Bymiljø Hjørring

Bymiljø Hjørring

Torvet 6

9800 Hjørring

Foto: Turismeudvikling Hjørring

Museumshaven

Foto: Turismeudvikling Hjørring

Det gamle rådhus

Foto: Turismeudvikling Hjørring

Gl. Hjørring

Det gamle rådhus

Det gamle rådhus ligger på Axeltorv ved Nørregade og blev bygget i 1831-1834. Byen havde før dette et andet rådhus, der lå lidt nord for det nuværende rådhus, men stadig på Axeltorv. I dag ejes rådhuset af Vendsyssel Historisk Museum. 

Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museums hovedbygning ligger i Museumsgade 3, i kort afstand fra det gamle rådhus.  Museet er grundlagt i 1889 af tandlæge Lønborg Friis. På museet kan du udover bl.a. oldtidsfund også se Friis’ klinik som den så ud på daværende tid. I museumshaven finder man en buste af Friis. Senere blev Holger Friis, søn til Lønborg Friis leder af museet frem til 1986. Holger var ligesom sin far tandlæge i byen.

Købmand Riis’ gård

Købmand Riis’ gård, der er en af Hjørrings ældste bygninger, ligger i Nørregade 35 og er opført i 1793 af bygherre købmand Niels Andersen Riis. Han anvendte bygningen som pakhus. Byen købte i 1812 bygningen og brugte nu bygningen som skole. I 1822 måtte skolen finde nye lokaler, da amtet skulle bruge bygningen som sygehus i forbindelse med en syfilis – epidemi der havde ramt amtet og allerede 2 år senere måtte sygehuset bruges i forbindelse med en koppeepidemi.

Bygningen var dog ikke egnet som sygehus, da det blev beskrevet som ” et gammelt, fugtig pakhus” og blev efter 10 år på adressen flyttet til et nybygget sygehus i Skolegade.  (Skolegade 6).

Siden har bygningen har flere forskellige ejere og i 1972 overtog den selvejende institution ”købmand Riis’ Gaard” bygningen og foretog en gennemgribende renovering.  Bygningen har som det eneste bindingsværkshus i byen med undtagelse af Provstegården i Vestergade, stor akitektonisk værdi.

I dag har Restaurant Hereford House adresse i bygningen.  

Håndværkernes Hus.

Håndværkernes Hus er etableret midt i Hjørrings gamle bydel i Nørregade 27B i gården ved et gammelt pakhus, tag evt. et kig ind i den hyggelige gård. Bygningen er et smukt tidligere pakhus udført i enkel byggestil, der er karakteristisk for det gamle Hjørring.  Det er et levende hus med atmosfære, hvor man både kan se, høre og mærke lugten fra de arbejdende værksteder. Håndværkernes hus er i 2014 flyttet i nye lokaler i Tinpottegyde 6, der ligeledes er en del af den gamle bydel i Hjørring.  

Tinpottegyde

Tinpottegyde finder du på Sct. Olai Stræde mellem Vendelbohus og Sct. Olai Kirke. Stedet har sit navn efter et værthus, der tidligere lå på stedet.  Tinpottegyde er en velbevaret gade med oprindelig stenbelægning og omkring nr.6 er der et fint gårdmiljø omkranset af velbevarede bygninger fra ca. 1890. Nyere byggeri i gården er fra 1990, men veltilpasset det gamle miljø

Hoteller i nærheden af Bymiljø Hjørring

 • Hotel Phønix Hjørring

  0,31 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Aalbæk Badehotel

  29,68 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Lisboa

  32,62 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  33,18 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  33,3 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Kompas Hotel Aalborg

  46,26 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  84,75 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  92,5 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Thisted

  96,45 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Purhus Kro

  102,36 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro