Dansk Cykel & Knallert Museum

Foto: Thomas B. Johansen

Dansk Cykel & Knallert Museum

Foto: Dansk Cykel & Knallert Museum

Dansk Cykel & Knallert Museum

Foto: Thomas B. Johansen

Dansk Cykel & Knallert Museum

Danmarks største og nyeste Cykel og Knallert museum er et besøg værd, museet rummer en unik samling af køretøjer fra hele den danske tohjulede verden, med mange specialcykler og meget sjældne knallerter.

Knallertafdelingen har i de senere år været så heldige at de hver år kan præsentere sjældne og unikke gamle knallerter med seriøse beskrivelser.

Udstillingerne viser et udsnit af cykelhistorien og dens følger, så korrekt fortalt som overhovedet muligt, idet museet stadig er nært tilknyttet hele den danske cykelbranche og alene af den grund bliver ajourført til i dag. De senere år har vi især lagt vægt på sport og racercykler samt miljøet og sundheden ved cykling.

En meget stor samling symaskiner fra alle tidsperioder, man føler sig midt i Matadortiden når man dvæler ved de gamle maskiners mekaniske funktioner.

Museets Symaskineafdeling er unik i Danmark, da ingen andre museer i Danmark viser så bredt et udsnit af de gamle maskiner og deres historie som ofte er starten på andre store erhvervsvirksomheder. Bare tænk på Opel og Demant Oticon og mange flere. Symaskinen er ofte ældre end cyklen, og dog er den overset, men uundværlig for historien.

Til store og mindre børn er der normalt en lang række mærkelige cykler og køretøjer til afprøvning.

Museet er handicapvenligt, med gode adgangsforhold og toiletter, der findes siddepladser rundt om i udstillingen hvor man kan nyde synet og hvile benene.

I haveanlægget forefindes bord og bænkesæt, så man kan medbringe, og nyde frokostkurven mens børnene prøver de sjove cykler.

Museet ligger i umiddelbar nærhed af Glumsø sø, med hjertesti på ca. 5 km og Danmarks mindste badestrand, der er også to hundeskove i området.

Har I spørgsmål er i velkomne til at kontakte museet på telefon eller mail.

Hoteller i nærheden af Dansk Cykel & Knallert Museum

 • Taastrup Park Hotel

  51,01 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  59,18 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  60,87 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  65,45 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  65,49 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Falster

  65,52 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Tornøes Hotel

  65,61 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  65,62 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  67,25 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  68,2 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel