Egholm

Foto: Enjoy Nordjylland

Børn på Egholm Færgen

Foto: Enjoy Nordjylland

Kajakker på Egholm Strand

Foto: Destination NORD

Trolden Pil Tusindtunge

Kun 5 minutters færgeoverfart fra Aalborgs travlhed ligger ø-perlen Egholm midt i Limfjorden, med kig til fastlandet på begge sider. Dette naturparadis byder på ægte ø-idyl og inviterer til et væld af oplevelser i den friske luft, samt muligheder for bespisning og overnatning. Med andre ord er Egholm det helt perfekte sted til familieudflugter, det aktive friluftsliv, fejring af store begivenheder og meget mere.

Naturoplevelser i særklasse

Gennem tiden har landskabet på Egholm udviklet sig og i dag udgøres det både af dyrket jord og vild natur, som smelter naturligt sammen i en synergi, der er med til at gøre øen helt speciel. Den vilde natur, der præger ø-billedet, danner grobund for et fantastisk, unikt og rigt dyre-og planteliv, både på landjorden og under vandet. Her kan nævnes sjældne fugle, truede planter, den totalfredet strandtudse, masser af forskelligartede krebsdyr og råvildt. Så kribler og krabler det for at opleve vilde dyr og planter i naturen, er Egholm stedet.

Vandreture og aktiviteter

Egholm er tæt på at være en bil- og cykelfri ø. For på øen findes der nemlig kun én enkel trafikåre, fra færgelejet til Egholm By, og øen indbyder derfor til, at du lader cyklen og bilen stå på fastlandet, hopper i vandrestøvlerne og går rundt på opdagelse. Dette kan du gøre på øens fire vandreruter, der leder dig ud på et ø-eventyr, hvor du kan nyde naturen og de vilde dyr helt uforstyrret. 

Foruden vandreture er øen også det oplagte sted, når det kommer til naturaktiviteter. Her kan du fange efter krabber nede ved vandkanten, hoppe i det friske vand og få dig en dukkert, tage kikkerten frem og studere øens mange fuglearter og meget mere. Derudover er der også mange hyggelige spots, der indbyder til en god, gammeldags picnic. 

Pil Tusindtunge

Besøger du Egholm, må du ikke snyde dig selv for at hilse på øens helt egen, skønne trold, Pil Tusindtunge, af kunstneren Thomas Dambo. Pil Tusindtunge er en kæmpetrold, skabt ud af genbrugstræ, der kan tale med både dyr og mennesker, og få dit ønske til at gå i opfyldelse - hvis du er heldig. Han blev skabt tilbage i 2020 og er nummer 64 på Thomas Dambos liste over trolde, der står i både ind- og udland.

Overnatning i det fri og lækre smagsoplevelser

Har du lyst til at overnatte på øen eller nyde en lækker middag med formidabel udsigt, kan Egholm også klare dette. I udkanten af Kronborg Skov, finder du nemlig øens hyggelige primitive lejrplads med tre shelters og central bålplads, der kan benyttes hele året rundt. Her er du også velkommen til at slå dit eget telt op. Derudover kan du besøge øens attraktive spisested, Restaurant Kronborg, der er kendt for både sin tilgang til at bruge lokale råvarer af god kvalitet og deres fantastiske beliggenhed, med udsigt over Limfjorden.

Fest- og konferencemuligheder

Foruden at være en ø der byder på natur- og smagsoplevelser, kan du på øen også byde op til dans eller læring. For i Egholm By ligger gården Egholm Vestergaard, der står klar til at holde din næste store fest eller konference. Her er der alt hvad du skal bruge, og du har det helt for dig selv – festsal/konferencelokale, skønne værelser, pejse- og spisestue, billardværelse og selvfølgelig god mad og vin.

En del af det danske Ø-pas

Inden du tager til Egholm, kan du mange forskellige steder finde informationer om øen og inspiration til oplevelser. Et af disse steder er blandt andet i det danske Ø-pas, der rummer nyttige oplysninger og spændende viden om alle danske øer, som kan tilgås med færge – herunder Egholm. Ø-passet er med andre ord din lille guide til en stor oplevelse.

Hoteller i nærheden af Egholm

 • Kompas Hotel Aalborg

  5,82 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  40,73 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  44,72 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Amerika

  47,92 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Lisboa

  56,74 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Purhus Kro

  58,06 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Jutlandia

  58,81 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  58,97 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Aalbæk Badehotel

  68,14 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Randers

  68,33 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers