Naturområde ved Sletterhage Fyr- Helgenæs

Åbningstider

  • Gælder i perioden 01/01-2015 - 31/12-2020
  • Mandag Åben
  • Tirsdag Åben
  • Onsdag Åben
  • Torsdag Åben
  • Fredag Åben
  • Lørdag Åben
  • Søndag Åben

Naturområde ved Sletterhage Fyr- Helgenæs

Gå i historiens spor

Sletterhage Fyr

Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt ogstrømfyldt farvand og derfor uegnet til badning. Til gengæld er det et godtsted for lystfiskeri. Der er indrettet shelter i den gamle ralgravningstunnel og 2 offentlige toiletter ved fyret. I samme bygning er der indrettet madpakkehus som er tilgængeligt året rundt. Her er borde og bænke til ca 24 personer. I fyret findes en udstilling med fokus på det maritime samt adgang til tårnet.  Åbnent fra Påske til efterårsferien i week-ends og ferier (hele skoleferien) fra 11 – 17. Voksne kr 20 – børn ifølge voksne gratis.

I juni og august kan man få adgang til fyret via en nøgle hos ismanden . Ishuset er åben hver dag juni, juli og august 11-18. I juli til ca 21.

Det første fyr på Sletterhage blev etableret af Århus Kommune i 1872. Fyret var et fast hvidt fyr, som skulle lede skibe sikkert til og fra Århus. Århus Havn betalte en opsynsmand på stedet. Dette fyr blev nedlagt i 1894, og ca. 300 meter længere mod vest blev det eksisterende fyr samme år bygget på den nuværende placering under ledelse af fyringeniør J. S. Fleischer.
Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt og strømfyldt farvand og derfor uegnet til badning. Til gengæld er det et godt sted for lystfiskeri. Der er indrettet shelter i den gamle ralgravningstunnel og 2 offentlige toiletter ved fyret. I samme bygning er der indrettet madpakkehus som er tilgængeligt året rundt. Her er borde og bænke til ca 24 personer. I fyret findes en udstilling med fokus på det maritime samt adgang til tårnet. 

 Se Webkort over publikum faciliteter, fri overnatning her

Opdateret af:
VisitAarhus, Djursland info@visitaarhus.com
VisitAarhus, Djursland