Hotel Røde-Kro

4,53703701892049 af 5 stjerner

Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

Vestergade 2, 6230 Rødekro

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Røde-Kro
  • Sydjylland
  • Syddanmark
  • Sønderjylland
  • Dansk Kroferie
  • Weekendophold
  • Miniferie
  • Gastronomi
  • Superpris
  • miniferie-tilbud
  • halvpension-tilbud

Favorit

Hotellets faciliteter

  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Lufthavn: 50 km
  • Tog: 350 meter
  • Busstop: 350 meter
  • Badestrand: 8,8 km
  • Fiskeri: 2,7 km
  • Golf: 12,9 km
  • 29 Værelser

Ophold og overnatninger påHotel Røde-Kro

Fokus på kvalitet og hygge

Det familiedrevet hotel ligger centralt i flotte Sønderjylland. Selve hotellet ligger i Rødekro, med kun meget kort afstand til Aabenraa. Der er derfor både shopping faciliteter og mange oplevelsesrige muligheder til dig eller dem, som ønsker det til. Hotel Røde-Kro vægter og sætter stor pris på den gode stemning, samt den professionelle tilgang de har, til alt det de laver. Men med et skarpt fokus på at sætte hyggen i højsædet, for at du kan føle dig helt og aldeles tilpas.

I køkkenet lægges der vægt på friske råvarer og den helt gode smag. Du skal føle dig hjemme, og blot nyde en kvalitetssikret aften i godt selskab. Restauranten kører med et Sharefood koncept, som er et koncept hvorpå man deler maden imellem dig og dem du er med. På denne måde kan der serveres forskellige retter, så du og dine med gæster kan prøve flere forskellige lækre og veltilberedte retter. Formålet er at gøre spiseoplevelsen mere social med fokus på smagsindtryk, æstetiske serveringsformer og ærligt håndværk.

Historien bag hotellet starter allerede helt tilbage i 1649, hvor skytten Nis fik tilladelse til at opføre en ny krobygning ved broen over Rødeå. Herved skulle kroen naturligvis hedde Røde-Kro. Dog starter familie foretaget i 1923, da Margrethe og Jens Christian Hansen køber stedet. Skæbnen ville dog at Jens Christian Hansen gik bort kun 14 dage efter, hvorpå hans søn, Marius Hansen overtog driften af Røde-kro. Efterfølgende får Marius med sin hustru Anna børn, og kroen har gennem årene huset både tandlæge, fagforeningskontor og endda soldater fra 2. verdenskrig.  Marius går bort i 1979, hvorpå Anna forpagter kroen ud.

I 1990 køber Henning Jørgensen hotellet af Anna Hansen. Hun blev selv boende på kroen til 1991, hvor hun i en alder af 90 år kommer på plejehjem. Efter en gennemgribende renovering af ny værelsesfløj, ny mindre sal, krostue og toiletter, åbnede kroen rigtigt op igen. Her er der efterfølgende bygget nyt tidsvarende køkken til, og der er bygget flere værelser samt en ny bar, der før husede en tandlæge. Værtspar: Winnie & Erik Nørgaard Jørgensen

Attraktioner i nærheden af Hotel Røde-Kro

  • Foto: Aabenraa Tourist

    Rise Kirke

    1,43 km

    Den store hvidkalkede kirke består af et romansk skib og kor.

    En voldsom brand hærgede kirken i 1893.
    Istandsættelsen 1893-94 præger kirken. Meget af inventaret var ødelagt ved branden.
    Orgelet er bygget 1894 af Marcussen & Søn, Aabenraa.
    Kirkens altertavle, fra førnævnte brand, opbevares på Museet på Gottorp Slot.
    Kirken er en gammel Herredskirke og ligger ved Hærvejen
    Orgelet blev udbygget i 1992 af Marcussen & Søn og er herefter kommet op på ialt 22 stemmer, fra de daværende 12 stemmer.

    Læs mere : Rise Kirke
  • Foto: Aabenraa Tourist

    Kunst Museum Panbo

    2,29 km

    Vi tror at det er Danmarks – Europas – Verdens første bæredygtige Museum….. 

    Christian Panbo åbnede Kunst Museet Langfredag den 30.03.2018 på Egelund 5, 6200  Aabenraa.

    Det er på samme matrikel, som virksomheden Christian Panbo A/S er beliggende. Museet er udvendigt opført i de samme bæredygtige træplanker/kernetræ fra Nordsverige, som alle andre træhuse fra virksomheden produceres i. Herefter er det hvidmalet.

    De mange spændende Eckersberg malerier, Skagens Maleres malerier og enkelte andre prominente maleres værker kan fremover ses af alle.

    Værkerne har hidtil hængt på væggene i virksomheden Christian Panbo A/S til stor glæde for medarbejderne, men nu har Christian Panbo bygget sit eget Kunstmuseum og offentliggør hermed adgangen til de flotte malerier.

    Christian Panbo vil som oftest selv være kustode i Museet og kombinerer det med et ekstra skrivebord og mødebord, så han fortsat kan udføre husberegninger fra Museet.

    Der er en Cafe i forbindelse med Museet, hvor man blandt andet kan købe kaffe og kage. 
    Smørrebrød kan bestilles på forhånd, senest et par dage før.

    Der kan betales med kontant + mobilepay.

    For en sikkerheds skyld, tjek hjemmesiden, da der kan være nogle dage, hvor museet er lukket

    Læs mere : Kunst Museum Panbo
  • Foto: Aabenraa Tourist

    Sikringsstilling Nord - Andholm Batteri

    3,12 km

    Andholm batteriet er en del af det tidligere forsvarsværk Sikringsstilling Nord som strakte sig fra øst til vest med i alt ca. 800 bunkere. Andholm er et af de få batterier, som ikke blev sprængt i stykker. Stillingen lå på privat jord, og ejeren ønskede at bevare et minde om tiden. Du kan i dag derfor se de tre bunkere næsten intakt.

    Udover de tre bunkere, kan man også se hullet hvor en jernbanebriskkanon skulle have været opstillet. 

    Fra parkeringspladsen overfor Ribevej 25, er der et par hundrede meters gåtur ind til de tre bunkere.

    Læs mere : Sikringsstilling Nord - Andholm Batteri
  • Foto: Aabenraa Tourist

    Hjulgraven

    4,81 km

    I forbindelse med en udstykning til industrigrunde undersøgte Haderslev museum i 1980 området her, fordi der lå flere overpløjede gravhøje.

    Den største høj viste sig at være opført i 4 etaper, og havde været brugt som begravelsesplads fra slutningen af stenalderen til et stykke ind i bronzealderen, med ændret udseende for hver begravelse.
    Læs mere : Hjulgraven
  • Foto: Raul Hirian

    Kongens Forhøjning

    4,95 km

    Inde i Hjelm skov findes en lille høj ved Hesselbækken " Kongens Forhøjning".

    Herom fortælles det, at hertil sejlede Valdemar Sejr, efter Estlandstogtet i 1219, på vej til Urnehoved Tingsted, hvor den forsamlede folkemængde, for første gang fik lejlighed til at se det fra himlen faldne Dannebrog.

    Læs mere : Kongens Forhøjning
  • Foto: Aabenraa Tourist

    Øster Logum Kirke

    5,15 km

    ØSTER LØGUM KIRKE  blev bygget engang i 1100 tallet i romansk stil og denne stil har kirken stort set bevaret til i dag. Den oprindelige kirke sluttede mod vest nogle meter foran orgelpulpituret.

    Koret blev afsluttet med en apsisbue i hele korets bredde med et østvendt vindue. Mod nord ses et romansk vindue samt to viekors, som blev påmalet muren, da kirken blev indviet.
    I tiden op til 1500 blev koret ombygget og overhvælvet, sikkert i forbindelse med opsætningen af altertavlen. Det vides ikke, hvornår tårnet er bygget, måske i slutningen af 1500 tallet eller i begyndelsen af 1600 tallet. Sakristiet er fra 1600 tallet. 

    Læs mere : Øster Logum Kirke
  • Foto: Camilla

    Nørreskov Hundeskov

    5,2 km

    Fra parkeringspladsen på Camma Larsen-Ledets Vej, eller fra Høje Kolstrup Skole er der indgang til skoven. I skoven er der forskellige sløjfer man kan vandre, både større grusveje og små naturstier. 

    Læs mere : Nørreskov Hundeskov
  • Foto: Aabenraa Tourist

    Jacob Michelsens Gård

    5,39 km

    Gårdens historie går tilbage til Aabenraas jordebog fra 1535,  hvori der nævnes 4 gårde i landsbyen Kolstrup, som også optræder på Johannes Mejers kort fra 1641.

     

    I 1847 kom gården i slægten Michelsens eje - i dag er stuehuset, huggehus, ovnhus med muret ovn samt den fredede have ved særlige lejligheder åbent for publikum.

    Allerede i 1958 havde en af familiens døtre åbnet køkkenet og dagligstuen for offentligheden, hvad der blev startskuddet for et lille egnsmuseum. 

    Samlingen består af gamle arbejdsredskaber fra køkken, stald, mark og skov og har til huse i en gammel gårdbygning. Foruden dette består samlingen også af gamle bondemøbler og en stor tekstilsamling. 

     

     ​​

    Læs mere : Jacob Michelsens Gård
  • Foto: Aabenraa Tourist

    H.P. Hanssens hus

    5,83 km

    I 1893 flyttede H.P. Hanssen (1862-1936) ind i Nygade 41 med sin familie. 

    H.P Hanssen er kendt som ledende organisator inden for danskheden i Nordslesvig frem til 1920. I 1888 tog han initiativ til Nordslesvisk Vælgerforening, hvis første politiske handling var at protestere over skoleloven, som afskafede al undervisning på dansk, bortset fra religionstimerne. Det var også i en af sidebygingerne til hovedhuset på Nygade 41 at den danske avis, som H.P. Hanssen købte, fik sit trykkeri.

    Det var H.P. Hanssen der i Den Tyske Rigsdag rejste spørgsmålet om Nordslesvigs indlemmelse i Danmark i oktober 1918, og han var hovedarkitekt bag Genforeningen i 1920.

    Læs mere : H.P. Hanssens hus
  • Foto: Aabenraa Tourist

    Sct. Jørgens Kirke

    5,93 km

    I byens højtliggende, nordlige del ligger den hvidkalkede og teglhængte kirke.

    Den er opført 1903-04 ved arkitekt N. Jacobsen som frimenighedskirke.
    Først tilknyttet folkekirken i 1923 - overtaget af menighedsrådet i 1948.
    Tilbygningen opført 1988 ved arkitekt E. Lehn Petersen.
    Relief af Nikolaus Wehding forestillende en offerscene fra Det gamle Testamente indsat i bygningens mur.
    I Glasgangen, der forbinder tilbygningen med kirken:
    Krucifiks af Niels Helledie.
    I lokalet, kaldet Havsteen stuen, findes et seksdelt oliemaleri af Sv. Havsteen-Mikkelsen, forestillende Jesus lidelseshistorie.
    I anlægget bag tilbygningen:
    Skulptur af Nikolaus Wehding .
    I april 1992 er 3 glasmosaik ruder af Havsteen-Mikkelsen sat op i koret i kirken.
    Al kunst i kirken og tilbygningen betalt af fonde og ved indsamlinger.

    Læs mere : Sct. Jørgens Kirke
  • Foto: Jette Eskjær Aagaard

    Glasværkstedet Eskjær Aa

    5,97 km

    Jette Eskjær Aagaard som ejer Glasværkstedet har arbejdet med glas siden 2005 og haft eget værksted fra 2007. I 2009 startede hun som selvstændig og driver nu et Glasværksted. Hun modtager bestillinger og sælger glas kunst fra adressen.

    Udover arbejdet med glasset, afholder hun glaskurser for privat personer.

    Hun afholder desuden kurser for erhvervskunder, hvor der foruden arbejdet med glasset lægges vægt på kommunikation og samarbejde.

    Læs mere : Glasværkstedet Eskjær Aa
  • Museum Sønderjylland - Kunstmuseet Brundlund Slot

    6,15 km

    Det lille slot med den store kunst

    Kunstnerne i museets samling af ældre kunst er af fortrinsvis sønderjyske kunstnere eller kunstnere med tilknytning til Sønderjylland. Således er nordslesvigske, men også sydslesvigske kunstnere repræsenteret, såvel som dansksindede tyske og tysksindede danske kunstnere. Det er blandt andet Franciska Clausen, C.W. Eckersberg, Ditlev Blunck og O.D. Ottesen.

    Se aktuelle udstillinger her

    I parken kan du nyde skulpturerne, omgivelserne og det gamle slot fra 1400-tallet. I caféen kan du nyde en god kop kaffe og andre forfriskninger. Om sommeren kan du tage plads udenfor og nyde slotsparken.

    Åbningstider:
    April - oktober:
    Tirsdag - søndag kl. 11.00 - 17.00*

    November - marts:
    Tirsdag - søndag kl. 12.00 - 16.00

    *Åbent 2. påskedag og 2. pinsedag kl. 11.00 - 17.00

    Læs mere : Museum Sønderjylland - Kunstmuseet Brundlund Slot
  • Foto: Museum Sønderjylland

    Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Aabenraa

    6,28 km

    Sæt sejlene hos Kulturhistorie Aabenraa. Museet afspejler den stolte søfartstradition, der prægede Aabenraa i sejlskibstiden, og som derefter blev et vigtigt element i byens identitet. Her kan du opleve en af de største danske samlinger af skibsportrætter, som tidligere hang i kaptajners hjem.

    Åbningstider:

    Den 22. marts – 31. oktober.

    Torsdag – søndag: kl. 12.00-16.00.

    Læs mere : Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Aabenraa