Del

Tag på golf-ferie i det danske sommerland

Golfferien er godt på vej til at blive lige så populær som skiferien. Er du ikke kommet med på golfvognen, får du her inspiration til, hvordan du kan komme i gang. Så kan du også opleve glæden ved at rejse ud i Danmark med dit golfudstyr i bagagerummet.

I de senere år er golfferier og weekendophold med golfophold blevet sommerens modstykke til vinterens skiferie for de hundredetusindvis af danskere, der foretrækker at dyrke sport og være aktive i deres ferie. Og det er ikke så mærkeligt, for de to ferietyper minder rigtigt meget om hinanden.

Begge ferieformer byder på en delikat cocktail af frisk luft og god motion i flot natur. Tilsat et element af konkurrence – ikke mindst imod én selv. Og toppet op med afslappende samvær med familie og/eller venner.

Der er da intet så saligt som at sidde med et godt glas cognac eller en kølig øl og nyde hinandens selskab efter en lækker middag på det hyggelige lille hotel. Godt møre i kroppen efter mange timer på de grønne baner og dejligt afslappede i hovedet. Og vide, at i morgen venter endnu en dag på golfbanen. I morgen rammer du golfbolden helt rigtigt. Ikke én eneste gang hakker du køllen i jorden, så golfbolden kun triller én latterlig meter frem. Vel?

Læs også: Dansk gastronomi er madoplevelse i verdensklasse

Hvad koster det at spille golf?

Der findes danske klubber, hvor et fuldt medlemsskab koster op til hårrejsende 25.000 kroner om året. Men alt efter hvor i landet, klubben ligger, kan du blive fuldtidsmedlem for 4.-10.000 kroner om året.

De fleste golfklubber tilbyder dog også fleksible medlemsskaber, der ikke er nær så dyre. Her får du måske adgang til fri træning og et begrænset antal årlige runder på din egen klubs 18 hullers bane. Det koster typisk 250-700 kroner at gæste-spille på andre baner. Dog kan det koste en bondegård at spille på meget populære og historiske baner i udlandet. Men dem kan du bare undgå.

Læs også: Made in Denmark

Start på en Pay&Play golfbane

Føler du dig fristet til at hoppe med på golfvognen, men er du usikker på om det alligevel er noget for dig, så kan du starte med at slå dine første golfbolde på en såkaldt Pay&Play golfbane. Her kan alle købe sig til et slag golf uden at være medlem af en golfklub.

Pay&Playbanerne ligger ofte ved siden af de “rigtige” baner. Der er knap 70 af dem fordelt over hele landet. Og det koster typisk i omegnen af 150 kroner at spille en hel dag. Har du ikke selv køller, kan du oftest leje et golfsæt og gå en runde eller to og mærke, om golf er noget for dig. Du skal vide, at der ofte er tale om ret korte huller, hvor du ikke for alvor kan hamre til dine køller. Og banerne bliver ikke plejet og forkælet på samme måde som klubbernes baner. Bare så du ved det.

Gør alle verdens golfbaner til dine

De fleste golf-interesserede vælger at melde sig ind i en klub og få adgang til de “rigtige” baner. Du bestemmer selv hvor, for der er frit valg på alle hylder i Danmark– forudsat at klubben har åbent for nye medlemmer. Nogle vælger faktisk at melde sig ind i en billig klub, selv om den ligger i den anden ende af landet. For så kan de bruge nogle af de sparede penge på at rejse rundet og købe gæstebillet til en masse andre baner.

Noget af det bedste ved golf er nemlig, at du ikke er begrænset til at spille på den bane, hvor du bliver medlem. Når du først har fået dit golfbevis kaldet green card, kan du til stadighed prøve nye golfbaner både herhjemme og i udlandet. Næsten alle golfbaner i verden bliver dine, så at sige!

Vejen til det grønne kort

Som ny spiller får du – lige som ved en køreprøve - både teoretisk og praktisk undervisning, og du skal bestå en prøve. I den teoretiske del viser du, at du har kendskab til bl.a. regler og etikette samt til generelle sikkerhedsbestemmelser.

Du skal også bestå en baneprøve, hvor du skal vise, at du kan spille nogle huller på et vist antal slag. Gennem den prøve sikrer man, at du evner at spille med et vist tempo, så din spillehastighed ikke generer andre spillere på banen.

Når du har bestået prøven, tildeles du et handicap, der fortæller om dit niveau, og som kan bruges, når du spiller konkurrence. Frem for alt får du overrakt den hellige golfgral i form af dit personlige DGU-kort – det såkaldte green card. Kortet er dit adgangstegn til det fantastiske og forjættede golfland. Og det er indgangsbilletten til dine fede golfferier i fremtiden. Både i Danmark og resten af verden.

Læs også: Tema: Dejlige Danmark

Faktaboks: 3 danske golfbaner du skal besøge

Silkeborg-Ry Golfklub: Mesterskabsbanen i Silkeborg rangerer konstant som en af Danmarks bedste. Den er ikke så lang som nogle af landets andre topbaner, men er udfordrende i kraft af de træer, der findes på alle huller på skovbanen.

Simon's Golf, Humlebæk: Har været vært for adskillige pro-turneringer. En normalt yderst velplejet bane, som har masser af udfordrende huller, men hvor det også er muligt at sætte en god score sammen, hvis man spiller med omtanke.

Himmerland Golf & Spa Resort, Gatten: En af Danmarks mest berømte baner, fordi den fire gange har været vært for Made in Denmark. Den er normalt i tip-top stand, og har en fin afveksling mellem meget udfordrende huller og huller, hvor det er muligt at spille aggressivt mod flaget.         

Kilde: Dansk Golf Union

Tilbud på golfophold

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold