Hotel Thinggaard

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,55578945883011 af 5 stjerner

Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

Jernbanegade 5, 7760 Hurup Thy

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Thinggaard
 • Nordjylland
 • Mors
 • Jylland
 • City Break
 • Dansk Kroferie
 • Spa og Wellness
 • Gastronomi
 • Weekendophold
 • Aktiv Ferie og Golf
 • Kultur og oplevelser
 • halvpension-tilbud
 • Superpris
 • miniferie-tilbud

Favorit

Hotellets faciliteter

 • Green Key_V3 Green Key mærket
 • Handicapvenligt
 • Gratis internet
 • Kæledyr
 • Ladestik til el-bil
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Wellness
 • Lufthavn: 81 km
 • Tog: 0 m
 • Busstop: 0 m
 • Badestrand: 6 km
 • Fiskeri: 6 km
 • Golf: 1 km
 • 32 Værelser

Ophold og overnatninger påHotel Thinggaard

God mad og wellness i særklasse

Med et ophold på Hotel Thinggaard vil du få en oplevelse, hvor alle sanserne kommer i brug og du vil opleve den ultimative forkælelse. Vi tilbyder smagfulde komfortværelser, hyggelig nyindrettet restaurant af høj klasse, hvor vores dygtige kokke sammensætter spændende menuer med indslag af lokale råvarer fra Thy, og vores kompetente tjenere vejleder med dejlige drikkevarer. Oplev den storslåede natur i Nationalpark Thy, midt imellem Vesterhavet og Limfjorden. Benyt den tætbeliggende og velanlagte golfbane, eller tag en tur i Sydthy Kurbad, hvor 700m2 ren og skær velvære står til din rådighed, som er en del af vore populære spa- & wellnessophold - et ophold på Hotel Thinggaard giver ny energi til den travle hverdag. Vi glæder os til at byde dig velkommen til en uforglemmelig oplevelse.

Også i Hotel Thinggaards restaurant bliver du forkælet. Hotellets dygtige kokke tager udgangspunkt i godt håndværk og det danske køkkens bedste råvarer, men tilsætter kreative finesser, som gør det til en ekstra oplevelse at sætte sig til rette i restauranten om aftenen, efter at du dagen igennem har nydt stranden og naturen. Til frokost er der godt dansk smørrebrød, sildetallerken og udsøgte små retter. De gør det faktisk så godt, at de har opnået 3 flotte stjerner i Den Danske Spiseguide, og er i 2023 nomineret til Årets Bo&Spis i selv samme. 

Hotel Thinggaard formidler guidede ture i en af Danmarks mest værdifulde og enestående naturområder – Nationalpark Thy. Oplev ærefrygten over den uberørte natur, de frodige landskaber og naturens mangeartede lyde.

Lige rundt om hjørnet ligger Sydthy Kurbad, der i samarbejde med hotellet tilbyder wellness-ophold på et højt kvalitetsniveau, f.eks. full body massage, der løsner op for spændingerne og de ømme muskler, eller peeling af hele kroppen med skrubbesalt og fugtgivende olier. Slap af i den 40° varme saltgrotte, den 42° varme softsauna, massagebassinet, koldvandsrummet eller den 62° varme biosauna. I den lækre kurbadshave finder du en 34° varm spa med massagedyser, vildmarkskarrene på 40°, finsk sauna på 80-100°, en infrarød kabine og et loungeområde, hvor du kan nyde udsigten over kurbadshaven. Et par dage på Hotel Thinggaard med et besøg i kurbadet er simpelthen den ultimative forkælelse.

Er du til mere til duften af nyslået græs, den herlige lyd det giver når bolden rammes perfekt og jagten på den evige mulighed for, at lave et legendarisk hole-in-one, er det oplagt at benytte dig af Sydthy Golfklubs dejlige bane. Vært: Michael Thinggaard Madsen.

Find vej

Jernbanegade 5
7760 Hurup Thy

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Hotel Thinggaard

 • Foto: Thy Turistforening

  Hurup Kirke

  0,58 km

  Oprindelig var Hurup Kirke uden tårn og sideskibe. 

  I kirken lægger man blandt andet mærke til altertavlen, opdelt i fire billeder, som Sven Havsteen-Mikkelsen har stået for. Altertavlen blev indsat i 1981. Det gamle alterbillede fra omkring 1850 kan nu ses på væggen i orgelrummet.

  Kirkens romanske døbefont er formentlig lige så gammel som kirken selv.

  Runesten på kirkegården uden for våbenhuset

  Runestenen dukkede op, da man gennembrød diget for at skaffe plads til et nyt kapel. Indskriften kan (måske) tydes sådan: ”Thormod, en velbyrdig ”dreng”, rejste dette minde efter N.N. sin fader (eller broder)."

  Læs mere : Hurup Kirke
 • Foto: Thy Turistforening

  Udsigtstårnet i Ashøj Plantage

  1,82 km

  Ashøje er med sine 93 meter Thys højeste punkt. Og herfra kan du tælle hele 17 af Sydthys kirker. Husk at tage kameraet med, for denne udsigt glemmer du aldrig.

  I plantagen nedenfor udsigtstårnet ses også "Den Frie Talerstol", udført i granit af kunstneren Knud Højrup. Og selvfølgelig Danmarks største trold, Ask fra Ashøj, der blev opført af kunstneren Thomas Dam i sommeren 2020.

  Læs mere : Udsigtstårnet i Ashøj Plantage
 • Foto: Destination Nordvestkysten

  Trolden Ask fra Ashøj

  1,86 km

  Oppe på højen Ashøj, der er med sine 93 meter er Thys højeste punkt, gemmer der sig en trold i skoven.

  På et hemmeligt sted, midt i en lysning, sidder trolden Ask fra Ashøj med en sten i den ene hånd og en pind i den anden. Gennem en skattejagt af spor i skoven, kan du finde frem til, hvor Ask sidder.   

  Trolden skal både lokke gæster og lokale ud og opleve den smukke natur, som også er en del af Thy og helt særlig fint, selvom det ikke er en del af Nationalpark Thy. 

  Trolden er skabt af den internationale kunstner Thomas Dambo og repræsenterer naturens kræfter. "Hvis du behandler naturen dårligt, så kommer troldene og banker dig, spiser dine børn eller dræber din hamster. Men hvis du opfører dig ordentligt, kan det være, at den hjælper dig med at bygge en rede, komme op i et træ eller over bækken", siger Thomas Dambo. 

  Særligt for familier med lidt større børn, er skattejagten i det grønne en sjov aktivitet. Og den eventyrlige træskabning fungerer ikke bare som mål for en tur i det grønne, men er også beregnet til at klatre på.

  Den præcise lokation og skattekortet dertil finder du på Trollmap.

  Og når du er i Ashøje Plantage, så besøg endelig også udkigstårnet og nyd udsigten over smukke Thy. 

  Besøg også kæmpetrolden VildEmil i Tinkerdal ved Holstebro
  Prøv om du kan finde den sovende kæmpetrold VildEmil, som tager sig en lur i en lun rede i Thinkerdal Skov lidt uden for Holstebro. Læs mere om VildEmil og hvordan du finder ham her.

   

  Læs mere : Trolden Ask fra Ashøj
 • Foto: Thy Turistforening

  Heltborg Museum / Sydthy Kunst- og Kulturcenter

  2,21 km

  Redskaber, rekonstruktion og levendegørelse

  Den kulturhistoriske afdeling rummer en større samling af landbrugsredskaber fra første halvdel af 1900-tallet.

  Uden for museet er der opført en rekonstruktion af et jernalderhus, hvis dimensioner er hentet fra en arkæologisk udgravning i nærheden.

  Om sommeren er der levendegørelse og børneaktiviteter på jernalderpladsen til glæde for de besøgende hvert år i juli måned. Læs nærmere i museets kalender.

   

  Sydthy Kunst- og Kulturcenter

  Heltborg Museums kunstafdeling rummer flere kunstnere med tilknytning til Thy. Deres værker udstilles lejlighedsvis. Malerier, tegninger og litografier af Jens Søndergaard (1895-1957) og værker af Leo Estvad og Ellen Raadal, og skulpturudstilling af Erland Knudssøn Madsen er en fast del af udstillingen.

  På Heltborg Museum har den lokale digter Hans Bakgaard sin egen mindestue. Han var en god sanger og drømte om en sangerkarriere. Derfor tog han til Amerika, men han vendte skuffet hjem og slog sig ned på sin barndomsegn ved Ydby. Han blev digter og udgav selv egne digtsamlinger og dilettantstykker. I nogle år arrangerede han også hjemstavnskoncerter i Ydby.

   

  Aktivitet året rundt

  I løbet af året er der forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper. 

  Heltborg Museum er en del af Museum Thy.  Læs mere : Heltborg Museum / Sydthy Kunst- og Kulturcenter
 • Foto: Thy Turistforening - Niels Clemmensen

  Vestervig Kirke

  6,65 km

  Vestervig Kirke er opført 1140-60 i romansk stil og viet til Sankt Thøger. kirken har gennemgået mange forandringer gennem tiden. 

  Kanonisk solur, som der kun findes 2 tilsvarende af i hele Europa.

  Orgel med 52 stemmer, som kan opleves ved de mange kirkekoncerter.

  Historie:
  Til kirken knytter sig sagnet om Liden Kirsten og Prins Buris, en ulykkelig kærlighedshistorie. Liden Kirsten, der var halvsøster til Valdemar den Store, havde et kærlighedsforhold til Prins Buris, broder til Dronning Sofie.

  Da Valdemar opdagede forholdet, lod han Liden Kirsten danse til døde. Hun blev begravet på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev blindet, gildet og lænket til kirken, så han lige kunne nå Liden Kirstens grav. Da han døde, blev han begravet i samme grav som Liden Kirsten.

  Det er stadig skik, at brude lægger en buket på graven. 

  FOTOS OG TEKST: Niels Clemmensen 

   

  Læs mere : Vestervig Kirke
 • Foto: Destination Nordvestkysten

  Klostermøllen ved Vestervig

  7,03 km

  Klostermøllen blev taget ud af drift i 1960 og fredet i 1964. Året efter købte Vestervig Håndværker- og Borgerforening møllen for at bevare den som kulturminde.

  Møllen blev færdigrestaureret i 1992.

  Klostermøllen kører på udvalgte dage. Find datoerne på Vestervig bys hjemmeside

  Ved parkeringspladsen er der et lille madpakkehus med infoirmationstavler om Klostermøllen.

  Læs mere : Klostermøllen ved Vestervig
 • Foto: Destination Nordvestkysten

  Lodbjerg Fyr - Trædesten i Nationalpark Thy

  12,45 km

  Som besøgende kan du få adgang til fyrtårnet mod en beskeden betaling. 

  Fra toppen af fyrtårnet har du en fantastisk udsigt over et barsk landskab, domineret af klitplantagen, klitheden og de forrevne havklitter. Du kan se til Limfjorden mod syd, langt ind i landet mod øst og lade blikket glide over uspoleret natur mod nord. 

  Lodbjerg Fyr blev i 2019 restaureret og har en flot udstilling med fyrets historie fra byggeriets begyndelse til i dag. 

  I fyrmesterboligen driver frivillige en lille café, som tilbyder kaffebord og kage.

  Der er blevet installeret automatisk døråbner/lukker i Lodbjerg Fyr. Det betyder at fyrtårnet er åbent alle dage fra 07:00 - 21:00.

  Informationshus om Nationalpark Thy på Lodbjerg Fyr
  Når du besøger Lodbjerg Fyr kan du møde de frivillige fyrværter og høre dem fortælle om livet på fyret i forskellige perioder, klithedens sjældne planter og meget andet omkring fyrets historie og områdets natur.

  Nationalpark Thys frivillige fyrværter tager imod gæster ved fyret på torsdage, lørdage, søndage og helligdage til og med oktober.
  Du finder fyrværterne i gården i tidsrummet 11.00-16.00.
   
  Kl.11.30 inviterer de gæster med på en guidet tur omkring fyret.

  Aktiviteter i Nationalpark Thy
  Fyret er udgangspunkt for vandreture ud i Thys mest uberørte naturlandskab – klitterne mellem Lodbjerg og Lyngby.

  En markeret sti fører til den høje klit Penbjerg. Øst for stien ligger 9 bronzealderhøje, der dog er meget svære at få øje på.

  Tæt ved fyret er der en hyggelig bålplads og shelter. 

  Grøn rejse i Nordjylland
  Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Hvis du booker en Plustur hos Nordjysk Trafik kan du endda blive kørt helt til døren. 

  Læs mere : Lodbjerg Fyr - Trædesten i Nationalpark Thy
 • Foto: Lemvig - Thyborøn Turistforening

  Thyborøn Kirke

  14,29 km

  Den moderne kirke er bygget op om den fem meter høje og tre meter brede altertavle af Niels Østergaard "Den signede dag".

   

  Kirkens udsmykning

  Maleri af Peter Mock med titlen Mod lyset måler 485 x 215 m og er malet i olie på lærred med enkelte felter af bladguld, som knytter an til altertavlen. Det centrale i billedet er lyset, hvor fyrtårn og lysstråler danner et kors, som er placeret på klippe grund - her høfdesten.

  Til venstre ses skibe på det mørke hav, kompasrosen og himmellegemer. Via LEDELYSET føres man til højre side, til den trygge havn med hjembyens velkendte silhuet.

  Ideen med billedet er at skildre fiskersamfundets grundvilkår med at finde vej på havet - såvel som gennem livet.

  Læs mere : Thyborøn Kirke
 • Foto: Kristian Amby

  Nationalpark Thy

  23,28 km

  Hvor Vesterhavet rammer Thy med fuld kraft, hvor sandstormene rasede i århundreder, hvor vidderne er større og naturen vildere, ligger Danmarks første nationalpark. Fuld af enestående naturoplevelser.

  Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, indviet 22. august 2008. Nationalparken dækker 244 kvadratkilometer og rummer den største koncentration af klithede i Europa. Det forpligter.

  Læs mere : Nationalpark Thy
 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Jesperhus Feriepark - blomsterpark

  24,52 km

  I Skandinaviens største Blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr.

  Midt i Parken ligger det tematiserede Piratland med masser af forlystelser og karruseller. Her kan i opleve Træls Trafik, Træls Minedrift, Rødspætte og Romkugles Skattejagt, Blækspruttens Øje, Krokodille Raceren, trampoliner og komme til at klappe de søde geder.

  Hele 6000 m2 er overdækket med JungleZoo, Dino’s Junglesti, 4D-biograf, Piratkroen og Hugoland.

  Mere information

  Du kan se åbningstider og priser på www.jesperhus.dk

  Entrebilletten kan laves om til sæsonkort mod en mérbetaling. Et Jesperhus sæsonkort giver bl.a. også gratis entre og rabatter til andre attraktioner m.m. Se hjemmesiden for yderligere information.

  Børn under 3 år: gratis.

  Læs mere : Jesperhus Feriepark - blomsterpark
 • Foto: Thy Turistforening

  Klitmøller By

  32,32 km

  Klitmøller er et hyggeligt fiskerleje og en levende badeby med en fin badestrand.

  For surfere fra hele verden er Klitmøller først og fremmest STEDET, hvor man mødes om sporten.

  Byen rummer indbydende spisesteder og små hyggelige butikker, som frister med blandt andet souvenirs og kunsthåndværk.

  Mange af de gamle huse i Klitmøller er bygget i skudefartens storhedstid og står velbevarede, så man fornemmer en atmosfære af gamle tider.

  Dengang lå der vandmøller langs åen, og den gamle ”Møllegården” eksisterer stadig som et minde om fortidens hovederhverv, hvor folk i Klitmøller levede af at male korn fra bøndergårdene inde i landet, for derefter at sejle kornet til Norge.

  Først i 1800-tallet blev fiskeriet Klitmøllers bærende erhverv, og i dag kan man besøge T 97 ”Bellis” – en af de gamle kystbåde, som er restaureret og giver indblik i hvilke instrumenter og faciliteter en fisker havde til rådighed i 1950’erne og 60’erne.

  Klitmøller - Cold Hawaii

  Klitmøller har som feriested altid været populært, men er nu også verdensberømt. På grund af sine fine surfmuligheder, er Klitmøller blevet surfernes paradis - "Cold Hawaii" bliver det kaldt.

  Klitmøller lagde i 2010 vind og bølger til den første udgave af Cold Hawaii PWA World Cup og blev dermed hjemsted for en afdeling af den mest prestigefulde konkurrence i verden inden for windsurfing.

  Cold Hawaii PWA World Cup finder hvert år sted i september ved Ørhage i Klitmøller, som på denne måde bliver stedet, hvor verdenseliten indenfor windsurfing konkurrerer i disciplinen "wave performance".

   

  Læs mere : Klitmøller By
 • Foto: Thy Turistforening

  Bunkermuseum Hanstholm - Danmarks største bunkermuseum

  42,86 km

  Anlægget består af Hanstholms enestående museumsbunker på 2500 m2, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så du kan se, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger.

  Batteriet blev bygget i 1941 og skulle, sammen med det tilsvarende batteri ved Kristiansand i Norge, spærre indsejlingen til Skagerrak og holde den engelske flåde ude. Batteriet bestod af fire store 38-cm kanoner, hvis rør hver vejede 110 tons. Kanonerne kunne skyde ud på en afstand af 55 km, det vil sige næsten halvvejs til Norge.

  Interaktiv udstilling
  Dokumentationscentret ovenpå bunkeren viser udstillingen ”Fjende & Nabo – Hanstholm besat” ! Udstillingen handler om livet i Danmarks stærkeste fæstning under 2. Verdenskrig. Udstillingen fokuserer på menneskene og fortæller historien om både de tyske soldater og civilbefolkningens liv i skyggen af befæstningsanlæggene, og om hvordan besætter og besat levede sammen.

  På tur med ammunitionstoget
  Hop på museumstoget og kom en tur igennem batteriet, hvor du passerer en ammunitionsbunker og en af bunkerne til den 38 centimeter store kanon. Museumstoget kører dig rundt i det historiske terræn ad den originale smalsporsbane, som tyskerne anlagde for at transportere den tunge ammunition ud til kanonen. Toget kører hver dag sommeren igennem og også i uge 42. Turen er en kilometer lang og varer cirka ti minutter.

  På naturvandring i besættelsens fodspor
  Ved bunkermuseet finder du en smuk og afvekslende klitskov, der tidligere var et bart og barskt klitlandskab og hjemsted for mange af tyskernes bunkere. I dag kan du komme på naturvandring her. Oplev de mange bunkere spredt ud over klitlandskabet, nogle under jorden, andre som udkigsposter, som skulle spotte fjenden. I løbet af året bliver afholdes forskellige gratis guidede bunkervandringer. Se datoerne for bunkervandringerne findes på museets hjemmeside.

  Frilandsmuseet Hanstholm 1
  I klitterne syd for Hanstholm finder du Frilandsmuseet Hanstholm I, som er et af de bedst bevarede kystbatterier i Danmark. Frilandsmuseet Hanstholm 1 hører også under Bunkermuseum Hanstholm. Start eller slut din museumsdag med et besøg i klitterne. Det er en stor oplevelse for hele familien at gå rundt i det bakkede bunkerlandskab.

  Gå også på opdagelse i de smukke, uforstyrrede omgivelser og se, om du kan finde alle 19 bunkere. De er stort set alle åbne, så du kan komme indenfor og forestille dig, hvordan det var at ligge der og bevogte en del af Skagerrak inde fra land.

  Atlantvolden i Nordjylland
  I samarbejde med andre bunkermuseer i Nordjylland har vi udvalgt 24 lokaliteter blandt de cirka 100 tyske befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig i Nordjylland, som er et besøg værd. På lokaliteterne er der opsat en planche med informationer om stedet, og dets historie. Ved hjælp af en QR-kode på planchen kan du komme ind på  hjemmesiden via din smartphone, og finde flere oplysninger, oversigtskort, historiske fotos med mere. Du kan læse mere her.

  Grøn rejse i Nordjylland
  Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Hvis du booker en Plustur hos Nordjysk Trafik kan du endda blive kørt helt til døren. 

  Læs mere : Bunkermuseum Hanstholm - Danmarks største bunkermuseum