og afslapning, men tæt på er der også oplevelser og muligheder for at være aktiv. Kun få hundrede meter fra hotellet ligger Skanderborgs hyggelige bymidte med fine kultur- og shopping muligheder, og i omegnen er der gode muligheder for både lystfiskeri, sejlsport, svømning, golf og tennis.

Der er en halv time i bil til Aarhus, med alle de spændende muligheder, som Aarhus også byder på.

Restauranten på Hotel Skanderborghus er blandt Skanderborgs foretrukne spisested. Udgangspunktet er den gode veltilberedte mad, fokus på råvarerne, og med et menukort der er præget af dygtige kokke. Hver dag serveres en ny menu som er inspireret af årstidens råvarer. Hotellets restaurant er smukt nyindrettet, intim og med en fantastisk udsigt over Skanderborg Sø. Efter et besøg i restauranten kan du slappe af med en drink ved pejsen, eller gå en aftentur ved den smukke sø, eller i den eventyrlige Bøgeskov – som danner rammen om Danmarks smukkeste Festival.

Der går en historie om, at da kong Christian den 4. som barn skulle lære sømandskab, fik han et miniaturekrigsskib, som han sejlede med på kryds og tværs af Skanderborg Sø. Om den historie nu er rigtig, kan man vel ikke sige med sikkerhed, men hvad der til gengæld er helt sikkert: Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov.

Da hotellet åbnede i 1961, kostede en kop kaffe tre kroner, og det blev hurtigt et populært sted, at gæste og holde fester og selskaber. I 1974 blev den berømte danske arkitekt Verner Panton bedt om, at modernisere og nyindrette hotellet med nye møbler og tæpper, og ikke mindst de berømte Panthella-lamper, som ganske unikt stadig findes på enkelte værelser på hotellet.

I slutningen af 1980'erne blev der indrettet nye fine lokaler til selskaber og møder, og Hotel Skanderborghus blev ikke blot et populært sted at holde selskaber, men også meget brugt til møder og konferencer fra hele landet, samtidig med at et stort antal gæster kom på weekendophold ved den smukke Skanderborg Sø.

Hotel Skanderborghus råder over 55 individuelt indrettede hotelværelser. Alle værelserne har eget toilet og bad, fladskærms-tv og pragtfuld udsigt over skoven eller søen. Der er gratis trådløst internet overalt på hotellet, og der er gratis parkering uden for hotellet. Værtspar: Britt og Claus Slott.

Find vej

Dyrehaven 3
8660 Skanderborg

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Hotel Skanderborghus

  • Foto: VisitAarhus

    Ejer Bavnehøj og Møllehøj

    8,19 km

    Det højeste bjerg i Danmark

    Ejer Bavnehøj (170,35 m) er sammen med Møllehøj (170,85 m) det højeste naturlige punkt i Danmark.

    Det var først i 1847, at Ejer Bavnehøj fik førstepladsen som højeste bjerg i Danmark. Indtil da troede man, at Himmelbjerget var højest. I 1941 rasede en ny højdestrid, denne gang med Yding Skovhøj, som blev udråbt til at være højest. Målingerne havde medtaget en bronzealderhøj og i 1953 fastslog Geodætisk Institut derfor, at Ejer Bavnehøj er 6 cm højere end Yding Skovhøj, når der måles på den faste jordoverflade.

    Genforeningstårnet

    Udsigten fra toppen er storslået - ikke mindst fra det 12,5 meter høje genforeningstårn - rejst i 1924. Et enestående morænelandskab, der blev skabt i sidste del af tredje istid, bugter sig syd for Ejer Bavnehøj. Øvrige kendte højdepunkter i "Ejer Bjerge" er Møgelhøj, Lindbjerg, Kvejnbjerg og selvfølgelig Yding Skovhøj. Her er den østjyske israndslinje meget tydelig. I klart vejr kan man se helt til Samsø og Lillebæltsbroen.

    Kom til tops i Genforeningstårnet

    Det koster kr. 5,- at bestige tårnet og nyde udsigten, men det er tilladt at lægge mere i pengekassen ved tårnets fod. Tager du elevatoren, koster det kr. 20,- tur/retur. Indtægterne går ubeskåret til vedligeholdelse af tårnet. Toiletterne er åbne fra kl. 8.00 til 22.00 året rundt. 

    En langtrækkende kikkert er opstillet på tårnets top i turistsæsonen, og der er sigtelinjer i alle retninger. 

    Spor i Landskabet

    Sporet ved Ejer er en 1,5 km. lang vandretur, der fører dig til Danmarks højeste naturlige punkt, Møllehøj. Her får du en dejlig vandretur gennem det varierede terræn vest for Ejer Bavnehøj og kan nyde udsigten over Elling og Gudenådalen i det fjerne. En udsigt, du ikke kan få fra Ejer Bavnehøj-tårnet pga. bevoksningen.

    Bestig bjerge

    Vær med i legen om at komme i "Hall of fame". Inden dit besøg på Ejer Bavnehøj, kan du tjekke hjemmesiden www.bestigbjerge.dk - hente kort over vandreruten til Møllehøj og samtidig læse om "spillereglerne" for at være med i legen om at bestige bjerge - i Danmark.

    Sporet ved Ejer er 1 af 15 bakketoppe der er med i www.bestigbjerge.dk.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #ejerbavnehøj #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Ejer Bavnehøj og Møllehøj
  • Foto: Destination Kystlandet

    Eventyrskoven

    8,84 km

    Fire ting du skal opleve i eventyrskoven

    • Oplevelsesskov: Oplev den unikke natur
    • Naturlegeplads: Motorikudfordringsbane og sansesti
    • Naturområde: Find TID, RO og RUM
    • Fortælleunivers: Eventyr er omdrejningspunktet

     

    Fortællingen i fokus

    Vi elsker alle en god fortælling. Hvordan vil det mon være, hvis du er hovedpersonen i den fortælling? Når du bevæger dig gennem skoven, kan du tage del i fortællingen ved at scanne QR-koder eller ved at aktivere sensorer med lys og lyd. Eller har alferne mon en finger med i spillet? Det fortælles nemlig:

    ”Engang i tidernes morgen smed Gud alle de onde engle ud af Himlen og ned på Jorden. Englene havde syndet mod Gud, men de kunne ikke alle sammen nå til Helvede. De faldt derfor ned på jorden flere forskellige steder. Nogle faldt ned på gårdene og blev til gårdboere – altså nisser. Nogle faldt på høje og bakker og blev til bjergfolk, højfolk eller trolde. De som faldt i havet, blev til havfolk. Og endelig blev de som faldt i moser, på enge og i skove til elverfolk eller alfer”. EVALD TANG KRISTENSEN DANSKE SAGN, BIND 1, S. 3, 1.1

    Kom og lær mere om alle de sjove, mystiske og spændende danske sagn og trylleeventyr.

     

    Priser

    Entré: 50,- kr. pr. person. Børn under et år gratis. 
    Ønsker du at holde et arrangement eller børnefødselsdag i Eventyrskoven, bestille heks og lignende, kontakt os gerne for nærmere aftale.

     

    Faciliteter

    • Naturlegeplads med motorikudfordringer
    • Sansesti
    • Picnicplads
    • Handicapvenlige toiletfaciliteter (Lukket ved frost/vinter)
    • Puslebord, førstehjælp og bad.
    • Eventyrstue med eventyrbøger
    • Fri parkering
    • Shelters og bålpladser
    • Egen produktion af urtesalt og mælkebøttesirup, der kan købes i Eventyrstuen

     

    Læs mere : Eventyrskoven
  • Foto: Destination Kystlandet

    Yding Skovhøj – Danmarks højeste punkt

    9,11 km

    Bestig Bjerge i Bakkelandet

    Området Ejer Bjerge er kendetegnet ved idylliske landsbyer mellem skov og landbrugsjord, forbundet med smalle snoede veje i kuperet landskab. Området er et godt udgangspunkt for en cykeltur, hvor man er garanteret at få sved på panden.

    Heroppe i den tynde luft kommer du forbi Danmarks højeste punkter. Toppen af Yding Skovhøj ligger i 172,54 meters højde. På cykel stiger bakken 85 meter fra bund til top, men hvis du vil helt til toppen, må du hoppe af jernhesten og begive dig ind i Yding Skov. Her venter en skrap lille stigning op til toppen, hvor Danmarks højeste punkt venter.

     

    Danmarks højeste punkt?

    Det er blevet diskuteret vidt og bredt gennem århundreder. Hvad er egentlig Danmarks højeste punkt? Igennem tiden har flere forskellige punkter haft titlen, men i takt med at målingerne er blevet mere præcise, er det nu muligt at måle højder ned til én centimeters nøjagtighed. Så i dag burde der vel ikke være nogen tvivl?

    Faktisk bliver det stadig diskuteret, hvilken top der har den ærefulde titel. I højlandet nord for Horsens ligger flere bakketoppe med kun få centimeters forskel i højden.

    På toppen af Yding Skovhøj er placeret tre bronzealderhøje. Toppen på den midterste af disse høje ligger 172,54 meter over havets overflade. Det er mere end 1 meter højere end det næsthøjeste punkt i landet. Kritikere vil hævde, at bronzealderhøjene er menneskeskabte og derfor ikke naturlige. Ifølge denne tankegang skal de derfor ikke tælle med i opgørelsen.

    I så fald mangler Yding Skovhøj sølle 9 centimeter for at kunne kalde sig kongerigets højeste tinde. Det er dermed en subjektiv vurdering, hvorvidt Yding Skovhøj fortjener den ærefulde titel.

    Hvad synes du?

     

    Oplevelser i nærheden

    Yding Skovhøj ligger ved porten til Søhøjlandet og ganske tæt på Gudenåen.

    Ikke langt fra herfra ligger Sukkertoppen – en bakke, der med sine 105 meter er beskeden af højde i forhold til Yding Skovhøj. Til gengæld er udsigten storslået og blandt de absolut flotteste i Danmark. Fra toppen kan du kigge ud over den smukkeste del af Gudenålandet, der ligger i området omkring Mossø. For foden af Sukkertoppen ligger idylliske Klostermølle, der foruden historiske bygninger – blandt andet Danmarks længste træbygning – tilbyder en flot udsigt for enden af Mossø.

    Og så er der desuden kun en håndfuld kilometer til Den Genfundne Bro – en kulturhistorisk perle i smuk natur, som er områdets største attraktion.

     

    Vil du besøge flere udsigtspunkter i området?

    Følg dette link for at finde bjergtagende udsigter i Kystlandet.

    Læs mere : Yding Skovhøj – Danmarks højeste punkt
  • Foto: Øm Kloster Museum

    Øm Kloster Museum

    11,52 km

    Se udstillingerne om munkenes dagligdag, og besøg klosterhaven med 80 forskellige lægeplanter, samt bryghaven med humle, porse, maltbyg og gamle sorter af frugttræer.

    Spændende fund fra udgravninger

    Fem middelalderlige grave er synlige i ruinen af kirke og kapitelsal. I museumsbygningen er udstillet fund fra udgravningerne af Øm Kloster, hvor bl.a. munkenes dagligliv kan følges gennem mange spændende genstande.

    Museet er det eneste specialmuseum vest for Storebælt med speciale i menneskeskeletter. Den medicinsk-patologisk samling rummer knogler fra grave fundet i klostret og på dets kirkegårde. De udstillede knogler giver et godt indblik i livsvilkårene for middelalderens mennesker.

    Læs mere her.

    Klosterhaven

    Øm Kloster Museum har Danmarks ældste klosterhave grundlagt i 1926. I haven findes 80 forskellige lægeplanter, der alle hørte hjemme i en dansk middelalderlig klosterhave. Desuden er der i ruinparken en bryghave med humle, porse, maltbyg og gamle sorter af frugttræer.  

    Læs mere om haven her. 

    Åsteder – fortællinger fra Gudenåen

    Lyt med på en kulturhistorisk podcast, der tager dig med fra Gudenåens udspring ved Tinnet Krat og hele vejen op gennem Jylland, indtil Gudenåen løber ud i Randers Fjord. Undervejs fortæller eksperter fra otte Østjyske museer historier om alt fra jernalderfolk, moselig og middelaldermunke til ingeniører med store idéer og nutidens kanosejlere. Gudenåen har altid været kilde til liv.

    I afsnit #5 af podcast-serie kan du bl.a. høre om latrinets hemmelighed på Øm Kloster. Lyt med.

    Øm Kloster Museum er lukket i vintersæsonen og er åben fra april til oktober.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #ømklostermuseum #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Øm Kloster Museum
  • Foto: Sarah Green

    Den Genfundne Bro

    16 km

    Oplev over 100 år gammel ingeniørkunst

    Den Genfundne Bro er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. I dag er broen et storslået syn og en endnu større oplevelse.

    Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen er Den Genfundne Bro oplagt til en picnic ved de opstillede borde og bænke.

    Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

     

    Fakta om Den Genfundne Bro

    • 13,4 meter høj
    • 50 meter lang
    • Bygget i 1899
    • Tildækket i 1929
    • Genfundet i 2014

     

    Sådan finder du Den Genfundne Bro

    Den Genfundne Bro ligger 20 kilometer nord for Horsens mellem landsbyerne Vestbirk, Træden og Gammelstrup. Cirka 300 meter fra broen ligger en større parkeringsplads på Vestbirkvej 2A, Brædstrup. Herfra fører en sti til selve broen. Der er adgang for kørestolsbrugere til broen og områderne omkring via den fine asfaltsti fra parkeringspladsen. 

    Er du på kanotur på Gudenåen, anbefaler vi Den Genfundne Bro som stop på ruten. Der er naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. 

    For ryttere er der etableret et vadested umiddelbart øst for broen.

     

    Tag cyklen til Den Genfundne Bro

    Den Genfundne Bro er en del af den smukke gamle bryrupbane, der nu er omdannet til Naturstien Horsens-Silkeborg. Den 61 kilometer lange rute er hovedsageligt asfalteret og uden biltrafik og egner sig dermed perfekt til endagsture på cyklen. Den maleriske tur gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet kan du med fordel dele i to, da der er flere overnatningssteder undervejs. Ruten er også populær som ridesti og vandrerute.

     

    Den Genfundne Bro er populær som aldrig før

    Der er mange gæster ved Den Genfundne Bro året rundt - og vi er glade for at du kommer. Men sørg for at holde afstand og forsøg gerne at undgå at komme på spidsbelastede tidspunkter. Og overvej også gerne de mange andre skønne naturoplevelser i området. Området er fyldt med interessante alternativer til Den Genfundne Bro. 

     

    Når du nu alligevel er her...

    På denne side kan du lade dig inspirere til oplevelser i nærheden af broen

    Læs mere : Den Genfundne Bro
  • Foto: VisitAarhus

    Himmelbjergtårnet

    17,36 km

    Himmelbjergtårnet, der er 25 m. høj, er rejst som minde over kong Frederik den syvende, der den 5. juni 1849 gav det danske folk dets frie forfatning.

    Tårnet, der er tegnet af arkitekt L.P. Fenger, bærer en frise med indskriften: 'Til minde om kongen - Frederik d. 7. - det danske folks ven - Grundlovens giver'.

    Arbejdet med opførelsen blev påbegyndt 1874, og den 5. juni 1875 kunne tårnet 'afsløres'. Der manglede dog en del af udsmykningen, nemlig kongens portræt samt mindekransene, udført af billedhugger Ring. Disse udsmykninger blev afsløret ved en grundlovsfest i 1891. Siden da er intet ændret ved tårnets udseende.

    Pris: 10 kr. pr. person. Billetter købes ved tårnet. Entreindtægten ved Himmelbjergtårnet anvendes til vedligeholdelse af området.

    Se tårnets åbningstider her.

    Du kan vælge at sejle med turbådene fra havnene i Ry eller Silkeborg, eller du kan trave de 7 km. fra Ry til foden af Himmelbjerget gennem den flotte skov.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #himmelbjerget #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Himmelbjergtårnet
  • Foto: Museum Horsens

    Fængselsmuseet

    17,83 km

    Oplev det dramatiske prisvindende museum

    Murene på det gamle Horsens Statsfængsel gemmer på mange voldsomme, fantastiske og fascinerende historier. Som gæst på museet vil du med garanti få en unik, tankevækkende og mindeværdig oplevelse du sent vil glemme.

    Med det samme du bliver låst ind i Europas største fængselsmuseum, bliver alle dine sanser bragt i spil. Udstillingerne byder nemlig både på oplevelser, der kan ses, høres og lugtes. Netop derfor er en tur rundt i den fantastiske bygning en stor oplevelse for både børn og voksne. Og det er grunden til, at museet flere gange har vundet priser for dets spændende udstillinger. Her har du helt exceptionelt muligheden for at komme med bag tremmerne og møde tidligere indsatte som skygger på væggene. Livet i FÆNGSLET og historien om det danske fængselsvæsen fortælles desuden gennem skærme, telefoner og samtaleanlæg.

    På vægge, døre og skabe kan du se de til tider voldsomme eller humoristiske budskaber fra de indsatte malet eller tegnet ind som et evigt minde om deres tid i statsfængslet. Sammen med de digitale værktøjer er det med til at fortælle den autentiske historie om livet bag tremmer.

     

    Lorentzens utrolige flugttunnel

    Oplev flugtkongen Carl August Lorentzens imponerende 18 meter lange tunnel, der ledte fra hans celle og ud til friheden. At skabe sådan en tunnel har krævet en enorm mængde hårdt arbejde, dedikation og vedholdenhed. Den inspirerende fortælling om Lorentzen var dengang på alles læber og lærte den danske befolkning, at ”Hvor der er en vilje, er der også en vej”.

     

    Den mørke fangekælder

    Underverdenen - sådan kalder fængselsmuseet sin nyeste udstilling, der kan ses i den gamle fangekælder. Den mørke kælder blev i sin tid brugt til straf, afretning og disciplin af fangerne og dette er din chance for at se fængslet fra dets mere dystre side med pinefulde strafredskaber.

     

    De mange spændende historier

    Lær om Horsens Statsfængsels rolle under 2. verdenskrig. Og bliv klogere på Werner Best – den tyske værnemagts leder, der blev dømt til døden efter krigen og afsonede i Horsens.

    Se, hvor og hvordan dødsdømte fanger blev henrettet i fængslets tidlige periode i 1800-tallet. Og hvordan foregik det egentlig når fangerne fik ægteskabeligt besøg og skulle være romantiske?

    Fængselsmuseet er fyldt med fængslende fortællinger. Men bare rolig, Fængslet holder ikke længere på folk. Så i modsætning til den store flugtkonge Carl Lorentzen, der konstant drømte om friheden og derfor gravede sig en vej ud af Horsens Fængsel, så kan du frit køre herfra igen.

     

    Det Skjulte Stempel

    I denne nye familieaktivitet får forældre og børn, igennem en lang række sjove og udfordrende opgaver og gåder, formidlet museets udstillinger gennem leg. Man kan næsten sige, at oplevelsen læner sig op af escape room konceptet - blot for børn. Ved ankomst kan I få udleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med opgaver, som skal løses for at I igen får adgang til friheden. Kan I mon finde det skjulte stempel? 

