Palads Hotel Viborg

  • Midtjylland
  • Jylland
  • City Break
  • Aktiv Ferie og Golf
  • Weekendophold
  • Miniferie
  • Superpris

Hotellets faciliteter

  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Wellness
  • Lufthavn: 35 km
  • Tog: 1 km
  • Busstop: 5 min
  • Badestrand: 700 m
  • Fiskeri: 700 m
  • Golf: 4 km
  • 100 Værelser

Ophold og overnatninger påPalads Hotel Viborg

Forkæl dig selv på byhotel i hjertet af Viborg

Palads Hotel Viborg er placeret i centrum af Viborg lige ved byens gågade. Her kan du opleve en af Danmarks ældste byer, som byder på en spændende museer, hyggelige middelaldergader og gode muligheder for shopping i byens hyggelige butikker. Besøg også Viborg Domkirke når du er i byen. Det er verdens største granitkirke.

Viborg ligger centralt og naturskønt midt i Jylland, - oplev for eksempel Energimuseet og bliv klogere på elektricitetens fysik, teknik og historie eller tag en tur under jorden i Mønsted Kalkgruber, som er verdens største kalkgrube.

Er du til vandring eller cykelture kan du kombinere en aktiv ferie omgivet af fine naturoplevelser med en historisk tidsrejse, hvis du følger Hærvejen. Her kommer du gennem nogle af Jyllands flotteste landskaber,- heriblandt Dollerup Bakker, som er et naturområde syd for Viborg. Bakkerne ligger ved landsbyen Dollerup og Hald Sø, der er en af Danmarks dybeste søer.

Elsker du at spille golf tilbyder Palads Hotel Viborg golfpakker udarbejdet i samarbejde med Golfklub Viborg, som kun ligger et par minutters kørsel væk. Her bliver golfspillerne udfordret på et 27 hullers golfanlæg med 3 sløjfer, der i løbet af året kombineres til henholdsvis en 18 hullers og 9 hullers golfbane.

Palads Hotel er oprindeligt et missionshotellet i Viborg, som blev etableret den 1. april 1935. På den tid blev missionshoteller i høj udstrækningen benyttet af de mange handelsrejsende. Bygningen på Sct. Mathias Gade 5 har således fungeret som hotel siden 1935 og er derved byens ældste hotel.

Værelserne på Palads Hotel Viborg er placeret i fem bygninger, omkranset af vores parkeringspladser, der er gratis for hotellets gæster. Der er forskellige kategorier af værelser, lige fra enkel værelser til suiter med egen spa, sauna og køkken. På alle værelser er der køleskab, strygebræt/jern, kaffe/te, hårtørrer.  Flere værelser har egen køkkenniche med køkkenudstyr. På hotellets superior værelser er der foruden køkkenniche også spa til en person, sauna og brus.

Hund kan medtages mod merbetaling og efter forudgående aftale. Vært: Gerner Bach Nielsen.

Find vej

Sankt Mathias Gade 5
8800 Viborg

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Palads Hotel Viborg

  • Foto: Skovgaard Museet

    Skovgaard Museet

    0,5 km

    Kunstneren Joakim Skovgaard har udsmykket Viborg Domkirke, og museet er oprettet for at hædre ham og hans familie, hvoraf mange var kunstnere. På museet findes derfor også en stor samling værker af Joakims far landskabsmaleren P.C. Skovgaard og af hans søskende Niels Skovgaard og Susette Holten f. Skovgaard og deres samtidige.

    Historisk bygning og lokation

    Museet har til huse i byens gamle rådhus, en barokbygning fra 1728 ved siden af Viborg Domkirke. Her, i de højloftede stuer, hænger motiver fra Guldalderen og tiden efter, skønvirke håndværk og de første takter til dansk design.

    Det er muligt for grupper at booke en omvisning på hverdage, aftener, weekender og helligedage efter aftale. Se mere her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #skovgaardmuseet #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Skovgaard Museet
  • Foto: Jesper Maagaard

    Viborg Domkirke

    0,53 km

    Domkirkens historiske højdepunkter

    I 1060 fik Viborg status som domkirkeby, men det var først i år 1133, kirken stod færdig med sine fire tårne, sideskibe, højkor og krypt. Desværre har kirken været ramt af brande ad flere omgange – senest i 1726, der kun efterlod mure og krypt.

    Derfor er krypten den ældste del af domkirken, der tager dig små 900 år tilbage i tiden. I det lille kryptkapel står en kiste med læderbetræk, hvori den balsamerede adelsmand Valdemar Daa ligger. Selveste H.C. Andersen har skrevet en kendt fortælling om Valdemar Daa i "Vinden fortæller om Valdemar Daa og hans døtre."

    Kongehyldningsbyen

    Viborg har som kongehyldningsby hyldet mindst 37 regenter. Af disse fik Erik Klipping sit sidste hvilested i domkirken, da ukendte gerningsmænd myrdede ham i 1286. Det skete med 56 stik i Finderup lidt uden for byen. Under en sten foran alteret ligger et blyskrin med symbolske rester.

    Kirkens udtryk

    Som kirken står i dag, er den fra 1876. Efter branden i 1726 blev den ellers hurtigt genopført, men arbejdet var ikke gjort godt nok. Den blev derfor lukket i 1862 og stod færdig 14 år senere, og stilen og grundplanen er den oprindelige.

    Mange autentiske detaljer vidner om kirkens lange historie, for eksempel de to løver og de to ansigter i korets udvendige granit. Brosten i plænen omkring kirken viser, hvor den gamle kirkes tilbygninger lå.

    Fra 1901 til 1906 malede Joakim Skovgaard og hans hjælpere kirkens berømte billedbibel. I vådt puds tryllede de med deres kalkfarver, og freskerne taler et sprog, som alle kan forstå.

    Ved siden af kirken ligger Skovgaard Museet, der udstiller værker udført af kunstnerslægten Skovgaard.

    Læs mere på Viborg Domkirkes hjemmeside. Eller endnu bedre: besøg kirken.

    Besøg domkirken

    Entré 10 kr. pr. person (voksne). Lukket for besøg under kirkelige handlinger.

    Der kan betales kontant eller med MobilePay.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #viborgdomkirke #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Viborg Domkirke
  • Foto: VisitViborg

    Gråbrødre Kloster

    0,56 km

    I år 1018 kom Knud den Store til herregården og håndværksboderne ved Søndersø og fik slået guldmønter. Viborg udviklede sig hurtigt til et centralt magtcenter, hvor kongen holdt landsting, retterting og kirken holdt religiøse fester.

    En by i udvikling

    I 1027 blev Hardeknud som den første konge hyldet på Viborg Landsting, og i 1060 blev Viborg bispeby. I takt med byens stigende betydning byggede man en domkirke, 12 sognekirker og 3 klostre inden for voldanlægget, som kong Svend lod opføre i 1151.

    Fest og handel

    I forbindelse med kirkens religiøse fester afholdt byen markedsdage for at understrege festlighederne. Disse markeder blev hurtigt kendt og tiltrak folk fra nær og fjern.

    Kongens og kirkens by

    Gennem middelalderen, i 650 år, forblev Viborg en vigtig by for både kongen og kirken. Byens historie er præget af kongelige og religiøse begivenheder, der har sat sit præg på Viborgs kulturelle arv.

    Viborg Gråbrødre Klosters bygninger, som de ses i dag, er rester fra et stort bygningskompleks indeholdende 2 klostergårde, kirke samt diverse mindre udlænger. Østfløjen med Kongens Kammer og "kælderkirken" er fra 1500-tallet. 

    Gråbrødre Klosterkirke har siden 1949 været indrettet i den hvælvede kælder under den nuværende hovedfløj.

    Kirken er lukket, men besøg kan efter aftale indgås i forbindelse med en bestilt guidet byvandring.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Gråbrødre Kloster
  • Foto: Camilla Davidsen

    Viborg Kunsthal

    0,74 km

    Den levende og skabende kunst

    Viborg Kunsthal tilbyder en unik mulighed for at opleve storslåede udstillinger af anerkendte danske og internationale kunstnere. Kunsthallen har særligt fokus på den levende og skabende kunst, og har en række sideløbende arrangementer i forbindelse med udstillingerne. Bl.a. artist talks, foredrag, værkstedsbesøg, koncerter og workshops for børn og voksne. Du har også mulighed for at booke en omvisning til de aktuelle udstillinger.

    Se aktuelle udstillinger her.

    Historisk bygning i smukke omgivelser

    Viborg Kunsthal ligger centralt i Viborg ved søerne og har til huse i en stemningsfyldt historisk bygning fra 1734, hvor man førhen fremstillede brændevin. I 1994 blev bygningen indrettet som kunsthal og har siden været et af de førende udstillingssteder i Danmark inden for samtidskunsten.

    Efter et besøg i kunsthallen kan du nyde en kop kaffe i caféen eller gå en tur rundt på Borgvold – byens smukke park. Viborgs hyggelige gader og historiske seværdigheder ligger også inden for gåafstand. Der er gode overnatnings- og parkeringsmuligheder i byen nær kunsthallen og det er nemt at nå med offentlig transport eller bil.

    Praktiske oplysninger

    Al parkering ved Viborg Kunsthal er gratis og uden tidsbegrænsning.

    Kunsthallen er lukket den 24.-26. december, den 31. december og den 1. januar.

    Læs mere på www.viborgkunsthal.dk

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #viborgkunsthal #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Viborg Kunsthal
  • Foto: VisitViborg

    Viborg Miniby

    2,3 km

    Byggeriet af Viborg Miniby begyndte med husene i Sct. Mogens Gade, strækkende sig fra Sct. Mathias Gade til Reberbanen og de tilstødende sidegader. Der er også områder, der afspejler Nytorv og Latinerhaven, og der er endda plads til Domkirken og Gråbrødre Klosterkirke.

    Den historiske by Viborg

    Viborg by blev grundlagt i området ved Viborg Domkirke. Her finder du spor, der strækker sig mere end 1000 år tilbage i Danmarkshistorien, og byens navn, som betyder "Helligdommen på bjerget," har sine rødder her.

    Efter reformatoren Hans Tausens lutherske påvirkning og bruddet med den katolske kirke i 1536 blev mange kirker og klostre nedlagt. Flere af husene i Viborg Miniby er faktisk opført ved hjælp af genbrugsmaterialer fra disse nedlagte kirker og klostre.

    Byggeriet af Viborg Miniby bærer også arven fra genopbygningen efter den store bybrand i 1726, der ødelagde store dele af byen. Hver enkelt bygningsdel er omhyggeligt fremstillet af dedikerede minibyggere ved hjælp af specialudviklede værktøjer og maskiner.

    Viborg Miniby - en udendørs attraktion

    Du kan se og opleve Viborg Minibys værksteder og udendørs udstilling af minihusene.

    Se åbningstider eller bestil rundvisning her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Viborg Miniby
  • Foto: Jens Lindhe

    Ruinen Hald Slot

    7,24 km

    Hald Slot ved De fem Halder

    Ruinen Hald Slot er genopført på resterne af den middelalderlige "Tredie Hald", også kaldet Bispens eller Jørgen Friis' Hald og er en del af De fem Halder ved Viborg.

    Læs mere om De fem Halder her.

    Jørgen Friis var den sidste katolske bisp i Viborg. Han opførte Hald Slot omkring år 1528, og borganlægget var på daværende tid en top moderne forsvarsborg.

    Det var i tiden op mod reformationen, hvor præsten Hans Tavsen også vandt gehør for Luthers tanker.

    Der er gratis adgang til Ruinen Hald Slot.

    Læs mere om Ruinen Hald Slot og De fem Halder her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #haldruin #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Ruinen Hald Slot
  • Foto: VisitViborg

    Rødding Sø

    7,8 km

    Søen og dens omgivelser er nu et naturområde, hvor der også er mange muligheder for oplevelser og aktiviteter.
    I søens østlige ende er der en søpark, der er en afmærket sti rundt om søen på ca. 2,6 km.

    Langs søparken er stien mod øst og nord bred, fast og handicapvenlig. Der er opstillet borde/bænke og etableret bålplads.

    #visitviborg #visitaarhusregionen

    Læs mere : Rødding Sø
  • Foto: Janne Kragh Pedersen

    Dollerup Bakker

    9,78 km

    Dollerup Bakker liger på kanten af israndslinjen, der skiller det flade Vestjylland fra det kuperede Østjylland, som blev dannet for ca. 17.000 år siden under den sidste istid. Der er derfor store højdeforskelle i området. Områdets højeste sted er 63 meter over havoverfladen og herfra er der en storslået udsigt over den sydlige og østlige del af Hald Sø.

    Dollerup Bakker et dejligt udflugtssted og ideelt til vandreture i det bakkede landskab. I området ligger også Dollerup Ishus, og der er gode muligheder for parkering på parkeringspladsen på Ravnsbjergvej.

    Følg i fodsporene af ...

    Dollerup Bakker er et fantastisk område at vandre eller cykle i.

    Line Wagener, der har bloggen alleud.dk, har skrevet en guide til fire korte vandreruter i Dollerup Bakker og Hald Sø-området. Alle ture kan gennemføres på 1-2 timer. Læs Lines guide her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #dollerupbakker #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Dollerup Bakker
  • Foto: VisitViborg

    Ø Bakker

    14,09 km

    Skøn udsigt

    Oppe fra de lyngklædte bakker er der en skøn udsigt over åen. Følg turen ad de afmærkede stier fra parkeringspladsen.

    Til Ø Bakker hører sagnet om Kong Dan, der efter sigende var Danmarks første konge. Kong Dan gav navn til landet. Han ligger ifølge sagnet begravet i Ø Bakker i fuld udrustning.

    #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Ø Bakker
  • Foto: Mads Gregersen

    Mønsted Kalkgruber ved Viborg

    14,62 km

    Oplev grubernes geologi, industrihistorie, naturskønhed og bliv klogere på de mange flagermus, der overvintrer i de dybe minegange.

    Uanset om du er til historie, natur eller eventyr, er et besøg i Mønsted Kalkgruber uforglemmeligt for hele familien, hvor man i fællesskab oplever en helt unik kombination af enestående natur, spændende fortællinger om mennesker, industrihistorie og flagermus.

    Oplevelser under jorden

    Tag på eventyr i en labyrint af oplyste minegange, hvor rislende bække og smukke underjordiske søer skaber en magisk atmosfære. Der er omkring 4 km gangsystemer åbne for besøgende, hvoraf ca. 2 km er oplyste.

    Oplevelser over jorden

    Mønsted Kalkgruber er mere end blot de underjordiske gange. Over jorden kan du besøge det gamle kalkværk, hvor kalk blev brændt frem til 1980. I dag fungerer bygningen som museum, og her kan du få et indblik i en svunden tid med hårdt arbejde, varme ovne, støv og historiske fortællinger om livet i kalkindustrien.

    Området er en del af NATURA 2000, et beskyttet naturområde. Tag en vandretur på naturstien, hvor du kan opleve imponerende jordfaldshuller, kalkoverdrev og stejle skrænter. Herfra kan du nyde udsigten over den blågrønne sø, som engang var et åbent kalkbrud.

    Café Kridthuset

    Efter din tur i gruberne kan du tage en pause i den hyggelige Café Kridthuset. Her kan du stille sulten og slukke tørsten med et udvalg af lækre retter og forfriskninger. Caféen har ferie- og sæsonåbent, så tjek åbningstiderne inden dit besøg

    Du kan se åbningstider og menukortet her.

    Legepladsen - de 5 flagermus

    Ved siden af caféen finder du Flagermuslegepladsen, hvor børnene kan lege og klatre på figurer af de fem flagermusarter, der overvintrer i gruberne:

    • Damflagermus
    • Vandflagermus
    • Frynseflagermus
    • Langøret flagermus
    • Brandts flagermus

    Lad børnene finde deres favorit flagermus, hvor de kan lege sig gennem flagermusenes fascinerende verden!

    Se Flagermuslegepladsen her.

    Klæd dig varmt på

    Året rundt er der 'kun' 8 grader i kalkgruberne, så tag gerne en varm sweater på.

    Rygning kun tilladt på markerede områder.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #mønstedkalkgruber #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Mønsted Kalkgruber ved Viborg
  • Foto: Hvolris Jernalder

    Hvolris Jernalder ved Viborg

    16,08 km

    Historiske oplevelser på Hvolris

    Vores forfædre har levet i området helt fra stenalderen - for ca. 6000 år siden og indtil nu. Hvolris har primært fokus på jernalderen i tiden omkring år 0. Helt unikt for et historisk værksted kan du se  arkæologiske udgravninger side om side med den genskabte jernalderlandsby i bakkerne på Hvolris.

    Udstillinger på Hvolris

    I Tømmerladen kan du gå på opdagelse i den arkæologiske udstilling med jernalderfund fra udgravninger på Hvolris. Mange af jernalderkrukkerne er kopieret til brug i landsbyen, hvor de benyttes til madlavning.

    Jernalderbondens dragt, som i flere eksemplarer er godt bevaret fra mosefund, vises med udvalgte kopier i udstillingen.

    Et friluftsmuseum rig på natur

    Hvolris Jernalder er et friluftsmuseum, som ligger i Skals Ådal, ca. 20 km nord for Viborg. Her finder du et stort naturområde med skulpturlund, naturlegeplads, håndværk og madlavnings, som kan prøves på egen hånd i udvalgte perioder.

    Hvolris Jernalder har åbent i hverdage fra 1. april til 31. oktober. I sommerferien og efterårsferien er der levendegørelse på friluftmuseet.

    Åbningstider UDEN levende jernalder

    1. april-12. juli: man.-fre. kl. 10.00-15.00
    1. august - 31. oktober: man.-fre. kl. 10.00-15.00

    Åbningstider MED levende jernalder

    12. juli - 9. august: kl. 10.00 -16.00
    15.-19. oktober: 10.00-16.00

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #hvolrisjernalderlandsby #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Hvolris Jernalder ved Viborg
  • Foto: Blicheregnens Museum

    Museum Silkeborg Blicheregnen

    18,87 km

    St. St. Blichers liv

    I udstillingerne på Blickeregnens museum kan du fordybe dig i digteren St. St. Blichers liv, og de mange noveller og holdninger til samfundet omkring ham. Du kan gå på opdagelse i 1800-tallets barske liv på heden og få mere at vide om bønderne, rakkerne og hosekræmmerne på heden.

    Da grundstenen blev lagt for Danmark

    Du kan også tage tilbage til den tidlige middelalders voldsomme borgerkrig i udstillingen Kampen om magten - Slaget på Grathe Hede, hvor kimen til det Danmark, vi kender i dag, blev lagt.

    En samling af dyr

    I museets dyresamling kan du møde dyr fra hele verden og se nærmere på ørne, pingviner, en enkelt ulv og mange flere.

    Særudstillinger

    Museet har skiftende særudstillinger året igennem og arrangerer vandringer, foredrag og de stemningsfulde Middelalderdage. Du kan også tage på tur i landskabet på Blicheregnen med St. St. Blicher i ørene og opleve hans digte og noveller lige der, hvor han fandt inspiration på Digterruten.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #blicheregnensmuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Museum Silkeborg Blicheregnen