Svanen - sejlads på Mariager Fjord

Foto: Destination Himmerland

Svanen

Foto: Destination Himmerland

Indvielse af De Blå Stier, Mariager, Svanen (turbåd) GDK

Foto: Destination Himmerland

Svanen, Mariager Fjord (3) web

Svanen – Sejlads på Mariager Fjord

Rejsen på den smukke fjord skaber et fantastisk rum og giver dig mulighed for at nyde naturen i selskab med på dine kære. Området der omkranser Mariager Fjord er nemlig fyldt med spændende muligheder og unikke øjeblikke.  

Mariager Fjord er Danmarks længste egentligt fjord med en længde på 42 km, hvor Hobro ligger inderst inde med sine hyggelige gader og livlige havn.

Du bestemmer selv hvor turen starter, men tager du med fra Hobro passerer du først Østerskoven der rummer høje bøgetræer og gammelt egekrat. Siden følger fjordens nordside og de fredede Bramslev Bakker, som er et fredet naturområde på ca. 300 ha. Området har en masse fantastiske naturoplevelser for hele familien.

Alle sejladser på Svanen er et sikkert hit for store og små, men for at være sikker på at have plads ombord, anbefales det, at du booker din billet online inden afgang.

 

Ordinære sejladser

Svanen holder til på havnen i Hobro, hvor Hobro Værft, Lystfarttøjsmuseet og Vikingemuseet Fyrkat ikke ligger langt fra.

Første udkald for en sejltur på Svanen er lørdag den 6. maj mens sidste udkald er den søndag 24. september.

Se fartplanen for Svanens ordinære sejladser eller bestil din billet her.

 

Events - særlige sejladser 

Fra den 4. juni sejler Svanen Trekantsruten, hvor du kan kombinere en sejltur med en togtur på Veterantoget, og herefter en bustur fra Handest til Hobro, eller omvendt. Efter påstigning kan du læne dig tilbage og nyde stemningen, der tager dig ca. 75 år tilbage i tiden. Hvordan du vil kombinere turen mht. fartplan og startsted, bestemmer du selv. 

Trekantrute-billetten giver gratis adgang til Mariager Museum resten af sæson 2023 - så husk at gemme billetten.

Som noget helt nyt er gode forende kræfter gået sammen, og et nyt koncept, står nu klar. Turen går under navnet Salt Turen med undertitlen ”på skinner, til vands og i sydehytten”. Turen består af en tur på veterantoget, et besøg på Mariager Saltcenter inkl. en rundvisning og spisning på Café Salt og endelig med en hyggelig sejltur på Mariager Fjord med Svanen. Se priser og sejlplan her.

Svanen har også andre events på programmet. Oplev bl.a.:

 • Aftensejladser med grillbuffet hver mandag, onsdag og fredag i juli og august
 • Lysregatta i Mariager den 9. september
 • Fugletur på Mariager Fjord den 16. september
 • Frokost, - kaffe og kage, - og aftensejladser i Randersugen 16-19 august
 • Fra midt november og frem til 31. december forvandles Svanen til et magisk juleskib i Aarhus

 

Drikkevarer og Snacks

På Svanen har du altid mulighed for at købe varme og kolde drikkevarer og snacks ombord. Hvis du ønsker det nemme valg, kan du supplere med en god frokost. Dette skal dog ske et par dage før afgang.

 

Kundeservice

FjordTours ønsker at gøre det så nemt for dig som muligt. Derfor kan du altid booke billetter online på fjordtours.dk. Har du andre spørgsmål omkring booking, send en mail til info@fjordtours.dk.

Hvis du ønsker at booke som virksomhed eller organisation, så ring venligst på +45 35 11 35 39.

Hoteller i nærheden af Svanen - sejlads på Mariager Fjord

 • Hotel Amerika

  9,02 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  13,68 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  21,81 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • St. Binderup Kro

  28,86 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og bornholmerurets tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Palads Hotel Viborg

  41,99 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kompas Hotel Aalborg

  43,86 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Kongensbro Kro

  43,96 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hvalpsund Færgekro

  48,43 km

  Ved Limfjorden ligger Hvalpsund Færgekro. Kroen er kendt for sit gode køkken, og drives i dag af kromanden Peder Pedersen, der er femte generation på stedet. Her er mulighed for at opdage sæler i et af landets bedste sælområder, og du når Fårup Sommerland indenfor en god time i bil.

  Læs mere : Hvalpsund Færgekro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  49,1 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Kaløvig Badehotel

  50,67 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel