Grenaa by

Gå i historiens spor

Tre gågader mødes på Torvet, hvor der i godt vejr er udendørs servering.

På Torvet ligger også Grenaa Kirke, der er begyndt opført omkring år 1300. Tårn og våbenhus kom til ca. 100 år senere, og i reformationstiden i midten af 1500-tallet blev sideskibet bygget. 

I den gamle, gule købmandsgård med det smukke bindingsværk har Museum Østjylland Grenaa i dag til huse, og her kan du gå på opdagelse i 10.000 års historie om Norddjursland.

De gamle gader

På Torvet 1 ligger Det Gamle Rådhus fra 1806. Vest for Torvet begynder Lillegade, der er en levende butiks- og restaurationsgade. Gaden leder ned til byens ældste, bevarede beboelseshuse.

Længere nede ad gaden ligger den gamle borgmestergård fra 1768. En af sidegaderne til Lillegade, Nederstræde, er et hyggeligt strøg med idylliske og velbevarede bindingsværkshuse. For enden af Lillegade ligger byens anlæg, med legeplads og høje løvtræer.

Åen i Grenaa

Langs Grenaa Å kan du følge en hyggelig sti, der tager dig fra havn til by eller omvendt. Åen forbinder lystbådehavnen med byen og fortsætter forbi Grenaa Golfbane og ud i Kolindsund. Stien kommer forbi det nye boligområde ’Åbyen’, der med kunstig ø og små kanaler har skabt et rekreativt miljø. Ved de romantiske hvide broer ligger Kulturhuset Pavillonen.

Kløverstierne - oplev byen og naturen

De fire kløverstier i Grenaa bringer dig rundt i Grenaas gader og stræder, ned til åen og ud i åbne landskaber. Stierne har alle udgangspunkt fra Torvet og er fordelt på fire længder, der giver mulighed for gå- og cykelture eller en MTB-tur. Find de forskellige stier her.

#grenaa #visitdjursland #visitaarhusregionen

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus