Egnssamlingen for Østvendsyssel

Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Egnssamlingen for Østvendsyssel

Foto: Egnssamlingen for Østvendsyssel Try

Egnssamlingen for Østvendsyssel Try

Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Egnssamlingen Østvendsyssel

Egnsmindesamlingen for Østvendsyssel består af 2 mindre huse og et mindre gårdanlæg. Tilsammen fortæller de Østvendsyssels historie fra Stenalderen og frem til midten af vores århundrede. I urmagerhuset berettes den ældste tids historie, og vi ser bondens hjem omkring 1800-tallet. På museet findes også landhandel fra 1930´erne, en smedje, et skomagerværksted mm. Landbohave er under opbygning, og vi dyrker marken med gamle afgrøder og maskiner.

Museumsgården Lille Knudsgård med 60 tønder land var en af de 13 gårde i Try i 1801. Stuehuset fra 1835 står med indbo fra de sidste ejere. Kostalden fra 1904 er i røde sten og laden er fra 1800-tallet. Da gården blev udstykket i 1917 blev en fjerde længe nedrevet.

Hvert år afholdes der flere aktivitetsdage, bl.a. Høstdagen som er en fast tradition hvert år.

På aktivitetsdage er værkstederne bemandet og udstillingerne åbne kl. 11 - 16. Købmandsbutikken er åben og der er kaffe på kanden i Knudsgårds Rolling. Se mere på hjemmesiden og på Facebook.

Her vil være åbent kl. 13 - 16 øvrige søndage fra 14. april til 20. oktober eller efter aftale.        

 

Egnssamlingen for Østvendsyssel (tidl. Try Museum) var indtil 1. januar 2018 en del af Museerne i Brønderslev Kommune, men er fra denne dato blevet en selvstændig forening.

Hoteller i nærheden af Egnssamlingen for Østvendsyssel

 • Kompas Hotel Aalborg

  20,37 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Lisboa

  35,68 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  37,9 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Phønix Hjørring

  38,01 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  38,13 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Aalbæk Badehotel

  51,59 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • St. Binderup Kro

  61,18 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  61,19 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  69,81 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  76,76 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers