Brabrand Sø

Gå i historiens spor

Et flot naturområde med fantastiske fugle

Rundt om Brabrand Sø byder landskabet både på udsigtspunkter med frit udsyn over søen, små skovpartier og udkanten af flere små hyggelige kolonihaveområder. Landskabet er meget afvekslende, og du kan se flere sjældne dyr og fugle.

Gå på udkig i fugletårnet

Ved Stavstrup Stationsby er der opstillet et højt fugletårn, hvor der er fine observationsmuligheder for at se lappedykkere, rørskovsfugle og forskellige rovfugle. I fugletårnet hænger der plancher over nogle af de mange fugle, du kan se i området. Hver fugleillustration er forsynet med artsnavn, så du selv kan foretage bestemmelse af de fugle, du ser fra tårnet. Du kan læse mere om områdets fugle i denne pjece.

Rundt om Brabrand Sø

Hele vejen rundt om søen er der anlagt en asfalteret sti, Brabrandstien, hvor du kan løbe, cykle eller gå en romantisk kærestetur. Mulighederne er mange og vejen er også velegnet for gangbesværede, kørestolsbrugere og barnevogne.
Du kan starte turen omkring den smukke Brabrand Kirke, hvor det også er muligt at fodre ænder i nærheden. Du kan også pakke en frokostkurv og finde et grønt område, hvor I kan læne jer tilbage og betragte den smukke natur og de mange forskellige aktiviteter fra stien.

Læs mere om området, og få inspiration til ruter i denne pjece eller ved at downloade Opdag Aarhus' app.

Brabrandstien er en del af vandreruten fra Aarhus til Skanderborg og cykelruten fra Aarhus til Ry.
 
Opdag flere naturskønne cykelruter og vandre- og løberuter i Aarhus.

20 km løberute

Rundt om Brabrand Sø, Årselv Engsø og Åbrinken er der en 20 km lang løberute. Den er markeret med røde afmærkningspæle for hver 250 meter.
Se ruten her.

#brabrandsøen #visitaarhus #visitaarhusregionen

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus

  • Brabrand Sø
  • Brabrand Sø
    8220 Brabrand