Bangs Have Lystskov

Bangs Have Lystskov

Bangshavevej 23

4930 Maribo

Foto: Visit Lolland-Falster

Taget fra bangshave.dk uden tilladelse

Foto: Visit Lolland-Falster

QR - Det Naturlige Lolland - Engelsk

Foto: Visit Lolland-Falster

QR - Det Naturlige Lolland - Dansk

Lystskoven Bangs Have var i begyndelsen af 1800-tallet en kongelig skov. I 1847 overgik den til privat eje, og der blev indført i skødet "At byens indbyggere til evig tid skulle have fri og uhindret adgang til at spadsere i skoven."

I  1853 havde en kreds af borgere fået rejst en pavillon på stedet , som hørte sig til i en lystskov. Den kaldes nu ”Det gamle Mejeri” fordi den i slutningen af 1860’erne blev omdannet til et herregårdsmejeri under herregården Skovnæs, som lå hvor nu Frilandsmuseet ligger. Borgerne havde nu mistet deres pavillon og derfor blev der den 1. maj 1913 holdt indvielse på " Bangs Have Pavillonen" med pomp og pragt. Pengene til byggeriet var fremskaffet ved aktietegning hos byens bedre borgerskab.

Skoven blev trimmet og i vedtægterne for stedet står der, hvad fædrene til det nye selskab har tænkt. "Forlystelser, så som musikalsk underholdning, sommerteater, fugleskydning og baller kan afholdes" - stedet blev snart samlingspunkt og promenade for befolkningen. 

I vestkanten af Bangs Have ligger Frilandsmuseet fra 1923, der viser tidligere tiders landbokultur på Lolland-Falster. Hylddalen i Bangs Have er en friluftscene med mange årlige arrangementer, hvoraf kan nævnes Nørregade Teatrets udendørs forestillinger. Bangs Have har et godt stisystem, der fortsætter over Kidnakken og frem til Naturskolen. Foruden skovpavillonen Bangs Have og friluftsscenen ligger der også en campingplads. Går man over den lille bro ligger Restaurant Søpark på Hotel Søpark. 

Oplev turen med smartphone app’en ”Det Naturlige Lolland”. Du bliver guidet rundt med GPS, og får billeder, historier og information undervejs. Find turen i kategorien ”Maribosøerne-Maribo Søndersø”. Scan koden og hent app’en eller find den i App Store eller Play Butik.

Hoteller i nærheden af Bangs Have Lystskov

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  7,03 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  24,03 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  86,08 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Tornøes Hotel

  92,4 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  94,37 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Munkebo Kro

  97,04 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  97,88 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  107,31 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  109,49 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Taastrup Park Hotel

  110,04 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel