Vikingemuseet Lindholm Høje

Foto: Lars Horn

Vikingemuseet Lindholm Høje

Foto: Lars Horn

Vikingemuseet Lindholm Høje

Foto: Lars Horn

Vikingemuseet Lindholm Høje

Gravpladsen på Lindholm Høje Den var i brug fra omkring år 400 e.Kr. til cirka år 1000, og de mange stensætninger på højen markerer næsten 700 brandgrave.

Indenfor på Vikingemuseet Lindholm Høje kan du opleve vikingernes liv i området. Udstillingen tager udgangspunkt i de fundne oldsager, og her kan du opleve, hvordan man på Lindholm Høje holdt kvæg, dyrkede marker, byggede og indrettede huse, og hvordan man levede i dagligdagen. Herunder kan man blandt andet opleve, hvordan man lavede mad, vævede stof og handlede, foruden alle de andre daglige gøremål - du kan fx besøge et vikingehus eller sejle et vikingeskib.

Døden har også været en del af livet for beboerne på Lindholm, og udstillingen fortæller om de særlige skikke og traditioner, man tyede til, når én af de lokale døde.

Den anden del af udstillingen på museet fortæller om oldtiden i Limfjordslandet. Den er bygget op i temaer, der tilsammen tegner et billede af oldtidsmenneskets handlinger, behov og ønsker i den østlige del af Limfjordslandet.

Her kommer du via sanserne tættere på fortidens mennesker. Der er både traditionelle montrer med autentiske genstande og store anskuelighedstegninger af illustratoren Erik Sørensen, der har genskabte øjeblikke fra blandt andet Bejsebakken i Aalborg og Sebbersund, mens der ved jernalderlandsbyen og i mosen er store skærme med skiftende billeder, der viser årstiderne og døgnets forskellige lysindtryk.

Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.

Praktiske informationer

- Der er gratis parkering
- Kørestolsbrugere kan anvende den gamle indgang ved Vikingevej eller lågen ved parkeringspladsen
- Der findes også et handicaptoilet

Læs mere om Vikingemuseet Lindholm Høje eller book en rundvisning her

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.

Hoteller i nærheden af Vikingemuseet Lindholm Høje

 • Kompas Hotel Aalborg

  3,83 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Phønix Hjørring

  42,62 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • St. Binderup Kro

  44,02 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  49,64 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Lisboa

  52,85 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  54,95 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  55,12 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Purhus Kro

  59,57 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Aalbæk Badehotel

  64,89 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Randers

  69,27 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers