Energimuseet

Gå i historiens spor

Energimuseet er lukket for vintersæsonen, men glæd dig til at de åbner igen i vinterferien 2023.

Energimuseet er smukt placeret ved Tange Sø, hvis vandmasser stadig driver turbinerne rundt på Danmarks største vandkraftværk - Tangeværket. Det er vedvarende energi i øjenhøjde.

Grøn omstilling

Energimuseet formilder energiens historie og den grønne omstilling. Det gør de med et særligt fokus på FN-verdensmål nr. 7: "Vedvarende energi" og Verdensmål nr. 12: "Ansvarlig forbrug og produktion".

Årets nyhed er Energiværkstedet, som du finder i hovedbygningen. Her kan du og din familie med spændende spil, lege og forsøg teste jeres eget energiforbrug og eksperimentere med, hvordan I får reduceret jeres CO2 udledning med 70% inden 2030.

Du kan eksempelvis lave en strømtest eller spille SPILLET OM KLIMA, et lærerigt spil, der nok skal få diskussionen om klima og forbrug i gang i familierne.

Aktiviteter for hele familien

I alle weekender og skoleferier kan du opleve lynshow og møde museets dygtige guider, som spreder viden og inspiration til en bæredygtige fremtid, samtidig med at de brænder for at fortælle om alle de spændende historiske udstillinger på Energimuseet.

Museets udstillinger finder du i 7 forskellige bygninger samt i parken og skoven der forbinder dem. Energimuseet forbinder fortid med nutid og fremtid og er fyldt med fortællinger der forbinder på tværs af generationer.

På Energimuseet er der masser af plads til at lade af eller op.

Caféen

Kig forbi cafeen og smag de lækre hjemmelavede retter, som er tilberedt af råvarer fra nærområdet. Du kan nyde det i den hyggelige café eller på terrassen med udsigt til Gudenåen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#energimuseet #visitviborg 

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus