Springeren - Maritimt Oplevelsescenter

Gå i historiens spor

Med over 600 modelskibe i alle størrelser, masser af fortællinger fra bl.a. Aalborg Havn, Aalborg Værft, Farvandsvæsenet og Søværnet er der nok at gå i krig med.

Kender du historien om Titanic? Se både modellen af ulykkesskibet der forliste på jomfrurejsen og af Carpathia – det første skib der kom de nødlidende til undsætning. Se også vores udstilling om Familierederiet Goliath, en vigtig del af Aalborgs historie.

Kom med ombord

Kravl ind i en over 100 år gammel dykkertank og mærk stilheden eller se vores store flotte model af Skoleskibet København og læs om hvordan det forsvandt på mystisk vis.

Har I nogensinde været ombord i en rigtig ubåd? Kom op i Springeren – den sidste danskkonstruerede og -byggede ubåd. Springeren var i drift helt indtil 1989. I kan også komme ombord på vores motortorpedobåd Søbjørnen, hvor I både kan komme helt ned i bunden eller op på kommandobroen hvorfra du har en fantastisk udsigt over Skudehavnen.

Sjov og leg

Timer af sjov forsvinder mens I går på opdagelse. Prøv vores Piratspil og se hvor Piratsmart du er, eller skyd skibe ned i spillet Farligt Farvand. Prøv kræfter med vores taljeblokke og se om du er den stærkeste matros. Bliv Limfjordens bedste kaptajn i sejlsimulatoren og se hvor langt du kan sejle skibet.

Tag bare madpakkerne med – der er masser af siddepladser både indendørs og udendørs. For de små har vi både LEGO og tegnesager at boltre sig med.

Aalborg i miniformat

På det udendørs område kan man bl.a. finde Aalborg Miniby. En flot samling af huse i 1:10 format som fandtes i Aalborg fra 1870. Murstenene er brændt og mørtlet fast som i et rigtigt hus! Find Hjelmerstald, Peder Bjarkes Gade og mange andre spændende historiske huse.

Se åbningstider og læs mere om Springeren i Aalborg...

Parkering

Der er gratis parkeringsmuligheder foran og bag museet langs Limfjorden. Desuden er der en mindre parkeringsplads ved Skudehavnen ud mod Limfjorden. Der er også mulighed for busparkering.

Opdateret af:
Destination NORD - Aalborg info@destination-nord.dk
Destination NORD - Aalborg