Trolden Ivan Evigvår i Mariager

Foto: Destination Himmerland

Ivan Evigvår, Munkholm Anlægget, Mariager Vandrerute, gdki

Foto: Destination Himmerland

Ivan Evigvår, Munkholm Anlægget, Mariager Vandrerute, GDK

Foto: Destination Himmerland

Ivan Evigvår, Munkholm Anlægget, Mariager Vandrerute, 5748 gdk

Tag på troldejagt i Mariager

I 2022 flyttede trolden Ivan Evigvår til Rosernes by, Mariager. Her har han fundet sig godt tilrette i de smukke omgivelser i Munkholm Anlægget. 

Vi siger ikke, hvor han præcis er flyttet hen, men hvis du starter ved Rosenhaven i Mariager og går ind i Munkholm Anlægget og følger stien, ja så er du godt på vej. 

Ivan Evigvår er til at få øje på. Han er nemlig ca. 2 meter bred og 3,5 meter høj. Men bare rolig, han er ikke som trolde er flest. Han er mild, glad og simpelthen en fryd at møde. 

Trolden er skabt af Kunstner Thomas Dambo, der tilmed står bare de mange andre trolde, der både kan opleves i Danmark, men tilmed flere steder i udlandet. 

Vil du møde Ivan Evigvår? Så klik ind på Kunstner Thomas Dambos Trollmap og se om du kan lokalisere Ivan Evigvår. Du finder ind til siden ved at klikke her

Da Ivan Evigvår blev hjemløs

At Ivan Evigvår er flyttet til Mariager, er ikke et tilfælde. Det har faktisk krævet ret mange kræfter at få Ivan Evigvår hertil. Ivan Evigvår kom til verden under "Den Store Troldefolkefest" - et projekt der opstod pga. Covid19. 

Siden da har han boet på Sydhavnen i København, men pga. et nybyggeri blev Ivan Evigvår pludselig hjemløs i 2022. Derfor lavede Kunstner Thomas Dambo en konkurrence, hvor folk kunne stemme på, hvor Ivan Evigvår skulle flytte hen. Blandt fem andre byer, var Mariager nomineret og dermed med i konkurrencen om at få en ny indbygger til byen. 

Med over 51.000 stemmer blev det Mariager, der blev den heldige by, der fremover skal huse Ivan Evigvår. Til stor glæde for mange i både Mariager og omegn. 

Se flere trolde og læs mere om Kunstner Thomas Dambos arbejde inde på hans egen hjemmeside thomasdambo.com

 

Hoteller i nærheden af Trolden Ivan Evigvår i Mariager

 • Hotel Amerika

  8,68 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  12,88 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  21,06 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • St. Binderup Kro

  28,96 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og bornholmerurets tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Palads Hotel Viborg

  41,41 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  43,16 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Kompas Hotel Aalborg

  44,65 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Montra Hotel Sabro Kro

  48,32 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hvalpsund Færgekro

  48,34 km

  Ved Limfjorden ligger Hvalpsund Færgekro. Kroen er kendt for sit gode køkken, og drives i dag af kromanden Peder Pedersen, der er femte generation på stedet. Her er mulighed for at opdage sæler i et af landets bedste sælområder, og du når Fårup Sommerland indenfor en god time i bil.

  Læs mere : Hvalpsund Færgekro
 • Kaløvig Badehotel

  50,04 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel