Ejstrup Sø

Gå i historiens spor

Søen er privatejet, men der findes en skøn natursti, som går hele vejen rundt om søen. Turen er ca. 3 km. Ved den sydlige del af søen er stien anlagt på en dæmning som adskiller Ejstrup sø fra Holtum å.

Det er tilladt at bade i søen og den bedste adgang findes, når man kører til søen ad Ågade og parkerer på den lille parkeringsplads for enden af denne. Derefter går man over broen over Holtum å og følger stien ned til søen. Her findes en åben plads med et par primitive bænke og fin udsigt over søen.

Ejstrup Sø, der er en del af Holtum Å-systemet, rummer gedder, aborre, ål, hork, en god bestand af store fredfisk (skaller, brasen og rudskaller), samt enkelte ørreder. Søen er ret lavvandet med max. 4 meter på de dybeste steder. Til gengæld er der flere steder hvor de dybeste steder ligger kun få meter fra land, hvorfor de store gedder ofte står meget tæt på land i Ejstrup Sø.

Ejerlauget har givet tilladelse til lystfiskeri, de steder, hvor også badning er tilladt. Her må der fiskes så længe man ikke generer nogen eller naturen. Det er ikke tilladt at tage båd med, men du kan fiske fra land, med flydering eller vaders.

De klart bedste fiskepladser ligger langs søkanten hvor man sagtens kan nå fiskene fra land, og det er slet ikke nødvendigt at komme ud i søen for at få en stor gedde. Gedderne ligger tit overraskende tæt på søbrinken, og man kan fange gedder blot 3 - 5 meter fra land.

Der er gode muligheder for medefisker i søen, men der er områder hvor specielt de store brasner huserer mere end andre steder.

Opdateret af:
VisitHerning mail@visitherning.com
VisitHerning

Hoteller

i nærheden