     

     

    Besøg også byens andre seværdige museer

    Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til Fængslet, Industrimuseet, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Læs mere her.

    Læs mere : Fængselsmuseet
  • Foto: Jesper Rais

    Horsens Kunstmuseum

    18,48 km

    Et centrum for moderne dansk samtidskunst

    Som et smukt og markant bygningsværk rejser Horsens Kunstmuseum sig på toppen af parken Caroline Amalie Lund, der med sin skønhed drager dig indenfor.

    Museet har moderne dansk kunst som omdrejningspunkt og en samling, der giver et indblik i, hvad der rører sig på den danske kunstscene. Samlingen indeholder værker af de største nyere danske kunstnere og har en eksperimenterende karakter fra det smukke til det groteske og tankevækkende. Værkerne giver anledning til dialog, undren og refleksion.

    Så tag familien med og få en snak om kunst, skønhed, livet og samfundet på turen rundt i de lyse og indbydende udstillingslokaler.

     

    Oplev store samlinger af blandt andre disse kunstnere:

    • Bjørn Nørgaard
    • Erik A. Frandsen
    • Michael Kvium
    • Nina Sten-Knudsen
    • Christian Lemmerz
    • Cathrine Raben Davidsen
    • Rose Eken

     

    Danmarks største Michael Kvium-samling

    En af museets centrale kunstnere er den Horsens-fødte Michael Kvium, der har en hel sal dedikeret til sig. Her bliver der løbende roteret i museets store samling af værker, så du oplever noget nyt, hver gang du besøger museet. Kviums groteske, fascinerende og til tider frastødende præsentation af menneskekroppen har gjort ham til en af landets mest betydningsfulde og populære billedkunstnere. Kviums kunst deler vandene.

     

    Spændende særudstillinger

    Årligt præsenterer Horsens Kunstmuseum to særudstillinger samt en række mindre ophængninger og udstillinger bestående af inviterede kunstnere og museets egen store samling. Hvorfor ikke købe et årskort? Så får du det hele med.

     

    Tag de små med

    Du kan tage hele familien med på museet, også børnene, som kan gå på opdagelse i kunsten i børnehøjde. Museet har gjort meget ud af også at skabe materiale til den mindste målgruppe.

     

    Meget mere end bare et museum

    Horsens Kunstmuseum arrangerer årligt en række koncerter, arrangementer og foredrag for både børn og voksne. Gå eksempelvis på detektivjagt eller tag på byvandring og udforsk kunsten i gadebilledet.

    Du er også velkommen til at bruge kunstmuseet som opholdsrum. Læs en af de spændende bøger fra butikken, der byder på et udvalg af kunstartikler og gaveidéer.

      

    Skulpturer i parken

    I parken uden for museet i Caroline Amalie Lund finder du flere interessante skulpturer. Se eksempelvis Bjørn Nørgaards hovedværk Menneskemuren og Christian Lemmerz Gestalt (Todesfigur). Kombiner besøget på museet med en vandretur i den hyggelige park, som er en populær grøn oase for byens beboere og gæster. Her finder du også en legeplads og Horsens Museum, som er gratis at besøge.

     

    Museumskortet: Besøg 4 museer i løbet af 7 dage

    Oplev hele 4 museer i Horsens med den samme billet.

    Museumskortet giver dig adgang til FÆNGSLET, Danmarks Industrimuseum, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Med museumskortet kan du glæde dig til en masse spændende oplevelser og fortællinger – og så sparer du penge på billetten og får to kopper kaffe/te med i købet.

    Læs mere : Horsens Kunstmuseum
  • Foto: Horsens Museum

    Horsens Museum

    18,56 km

    Kom og lær mere om en historisk by

    Horsens er en gammel by med en stolt og spændende historie. Det kan du fornemme, når du går gennem det gamle centrum og ser de gamle bygninger og fortidslevn. Når du besøger byen, bør du unde dig selv at kigge forbi parken Caroline Amalie Lund, hvor byens museum har ligget siden 1915. Her kan du se spændende og varierede udstillinger, der giver dig en bedre forståelse af byen fra oldtid til nutid.

     

    Glimt af Horsens

    Vidste du, at det russiske prinser og prinsesser har boet i Horsens? Hvordan var det egentlig at leve i Horsens under besættelsen? Og hvem var de rige købmænd bag Søndergades flotte palæer? I denne udstilling kan du lære mere om de sidste tre århundreder, hvor Horsens har været i en rivende udvikling.

     

    Et arkæologisk overflødighedshorn

    De mange gravhøje og jættestuer i Horsens-området vidner om, at egnen har været beboet gennem årtusinder. Gennem arkæologiske udgravninger har museet fået en imponerende samling med tusindvis af oldtidsfund, der giver indblik i samfundsudvikling og levevis gennem 10.000 år.

      

    Horsens’ verdenskendte søn

    Vitus Bering – en af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende. Manden bag historiens største ekspedition med mere end 10.000 mand. Han har et hav opkaldt efter sig – og ja, så er han født og opvokset i Horsens. Kom og lær den interessante historie om, hvordan en Horsens-dreng blev folkehelt i Rusland.

     

    Udforsk Horsens med museet

    Horsens Museum arrangerer løbende arrangementer såsom byvandringer, guidede rundvisninger og foredrag. Til de interessante, tematiserede byvandringer går i rundt i gadebilledet og lærer mere om byens spændende historie.

    Få overblik over kommende arrangementer på denne side eller bestil jeres helt egen byvandring.

     

    En historisk bygning i skønne rammer

    Horsens Museum har til huse i en smuk bygning fra 1915, designet af den lokale arkitekt Viggo Norn, som er manden bag mange markante og bevaringsværdige bygninger i Horsens. Museet ligger i den gamle park, Caroline Amalie Lund, som stadig er et populært udflugtsmål for byens borgere. I parken er en fin legeplads og mange flotte skulpturer. Her ligger også Horsens Kunstmuseum, så hvorfor ikke få en dag ud af det og kombinere et besøg hos de to museer med en picnic i parken?

    Læs mere : Horsens Museum
  • Foto: Industrimuseet

    Industrimuseet

    18,86 km

    Kender du duften af ”de gamle dage”?

    På Industrimuseet har du muligheden for at snuse den ind, og opleve den på nært hold. For Industrimuseet er en stor og fantastisk fortælling om industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis. Og så er museet for alle. Det rummer nemlig det hele liv.

    Så snart du træder ind ad døren, fornemmer du det. Du er netop havnet i en anden tid, og her får du et tydeligt billede af, hvordan livet så ud for dine forældre, bedste- eller oldeforældre. Eller måske er det dit eget liv, der pludselig er kommet på museum?

     

    Har du oplevet de nye, spændende udstillinger?

    De faste udstillinger på Industrimuseet revitaliseres i disse år væsentligt, og museet bindes sammen på nye, overraskende måder. I den nye intro-udstilling ”Det moderne Danmark” får du på kort tid en introduktion til Danmarks industrialisering gennem lyd, lys, genstande, fotos og hologrammer.

    I juni 2023 bliver arbejdet med at opdatere arbejderboligerne fra 1955 og 1975 færdigt. Der kommer fokus på nye, personlige fortællinger, og der trækkes tråde ud til museets øvrige udstillinger. Hvis du selv kan huske 1970’erne, så vil du nok opleve, at du pludselig er museumsekspert, og det giver mange gode snakke med dem, du besøger museet med. 

     

    Masser af plads til at lege og lære

    På Industrimuseet er der plads til at gå på opdagelse, og hvis du følger fodsporene rundt mellem bygningerne, så er du sikker på, at du får det hele med.

    Du kommer forbi samlebåndet, hvor I kan dyste i, hvem der er hurtigst til at samle kuglelejer. Gå en tur i de gamle arbejderboliger med indretning fra forskellige årtier. Kig ind i de gamle butikker i butiksgaden. Observer de imponerende maskiner i maskinhallen – måske vil en motormand tænde en for dig, så du kan høre den larme og pruste.

    Og hvad med en tur i den gamle skole, tekstilfabrikken eller trykkeriet? På Industrimuseet har du rig mulighed for at lære mere om de gamle håndværk, serveret med en spændende formidling.

     

    Lad børnene opleve historiens vingesus på legepladsen

    Industrimuseet har en skøn, ny legeplads, som er bygget op med unikke legeredskaber, inspireret af Horsens’ historie som industriby. Det store legetårn forestiller en gastank, som stod på museets grunden, hvor der tidligere var gasfabrik. Tårnet er stort nok til at det kan udforskes, og fra toppen, i 7 meters højde, er der en lang, sjov rutsjebane. Et andet legetårn er formet som en dampmaskine, mens en vippe er formet som en Nimbus-motorcykel. Der er også gynger, forhindringsbane og meget mere.  

     

    Museumskortet - Besøg 4 museer i løbet af 7 dage

    Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til Fængslet, Industrimuseet, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Med museumskortet kan du glæde dig til en masse spændende oplevelser og fortællinger – og så sparer du penge på billetten og får to kopper kaffe/te med i købet.

    Nu kun 200 kr. (normalpris 315 kr.)

    Husk at tjekke åbningstider på det enkelte museums hjemmeside inden dit besøg. Udenfor højsæsonen holder nogle af museerne lukket om mandagen.

    Du kan købe dit museumskort ved indgangen til et af de fire museer eller online ved at følge dette link

     
    Læs mere : Industrimuseet
  • Foto: Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum

    Moesgaard Museum

    19,42 km

    Moesgaard Museum - en international attraktion 

    Moesgaard Museum er en attraktion i international topklasse både i kraft af arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed med udsigt til både skov og hav. Moesgaard Museum har tre stjerner i Michelins attraktionsguide.

    Arkitektur og formidling

    Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling får du på Moesgaard Museum en oplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende, og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, så man får en meget bedre forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid.

    På besøg i fortiden

    Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne.

    På tur med en viking

    Når du bevæger dig ind i vikingetiden, bliver historien for alvor levende. Her kan du vælge at følge en viking gennem datidens Aarhus, der i vikingetiden hed Aros. Livet som viking bød på mange udfordringer. Både i det daglige liv i Aros, og når de store vikingeskibe skulle på togt til fx Norge eller det eksotiske Konstantinopel, der i dag går under navnet Istanbul.

    Mærk middelalderens mennesker

    I udstillingen "Fri os fra det onde" kan du gå op opdagelse i middelalderens handel og håndværk, kirker og klostre og store kriser som den sorte død, hvor ca. hver tredje indbygger døde. Samfundet var i forandring, men middelalderen var også en tid, hvor krig og ufred hærgede, og hvor kirkens magt var almægtig. I udstillingen følger du middelalderens mennesker gennem dåben, jordens skabelse og det kristne dogme, dødssynderne, fristelserne og ind i skærsilden.

    Evolutionstrappen

    Evolutionstrappen på Moesgaard Museum er en central del af arkitekturen, som sender dig på en rejse tilbage i tiden. Her møder du din familie - hele 7 menneskearter med Lucy på ca. 3,2 millioner år som den ældste. De er alle syv meget livagtige figurer, der er anatomisk korrekte rekonstruktioner af vores forfædre. Så kig forbi, kig dine forfædre i øjnene og lad dig imponere af et fantastisk møde.

    Skiftende udstillinger

    Moesgaard Museum har løbende nye udstillinger. Netop nu kan du gå på opdagelse i udstillingen "De Dødes Liv", hvor du kommer med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan de efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge. Du kan også opleve udstillingen "De første indvandrere", der har fokus på oldtiden.

    Særlige åbningstider

    Se åbningstider her. Museet holder åbent på udvalgte mandage, fri- og helligdage.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

    GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR

    Læs mere : Moesgaard Museum
  • Foto: Tivoli Friheden

    Tivoli Friheden

    20,68 km

    Parken er lukket, men glæd dig til den åbner igen d. 12. april 2024.

    Masser af sjove og vilde forlystelser

    I Tivoli Friheden er der plads til alle. Plads til fornøjelserne. Plads til musikken. Og plads til traditionerne. Placeret i hjertet af Aarhus i natursmukke omgivelser finder du den unikke og historiske park, der siden 1904 har været et åndehul og et frirum for byens borgere.

    Uanset om det er sommer, efterår eller jul, kan du i Tivoli Friheden se frem til en uforglemmelig oplevelse, der bringer et smil på læben og vind i håret. Tivoli Friheden er en forlystelsespark, der byder på mindeværdige oplevelser for hele familien.

    Hvad vil du gerne opleve?

    Mærk suset i maven i Himmelrum, få vind i håret i Vindfald eller oplev parken i 65 meters højde i toppen af Hjertekig med udsyn til skov, vand og by. Du kan også glæde dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende timer i vores 8000m2 store klatrepark, hvor du kan klatre, svinge, kravle og svæve rundt i op til 15 meters højde.

    Himmelrum

    Forlystelsen Himmelrum binder dig til kometens hale og kaster dig ud i en brydende 1.080 graders centrifuge af spin, drej, snur og stjerner! Her udfordrer du tyngdekraften, glemmer tiden og mærker livet!

    Bille By for de mindste

    Bille By er en del af parken, der især henvender sig til familier med mindre børn. Her kan du prøve Bisværmen, der kører dig rundt og rundt, eller du kan tage dit helt eget kørekort og suse rundt i de små el-biler.

    Midt på torvet møder du Græshoppen, som hopper og snurrer rundt i en højde op til 11 meter. En sjov forlystelse, der giver sus i maven.

    Solstorm

    Børneforlystelsen Solstorm sender de mindste børn ud i et ukontrollabelt spin på en hæsblæsende rejse omkring solen. Og her er der garanteret sus i maven og høje grin. Så kom forbi og mærk solens kræfter, når Solstorm sender de mindre børn afsted på en eventyrlig rejse mellem universets planeter.

    Sky Tower

    Hvis du er typen, der hele tiden går og venter på det næste adrenalin-kick, så er Sky Tower i Friheden lige præcist det, du har gået og ventet på. Sky Tower er for dig, der har nerver af stål, og bogstaveligt talt ikke er bange for at kaste dig ud i vilde oplevelser.

    Når du står 40 meter over jorden, og kan se ud over hele Aarhus, er det kun de sejeste, der stadig tør tage springet. Foran dig venter det vildeste frie fald, hvor du når op på 90 km/t inden nettet fanger dig. Nu er der kun ét spørgsmål tilbage: Tør du?

    Hjertekig

    Hjertekig er med en højde på 65 meter Danmarks højeste frie-fald-forlystelse. Hjertekig er så markant, at den ændrer Aarhus Skyline. Du kan endda opleve turen i Hjertekig på to forskellige måder - alt efter ønske. Er du en vovehals, er det muligt at få et fald fra fuld højde og opnå en acceleration på 5G. Vil du derimod bare nyde udsigten i ro og mag, kan du tage turen i et stille og roligt tempo, roterende rundt om tårnet hele vejen op og ned.

    Klatrepark

    Tivoli Frihedens store klatrepark er den første af sin slags i en dansk forlystelsespark. Glæd til dig at blive udfordret i 39 træer med 57 platforme og 69 klatemomenter, når du skal kravle rundt i trætoppende i 3-15 meters højde. Klatrebanen består af 5 forskellige baner med forskellige sværhedsgrader, og hele 7 forskellige svævebaner. Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende timer i træernes toppe.

    Og endnu flere forlystelser ...

    Forår i fuldt flor

    Holder du også af tulipaner - mange tulipaner? Det er, hvad der venter dig i et besøg i Tivoli Friheden i foråret. Her vil være intet mindre end 120.000 blomster af tulipaner, men også narcisser, prydløg og kejserkroner pryder overalt, så glæd dig til en fantastisk forårsscene midt i friheden.

    Danmarks største Blomsterfestival

    Hele juli måned kan du se, dufte, mærke og tænke blomster i et helt nyt lys, når Tivoli Friheden inviterer til Danmarks største Blomsterfestival. Du kan glæde dig til at opleve kreative events, lærerige foredrag og inspirerende talks.

    Fed Fredag og Lørdag

    Hvert år arrangerer Tivoli Friheden fede koncerter på fredage og lørdage hen over sommeren. Blandt navnene til Fed Fredag 2024 kan du glæde dig til at høre bl.a. Rasmus Seebach, D-A-D, Artigeardit & Lamin, Birthe Kjær & Queen Machine. Få et overblik over årets koncerter her.

    Hvis du har sæsonkort til parken, skal du reservere plads til udvalgte koncerter. Læs mere om pladsreservation her.

    Ekstraordinære koncerter

    Ud over Fed Fredag og Fed Lørdags konceptet kan du nu også opleve Summer Session koncerter afholdt i samarbejde med Live Nation og koncerter afholdt i samarbejde med United Stage. Oplev store kunstnere som Lukas Graham, Suspekt, Toto, ZZ Top og Nik & Jay.

    Sæsonkort, firmabilletter og lignende giver ikke adgang til disse ekstraordinære koncerter. Da disse koncerter er afholdt i samarbejde med Live Nation og United Stage, kræver det en gyldig koncertbillet.

    Danmarks bedste udendørsscene

    Tivoli Frihedens splinternye scenebygning fra 2022 sikrer en musikoplevelse større end nogensinde før. Foruden at være den kæmpe store scene til årets Fed Fredag og Lørdag koncerter, indeholder den også to nye restauranter, Madscenen & Backstage. Begge restauranter beror sig på social dining konceptet, hvor maden såvel som oplevelsen skal nydes sammen.

    Planlæg hele dagen i Tivoli Friheden

    Med alle de aktiviteter kan du hurtigt blive sulten. Men der er ingen grund til at gå sulten rundt i parken, du kan både give dig i kast med en klassiske burgermenu eller en familievenlige All-You-Can-Eat-buffet. Du er også velkommen til selv at medbringe din egen mad. Rundt omkring i Tivoli Friheden er der en række hyggelige grill-pladser - perfekte til bøffer og picnic.

    Jul for hele familien

    Oplev den magiske julestemning, når hele parken forvandles til et funklende juleland fyldt med lys og julekugler. Der er garanti for, at julestemning vil sprede sig, når i træder igennem den 70 meter lange lystunnel. Oplev også Danmarks højeste juletræ, når Sky Tower forvandles til et 65 meter højt juletræ med hele 2,1 kilometer lyskæder. I kan også tage en skøjtetur under det funklende juletræ, og tage et besøg i julemandens by, omgivet af nisser og alfer.

    Trænger i til en pause, så kan i gå på opdagelse i den hyggelige bodeby. Boderne er fyldte med julelækkerier, både til den søde tand og den helt store sult.

    Se mere om Jul i Friheden her.

    All Inclusive

    Med All Inclusive har du mulighed for at opleve en hel dag i Tivoli Friheden til en fast pris. Tivoli Friheden kalder det selv "All Inclusive", hvor der er entré, turbånd, All-You-Can-Eat buffet, værdikupon til softice, popcorn, candyfloss eller kaffe og en værdikupon til spil og boder med i prisen. Du kan se priser og købe det på Tivoli Frihedens hjemmeside eller ved indgangen til parken.

    *All inclusive kan købes hele sæsonen - gælder dog ikke på Fed Fredage.

    Åbningstider og priser til Tivoli Friheden.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #tivolifriheden #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Tivoli Friheden