Bypark på Aarhus Ø med fokus på bæredygtighed

Foto: VisitAarhus

Byparken på Pier 2 i Aarhus

Foto: VisitAarhus

Byparken på Pier 2 i Aarhus

Foto: VisitAarhus

Byparken på Pier 2 i Aarhus

Du skal ikke bevæge dig langt væk fra midtbyen, før du møder et af byens nye grønne åndehuller. Den midlertidige bypark på Pier 2 ved Aarhus Ø er 25.000 m2 og blev indviet i 2022.

Bæredygtighed i fokus

Når du bevæger dig ind i byparken, bliver du mødt af bakketoppe med blomster, stier og masser af planter. Parken er lavet med flere genbrugsmaterialer. Bakkerne er anlagt af sand fra havbunden, og stierne er lavet af gammel asfalt. Desuden er fældede træer fra andre steder i Aarhus lagt ud som ophold for insekter og biller. Her er plantet flere træer, som alle er hårdføre danske arter, som f.eks. skovfyr, egetræer og tjørn.

Sejltur og beachvolley

Længere inde i byparken har du mulighed for et væld af aktiviteter. Du kan blandt andet tage en sejltur i Aarhus Havn med en båd fra GoBoat, du kan tage en omgang volley på beachvolleybanerne, eller du kan slå dig ned på en af de mange bænke, som står i hele parken.

Hvis du tager et hvil på en af bænkene langs vandet, kan du nyde udsigten ind mod Aarhus og havneområdet. Udsigten fra byparken viser Aarhus fra en ny vinkel, som du måske ikke har set før.

Domen

Midt i byparken ligger Domen, som er et bylivshus i en stor kuppel, hvor du kan købe forskellige forfriskninger. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke i Domen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#pier2aarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Bypark på Aarhus Ø med fokus på bæredygtighed

 • Hotel Oasia Aarhus

  1,41 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Kaløvig Badehotel

  12,29 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  13,93 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Nørre Vissing Kro

  23,12 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Skanderborghus

  23,22 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Låsby Kro

  25,14 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Randers

  35,39 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Kongensbro Kro

  37,34 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Jørgensens Hotel

  40,22 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  41,41 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg