1974-kvarteret i Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

Gennem Barndommens Gader i Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

Folkevogn i 1974-kvarteret i Den Gamle By i Aarhus

Foto: Den Gamle By

1974-kvarteret i Den Gamle By Aarhus

Livet i 1974

Se, hvordan frisurerne så ud, hvilket tøj og hvilke cremer man kunne købe, og træd ind i lejligheder, der måske ligner dem, dine forældre boede i. I kvarterets konditori kan du smage på de kager, man spiste dengang.

Tag hele familien med, og få din mor og far til at fortælle dig og dine søskende om deres tid i halvfjerdserne. Om legetøj, cykler, idoler, biler og alt, hvad du ellers kunne tænke dig at vide. Grib chancen og tag i Den Gamle By og find ud af, hvad det egentlig er, dine forældre taler om, når de mindes den tid.

Har du selv været ung i 70'erne?

En gåtur i 1974'er-kvarteret kan både være en sjov, mærkværdig og vemodig rejse, hvis du har oplevet halvfjerdserne selv. Tag tilbage til dengang, du var barn, ung eller blot yngre, og mærk fornemmelsen af en tid, der både er tæt på og meget langt væk.

Husker du for eksempel, at orange og brun var modefarver? Husker du de store, tunge fjernsyn med en lillebitte skærm - og husker du, hvad DR sendte i dem? Og hvad med kollektiverne, Napoleonskagerne og Niveacremen?

Tårnborg

I 1974-kvarteret kan du besøge Tårnborg, der er et stort hjørnehus med tre lejligheder, hvor du kan kigge indenfor hos kernefamilien, opleve kollektivet, se, hvordan den enlige skoleinspektør boede og handle i butikker fra 70'er-tiden. Gå heller ikke glip af et besøg i radioforretningen, som spiller tidens hotteste toner.

Huset i Havnegade

Oplev den samme stemning som ved Huset på Christianshavn, når du besøger Huset i Havnegade. Her finder du seks lejligheder og får et indblik i både private hjem, værksteder og baggårde. Og besøg endelig jazzbaren Bent J, hvor du kan mærke den autentiske stemning fra det tidligere værtshus.

Se, hvad andre deler på Instagram

#dengamleby #visitaarhus #visitaarhusregion

GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR

Hoteller i nærheden af 1974-kvarteret i Den Gamle By

 • Hotel Oasia Aarhus

  1,23 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  12,33 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Kaløvig Badehotel

  13,36 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Nørre Vissing Kro

  21,43 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Skanderborghus

  21,98 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Låsby Kro

  23,41 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Randers

  34,77 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Kongensbro Kro

  35,72 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Jørgensens Hotel

  39,35 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  39,67 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg