Hals Skanse

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hals Skanse

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hals Skanse

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hals Skanse

Fæstningsanlægget blev dog ikke færdiggjort, og da krigen sluttede i 1627 for Danmarks vedkommende, lå Skansen øde hen. Området omkring Hals og byen selv udgjorde dog en livlig handelsplads, hvilket gav anledning til at opføre et nyt fæstningsanlæg i 1652.

En ny - og velfungerende - Skanse ved Hals

Den Skanse der stod færdig i 1654 var en 50 meter bred firkantet plads omgivet af næsten fem meter høje volde, som igen var omgivet af en ni  meter bred voldgrav udformet som en såkaldt stjerneskanse (skanse med skiftevis udad- og indadgående vinkler). Skansen fungerede fra 1654-1814, men blev nedlagt i 1848.

Hvad kan du se i dag ved Hals Skanse?

Hals Skanse består i dag af det voldanlæg, som blev bygget for over 360 år siden. Tilbage er jordvoldene, voldgraven og ravelinen, også kaldet forværket. Voldenes og ravelinens skarpe geometriske konturer er med tiden forsvundet på grund af tidens tand og beplantning. På voldene står tre kanoner, som er udlånt af Tøjhusmuseet, og derfor ikke har hørt til anlægget.

Hals Museum fortælles Skansens historie og dens indflydelse på Hals by og omegn gennem tiderne. Skanseanlægget kan besøges separat uden for museets åbningstid. Fra voldene er der en fantastisk udsigt over Hals by og Limfjorden. Skansen og det omkringliggende område er opført på Kulturstyrelsens fredede og bevaringsværdige bygninger.

Hoteller i nærheden af Hals Skanse

 • Kompas Hotel Aalborg

  23,46 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Lisboa

  49,04 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Amerika

  49,25 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Jutlandia

  51,24 km

  Med udgangspunkt i Frederikshavn har I mulighed for at opleve det bedste af Skagen. 5 minutters gang fra hotellet afgår toget til Skagen hver halve time, og oplevelser venter som perler på en snor i Skagen. En tur på Grenen er også et MUST. Gå enten turen langs kystlinjen eller tag Sandormen.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  51,53 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  54,89 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og bornholmerurets tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  55,36 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Purhus Kro

  56,5 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  61,64 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Hotel Gjerrild Kro

  63,38 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro