Tag et golfophold i det danske sommerland

En golfferie i Danmark er godt på vej til at blive lige så populær som skiferien er i vores nabolande. Er du ikke kommet med på golfvognen, får du her inspiration til, hvordan du kan komme i gang. Så kan du også opleve glæden ved at rejse ud i Danmark med dit golfudstyr i bagagerummet.

Tilbud på golfophold

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold

I de senere år er golfferier og weekendophold med golfophold blevet sommerens modstykke til vinterens skiferie for de hundredetusindvis af danskere, der foretrækker at dyrke sport og være aktive i deres ferie. Og det er ikke så mærkeligt, for de to ferietyper minder rigtigt meget om hinanden.

Begge ferieformer byder på en delikat cocktail af frisk luft og god motion i flot natur. Tilsat et element af konkurrence – ikke mindst imod én selv. Og toppet op med afslappende samvær med familie og/eller venner.

Der er da intet så saligt som at sidde med et godt glas cognac eller en kølig øl og nyde hinandens selskab efter en lækker middag på det hyggelige lille hotel. Godt møre i kroppen efter mange timer på de grønne baner og dejligt afslappede i hovedet. Og vide, at i morgen venter endnu en dag på golfbanen. I morgen rammer du golfbolden helt rigtigt. Ikke én eneste gang hakker du køllen i jorden, så golfbolden kun triller én latterlig meter frem. Vel?

Læs også: Dansk gastronomi er madoplevelse i verdensklasse

Hvorfor vælge et golfhotel til din golfferie?

At vælge et golfhotel til din golfferie har mange fordele. For det første er det en fantastisk måde at forbedre dit spil på, da du vil have nem adgang til banen og træningsfaciliteterne. For det andet er det en behagelig og bekvem måde at nyde din ferie på, da du ikke behøver at bekymre dig om at transportere dig til og fra golfbanen.

Et andet plus ved at bo på et golfhotel er, at de ofte tilbyder en række andre faciliteter såsom spa, fitnesscenter, swimmingpool og gourmetrestauranter. På den måde kan du slappe af og nyde en bred vifte af aktiviteter, når du ikke spiller golf.

Hvad koster det at spille golf?

Der findes danske klubber, hvor et fuldt medlemsskab koster op til hårrejsende 25.000 kroner om året. Men alt efter hvor i landet, klubben ligger, kan du blive fuldtidsmedlem for 4.-10.000 kroner om året.

De fleste golfklubber tilbyder dog også fleksible medlemsskaber, der ikke er nær så dyre. Her får du måske adgang til fri træning og et begrænset antal årlige runder på din egen klubs 18 hullers bane. Det koster typisk 250-700 kroner at gæste-spille på andre baner. Dog kan det koste en bondegård at spille på meget populære og historiske baner i udlandet. Men dem kan du bare undgå.

Start på en Pay&Play golfbane

Føler du dig fristet til at hoppe med på golfvognen, men er du usikker på om det alligevel er noget for dig, så kan du starte med at slå dine første golfbolde på en såkaldt Pay&Play golfbane. Her kan alle købe sig til et slag golf uden at være medlem af en golfklub.

Pay&Playbanerne ligger ofte ved siden af de “rigtige” baner. Der er knap 70 af dem fordelt over hele landet. Og det koster typisk i omegnen af 150 kroner at spille en hel dag. Har du ikke selv køller, kan du oftest leje et golfsæt og gå en runde eller to og mærke, om golf er noget for dig. Du skal vide, at der ofte er tale om ret korte huller, hvor du ikke for alvor kan hamre til dine køller. Og banerne bliver ikke plejet og forkælet på samme måde som klubbernes baner. Bare så du ved det.

Gør alle verdens golfbaner til dine

De fleste golf-interesserede vælger at melde sig ind i en klub og få adgang til de “rigtige” baner. Du bestemmer selv hvor, for der er frit valg på alle hylder i Danmark– forudsat at klubben har åbent for nye medlemmer. Nogle vælger faktisk at melde sig ind i en billig klub, selv om den ligger i den anden ende af landet. For så kan de bruge nogle af de sparede penge på at rejse rundet og købe gæstebillet til en masse andre baner.

Noget af det bedste ved golf er nemlig, at du ikke er begrænset til at spille på den bane, hvor du bliver medlem. Når du først har fået dit golfbevis kaldet green card, kan du til stadighed prøve nye golfbaner både herhjemme og i udlandet. Næsten alle golfbaner i verden bliver dine, så at sige!

Vejen til det grønne kort

Som ny spiller får du – lige som ved en køreprøve - både teoretisk og praktisk undervisning, og du skal bestå en prøve. I den teoretiske del viser du, at du har kendskab til bl.a. regler og etikette samt til generelle sikkerhedsbestemmelser.

Du skal også bestå en baneprøve, hvor du skal vise, at du kan spille nogle huller på et vist antal slag. Gennem den prøve sikrer man, at du evner at spille med et vist tempo, så din spillehastighed ikke generer andre spillere på banen.

Når du har bestået prøven, tildeles du et handicap, der fortæller om dit niveau, og som kan bruges, når du spiller konkurrence. Frem for alt får du overrakt den hellige golfgral i form af dit personlige DGU-kort – det såkaldte green card. Kortet er dit adgangstegn til det fantastiske og forjættede golfland. Og det er indgangsbilletten til dine fede golfferier i fremtiden. Både i Danmark og resten af verden.

Læs også: Tema: Dejlige Danmark

Golfbaner i Danmark

Se en oversigt over golfbaner i Danmark på Golfbox