Alice i Eventyrland, 2016

Foto: Nicolas Jægergaard

Alice i Eventyrland, 2016

De mest overraskende elementer ved kunstværket er venstrefoden på Alice, kløerne på kaninen, øjnene på Alice, kagen i hendes hånd og muren, hvor kunstnernavnene står drejer sig mod beskueren, når denne bevæger sig væk fra muren. Kagen i hendes hånd kan plukkes umiddelbart ligegyldigt hvor man står.

Spis mig” er helt essentielt for eventyret. Alice kan blive stor eller lille. Hun bliver stor ved at spise af kagen, mange forhold i livet kan jo klares ved størrelsen alene (fysisk størrelse, mange penge, stærkt militær osv.) Ofte er det dog bedre at være lille – holde lav profil – og det kan Alice gøre ved at spise af en (anden) kage eller ved at drikke en ”eliksir”. Sådan er livet – tænk over det. Alice er et symbol på livets op- og nedture.

Forfatteren Lewis Carroll (pseudonym) var bange for livet. Han var bange for at blive ”hentet” i utide – bange for, ikke at have nået det han gerne ville. Derfor blev tiden hans livs tyran, kaninen stressede konstant Alice (læs: Carroll) ved at stirre på uret og meddele: vi har travlt. Så stressende var det, at Alice ofte brød ud i tårer. For Carroll var der ingen voksne mennesker, som kunne give en hjælpende hånd. Der var børn, der var større børn og der var gamle børn, hvor kun de gamle børn (Carroll) var bange for sengetid, altså døden, denne holdning martrede Carrolls sind hele livet.

Muren, hvorpå kunstnernavnene er skrevet, er også lidt speciel. Når man har udsigtspunkt fra Jernbanegade er denne mur temmelig ”flad”– det ser ud som om navnene bare er skrevet på gavlen, som en kunstners navn nederst i hjørnet på et lærred. Men når man evæger sig til den modsatte side af værket, står navnene noteret på en mur/væg, som har drejet sig ind mod beskueren.

Det at se eller at have set gavlmaleriet er en god anledning til at læse eller genlæse Alice i Eventyrland – gerne i børneudgaven, hvor illustrationerne er talrige. 

 

Hoteller i nærheden af Alice i Eventyrland, 2016

 • Sdr.Omme Kro

  18,62 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  23,41 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  23,55 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Hedemarken

  23,72 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  23,88 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  23,93 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  27,46 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  36,58 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  37,04 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Dania Silkeborg

  37,48 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg